woensdag 13 juni 2012

Nederland Duitsland


Is dit ook één van de dingen waar jij je vandaag de dag mee bezig houdt?

Welke Quote spreekt jou het meest aan: “Weer een bewuste keuze” of “Vermoeide hersenen vragen om junkfood”?

De eerste Quote is de Kop van pagina 9 van het AD van 13 juni 2012 en heeft in tegenstelling tot de verwachtingen, te maken met de keuze voor een sportclub. Het betreft namelijk de pagina van de sporteditie. Het gaat dit keer niet over één van de Nederlands Elftal spelers, maar over een persoon uit de regio, de 23 jarige Mark Vosselman. Mark heeft deze keuze bewust gemaakt. Een pechseizoen wat blessures betreft, in combinatie met het drukke trainingschema van de club waarbij hij tot voor kort speelde, was niet meer te combineren met de fulltime baan die hij nu heeft. Minder trainingsdagen bij de nieuwe club in combinatie met de mogelijkheid te spelen op zijn voorkeurspositie, dragen bij aan deze keuze. Zou de keuze anders zijn wanneer hij in de gelegenheid was om minder uren te werken? Zou zijn keuze dan nog steeds dezelfde zijn?

De tweede Quote betreft een onderwerp wat besproken wordt in de ConsuMed nieuwsbrief van 13 juni 2012.
Hierin staan allerlei “weetjes” over gezondheid. Op de website http://www.consumed.nl/dossiers/afslanken/artikel/842/vermoeide-hersenen-vragen-om-junkfood  is te zien dat een hoeveelheid aan onderzoeken uit allerlei landen en van diverse websites dienen als bron voor deze informatie. Interessant om te lezen en zo nu en dan vind je er verbazingwekkende verklaringen, voor iets waarvan je diep van binnen zelf al wist dat het zo was. Maar dat een te kort aan slaap, met als resultaat vermoeide hersenen, ervoor kan zorgen dat deze heftiger reageren op junkfood, is niet snel iets wat iemand zomaar onderzoekt. Zou dit een verklaring zijn voor het feit dat de Fastfoodketens in de wereld zulke goede zaken doen? Of geeft het aan dat mensen die genoeg slapen ook onbewust getriggerd worden om gezond te eten?

Wanneer ik dan weer terug kom op de verwachtingen over de Quote “Weer een bewuste keuze”, dan kan ik alleen maar zeggen dat Mark naast zijn keuze voor voetbal, de positie waarin hij speelt, niet kiest voor Fastfood. In het stukje staat namelijk dat hij vanwege het gebrek aan tijd, snel een biefstuk naar binnen werkte toen hij nog in het drukke trainingsschema zat. Maar hoe gezond is het om biefstuk te eten? Wanneer je naar Google gaat en je tikt de woorden “Sportmensen en biefstuk eten” in, dan verschijnen er meteen een aantal linkjes van sites die daar alles over zeggen. Ik ga vervolgens naar de website http://www.runinfo.nl/sportvoeding.htm waarop verteld wordt dat aangepaste voeding een vereiste is voor mensen die hardlopen.
Daaronder vind je op dezelfde pagina meteen de link http://www.vegetariers.nl/voeding/veelgestelde-vragen/hoe-kun-je-met-een-vegetarisch-voedingspatroon-sportieve-topprestaties-behalen Waar je kunt lezen dat het absoluut mogelijk is om als vegetariër ook een sportieve topprestatie te kunnen behalen.                                                  

Ik vertrouw erop, dat iedereen die enigszins lijdt aan slaapgebrek, toch een bewuste keuze maakt. Wanneer dit niet het geval is, kun je altijd overwegen om wat meer uren te slapen, zodat je onderbewustzijn, de juiste keuze voor jou maakt of is dit te simpel gedacht? Waar ik wel zeker van ben, is dat mensen die uitgerust zijn, relaxed zijn. Hoeveel uren jij nodig hebt om in deze staat te verkeren, kun jij alleen zelf bepalen. Ik wens je, op deze bijzondere dag, die in het teken van sport staat, een heerlijke nachtrust toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten