dinsdag 26 augustus 2014

Wanneer gaat het lampje branden, valt het kwartje of blijven we nog even doorgaan met verzinnen en bedenken?

"Nou, lieve vrienden Zegt u het maar"  &  "Verzekeringen duurder door hevige regenval" 

Een overzicht van een aantal koppen van AD de Dordtenaar en wel vanaf Vrijdag 15 t/m vandaag Dinsdag 26 augustus. Koppen waaruit blijkt dat we wel denken te weten, maar daarbij eigenlijk nog niet overtuigd zijn van waar Abraham de mosterd haalt, omdat we het nog steeds niet echt begrijpen. Startend met die van Vrijdag 15 augustus: "Nee toch Cliff?; en Van Aartsen haalt uit naar 'ideologische pyromanen'; Zaterdag 16 augustus: Snelste buurmeisje van Europa; en Mooi hoe we samen rouwden na de ramp; daarnaast 'Fouten maken hoort bij het leven'; maar ook Jozias van Aartsen 'Er is een hetze tegen mij gevoerd';  Maandag 18 augustus: Bitterballen!; en Begeleiding jeugdgevangenis faalt; Dinsdag 19 augustus: Nou lieve vrienden Zegt u het maar; en Verzekeringen duurder door hevige regenval; 

Woensdag 20 augustus: Is zij de laatste?; en Eredivisie goudmijn 375 miljoen euro stroomde vorig jaar binnen na de verkoop van spelers; daarnaast Huisartsen let op ebola!; Donderdag 21 augustus: Veel lof voor het kabinet Maar hoe populair is Rutte bij de volgende verkiezingen? en Britten openen jacht op IS-beul en Kijk uit! Daar komt er weer eentje De VVD is klaar met de meeuw. 'Afschieten, dat tuig van de zee'. Helpt niet zegt de kenner. Bovendien horen ze er bij aan de kust.; Vrijdag 22 augustus: Henk Krol moet 2 ton teruggeven en Dat werd tijd!; De grootste hulpoperatie in jaren brengt grote verlichting in Noord Irak. De spullen komen per boot, truck en vliegtuig; Zaterdag 23 augustus: Paul de Leeuw: 'Ik heb ontzettend zin om de boel op te stoken''; en De Israëlische Ambassadeur 'Lijden in Gaza was niet nodig geweest'; Maandag 25 augustus: De jacht op rapper L Jinny is geopend; en Koemannen vervullen wens van vader Martin; en tot slot: Dove Vera swingt op Kyteman; en Twitteroffensief tegen radicalen; Imams: Bied meer tegengas aan IS" 

De onderwerpen die besproken worden, omschreven worden en dat waar het in Nederland, maar daarnaast ook in deze wereld de afgelopen tijd om heeft gedraaid, beschreven in dit blog, op een dag waarop de regenverwachting volgens de voorspelling van weerman Michiel Severin op 90% staat. Regenverwachting, een voorspelling, voorbestemd of toeval? Hoe het ook zij, wat er ook mee bedoeld wordt, het is werkelijk alsof de hemel huilt, de hemel, God, die net als veel mensen wel (in)ziet, dat we inderdaad een omgekeerde evolutie aan het meemaken zijn. Want worden we echt wel slimmer of is dit meer een luchtspiegeling, een soort fata morgana, iets wat we najagen en wat mooier lijkt dan het in werkelijkheid is? 

De koppen van dinsdag 19 augustus, mogen bovenaan dit blog staan. Bovenaan dit blog, omdat het iets is, wat heel duidelijk voor een dag als vandaag geldt, een dag die in het teken van regen, maar daarbij ook de noodzaak van het: "Heb u naaste lief als uzelf", centraal staat. Centraal omdat het NU meer dan ooit nodig is. Omdat 19 augustus werkelijk omschreven mag worden als bijzondere dag, de dag die bekend staat, als de Internationale dag van Humanitaire Hulp. Helaas komt deze dag in ons "Wikipedia-rijtje" niet voor: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_(inter)nationale_themadagen_en_-weken Toch is deze van dusdanig belang, dat ik hem niet over wil, kan en mag slaan. Omdat het een dag is, die mede door het onjuist handelen van mensen, mensen over de hele wereld, mensen als u en ik, mensen die de wereld leiden, in het leven geroepen moest worden. 

De hierna volgende link http://www.fijnedagvan.nl/info/?id=1178 Geeft een duidelijk beeld van wat er gaande is. De onderstreepte linkjes die je op de originele pagina aan kunt klikken geven daarbij wellicht nog meer weer. Dat wil zeggen, wanneer jij dat wat werkelijk van waarde is eruit haalt. Dat wat werkelijk waar is en waarde heeft. Voor je start met lezen, wil ik je het volgende laten weten: Het gaat niet om schuld, het gaat niet om goed of fout, het gaat om het feit, dat ieder mens zijn of haar verantwoordelijkheid weer neemt. Omdat we als mens vergeten zijn, dat we samen, maar daarbij en daarnaast juist ook ieder op zich, allemaal de verantwoordelijkheid dragen. De verantwoordelijkheid, onze vrijheid, onze vrije wil, die we door de jaren heen allemaal verkwanseld hebben. Verkwanseld, doordat we deze vrije wil en daarmee verantwoordelijkheid "allemaal" zelf, uit handen hebben gegeven. De tekst van de bovengenoemde link staat hieronder en heb ik één op één overgenomen.

"Aangepast op 13 augustus 2014

Soms hebben we onderling wel eens ruzie. Landen, bedoelen we daarmee, of regio's. Soms gebeuren er op het wereldtoneel dingen waardoor andere grootmachten even hun ballen moeten laten zien, zoals dat in het verleden al vaker gebeurd is.

Maar ook in tijden van oorlog en conflict zijn er groepen mensen die te lijden hebben, en ook al zijn we soms principieel tegen bepaalde landen, dan nog zorgen we met z'n allen toch vaak dat er voldoende hulp bij de lokale bevolking terecht komt. Dat heet solidariteit en de wereld zou er een stuk mooier uitzien als we daar allemaal eens wat meer aan deden. Maar hey, daar hebben we de Verenigde Naties voor, nietwaar?

Belangeloos
Zij hebben 19 augustus uitgeroepen tot Internationale Dag van de Humanitaire Hulp. De Dag is bedoeld als eerbetoon aan alle humanitaire werkers die hard hun best doen om de minderbedeelden te helpen die bijvoorbeeld geen eten of huizen meer hebben door natuurrampen, oorlogen of hongersnoden. Ook wordt er stilgestaan bij hoe belangrijk het is dat ondanks al onze onderlinge problemen, er altijd ruimte moet zijn voor humanitair werk, belangeloos en puur uit solidariteit. De Dag is een initiatief van de Verenigde Naties en de Wereld Gezondheidsorganisatie. U kunt op de Dag rapporten verwachten die de huidige staat van de humanitaire internationale hulp beschrijven, en wellicht vindt u ook hier en daar een voorlichtingscampagne. En als u het echt goed wil doen, maak dan eens een donatie aan bijvoorbeeld Artsen Zonder Grenzen.

'I Was Here'
De datum van 19 augustus is symbolisch gekozen. In 2003 kwamen er toen in de Iraakse hoofdstad Bagdad 22 medewerkers van de VN om het leven bij een bomaanslag. Om hen te eren, en ook te laten zien wat een risico humanitaire helpers nemen in hun werk, is deze datum gekozen. Aan de Dag is ook een thema opgehangen, maar dat thema voor dit jaar is nog niet bekend.

U kunt voor meer informatie ook op deze VN-website kijken, of op deze website." 


Mensen die vanuit vredelievendheid handelden, mensen die dachten te weten wat goed voor hen en ieder ander was. Dat zij daarmee of juist daardoor hun leven in gevaar hebben gebracht, kan en zal niemand ontkennen die het werkelijke verhaal achter alles wat oorlog voering en blinde woede heet. Blinde woede, die niet alleen vreselijk veel geld, maar daarbij ook ontzaglijk veel mensenlevens heeft gekost. Blinde woede, die ervoor gezorgd heeft, dat er zoveel leed ontstaan is, die nooit zou zijn ontstaan wanneer ieder voor zich de verantwoordelijkheid genomen zou hebben. Verantwoordelijkheid, dat wat ons gegeven is op het moment waarop we, ervoor kozen om het leven wat we leven aan te gaan. Verantwoordelijkheid, dat wat ons gegeven is om onszelf te ontplooien, in liefde, geluk en gezondheid te mogen en kunnen leven. 

We hebben ons ontdaan van verantwoordelijkheid. Doordat we deze voor het gemak in handen van de ander, een instantie of zelfs de regering en daarbij de wereldleiders hebben gegeven. Uit blind vertrouwen of omdat we veel dingen voor zoete koek geslikt en aangenomen hebben? Uit blind vertrouwen omdat het ons geleerd is of omdat we in de voetsporen van onze ouders zijn getreden, waarbij de geschiedenis en alles wat ons tot in detail, tot uit in den treuren verteld is, over wat er gespeeld heeft, meer invloed heeft uitgeoefend dan wie of wat maar ook zich zou kunnen bedenken? Het maakt niet uit wat de reden is, het verleden veranderen, het verleden een nieuwe richting geven, kan niet meer, dit en alle reacties die hieruit voortgekomen zijn, inclusief het niet meer communiceren maar (voor)oordelen, hebben ervoor gezorgd dat we in deze situatie beland zijn. En het bizarre is, dat we daardoor zelf, zelfs het grootste deel van de ellende in de hand hebben gewerkt. Wanneer we NU samen weer de verantwoordelijkheid gaan dragen is verandering ten goede mogelijk. 

Verandering, we mogen ver van anderen staan, anders zijn, uniek zijn, bijzonder zijn, daardoor verschillen. Blijven ondanks alle verschillen voor altijd verbonden, omdat we alleen één zijn en allen één zijn, gemaakt uit dezelfde stof, gemaakt zijn vanuit Onvoorwaardelijke Liefde, gemaakt om de aarde en alles wat daarop leeft, groeit en bloeit te leiden, mits we rekening houden met de gevolgen, met dat wat onherroepelijk is. Omdat nu meer dan ooit bekend mag worden, dat alles wat je de ander aandoet, alles wat je een ander aandoet, alles wat je veroorzaakt, als een boemerang op jezelf teruggeworpen wordt. Omdat dit de wet is van het Heelal. De wet van oorzaak en gevolg. De wet der wetten. De wet, die ongeacht wie je bent, daarbij en tegelijkertijd alles zegt over wat je doet, wie je schaadt, door niemand ontlopen kan worden. Omdat deze wet in je systeem zit, de wet, in jouw DNA verweven is. 

Deze wet, een recht is, een voorrecht, een recht, welke recht gedaan wordt. Recht gedaan, omdat het zo mag en zal zijn. Mag zijn en zal zijn, in tegenstelling tot de door mensen en de regering ingestelde wetten. Omdat dit recht altijd zal mogen zegevieren. Het recht wat niet door mensen in eigen hand genomen mag worden, doordat het eigenlijk iets universeels is. Iets universeels, door hogerhand geleid en daardoor iets is wat ervoor zorgt dat de balans hersteld kan worden. De balans hersteld mag worden. De balans hersteld zal worden, wanneer de mens het juiste weer doet. Het juist weer doet door zich belangeloos in te zetten voor dat wat de wereld en het universum nodig heeft. 

Wat het Universum nodig heeft, omdat we verbonden zijn, omdat alles en iedereen verbonden is, ongeacht de familieband. Ongeacht de familieband of zelfs zonder de familieband, omdat we niemand, pijn mogen doen, geen leed mogen veroorzaken, daarbij ook niemand uit kunnen en mogen sluiten, omdat we verbonden zijn. Verbonden, door een onzichtbaar koord, of beter gezegd een elastiek. Een elastiek, wat wanneer er speling op blijft zitten, "ons mensen", (maar ook ieder mens op zich, de mens in het algemeen), voldoende ruimte biedt, om de dingen te doen die bij ons passen. Kansen biedt en kansen geeft, om dat te doen wat ons laat groeien. Maar daarbij ook een elastiek, waarmee we teruggetrokken worden op het moment dat we iets doen wat ons of ieder ander, ieder levend wezen of levend iets schaadt. Waardoor we kleiner worden en onze bewegingsruimte beperkt wordt. Bewegingsruimte, als in het leven in gevangenschap of het leven als vrij mens. De mate waarin we ons bewegen en de weg waarop we ons begeven, zorgt voor de groei of het krimpen van onze vrijheid. Laat ons weten tot hoever de band reikt. De band die altijd aanwezig is, wanneer er liefde is, de band die vanuit onvoorwaardelijke liefde, zelfs in staat is om fouten die gemaakt worden te herstellen.

Wie onvoorwaardelijk lief heeft, mag de band weer voelen. Wie onvoorwaardelijk lief heeft, zal de band weer voelen, omdat we allemaal verbonden zijn. We mogen weer voelen, dat we allemaal één zijn. We mogen weer voelen, dat we allemaal weer heel zijn. Dit heelzijn start bij jou, waardoor jij de schakel van de ketting, de verbinding tussen jou, de ander, iedereen die en alles wat leeft kunt zijn. Waardoor jij de schakel van de ketting, de verbinding tussen iedereen die en alles wat leeft mag zijn. Waardoor jij de schakel van de ketting, de verbinding tussen iedereen die en alles wat leeft zult zijn. Omdat jij jij bent, omdat jij jezelf bent en omdat je alles waardeert, wat je mee mag maken zien en doen. Omdat je van het leven houdt, daarbij goed voor jezelf zorgt, en jezelf geen pijn doet of zal schaden. Omdat je jouw communicatiesysteem in stand, in tact en in goede doen wilt houden. Omdat je goed wilt doen, dat wat liefde betekent, dat wat liefde is. 

Onvoorwaardelijke liefde, dankzij de verbinding, die ontstaan is met ieder mens die ooit geleefd heeft. Onvoorwaardelijk liefde, dankzij de verbinding die ontstaan is, doordat God ieder mens een eigen vrije wil gegeven heeft. Vanuit onvoorwaardelijke liefde, omdat ieder mens die ooit geleefd heeft, onvoorwaardelijke liefde is. Ieder mens, die mens mag, kan en zal zijn. Want de mens die vanuit deze onvoorwaardelijke liefde in verbinding met ieder mens leeft, zal onvoorwaardelijke liefde zijn. Zal de onvoorwaardelijke liefde en de energie zijn om de balans in de wereld weer te herstellen. De balans in de wereld herstellen die nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te laten zijn. Omdat dit voorbestemd was, omdat dit voorbestemd is en omdat dit voorbestemd zal zijn. 

Voorbestemd, omdat onvoorwaardelijke liefde het onmogelijke mogelijk maakt. Omdat deze onvoorwaardelijke liefde ervoor zorgt dat alles zich op een juiste manier zal ontwikkelen. Omdat het altijd zo is geweest, altijd zo hoorde en altijd zo zal mogen zijn. Omdat dit het leven is.

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Liefde is onvoorwaardelijk en het is er nu tijd voor! Liefde zorgt voor positiviteit, liefde zorgt voor saamhorigheid, liefde zorgt voor vrede en respect. Liefde zorgt voor alles wat nodig is om te kunnen en willen leven, omdat het een gegeven is en dit voor ieder mens geldt. Ieder mens ongeacht waar hij of zij geboren is, welke opleiding hij of zij heeft gevolgd, wat zijn financiële waarde is. Want dan zal ieder mens weer van waarde zijn. Zal ieder mens weer een kans maken, zal ieder mens weer zichzelf zijn. 

Who do you want to help, the needy or the greedy?  www.durftehelpen.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten