Het is vandaag 22 maart 2014, de 81ste dag van het jaar en ook mijn 81ste blog. En de dag waarop in 1992 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen werd om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereld Waterdag uit te roepen.
Maar wat houdt dit nu eigenlijk in Wereldwaterdag? Wereldwaterdag is een dag die in het teken staat van water op 22 maart. De volledige tekst is na te lezen op de Wikipedia pagina onder de volgende link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldwaterdag "De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, dit middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water. In Nederland is dit initiatief opgepakt door vele partijen die jaarlijks rondom 22 maart aan water gerelateerde evenementen organiseren. Zij zetten zich veelal in een evenement te organiseren waarbij samenwerken, kennisoverdracht en innovatieve ontwikkelingshulp centraal staan."
Dit klinkt als een bijzonder mooi initiatief. Zeker omdat er ieder jaar een nieuw thema aan vast zit, wederom te vinden op de bovengenoemde Wikipedia pagina, maar hieronder ook nog even een opsomming:
· in 1994 was het thema: caring for our water resources is everyone's business
· in 1995 was het thema: Women and water
· in 1996 was het thema: water for thirsty cities
· in 1997 was het thema: Het water van de wereld, is er genoeg?
· in 1998 was het thema: Grondwater, de onzichtbare bron
· in 1999 was het thema: Everyone lives downstream
· in 2000 was het thema: Water in de 21ste eeuw
· in 2001 was het thema: Water voor de gezondheid
· in 2002 was het thema: Water voor ontwikkeling
· in 2003 was het thema: Water voor de toekomst
· in 2004 was het thema: Water en rampen
· in 2005 was het decennium voor Actie voor Water/Water voor Leven-Decade begonnen (2005-2015: 'Decade for Action for Water' of ook 'Water for Life Decade')
· in 2006 was het thema 'Water and Culture' en werd Wereldwaterdag internationaal gevierd in Stockholm (Zweden)
· in 2007 was het thema 'Coping with Water Scarcity' (met ondersteuning van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) en werd Wereldwaterdag internationaal gevierd in Rome (Italië); daarbij was ook prins Willem-Alexander, betrokken bij water en waterbeheer (o.a. diverse (internationale) adviesfuncties op gebied van water en waterbeheer)
· in 2008 was het thema: Sanitation
· in 2009 was het thema: Gedeeld water, gedeelde kansen
· in 2010 was het thema: communicating water quality challenges and opportunities
· in 2011 was het thema: Water for Cities: Responding to the Urban Challenge
· in 2012 was het thema: 'Water and Food Security' (water en voedselzekerheid)
· in 2013 is het thema 'Water Cooperation' (watersamenwerking) en zal het mondiale evenement in Nederland plaatsvinden
Maar ook een doelstelling. "Het doel van de Wereldwaterdag campagne is het bevorderen van het voorbereid zijn op rampen en het delen van kennis op regionaal niveau en het vergroten van het publiek bewustzijn over de diverse elementen van rampen die met water te maken hebben. Het is eveneens de bedoeling wereldwijd politieke en gemeenschapsacties ter voorkoming en vermindering van water gerelateerde rampen te inspireren, opdat leven en bezittingen gered zouden kunnen worden. Daarnaast moeten de acties die vanuit Wereldwaterdag georganiseerd worden bijdragen aan de Millennium Ontwikkelingsdoelstelling met betrekking tot het verminderen van armoede en het bouwen aan duurzame ontwikkeling." Dit laatste is wel een heel mooi en bijzonder initiatief, wat ieder weldenkend mens zal ondersteunen.
Dat brengt me toch weer even op de realiteit en de vraag waarom nu juist vandaag de dag na de Internationale dag tegen racisme en discriminatie? Omdat het de dag is waarop het licht in ieders hart mag schijnen. Want 21 maart staat vast als de dag die evenveel dag als nachturen kent. De dag waarop het aantal daglichturen, afgewisseld met de nacht inclusief schemertijd niet of nauwelijks verschilt. Of dit de reden is waarom nu juist op 21 maart de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie gehouden wordt, durf ik niet te zeggen. Dat deze dag door de Verenigde Naties ingesteld is naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op een groep mensen die demonstreerde tegen de apartheid is dat zeker wel.
Hoewel de apartheid inmiddels is afgeschaft, zijn racisme en discriminatie nog steeds aan de orde van de dag. En niet alleen in Zuid-Afrika. Juist daarom staan tal van landen over de hele wereld op deze dag stil bij het onrecht dat individuen en groepen elkaar aandoen. Nederland is daarbij geen uitzondering en doet daarom ook mee aan deze actiedag.
De dag werd in 1966 door de Verenigde Naties uitgeroepen als dag tegen het racisme. De precieze aanleiding is toen er op 21 maart 1960 in Zuid-Afrika demonstraties waren tegen de zogenaamde pasjeswetten. Doordat er vanaf dat moment identiteitskaarten verplicht gesteld werden voor mensen met een getinte huidskleur. De demonstraties hadden tientallen doden tot gevolg. Tal van landen maken zich vanaf die bewuste dag sterk en staan stil bij het belang van de strijd tegen racisme en elke vorm van discriminatie. Het doet me oprecht pijn dat het nog steeds nodig is. Wanneer we allemaal weer vanuit vertrouwen en vanuit ons hart gaan leven kan het veranderen. Zie ook dit filmpje http://y94.com/blogs/the-morning-playhouse-blog/956/guy-brings-his-white-girlfriend-to-harlem-barbershop-this-happens/
Nederland, het land wat de afgelopen dagen, na de verkiezingen meerdere malen in het nieuws is geweest. Nederland, het land wat al vele malen heeft aangetoond dat het in haar bescheidenheid ook groot kan zijn. Nederland, het land wat straks opnieuw de grote wereldleiders zal ontvangen, om te praten over de nucleaire veiligheid. https://www.nss2014.com/nl Nederland, het land wat ondanks de bezuinigingen op cruciaal en specifiek vlak voor velen in onze samenleving, er alles aan doet om het de Internationale top zo goed mogelijk naar de zin te maken. Omdat dit, zoals wordt gezegd, de nodige werkgelegenheid oplevert en daardoor een positieve bijdrage levert aan de economie.
Nederland, het land waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd en waar oorlogsmisdadigers en mensen die de mensenrechten schenden berecht worden. Nederland, het land waar ook het vredepaleis gevestigd is. Nederland, het land van de vrijheid en tegenstrijdigheden. Nederland, het land wat warme banden heeft met vele mensen, waaronder vele grootheden, zoals de vorig jaar overleden Nelson Mandela. En voor ik verder ga over Nelson Mandela, wil ik ook nogmaals de eerste twee alinea's gebruiken, welke ik heb mogen schrijven toen ik hoorde dat mijn schoonmoeder, de vrouw van mijn schoonvader was overleden, zij was voor mij ook echt een moeder. Deze alinea's gelden in het bijzonder voor haar, maar daarnaast voor vele mensen die overlijden.
"Soms geeft de hemel een teken, dat er tranen mogen zijn.
Soms geeft de hemel een teken, dat het nodig is, om je hart te luchten.
Soms geeft de hemel een teken, dat er wat extra liefde nodig is.
Soms geeft de hemel een teken, dat we, hoe graag we dit ook willen, er niet voor kunnen vluchten.
En wanneer je dan omkijkt, naar het leven van de persoon die op vleugelen is weggedragen.
Weet je zeker, dat de hemel er net als de aarde speciaal voor ons is.
Voor ieder mens, die vertrouwen heeft, waarbij het leven in het teken van de ander stond en staat.
Geduldig, met een bijzonder grote hoeveelheid verantwoordelijkheid.
Er altijd zijn, voor iedereen die een beetje hulp of steun kon gebruiken.
Liefdevol bovendien, zonder vragen."
Nelson Mandela, overleed op 5 december. De dag die voor veel landen waaronder Nederland, België en de voormalige Nederlandse koloniën in het teken staat van de Sinterklaasviering. Sinterklaas, ook wel omschreven als de "goedheiligman". Sinterklaas, de persoon die op zijn verjaardag of eigenlijk de dag voorafgaand daaraan, of zoals de Wikipedia site zegt, vanaf enig moment gestart is met het willen verblijden van de minderbedeelden, voornamelijk kinderen, met een cadeau. Sinterklaas een legende die volgens velen nooit bestaan heeft en in het leven geroepen is om de economie te stimuleren.
Sinterklaas of Sint Nicolaas, de naam van de man die ervoor gezorgd heeft, dat minderbedeelde mensen en met name kinderen weer even in het zonnetje werden gezet. Wie of welke mensen dit bedacht of verzonnen hebben, daarover bestaan behoorlijk wat verschillende verhalen. Dat Sinterklaas, die ook wel bekend staat als de Bisschop van Myra, goed wilde doen, weet iedereen.
Goed, minder goed of niet goed, dit doet niets af aan het feit dat er mensen mee geholpen werden. En welk geloof of welke beredenering daarachter zit, daarover valt nog te discussiëren en voor sommige mensen totaal niet. Dit geldt eveneens voor het feit dat er andere gedachten zouden zitten aan het feest waar behoorlijk wat geld in omgaat. Geld, want hoewel de ouders vaak zelf de cadeaus kopen en dit al sinds jaar en dag zo is, wordt het feest ter ere van deze man vanaf de 15e eeuw al gevierd. Een traditie of toch iets wat leidt tot onverdraagzaamheid en discussies over de wijze waarop dit al jaren gedaan wordt? Respect en wederzijds vertrouwen zullen ongetwijfeld het antwoord zijn op deze vraag. Vertrouwen, iets wat Nelson Mandela had, in zijn lange leven op aarde. Daarom wil ik nogmaals terugkomen op het leven en overlijden van Nelson Mandela.
Want Nelson Mandela heeft in zijn leven voor veel mensen iets betekend, mede daardoor is er op zeer grootse wijze afscheid van hem genomen. Meerdere malen is hij geëerd, in diverse landen zijn er condoleanceregisters geopend. Het publiekelijk afscheid in het stadion in Zuid-Afrika is wel één van de meest gedenkwaardige. Omdat naast de familie en vrienden van Nelson Mandela, behoorlijk wat wereldleiders aanwezig zijn, die gebroederlijk naast elkaar zitten, daarbij haast eensgezind hun bewondering voor Nelson Mandela uitspreken. Met recht een bijzondere dag. Een dag waarop de nodige mooie woorden worden gesproken en de dag waarop de nodige statements worden gemaakt. Kortom een dag vol contrasten. Contrasten op divers gebied, contrasten omdat kosten nog moeite gespaard worden om dat te doen, wat ervoor zorgt dat de uitzending van het afscheid voor iedereen te zien en te begrijpen is. Maar ook contrasterend, omdat het weer iets is wat nog niet volledig geregisseerd kan worden, hoe graag we dit ook zouden willen.
En daarom is dit afscheid op een dag waarop bij ons de zon hoog aan de hemel staat en in Zuid- Afrika de regen met bakken uit de lucht komt vallen meteen een teken dat er nog werk aan de winkel is. Want het leven van Nelson Mandela stond vooral in het teken van verenigen, daarbij het in vrede en vrijheid leven, zodat ieder mens, die hij als zijn gelijke zag, ook zijn of haar leven ten volle zou kunnen en mogen leven. Door te strijden voor vrede, rechtvaardigheid en eenheid, op vele vlakken. Want ieder mens verdient het om gelijke kansen te krijgen en dat te doen wat hem of haar gelukkig maakt.
Nelson Mandela, de man die niet meer wilde zijn dan de ander, terwijl zoveel mensen naar hem opkeken. Niet vereerd wilde worden, geen heilige wilde zijn, omdat hij ook een mens was in alle facetten. Een bijzonder mens, een persoon waar niemand omheen kon. Een mens die een groot deel van zijn leven, 27 jaar in gevangenschap leefde. Een mens die geen haat voelde voor wie of wat maar ook. De kracht vond voor vergiffenis en daar door het verzoenen van mensen nog eens extra in beloond werd, want 95 jaar is een leeftijd die heel veel mensen niet zomaar bereiken.
Dat Nelson Mandela met recht een bijzonder mens genoemd mag worden is niet voor niets. Zoals hij vaak vertelde, dat hij niet wilde haten, omdat haat ertoe leidt dat mensen inwendig worden verteerd. Zijn leven in gevangenschap, zou dan zinloos zijn geweest, omdat het dan werkelijk geleid zou hebben tot zijn einde. Daar had hij zijn gevangenschap niet voor overleefd. Hij wilde mensen samenbrengen, door verzoening, ongeacht hun achtergrond, religieuze of sociaal maatschappelijk status. Zodat werkelijk ieder mens in vrijheid zou kunnen en mogen leven, zonder haat en nog belangrijker zonder onderdrukt te worden.
Zijn wens of toch iets wat voorbestemd is, omdat God het beste met de mensen voorhad, iedereen in vrijheid mocht leven toen hij hen in de Hof van Eden liet wonen? Hoe dan ook, Nelson Mandela heeft er zijn leven aan gewijd, heeft dat gedaan wat mogelijk was, voor een mens om te bereiken. Het loslaten en zich overgeven aan, dat wat niet door hem gedaan kon worden was lastig, evenals het loslaten van zijn dierbaren. Nu er een einde is gekomen aan zijn aardse bestaan, wens ik hem een goede reis, de rust die hij verdiend heeft, de kracht om los te laten. Wat wellicht nog belangrijker is, is dat hij in vertrouwen is heengegaan. Vanuit de wetenschap dat God een bijzondere plaats voor hem vrijgemaakt heeft in de hemel. Zodat hij op die wijze zijn mooie gedachtegoed voort kan zetten.
Nelson Mandela deed wat hem ingegeven werd, vanuit zijn hart, door het delen van zijn liefde en wijsheid met de hele wereld. Door de kracht die hij toonde, een waar voorbeeld voor velen. Een voorbeeld voor iedereen die dit zo wil zien, waarbij zijn uitspraak, "dat niets onmogelijk is totdat het gedaan is", wel één van de meest memorabele is. Ik kies daarvoor en vertrouw erop dat ieder mens die ook vanuit zijn (of haar) hart leeft, eigen verantwoordelijkheid wil en durft te nemen, dit met mij doet. Omdat we allemaal een vrije wil hebben, we verantwoordelijk zijn voor alles wat we doen en laten, omdat we de beheerder zijn van onze eigen ziel.
Nelson Mandela een mens, door velen gezien als een Icoon, iemand die men niet snel meer zal vergeten. Een mens die in aanzien op gelijke hoogte staat als Martin Luther King. Het bewonderen waard, want gezien zijn hoge leeftijd en alles wat hij heeft moeten doorstaan in zijn leven, is hij ook werkelijk een Icoon, voor velen een voorbeeld. En hoewel iedereen uniek is ben ik ervan overtuigd dat iedereen de kracht heeft om vanuit zijn hart te leven. Omdat we dankzij Jezus, allemaal de 10 geboden in ons hart hebben staan. We dankzij Zijn Onvoorwaardelijke Liefde voor Zijn Vader en alles wat en iedereen die leeft Zijn Leven gegeven heeft.
En ik blijf deze laatste alinea's voorlopig nog een aantal keer herhalen:Nederland, het land waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd en waar oorlogsmisdadigers en mensen die de mensenrechten schenden berecht worden. Nederland, het land waar ook het vredepaleis gevestigd is. Nederland, het land van de vrijheid en tegenstrijdigheden. Nederland, het land wat warme banden heeft met vele mensen, waaronder vele grootheden, zoals de vorig jaar overleden Nelson Mandela. En voor ik verder ga over Nelson Mandela, wil ik ook nogmaals de eerste twee alinea's gebruiken, welke ik heb mogen schrijven toen ik hoorde dat mijn schoonmoeder, de vrouw van mijn schoonvader was overleden, zij was voor mij ook echt een moeder. Deze alinea's gelden in het bijzonder voor haar, maar daarnaast voor vele mensen die overlijden.
"Soms geeft de hemel een teken, dat er tranen mogen zijn.
Soms geeft de hemel een teken, dat het nodig is, om je hart te luchten.
Soms geeft de hemel een teken, dat er wat extra liefde nodig is.
Soms geeft de hemel een teken, dat we, hoe graag we dit ook willen, er niet voor kunnen vluchten.
En wanneer je dan omkijkt, naar het leven van de persoon die op vleugelen is weggedragen.
Weet je zeker, dat de hemel er net als de aarde speciaal voor ons is.
Voor ieder mens, die vertrouwen heeft, waarbij het leven in het teken van de ander stond en staat.
Geduldig, met een bijzonder grote hoeveelheid verantwoordelijkheid.
Er altijd zijn, voor iedereen die een beetje hulp of steun kon gebruiken.
Liefdevol bovendien, zonder vragen."
Nelson Mandela, overleed op 5 december. De dag die voor veel landen waaronder Nederland, België en de voormalige Nederlandse koloniën in het teken staat van de Sinterklaasviering. Sinterklaas, ook wel omschreven als de "goedheiligman". Sinterklaas, de persoon die op zijn verjaardag of eigenlijk de dag voorafgaand daaraan, of zoals de Wikipedia site zegt, vanaf enig moment gestart is met het willen verblijden van de minderbedeelden, voornamelijk kinderen, met een cadeau. Sinterklaas een legende die volgens velen nooit bestaan heeft en in het leven geroepen is om de economie te stimuleren.
Sinterklaas of Sint Nicolaas, de naam van de man die ervoor gezorgd heeft, dat minderbedeelde mensen en met name kinderen weer even in het zonnetje werden gezet. Wie of welke mensen dit bedacht of verzonnen hebben, daarover bestaan behoorlijk wat verschillende verhalen. Dat Sinterklaas, die ook wel bekend staat als de Bisschop van Myra, goed wilde doen, weet iedereen.
Goed, minder goed of niet goed, dit doet niets af aan het feit dat er mensen mee geholpen werden. En welk geloof of welke beredenering daarachter zit, daarover valt nog te discussiëren en voor sommige mensen totaal niet. Dit geldt eveneens voor het feit dat er andere gedachten zouden zitten aan het feest waar behoorlijk wat geld in omgaat. Geld, want hoewel de ouders vaak zelf de cadeaus kopen en dit al sinds jaar en dag zo is, wordt het feest ter ere van deze man vanaf de 15e eeuw al gevierd. Een traditie of toch iets wat leidt tot onverdraagzaamheid en discussies over de wijze waarop dit al jaren gedaan wordt? Respect en wederzijds vertrouwen zullen ongetwijfeld het antwoord zijn op deze vraag. Vertrouwen, iets wat Nelson Mandela had, in zijn lange leven op aarde. Daarom wil ik nogmaals terugkomen op het leven en overlijden van Nelson Mandela.
Want Nelson Mandela heeft in zijn leven voor veel mensen iets betekend, mede daardoor is er op zeer grootse wijze afscheid van hem genomen. Meerdere malen is hij geëerd, in diverse landen zijn er condoleanceregisters geopend. Het publiekelijk afscheid in het stadion in Zuid-Afrika is wel één van de meest gedenkwaardige. Omdat naast de familie en vrienden van Nelson Mandela, behoorlijk wat wereldleiders aanwezig zijn, die gebroederlijk naast elkaar zitten, daarbij haast eensgezind hun bewondering voor Nelson Mandela uitspreken. Met recht een bijzondere dag. Een dag waarop de nodige mooie woorden worden gesproken en de dag waarop de nodige statements worden gemaakt. Kortom een dag vol contrasten. Contrasten op divers gebied, contrasten omdat kosten nog moeite gespaard worden om dat te doen, wat ervoor zorgt dat de uitzending van het afscheid voor iedereen te zien en te begrijpen is. Maar ook contrasterend, omdat het weer iets is wat nog niet volledig geregisseerd kan worden, hoe graag we dit ook zouden willen.
En daarom is dit afscheid op een dag waarop bij ons de zon hoog aan de hemel staat en in Zuid- Afrika de regen met bakken uit de lucht komt vallen meteen een teken dat er nog werk aan de winkel is. Want het leven van Nelson Mandela stond vooral in het teken van verenigen, daarbij het in vrede en vrijheid leven, zodat ieder mens, die hij als zijn gelijke zag, ook zijn of haar leven ten volle zou kunnen en mogen leven. Door te strijden voor vrede, rechtvaardigheid en eenheid, op vele vlakken. Want ieder mens verdient het om gelijke kansen te krijgen en dat te doen wat hem of haar gelukkig maakt.
Nelson Mandela, de man die niet meer wilde zijn dan de ander, terwijl zoveel mensen naar hem opkeken. Niet vereerd wilde worden, geen heilige wilde zijn, omdat hij ook een mens was in alle facetten. Een bijzonder mens, een persoon waar niemand omheen kon. Een mens die een groot deel van zijn leven, 27 jaar in gevangenschap leefde. Een mens die geen haat voelde voor wie of wat maar ook. De kracht vond voor vergiffenis en daar door het verzoenen van mensen nog eens extra in beloond werd, want 95 jaar is een leeftijd die heel veel mensen niet zomaar bereiken.
Dat Nelson Mandela met recht een bijzonder mens genoemd mag worden is niet voor niets. Zoals hij vaak vertelde, dat hij niet wilde haten, omdat haat ertoe leidt dat mensen inwendig worden verteerd. Zijn leven in gevangenschap, zou dan zinloos zijn geweest, omdat het dan werkelijk geleid zou hebben tot zijn einde. Daar had hij zijn gevangenschap niet voor overleefd. Hij wilde mensen samenbrengen, door verzoening, ongeacht hun achtergrond, religieuze of sociaal maatschappelijk status. Zodat werkelijk ieder mens in vrijheid zou kunnen en mogen leven, zonder haat en nog belangrijker zonder onderdrukt te worden.
Zijn wens of toch iets wat voorbestemd is, omdat God het beste met de mensen voorhad, iedereen in vrijheid mocht leven toen hij hen in de Hof van Eden liet wonen? Hoe dan ook, Nelson Mandela heeft er zijn leven aan gewijd, heeft dat gedaan wat mogelijk was, voor een mens om te bereiken. Het loslaten en zich overgeven aan, dat wat niet door hem gedaan kon worden was lastig, evenals het loslaten van zijn dierbaren. Nu er een einde is gekomen aan zijn aardse bestaan, wens ik hem een goede reis, de rust die hij verdiend heeft, de kracht om los te laten. Wat wellicht nog belangrijker is, is dat hij in vertrouwen is heengegaan. Vanuit de wetenschap dat God een bijzondere plaats voor hem vrijgemaakt heeft in de hemel. Zodat hij op die wijze zijn mooie gedachtegoed voort kan zetten.
Nelson Mandela deed wat hem ingegeven werd, vanuit zijn hart, door het delen van zijn liefde en wijsheid met de hele wereld. Door de kracht die hij toonde, een waar voorbeeld voor velen. Een voorbeeld voor iedereen die dit zo wil zien, waarbij zijn uitspraak, "dat niets onmogelijk is totdat het gedaan is", wel één van de meest memorabele is. Ik kies daarvoor en vertrouw erop dat ieder mens die ook vanuit zijn (of haar) hart leeft, eigen verantwoordelijkheid wil en durft te nemen, dit met mij doet. Omdat we allemaal een vrije wil hebben, we verantwoordelijk zijn voor alles wat we doen en laten, omdat we de beheerder zijn van onze eigen ziel.
Nelson Mandela een mens, door velen gezien als een Icoon, iemand die men niet snel meer zal vergeten. Een mens die in aanzien op gelijke hoogte staat als Martin Luther King. Het bewonderen waard, want gezien zijn hoge leeftijd en alles wat hij heeft moeten doorstaan in zijn leven, is hij ook werkelijk een Icoon, voor velen een voorbeeld. En hoewel iedereen uniek is ben ik ervan overtuigd dat iedereen de kracht heeft om vanuit zijn hart te leven. Omdat we dankzij Jezus, allemaal de 10 geboden in ons hart hebben staan. We dankzij Zijn Onvoorwaardelijke Liefde voor Zijn Vader en alles wat en iedereen die leeft Zijn Leven gegeven heeft.
"Wanneer we weer vanuit ons hart en vertrouwen gaan leven, is het onmogelijke ineens weer mogelijk. Kunnen we meer dan wie of wat maar ook, omdat het ons gegeven is. Een eigen wil, met daarbij de 10 geboden, die bij ieder van ons in het hart geschreven staan. Leven volgens de regels van de natuur, met dat wat God ons gegeven heeft en waar iedereen gebruik van kan en mag maken, omdat het goed was en nog steeds goed is. We weten alles, de kennis zit in ons allen, mits we ons open stellen voor dat wat goed voor iedereen die en alles wat leeft is. Wanneer we dit beseffen, kunnen we verder, zal de waarheid niet langer iets zijn waar naar gezocht moet worden. Zal de wetenschap, het weten zijn.
Het opzetten van de Stichting Durf te helpen ~ Dare to help, is nu werkelijk nodig. Alle publiciteit is welkom! Daarnaast, zal iedereen die hieraan doneert en zich hierbij aansluit, zichtbaar zijn. Dit is o.a. een voorwaarde om samen met Durf te helpen ~ Dare to help samen te werken. Het gaat daarbij niet om mij, of jou, of één persoon in het bijzonder, het betreft het algemeen belang, dat wat nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te kunnen laten zijn. Een wereld, die gebaseerd is, op wederzijds begrip, respect en acceptatie. Een wereld, waarin iedereen weer zichzelf is, kan en mag zijn. Een wereld waarin iedereen weer verantwoordelijk is en ook verantwoordelijkheid neemt. Een wereld waarin de waarheid spreken, hiernaar handelen, door open en eerlijk te zijn van het allergrootste belang is."
Het opzetten van de Stichting Durf te helpen ~ Dare to help, is nu werkelijk nodig. Alle publiciteit is welkom! Daarnaast, zal iedereen die hieraan doneert en zich hierbij aansluit, zichtbaar zijn. Dit is o.a. een voorwaarde om samen met Durf te helpen ~ Dare to help samen te werken. Het gaat daarbij niet om mij, of jou, of één persoon in het bijzonder, het betreft het algemeen belang, dat wat nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te kunnen laten zijn. Een wereld, die gebaseerd is, op wederzijds begrip, respect en acceptatie. Een wereld, waarin iedereen weer zichzelf is, kan en mag zijn. Een wereld waarin iedereen weer verantwoordelijk is en ook verantwoordelijkheid neemt. Een wereld waarin de waarheid spreken, hiernaar handelen, door open en eerlijk te zijn van het allergrootste belang is."
En ook de uitspraken die ik eerder deed horen daarbij, met een toevoeging.
Mijn motto daarbij is:
* Je kunt nooit iets van iemand verwachten, tenzij je het aan hen vraagt en zelfs dan nog niet eens.
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.)
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.)
De uitspraak van Mahatma Ghandi: "Be the change you want to see in the world", sluit daar naadloos bij aan.
Durf jij te helpen? Je mag reageren of mij een mailtje sturen.
Zie ook de nieuwe flyer op: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/flyer.pdf
Zie ook de nieuwe flyer op: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/flyer.pdf
Geen opmerkingen:
Een reactie posten