zaterdag 16 januari 2016

Tijd voor iets nieuws, Common Sense!

'Tijd voor iets nieuws, Common Sense!'

Want waarom zouden we er nog langer voor kiezen om de geschiedenis te blijven herhalen, wetende dat de uitkomt te wensen over laat!

"Bron: nieuws NU.nl;  16 januari 2016', foto van The Mind Unleashed!
Tijd voor Common Sense! 

Een andere opzet, een andere wijze van communiceren, omdat de woorden die het hart zouden mogen bereiken, het hart zouden mogen beroeren, door deze aan te raken, op de één of andere wijze niet binnenkomen. Waardoor de informatiemaatschappij, de ver doorgevoerde informatiemaatschappij, de basis en de grondlegger blijkt te zijn, voor alles wat vervreemding, ontheemding en alles wat op dit moment gaande is in de wereld alleen maar versterkt. Toen ik deze week "de foto" en het artikel "Wat komt er na het informatie tijdperk?" bij één van mijn contacten op LinkedIn langs zag komen, dit gelezen en bekeken had, was de opmerking "Common Sense!", die ik geplaatst heb, meteen helemaal op zijn plek. 


Meteen op zijn plek of plaats, omdat we ons letterlijk en figuurlijk van alles aan laten praten, van alles op de mouw laten spelden en we letterlijk en figuurlijk de spaghettisliertjes zijn geworden die zo mooi met elkaar in een daarvoor ontworpen pannetje tot hun recht komen. De vergiet wordt nadien gebruikt om dat wat behouden mag blijven veilig te stellen en het water, het sap en dat wat in wezen ervoor gezorgd heeft dat de spaghetti gaar wordt, door het riool gespoeld kan en mag worden. Dat wat gaar is, dat wat gebruiksklaar is kan gegeten worden en dat wat in de ogen van velen niet van nut is, kan weg. Maar lieve mensen, weg is niet weg, weg is niet weg wanneer je dit denkt of wanneer je dit denkt te willen, door het te doen, weg is pas weg als het opgelost is, een plaats gevonden heeft, er iets mee gedaan wordt. Opgelost of gebruikt, door het te benutten. Mijn spaghettiwater gaat in de saus, mijn spaghettiwater wordt gebruikt, zodat er niet of nauwelijks meer iets onbenut door het riool gespoeld wordt. En dit doe ik met nagenoeg alles, dit doe ik met alles waar ik waarde aan hecht, alles waar ik waarde aan hecht en waarvan ik weet, dat het nog van dienst, van nut, van belang kan zijn. 

Dit trek ik zelfs nog een stukje door, hier ga ik nog een stukje verder in omdat het in mijn beleving ook geldt voor de mens, voor iedereen die en alles wat leeft en juist daardoor voor iedereen die en alles wat van waarde is. Ja ook voor iedereen die en alles wat van waarde is en nog dienst wil doen. Iedereen die nog nog van waarde is en dienst kan en mag doen. Op enige wijze nog dienst kan en mag doen, omdat het voor hem of haarzelf van nut en belang is. Voor de persoon, de mens, maar ook een dier en alles wat leeft, omdat alles wat wil leven van waarde is. Alles wat wil leven, wel te verstaan, want trekken aan een dood paard, dat heb ik inderdaad losgelaten. Dat heb ik in het belang van de persoon, iedereen die en alles wat op geen enkele wijze verder wil leven, echt losgelaten. Omdat ik net als vele andere mensen weet, dat dit me meer kost, meer tijd en energie kost, dan het mij of de ander ooit nog op zal leveren en daar heb ik me bij neergelegd. Daar heb ik me bij neergelegd door dit te respecteren. Uit respect voor mezelf, de ander, iedereen die en alles wat geen levenslust of eigenlijk geen levenskracht meer heeft, ben ik daarmee gestopt. Heb ik dat zelfs in en vanuit liefde losgelaten. Ja, losgelaten omdat dit tegen alles in druist, tegen alles in gaat waar ik voor leef. Waar ik iedere dag die ik krijg, die ik mee mag maken, mijn leven voor wil leven. Want leven is wat ik wil, leven is dat waar ik me iedere dag zelf opnieuw voor inzet, allereerst voor mezelf en daarbij voor iedereen die en alles wat leeft.

Ik ben een idealist, daarbij een realist met gezond verstand en wil ook werkelijk iedere dag werken aan mijn leven, het invullen van mijn leven, door het vervullen van mijn taak. Mijn taak om mijn leven, het leven wat ik heb mogen kiezen voorafgaand aan het werkelijk in leven zijn te vervolmaken, daarbij werken met mensen die hier eveneens toe bereid zijn. Daarbij bereid en in staat zijn om, op een juiste wijze gebruik te maken van hun hersenen. Hun gezonde hersenen, die gezond zijn wanneer je ze ook echt gebruikt waarvoor de hersenen werkelijk bedoeld zijn, om te denken, om te scheppen om te creëren. En dan met name, het creëren van kansen. Want kansen, zijn er wanneer je bereid bent om, wanneer je in staat ben om, wanneer je je ervoor inzet om, dat te doen wat het verschil maakt. Door het verschil te zijn, het verschil tussen de wegwerp/oordeelmaatschappij en de Hemel op Aarde. Waardoor je de wegwerp en of de oordeelmaatschappij, waarin verschillen benadrukt worden, om kunt buigen in, om kunt zetten in de krachtige mogelijkheid om ieder mens en dier, alles wat leeft De Hemel op Aarde weer te laten ervaren. Want dat daar behoefte toe is, dat daar behoefte aan is, daar hoef je, in een wereld waar 60.000.000 mensen op de vlucht zijn, potvissen aanspoelen op Texel en noem nog maar eens een aantal bizarre natuurverschijnselen of door onszelf gecreëerde rampen op, geen hogere wiskunde voor te hebben gestudeerd. Ja, door onszelf gecreëerde rampen, rampen die ontstaan door manipulatie en de zogeheten realisatie van alles waar met name "dik aan verdiend wordt", maar zo nu al decennia blijkt, "niemand bij of mee gebaat is". 

Hoe lang kunnen we als mens nog doorgaan met het negeren van de signalen die de aarde, de natuur en ons lichaam ons geven? De signalen die duidelijk genegeerd worden, die genegeerd en daardoor juist gegenereerd worden, waardoor de aarde, de natuur en ons lichaam op een dusdanige heftige manier reageert dat het "normaal functioneren", het gewoon kunnen en blijven functioneren, stopt, gestaakt wordt of zelfs onmiddellijk uitgesloten is? Ja, want wie zich de vraag over negeren en of generen nog nooit heeft gesteld, mag nu werkelijk even achter zijn of haar oor krabben. Die mag nu eindelijk wakker worden, omdat de comateuze toestand, waarin velen verkeren en of de luchtspiegeling waar velen zich lopend en bewegend door laten leiden, de "fata morgana" op geen enkele wijze bereikt wordt. Doordat de bestemming onbereikbaar en ontoegankelijk is. Dit wel toegankelijk lijkt, terwijl dit onbereikbaar is. Onbereikbaar voor de gewone mens, onbereikbaar en niet toegestaan voor de gewone mens, omdat het ontoelaatbaar is? Ontoelaatbaar is of ontoelaatbaar gemaakt is, het resultaat ogenschijnlijk acceptabel.  Ja acceptabel door het toe te laten en het in te burgeren, het als regel te gaan beschouwen. Ingeburgerd, toelaatbaar daardoor niets meer of minder dan in het belang van......hen die al vervormd zijn?

Vervormd, doordat de persoon die, iedereen die het accepteert, iedereen die het op enige wijze als waarheid aanneemt, zichzelf er uiteindelijk mee tekort doet. Tekort doet, doordat het jezelf zijn, het jezelf zijn en blijven en dit ook weer toelaten daardoor verhinderd wordt. Terwijl het juist zo is, dat wanneer we iedereen weer toestaan zichzelf te zijn, zichzelf te zijn op elk moment, overal en in iedere situatie, we in staat zijn om ons te ontwikkelen, ons te ontplooien en daar waar mogelijk uit te groeien naar dat waar iedereen die en alles wat leeft behoefte aan heeft. Waar iedereen die en alles wat leeft behoefte toe en aan heeft omdat het een behoefte is, waar vraag naar is, waar vraag naar is en altijd vraag naar zal zijn. Omdat ieder mens die zichzelf is zich wil blijven ontwikkelen, zich wil blijven ontplooien en daarnaast wil blijven groeien. En dit ontwikkelen, ontplooien en groeien houdt op geen enkele wijze verband met het binnen de lijntjes kleuren in een tekening die ieder ander, ieder ander dan jij of God, alles wat anders is dan dat waar God, maar ook jij voorafgaand mee ingestemd hebt, toestemming voor hebt gegeven, alvast "voor gekleurd" heeft. Vooraf gekleurd en of zelfs vooraf getekend heeft, omdat dit is wat er op dit moment in de wereld gebeurt, plaatsvindt en plaatsheeft, waardoor het vast staat. Het vast staat en zelfs vastligt, beklonken als zekerheid, als garantie als dat wat als (voor)recht wordt gezien. De vraag is natuurlijk of het een voorrecht is of toch een privilege

Het antwoord mag ieder mens voor zichzelf bepalen, daarbij ook meteen of de immuniteit en de onschendbaarheid voor jou geldt of voor de persoon of de instantie die dat wat hij jou of ieder ander op de mouw speldt, hem of haar aangerekend wordt. Ik onthoud me van elk commentaar, ik kan alleen maar zeggen dat het recht, dat wat iemand toekomt doordat deze persoon dit over zichzelf of haarzelf heeft afgeroepen, uiteindelijk voor eigen rekening komt. Voor eigen rekening komt, hem of haar ten deel valt op basis van het geweten, op basis van eer en geweten, dat wat we als mens in wezen allemaal zijn en waar we aan het einde van de reis, van onze levensreis zelf mee mogen dealen. Iedere dag mee mogen dealen, zo lang we leven en zo lang we in leven zijn. Ik kies ervoor om mezelf te zijn, iedere dag, ieder uur, iedere minuut en iedere seconde of nanoseconde waarin ik leef.

'Het belangrijkste nieuws van 16 januari in één minuut

Met vandaag: Sneeuwbuien trekken over noorden en oosten van Nederland, onafhankelijkheid inzet Taiwanese verkiezingen en Frankrijk belooft militaire steun na aanslag Burkina Faso. 





* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

“Leven genieten is, genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde, houden van het leven is en houden van allen die je dierbaar zijn” 

Voor nu zeg ik: "Slaap lekker en morgen gezond weer op."

The future is for those who live their own life, being willing to serve and being the example for any other living being!

 Que Sera Sera. The future is (not) ours to see. What will be will be!

https://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten