donderdag 1 oktober 2015

Tijd voor dat wat de toekomst brengt en het verleden voorgoed verleden maakt!

'Bron: NU.nl; 1 oktober 2015'  



'Dit wordt het nieuws op donderdag 1 oktober' 

'Weer en verkeer' 

"Donderdag overdag is het opnieuw zonnig. Het blijft droog en de maxima komen in de middag uit rond 16 graden. Ook vrijdag is er nog volop zon. Zaterdag komt er vanuit het zuiden wat meer bewolking en zondag kan er misschien al lokaal in het midden en zuiden een enkel buitje vallen. 

De ANWB verwacht donderdagochtend, mede dankzij de gunstige weersomstandigheden, een normale spits met drukte op de gebruikelijke plaatsen.


http://www.nu.nl/dvn/4136076/wordt-nieuws-donderdag-1-oktober.html 


Het is 1 oktober, de start van een nieuwe maand, een nieuwe maand die staat voor verandering. Verandering voor iedereen die en alles wat leeft en er bewust voor kiest om zijn of haar leven te leven. Zijn of haar leven te leven of ervoor te kiezen om zijn of haar leven te laten leiden, door alles buiten hem of haarzelf om, met alles wat dit met zich meebrengt. 

Toen ik vanmorgen de spreuk en de foto's op Facebook en LinkedIn plaatste even naar dat wat er voorbij kwam keek, werd mij aandacht meteen gericht op: Een uitspraak, een berichtje van het Filosofisch Kwintet. De tekst: "Zet je schrap voor het gevaarlijkste idee ooit: de meeste mensen deugen". Wat natuurlijk meteen om een reactie vroeg, mijn reactie: "In wezen is ieder mens goed. Persoonlijke ervaringen, traumatische gebeurtenissen en zelfs het herhalen van pijnlijke verhalen van derden kunnen een mens op een bepaald moment aanzetten tot iets onmenselijks wanneer zij zichzelf verliezen. Dat dit vaker voorkomt is duidelijk zichtbaar in de wereld van vandaag. Het wordt tijd dat ieder mens weer leert om overal en altijd zichzelf te zijn, waardoor de verleiding en misleiding geen kans meer krijgt, angst voorgoed verleden tijd is en het vertrouwen groeit!"

Ik ben er klaar mee, ik ben er zo klaar mee dat we voortborduren op alles wat de geschiedenis heeft voortgebracht, nog steeds voortbrengt en wanneer het aan de mensen ligt die eraan kunnen verdienen, nog tot eeuwenlang verder voortduurt. Ik ben er klaar mee, ik ga er me op geen enkele wijze nog mee bezighouden. Wil iedereen die ervoor kiest om zich mee te laten slepen in het jarenlange slaapspel, door geld en macht gestuurd wel laten kiezen. Laten kiezen voor vertrouwen, vertrouwen in het leiden van een eigen leven. Een eigen en goed leven, door weer vanuit het hart te gaan leven. Vanuit je eigen hart wel te verstaan, want wanneer we nog langer door blijven leven vanuit het hart van de ander, de woorden van de ander wel te verstaan, tekenen we allemaal vrijwillig onze ondergang. De ondergang die we geheel en volledig aan onszelf te danken hebben. Omdat we luisteren naar wat de ander zegt, waardoor we onszelf en dat wat ons een goed gevoel geeft op geen enkele wijze meer horen. 

En lieve mensen, goede gevoelens zitten in tegenstelling tot wat velen promoten en verkopen, in geen geval in genotsmiddelen. Goede gevoelens zitten in tegenstelling tot wat velen promoten en verkopen in geen geval in dat wat je de ander aandoet, dat wat je de ander ten laste legt of dat wat je de ander aanpraat. Goede gevoelens zitten in het delen van dat wat we allemaal gekregen hebben, de kans om te leven, de kans om je leven te leven op de meest volwaardige manier die mogelijk is. Mogelijk, wanneer we weer luisteren en horen naar dat wat ons hart ons ingeeft, wat ons hart ons ingeeft en waar we letterlijk en figuurlijk een beter mens van worden. Een beter mens van worden door, een betere versie van onszelf te zijn. Want dat dit de enige manier is om beter te worden, dit de enige manier is om te genezen, dit de enige manier is om ook werkelijk iets te realiseren en tot stand te brengen, tot stilstand te brengen en van daaruit vol goede moed verder te kunnen leven, is dat wat ik in mijn leven heb ervaren. 

En houd me ten goede, ik ben op geen enkele wijze beter dan wie of wat maar ook. Ik ben alleen een betere variant van mezelf geworden. Ik heb mezelf verbeterd, ik heb mijn leven gebeterd, ik heb de kans, die mij geboden werd, met beide handen aangepakt, met beide handen aangenomen om dat wat God mij geboden heeft te laten zien. Te laten zien, te laten weten, te laten horen en voor hen die ooit bij mij geweest zijn voor een "Reiki-behandeling", coaching sessie, workshop of massage, te laten voelen. En dat proeven, ervaren en beleven, voor de mensen in mijn naast familie en vriendenkring daarbij hoort, dat zal ik op geen enkel wijze ontkennen. Want lieve mensen, we kunnen zoveel, we zijn zelf tot zoveel dingen in staat, wanneer we weer vanuit ons hart gaan leven. Wanneer we weer gaan delen, wanneer we onszelf en de ander vooropstellen. Ja, voorop en alles wat geen bijdrage levert aan ons zijn, aan ons gezond en welzijn, laten voor wat het is. Laten voor wat het is, omdat het niemand helpt, omdat het in wezen niemand helpt en we er zelf absoluut geen gelukkiger mens van worden. 

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die hun ervaringen, hun pijnlijke ervaringen willen delen, dat mag, dat is goed, dat is zelfs nodig, maar let wel, het is een ervaring die zij hebben beleefd, het is iets wat zij hebben meegemaakt. Het is hun ervaring, een ervaring die zij hebben meegemaakt en beleefd en jij bent jij. Jij bent jij en hoeft deze ervaring op geen enkele wijze te beleven, jij hoeft je deze ervaring op geen enkele wijze eigen te maken, jij hoeft deze ervaring op geen enkele wijze door te maken, wanneer je ervoor kiest om jouw leven te leven. Jouw leven, het leven wat jij gekozen hebt, het leven wat jij mag leiden, wanneer je er allereerst voor jezelf en daarnaast voor de ander bent. Voor de ander, voor ieder ander, voor je vader, voor je moeder, voor je broer, voor je zus, voor iedereen die en alles wat leeft, kortom voor jouw naaste. Omdat jij naast de ander leeft en jij alleen naast de ander kunt staan wanneer jij jezelf bent. Want ieders leven is een eigen keuze, ieders eigen leven mag een bewuste keuze zijn, voor ieder mens die er zelf bewust voor kiest.

Want het bewust kiezen voor jouw leven helpt je het juiste te doen. Het bewust kiezen voor jouw leven helpt je om alles wat geen enkele bijdrage levert aan jouw zijn te laten. Te laten voor wat het is, omdat het jouw leven op geen enkele wijze verbeterd, op geen enkele wijze beter maakt beter maakt, of zelfs maar enigszins meerwaarde geeft. Jouw leven is uniek, jouw leven is van jou en daardoor van onschatbare waarde wanneer je dit weer als zodanig gaat ervaren, jouw leven is van onschatbare waarde wanneer je dit weer als zodanig gaat zien. En wie zijn of haar leven verbindt aan het leven van de ander, zal bewust maar ook onbewust de dingen op zich nemen die de ander aangaat, die de ander aangaan, die ieder ander en alles wat anders is aangaat en aangaan. Dit accepteren en jezelf blijven is dat wat jou helpt, wat jou maar ook de ander helpt om zichzelf te kunnen zijn. Zichzelf te kunnen zijn, iets wat in de wereld van vandaag, de wereld waarin we leven, nauwelijks gepromoot wordt. 

Nauwelijks gepromoot of nauwelijks verkocht wordt, omdat er geen financieel voordeel aan te behalen valt. Geen financieel voordeel, iets wat geld oplevert, iets wat ervoor zorgt dat de financiële wereld blijft draaien, iets wat ervoor zorgt dat alles wat er speelt, wat er al jaren speelt zich keer op keer blijft herhalen. Iets wat op geen enkele wijze gebeurt wanneer ieder mens zich nuttig maakt. Wat zich op geen enkele wijze voortzet, wanneer iedereen weer van nut en belang is. Want dat we allemaal van Nut en Belang zijn, we allemaal nuttig en belangrijk zijn, is iets waarvoor en waarvan tot op heden heel veel mensen geen besef hebben. Geen besef, dat we allemaal een waarde vertegenwoordigen. We allemaal een waarde vertegenwoordigen, wanneer we in het hier en nu leven. In het hier en nu, zodat we werkelijk van waarde zijn, van waarde voor onszelf, iedereen die en alles wat leeft. Van waarde voor iedereen die en alles wat het leven heeft. Het leven wat we mogen leven en zelf(s) mogen leiden wanneer we het juiste doen. Wanneer we dat doen wat ons de energie, de kracht, de mogelijkheid en de middelen geeft om onszelf te kunnen zijn.

De mogelijkheid die iedereen heeft, die ieder mens heeft, wanneer hij of zij de ander de keuze laat, de keuze volledig bij de ander laat om ook zijn of haar leven te leven. Het leven te leven volgens de regels die in het hart geschreven staan. Het leven te leven in en vanuit onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die en alles wat leeft, met iedereen die en alles wat leeft. Want dat dit de enige wijze is waarop ieder mens kan leven, is dat wat iedereen vanaf vandaag weer zal mogen weten. Weer zal mogen weten, daardoor ervaren en beleven. Omdat het weten wat juist is, het weten wat goed is voor iedereen die en alles wat leeft, start bij jezelf en het leven is. Het leven in liefde, geluk en gezondheid is, jouw leven is. Ik kies voor mijn leven, ik kies voor een leven in liefde geluk en gezondheid en geef iedereen die en alles wat leeft de kans om hetzelfde te doen. Want je leven leiden is iets wat je doet. Je leven leiden is iets wat je laat zien, je leven leiden is iets waar jij met alles wat je bent voor kiest en gaat, omdat het jouw leven is. Jouw in liefde en vanuit liefde gekozen leven. Liefde voor jezelf, iedereen die en alles wat leeft. Omdat jij als kind uit liefde voor het leven, voor jouw leven geboren bent. 

Want ook jij bent een kind, ook jij bent een kind van God, ook jij hebt broers en zussen, zelfs wanneer jij deze in jouw leven niet ervaart, niet voelt, niet beleeft. We zijn allemaal broers en zussen en mogen het met ons allen klaren. We mogen met ons allen het leven op de meest mooie wijze leven. Ons leven leven, wanneer we ervoor kiezen om ieder ander, alle anderen, alles wat anders is, dit ook te laten doen. Want wie zijn wij, wie ben jij wanneer jij denkt dat je het beter weet? Want wie zijn wij, wie ben jij wanneer je denkt dat je beter bent dan? Beter bent dat de ander of een betere variant bent van jezelf? Want dat dit de enige vergelijking is die je kunt maken, die een mens kan maken, die we als mens mogen maken, is dat wat mij duidelijk geworden is op het moment waarop ik eraan toe was. Op het moment waarop ik eraan toe was om mijn leven te leven. Het door mij gekozen leven volledig te leven, met iedereen die en alles wat leeft, met iedereen die en alles wat ervoor gekozen heeft om zijn of haar leven te leven. 

Het leven te leven in liefde, geluk en gezondheid, is het leven leven wat je gekozen hebt, te doen wat bij je past en bij je hoort, te doen wat voor jou bestemd is. Het leven leven wat voorbestemd is, een goed leven, het leven waar je blij, gelukkig en vrolijk van wordt, doordat je blij, gelukkig en vrolijk bent en je ervoor kiest om alle dagen die volgen op deze wijze te ervaren en beleven. Omdat het leven leven in liefde, geluk en gezondheid, het leven leven in het hier en nu, het leven van jouw bestemming is. Het leven jouw bestemming is. Heb jij al voor het juiste leven gekozen, hoe jij jouw leven moet leiden, hoe jouw leven eruit hoort te zien? Omdat jouw leven vergelijkbaar is? Het leven vergelijkbaar omdat zij ook liefdevol, gelukkig en gezond zijn? Want dat deze kenmerken, deze eigenschappen bij een gelukkig leven horen, zal iedereen die zijn of haar leven leidt, met jou kunnen delen, zal iedereen die zijn of haar leven leidt, uit liefde met je willen delen. Zal iedereen die zijn of haar leven leidt, gratis met jou willen delen, omdat er geen "prijskaartje" aan het leven hangt en ieders leven van onschatbare waarde is en hoe jij jouw leven leeft, de prijs bepaalt. 

Ik leef mijn leven, ik leef mijn leven ten volste en gun ieder mens de kans om zijn of haar leven ook ten volste te leven. Ik gun ieder mens, iedereen die en alles wat leeft om ook zijn of haar leven te zijn. Zijn of haar leven in en vanuit onvoorwaardelijke liefde te kunnen en mogen zijn, te kunnen en mogen leven. Daarom deel ik dagelijks de spreuken en schrijf ik wanneer mogelijk, wanneer ik in de gelegenheid ben, dit blog. Omdat ik met het delen van mijn leven, het delen van mijn leven de ander mogelijk motiveer om zijn of haar eigen leven aan te gaan. De kans aan te nemen om zijn of haar leven te leven, omdat het leven leven, de meest unieke kans is, het grootste cadeau wat het leven leven is, mijn geschenk aan jou! Want waarom zou ik ervoor kiezen om dat wat mij blij, gelukkig en gezond maakt alleen voor mezelf te houden? Waarom zou ik ervoor kiezen om te willen verdienen aan dat wat mij het geluk en alles wat ik nodig heb geeft? Omdat ik gelukkig ben, ik het waar geluk ken en ik het gevoel heb, dat alleen door het delen van mijn geluk, dat wat ik als gelukkig zijn ervaar, van waarde kan zijn voor het geluk van de ander, voor ieder ander en voor alles wat leeft. 

Jij kunt dit ook, wanneer je weer van waarde bent, jouw eigenwaarde vertegenwoordigt en iedereen die en alles wat zich in jouw omgeving bevindt, jouw geluk laat delen. Jouw gelukkig zijn, jouw gelukkig in leven zijn. Want wat is er nu mooier dan iedere dag je geluk te kunnen delen? 

Geluk, dat wat alles wat anders is, zich anders voelt, ook een kleine sprankje geluk, een klein vonkje van jouw geluk te kunnen en mogen geven, is dat wat waar geluk is en gelukkig zijn laat voortduren. In het heden, het hier en nu zijn, omdat dat het ware leven is! 









* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 

Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten