donderdag 10 april 2014

Niets moet, alles mag, wanneer je iets doet waardoor je van waarde bent en bij alles wat je doet jezelf kunt zijn en blijven.

Weer een bijzondere dag. Een mooie dag, een dag waarop zo het er nu naar uitziet, de Zon weer even extra haar best doet om ieders hart te raken. Om ieders hart te voeden met de (onvoorwaardelijke-liefdes-)energie die ervoor zorgt dat alles er weer een beetje beter uitziet. Ervoor zorgt, dat ieders dag weer de moeite waard is. Ik vertrouw erop dat de Zon maar ook dit blog wat anders dan anders is, als bedankje voor, een ware openbaring, hier een mooie bijdrage toe levert. 

Vandaag is mijn Zus, en zo ik al sinds jaar en dag weet en ervaar, mijn "trouwe helper", jarig. Daarbij is het vandaag exact 5 jaar geleden, dat mijn moeder is begraven. Op 10 april 2009, Goede Vrijdag. Goede Vrijdag, de dag waarop mijn zus 5 jaar geleden jarig was en de dag waarop mijn moeder en ik er in de jaren voor die bewuste dag in 2009, altijd een dagje uit van maakten. Een heerlijk dagje erop uit, om dat te doen, waar we in de andere dagen van het jaar, niet aan toe kwamen. De dag, waarop we weer even in de gelegenheid werden gesteld en de mogelijkheid kregen, stil te staan, bij het werkelijk gedenken van de mensen die niet langer in ons midden waren en zijn, ongeacht de reden. In ons midden, als in leven. Leven, dat wat ieder mens dagelijks ervaart, op het moment dat hij (of zij) werkelijk met 100% aandacht doet wat hij (of zij) doet. 


Voor ieder mens, de dingen doen, die gedaan moeten worden. De dingen doen, die een bijdrage leveren aan, dat wat nodig is. De dingen doen, die ervoor zorgen, dat er een bepaalde vorm van voldoening is. Hoeveel mensen ervaren dit nog zo? Hoeveel mensen begrijpen nog, dat voldoening de werkelijk beloning is, voor het doen van iets wat je doet? Omdat het een bijdrage levert, aan je goed voelen. Omdat het net als de Zon, er dagelijks voor zorgt, dat jouw batterij, jouw accu, weer opgeladen wordt. En hoewel mensen nooit vergeleken kunnen of mogen worden met machines, is dit natuurlijk wel het verhaal. Want voldoening, is als het ware, de brandstof, voor dat wat ieder mens nodig heeft. Ieder mens, kan een aantal dagen zonder eten en drinken. Wanneer ons hart echter geen energie, geen zuurstof meer krijgt, zal het snel over zijn met (ons) leven, zal ons leven snel ten einde zijn. Ons leven, het leven van de mens als individu, de mens als uniek wezen, een mens met een eigen geschiedenis en eigen ervaringen.


De Zon en voldoening zorgen ervoor, dat je kunt genieten en beter nog, de extra energie zult ervaren, om zelfs de dingen te doen, die niet op je verlanglijstje staan. Voldoening is het antwoord! Voldoening, geeft je van nature meteen de kracht, om door te kunnen of ergens mee door te gaan, omdat het iets is, wat je energie oplevert. Positieve energie. En zo is het, met alles wat goed is in het leven! Wanneer je iets doet, wat je energie oplevert, zul je het zo vaak mogelijk willen herhalen, omdat het je een goed gevoel geeft. Een goed gevoel, omdat het iets is, wat mag en niet omdat het moet. Omdat het je een voldaan gevoel geeft. Alsof je iets volbracht en gedaan hebt, wat een bijdrage levert aan jouw zijn, doordat het je de mogelijkheid geeft blij te zijn met wat het (je) oplevert. Waardoor je in staat bent om te weten wat voelen en ervaren met jou doet. Daar komt nog eens extra bij dat je daardoor in staat bent om te weten wie jij bent. Waardoor je je ware zelf gaat herkennen.


Een voldaan gevoel geeft voldoening, waardoor het leuk blijft en je er niet op uitgekeken raakt. Het is geen tijdelijk gevoel, maar iets wat je altijd hebt, altijd kunt bereiken omdat het bij je hoort. Dat je door het doen van de dingen die je voldoening en energie geven, in een tevreden staat verkeert, zal ieder mens, die ervoor open staat, zelf gaan ontdekken. Want ook dat is natuurlijk de werkelijke of ware essentie van het leven. Blij zijn met jezelf, de eigenschappen die je hebt, je kwaliteiten en talenten, waardoor je je volledig open kunt stellen. Waardoor je 100% interesse kunt tonen in je medemens, alles en iedereen om je heen. Waardoor je iets of iemand 100% aandacht kunt geven. Wanneer je los bent van negatieve emoties, is dit voor ieder mens haalbaar. Wanneer je los bent van negatieve emoties, zal alles wat je toekomt, vanzelf naar je toekomen en daarbij zul je ervaren, dat ook dit hetgeen is wat voorbestemd is. De minder leuke dingen, zul je vanaf dat moment niet meer als zodanig ervaren, maar volledig zien als leermoment. Een leermoment, om de dingen die hier op welke wijze dan ook afbreuk aan doen, te kunnen weerstaan. Door het niet op jezelf te betrekken, door jezelf geen deelgenoot te maken van de situatie, door er op gepaste afstand naar te kijken. Omdat het je overkomt en je het je niet meer aantrekt. 


Mijn Zus, werd toen ik klein was, uit noodzaak mijn helper, ik werd letterlijk en figuurlijk, haar weerstand, haar last. Haar last, omdat zij mij, "haar verwende kleine zusje", keer op keer op sleeptouw moest nemen. Zij keer op keer, met mij op pad moest, omdat mijn moeder dit aan haar vroeg. Zij deed het, niet altijd van harte, maar wel met liefde en zonder al te veel protest omdat mijn moeder dit van haar verlangde. Zij wilde er voor mijn moeder zijn, mijn moeder's zorg delen. Nu we beide een aantal jaren ouder en wijzer zijn, behoorlijk wat levenservaring rijker, weet ik dat mijn band met haar hierdoor zelfs versterkt is. Een band, die door mijn moeder noodgedwongen gelegd en gekweekt is. Een band die langzaam maar zeker wijzigde van moeten naar mogen. Doordat er geen sprake meer was van dwang, ging de band die enerzijds beklemmend werkte en irritatie opwekte door het altijd belast worden, gedwongen belast zijn, ineens over naar vrijwillig hulp bieden. Ik ben zowel mijn moeder als mijn zus onnoemelijk dankbaar, voor alles wat zij voor mij hebben gedaan. Voor de spiegel die zij mij voorhielden en het feit dat ik daar tot op heden nog steeds in mag kijken.


Dankbaar voor de spiegel en alles wat zij mij hebben laten zien, zelfs op de momenten waarop zij dit zelf niet zo zagen, op de momenten waarop zij zich er niet bewust van waren. Mijn zus en mijn moeder, dragen beide dezelfde naam en hebben meer overeenkomsten dan zij zich ooit hebben gerealiseerd. Overeenkomsten, in het liefdevol op zich nemen van de zorg voor hun dierbaren. Liefdevol, zodat het degene waarvoor zij de zorg op zich genomen hebben aan niets ontbreekt. Liefdevol, omdat ze er altijd waren. Natuurlijk is het belangrijk, dat er tijd en aandacht aan je besteed wordt, wanneer een mens zelf een volle dagtaak heeft, is het des te knapper dat alles gewoon blijft doordraaien. Er aan de verwachtingen en de eisen van dat wat nodig is wordt voldaan. Liefdevol, omdat het nemen van de verantwoordelijkheid, in veel gevallen de manier is, om ergens mee om of voor zichzelf door te kunnen gaan. Lieve Ma en Lieve Zus, Dank jullie wel daarvoor! En tegen mijn Zus kan ik alleen nog zeggen: Vergeet jezelf niet?


Want ik mag het nog één keer herhalen. "Onvoorwaardelijke liefde en aandacht voor jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die en alles wat leeft. Onvoorwaardelijke liefde verbindt, heelt en geneest. Iets wat geen enkel medicijn, geen enkele operatie of wat maar ook, tot stand kan brengen. Gods liefde en de liefde van Zijn Zoon Jezus zijn zo groot, dat er geen banksaldo zo groot is, dat dit tegen kan houden. Geen mens zo groot is, dat hij dit kan stoppen. Er eigenlijk niets is, wat dit kan tegenhouden. Wanneer je dit weet, en het ook weer zo gaat voelen, dan besef je, dat zelfs wanneer alles je afgenomen wordt, je nog steeds jezelf bent. Of wil jij erop wachten tot dit gebeurt? Aan jou de keuze. 

Ik ben heel blij dat ik mede door de spiegel die me al zo vaak voorgehouden is, mag weten dat het zo is. Ik heb het mijn hele leven al zo gevoeld en ervaren. Ik ben altijd met iedereen die en alles wat leeft verbonden geweest. Door altijd en overal mezelf te zijn. Het heeft mij in de meest moeilijke situaties geholpen. Het heeft mij geholpen om dat te doen wat nodig was. Het heeft mij geholpen om de keuzes te maken die nodig waren. Het helpt mij te doen wat nu nodig is. Iedereen die het ook wil te leren hoe zij zichzelf kunnen zijn. Waardoor strijd voor goed tot het verleden behoort, liefdevolle relaties weer de boventoon voeren. De boventoon, door acceptatie en respect kan ieder mens weer zichzelf zijn. Kunnen we weer samenleven, kunnen we weer delen en kunnen we weer samenzijn. Hoe, door met 100% aandacht, te gaan leven. Volmaakt gelukkig Jezelf te zijn. 

En weet, dat jij niet je vader, moeder, je dochter of zoon bent, je  hoeft ook niets van één van hen over te nemen of te verwerken. Jij mag jezelf zijn, jij mag je eigen pad bewandelen, jij hoeft absoluut niet in de voetsporen van je ouders of wie dan ook te treden. Weet, dat jij je eigen keuze hebt gemaakt, voor je aan dit leven begon. Je mag het je weer herinneren, wanneer je voor het positieve en voor jezelf kiest zal dit volledig vanzelf gaan. Kies voor jezelf, zonder egoïstisch te zijn! Kies voor jezelf, door realistisch te zijn! Kies voor jezelf, door te delen! Leef weer voor jezelf! Jezelf verliezen in wie of wat maar ook, is gebaseerd op angst en vrees of elke andere negatieve emotie. Deze overschaduwt letterlijk de blijdschap, die je wanneer je weer vanuit je hart gaat leven, vanzelf ervaart. 

We mogen weer vanuit ons hart en vertrouwen gaan leven. Het onmogelijke wordt ineens weer mogelijk. We kunnen veel meer, dan wie of wat maar ook, omdat het ons gegeven is. Een eigen wil, met daarbij de 10 geboden, die bij ieder van ons, in het hart geschreven staan. Leven volgens de regels van de natuur, met dat wat God ons gegeven heeft en waar iedereen gebruik van kan en mag maken, omdat het goed was en nog steeds goed is. We weten alles, de kennis zit in ons allen, mits we ons open stellen voor dat wat goed voor iedereen die en alles wat leeft is. Wanneer we dit beseffen, kunnen we verder, zal de waarheid niet langer iets zijn waar naar gezocht moet worden. Zal de wetenschap, het weten zijn. Zullen we weer heelzijn! Zullen we weer Eén Zijn.

De Stichting Durf te helpen ~ Dare to help, omdat het nu tijd is! Alle publiciteit is welkom! Daarnaast, zal iedereen die hieraan doneert en zich hierbij aansluit, zichtbaar zijn. Dit is o.a. een voorwaarde om met Durf te helpen ~ Dare to help samen te werken. Het gaat daarbij niet om mij, of jou, of één persoon in het bijzonder, het betreft het algemeen belang, dat wat nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te kunnen laten zijn. Een wereld, die gebaseerd is, op wederzijds begrip, respect en acceptatie. Een wereld, waarin iedereen weer zichzelf is, kan en mag zijn. Een wereld waarin iedereen weer verantwoordelijk is en ook verantwoordelijkheid neemt. Een wereld waarin de waarheid spreken, hiernaar handelen, door open en eerlijk te zijn van het allergrootste belang is." 


En ook de uitspraken die ik eerder deed horen daarbij, met een toevoeging. Mijn motto daarbij is:

* Je kunt nooit iets van iemand verwachten, tenzij je het aan hen vraagt en zelfs dan nog niet eens.
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.) 

De uitspraak van Mahatma Ghandi: "Be the change you want to see in the world", sluit daar naadloos bij aan. 

Durf jij jezelf te helpen? Wil jij weer Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn, Heelzijn?
Je mag reageren of mij een mailtje sturen. 

En naast de flyer van De Hof van het Heden, die je kunt vinden onder de volgende link: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/flyer.pdf , is daar per vandaag ook een extra item bij, een hulpmiddel: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/waterinstralen.pdf 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten