woensdag 9 april 2014

Wanneer Liefde, de lust overstijgt, wordt houden van werkelijkheid.

Een speciale dag waarbij voorspellingen, nieuws, de realiteit en de waarheid met elkaar verweven zijn!

De Zon staat hoog aan de hemel op "De Gekste Dag van het jaar", de dag waarop mensen die in het hier en nu leven, alleen door het zien en lezen van de uitleg op het (inter)nationale themadagen lijstje, zullen begrijpen waarom, omdat het nodig is en de wereld toe is aan de Onvoorwaardelijke Liefde die alles overstijgend is, die vrede op aarde mogelijk maakt. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_(inter)nationale_themadagen_en_-wekenEen dag waarop ieder mens dat doet wat mogelijk is om een bijdrage te leveren aan dat wat hem of haar helpt om gelukkig te zijn. Maar wie neemt er nog tijd om in het hier en nu te leven? Wie is er nog bezig met wat er mogelijk is, wie is er nog bezig om vanuit zijn hart gelukkig te zijn? Ja, wie is er nog bezig om datgene te doen wat bij hem of haar past? Het lijkt er namelijk steeds meer op dat we proberen aan de verwachtingen van de ander te voldoen, waarbij we onszelf volledig vergeten.

Wie zijn wij? Wie ben jij? En wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je weer weet waarvoor je het allemaal doet? Wanneer het weten vanuit je hart het weten vanuit je hoofd overstijgt, weet je dat niets weten, evenveel betekent als alles weten. Waarom dan zoveel moeite doen om alles te leren, terwijl het leven en het vanuit liefde leven dit doet zonder enige vorm van inspanning. Zonder hoofdbrekens, zonder dat wat ervoor zorgt, dat mensen letterlijk gek worden. Kleine kinderen zijn het bewijs. Zij nemen moeiteloos de taal aan van de ouders of mensen in de eigen omgeving en schakelen met gemak over, van de ene taal naar de andere, mits zij niet gepusht, gedwongen of eigenlijk, voor het blok gezet worden. Volledig uit vrije wil, omdat dit zo bedoeld is!

De week na "de Week van de Psychiatrie", en het eerste blog na de omschrijving en mogelijke uitleg over de doos van Pandora. De week waarin bekend wordt wat gek http://nl.wikipedia.org/wiki/Gek betekent. En ook dit keer kent Wikipedia weer verschillende manieren om dit uit te leggen, verschillende betekenissen, omdat de Babylonische spraakverwarring nog steeds in werking is? Alleen het leven kan en zal het je leren, de wijsheid die het leven gratis en voor niets meebrengt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Filosofie En dat er heel veel aan gelegen is om de spraakverwarring tot in lengte van dagen in stand te houden, dat zal snel genoeg duidelijk zijn. De enige manier om dit te wijzigen is, door allemaal weer te gaan voelen. Maar wat is nu voelen en hoe zijn we in staat om te voelen wanneer we ons voornamelijk laten lijden door "Lust" en alles wat buiten onszelf is? Alles wat we moeten, of denken te moeten?

Dat brengt me weer terug bij: "De Gekste Dag: Jaarlijkse actiedag voor zowel jongeren als ouderen om hen te helpen met minder eenzaamheid, minder armoede en een plek in de maatschappij te geven. Tevens landelijke vaste media-aandacht met bijzondere acties. Het motto is: Niet tranentrekken, maar met lachen en dus veel humor de Nederlandse samenleving samen beter te maken." 

Zullen we eens gek doen en zelf een betekenis verzinnen voor het woord GEK? Zou GEK, Gewoon Eigen Kracht betekenen, Gewoon Eigen Kennis, Gekozen Eigen Kennis, door Gemaakte Eigen Keuze! Wees reëel, en zie wat er mogelijk is, wanneer we weer eigen verantwoordelijkheid nemen. Weer gaan leven vanuit de wetenschap dat we allemaal zelf verantwoordelijk zijn en daarbij samen de verantwoordelijkheid dragen voor alles wat er goed maar ook al heel lang minder goed of zelfs fout gaat! Wij zijn verantwoordelijk!

Laten we alsjeblieft weer gaan leven vanuit het nu. Stop met alle events en initiatieven waar onnoemelijk veel geld in omgaat. Geld, het middel, wat in veel gevallen, niet de oplossing biedt, voor "het probleem" wat genoemd of aangekaart wordt! Geld, om de economie te stimuleren, tegen beter weten in! Voelen mensen, daar gaat het om! Voelen, omdat we zonder gevoel net zo goed hersendood zouden kunnen zijn. Al zijn daar, sinds deze week, ook de meningen opnieuw sterk over verdeeld. Hoeveel bewijs moet er nog komen, voor we naast het luisteren, ook werkelijk weer gaan horen, naast het kijken ook weer gaan zien en naast het denken te weten, weer werkelijk gaan weten door bewust te zijn? Zou ons verstand ervoor zorgen dat we steeds verder van onszelf af gaan staan, waardoor we het contact volledig kwijtraken? Tja, wie zal het zeggen? http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3629664/2014/04/06/Hersendode-man-hoort-hoe-artsen-organen-willen-wegnemen-dhtml

God heeft de wereld geschapen met één doel, dat alles wat en iedereen die leeft, net als Hij in vrijheid, geluk en liefde zou mogen leven. Om dit te kunnen realiseren heeft Hij ieder mens vanaf de geboorte een eigen vrije wil gegeven. Een eigen vrije wil, zodat ook zij net als Hij zouden zijn, zij ook de Vrijheid, de Liefde en het Geluk zouden mogen ervaren. Omdat dit Zijn wens was. En toen Hij zag dat het mis ging, heeft Hij, Zijn Zoon, ervoor gezorgd, dat ieder mens die in Hem gelooft niet verloren zou gaan maar het eeuwig leven zou hebben. De persoon die gelooft niet verloren gaat maar het eeuwig leven heeft. Hoe? Door de 10 geboden in ieders hart te schrijven. Deze waarheid, dit geloof, vanuit vertrouwen, zorgt ervoor, dat de mens de kracht krijgt, om te helen, zichzelf te genezen, wanneer hij of zij ziek is. En wanneer deze kracht niet meer aanwezig is, de mens desondanks wel het geloof en vertrouwen heeft, dat het goed is, zich berust in zijn of haar situatie, deze accepteert, hij of zij in liefde en geluk mag overgaan naar de volgende, naar de hemelse fase. 

Maar wanneer is het goed? Wanneer je het volgende begrijpt: 

"Leven is genieten, van alles wat je mee mag maken, zien en doen" 
&
"Liefde is houden van het leven en allen die je dierbaar zijn"

Omdat we als mens, allemaal een eigen keuze hebben. Wanneer jij er voor gaat, kiest de hemel op aarde te aanvaarden, dit volledig accepteert, zal ook jij weer gaan begrijpen en weten. Ervaren, dat wanneer je jezelf bent, daarbij op een gezonde en natuurlijke manier leeft, dit ervoor zorgt, dat je weer als gelukkig mens door het leven kunt gaan. Een woning, werken en een wederhelft of iemand waarmee je je leven deelt, vormen de basis voor gelukkig zijn. Een goed functionerend communicatiesysteem, zorgt in dat geval, voor de juiste balans tussen emotie en ratio, tussen gevoel en verstand. Dit helpt je, het verschil tussen het nemen van je verantwoordelijkheid en het uit handen geven van deze verantwoordelijkheid, zelf te ondervinden.

Door het communicatiesysteem van mensen weer te herstellen kunnen we doorleven zonder verstoringen, en zullen patronen die jarenlang bewust of onbewust in stand gehouden zijn volledig verdwijnen. Want patronen hebben ons ervan weerhouden om het belang van het leven in liefde te zien. Doordat God het nu mogelijk maakt de signalen, geluiden en woorden weer te horen. Zullen de verstoringen die "wij" zelf ervaren hebben, niet meer hoorbaar zijn. Want: "Er is maar één wereld, en die hebben wij te leen". 

Dit is echt het jaar Des Heren. Het jaar van de waarheid. Het jaar, waarin dromen die gedroomd worden, door er werkelijk in te geloven en erop te vertrouwen, ze daarbij ook te leven, ervoor zorgt, dat ze waarheid mogen en zullen zijn. Waarheid, omdat nieuws per seconde of een nog kleiner deeltje ervan verschilt. Omdat we zelf weer geschiedenis mogen schrijven. Dit keer met een goede afloop. Omdat we er voor we aan dit leven begonnen zijn, voor gekozen hebben. Het leed, ons heeft doen inzien, dat verandering nodig is. Wanneer ieder van ons, weer eigen verantwoordelijkheid neemt, dit ook werkelijk gebeurt. Dit alles, door de vrije wil, die we tijdens onze geboorte allemaal hebben gekregen. Allemaal, iedereen, om in eerste instantie jezelf en daarbij iedereen die en alles wat leeft te kunnen en mogen helpen. Helpen van mensen die het nodig hebben, het even niet, of niet meteen alleen kunnen. Door het aanreiken van de helpende hand. Dit start bij jou! Aandacht voor jezelf, iedere dag opnieuw. Met aandacht leven.

Mijn droom is een gezonde wereld  en ik gun ieder mens, met of zonder, geld, met of zonder bezit, met of zonder iemand in zijn omgeving die hem of haar helpt, dat zijn of haar dromen uitkomen. Dromen die betrekking hebben op Gelukkig zijn en Gezond zijn wel te verstaan. Aan de rest heb je toch niets, wanneer je niet jezelf bent, kunt of mag zijn. Want, wat is het dromen over geluk waard, in een wereld waarin alles wat we als mens nodig hebben, letterlijk overschaduwd wordt, door alles, wat ons in wezen, niet gelukkig maakt of erger nog, een bijdrage levert aan ons ongeluk en daarbij het voortbestaan bedreigt van iedereen die en alles wat leeft. 

Ja, iedere dag opnieuw. Want het zijn niet de bedreigingen en het werkelijk leed wat ervoor zorgt dat we ziek worden. Het is de gedachte aan het ziek worden en alles wat we kennen van eerdere verhalen, beelden en ervaringen, die ons zo beangstigen, waardoor vrees het grootste reclamemiddel is geworden voor de economie. Vrees, dat ons iets overkomt, zorgt ervoor, dat we ook echt ziek worden. Vrees, dat jou iets overkomt, zorgt ervoor, dat je ook echt ziek wordtVrees zorgt er ook voor, dat we ziek zijn. Vrees dat we alleen zijn en niemand van ons houdt, zorgt ervoor dat we zo graag samen willen zijn. Zo graag iemand willen hebben, om ons leven mee te willen delen. Zo graag iets willen hebben, om ons leven compleet te maken. Vrees om "zonder" te zijn, dat we onszelf er volledig in verliezen. Maar wanneer je jezelf bent, dan ben je altijd met. Je bent namelijk altijd een kind van God. Je bent altijd verbonden, uit onvoorwaardelijke liefde. 

Onvoorwaardelijke liefde en aandacht voor jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die en alles wat leeft. Onvoorwaardelijke liefde verbindt, heelt en geneest. Iets wat geen enkel medicijn, geen enkele operatie of wat maar ook, tot stand kan brengen. Gods liefde en de liefde van Zijn Zoon Jezus zijn zo groot, dat er geen banksaldo zo groot is, dat dit tegen kan houden. Geen mens zo groot is, dat hij dit kan stoppen. Er eigenlijk niets is, wat dit kan tegenhouden. Wanneer je dit weet, en het ook weer zo gaat voelen, dan besef je, dat zelfs wanneer alles je afgenomen wordt, je nog steeds jezelf bent. Of wil jij erop wachten tot dit gebeurt? Aan jou de keuze. 

Ik ben heel blij dat ik mag weten dat het zo is. Omdat ik het mijn hele leven al zo heb gevoeld. Ik altijd met iedereen die en alles wat leeft verbonden ben geweest. Hoe, doordat ik altijd mezelf ben geweest. Wanneer jij hier ook weer voor kiest, wil ik jou helpen. Hoe, door jou te leren om gewoon en simpelweg jezelf te zijn en daardoor dit meteen ook toe te staan van ieder ander. Wanneer je dit weer kunt en je bent bereid hieraan te werken, is niets meer onmogelijk, wordt alles weer mogelijk. Zal alles je aangereikt worden, zelfs wanneer je dit zelf nog niet eens beseft. Door weer met 100% aandacht, te gaan leven. Jezelf te zijn. 

Jij bent per slot van rekening niet je vader, moeder, je dochter of zoon, hoeft ook niets van één van hen over te nemen of te verwerken. Jij bent jezelf, en mag je eigen pad bewandelen, hoeft absoluut niet in de voetsporen van je ouders of wie dan ook te treden. Weet, dat jij je een eigen keuze hebt gemaakt, voor je aan dit leven begon. Je mag het je weer herinneren, wanneer je voor het positieve en voor jezelf kiest. Kies voor jezelf, zonder egoïstisch te zijn! Kies voor jezelf, door realistisch te zijn! Kies voor jezelf, door te delen! Leef weer voor jezelf! Jezelf verliezen in wie of wat maar ook, is gebaseerd op angst en vrees of elke andere negatieve emotie. Deze overschaduwt letterlijk de blijdschap, die je wanneer je weer vanuit je hart gaat leven, vanzelf ervaart. 

Wanneer we weer vanuit ons hart en vertrouwen gaan leven, is het onmogelijke ineens weer mogelijk. Kunnen we meer, dan wie of wat maar ook, omdat het ons gegeven is. Een eigen wil, met daarbij de 10 geboden, die bij ieder van ons, in het hart geschreven staan. Leven volgens de regels van de natuur, met dat wat God ons gegeven heeft en waar iedereen gebruik van kan en mag maken, omdat het goed was en nog steeds goed is. We weten alles, de kennis zit in ons allen, mits we ons open stellen voor dat wat goed voor iedereen die en alles wat leeft is. Wanneer we dit beseffen, kunnen we verder, zal de waarheid niet langer iets zijn waar naar gezocht moet worden. Zal de wetenschap, het weten zijn. 

Het opzetten van de Stichting Durf te helpen ~ Dare to help, is nu werkelijk nodig. Alle publiciteit is welkom! Daarnaast, zal iedereen die hieraan doneert en zich hierbij aansluit, zichtbaar zijn. Dit is o.a. een voorwaarde om samen met Durf te helpen ~ Dare to help samen te werken. Het gaat daarbij niet om mij, of jou, of één persoon in het bijzonder, het betreft het algemeen belang, dat wat nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te kunnen laten zijn. Een wereld, die gebaseerd is, op wederzijds begrip, respect en acceptatie. Een wereld, waarin iedereen weer zichzelf is, kan en mag zijn. Een wereld waarin iedereen weer verantwoordelijk is en ook verantwoordelijkheid neemt. Een wereld waarin de waarheid spreken, hiernaar handelen, door open en eerlijk te zijn van het allergrootste belang is." 

En ook de uitspraken die ik eerder deed horen daarbij, met een toevoeging. Mijn motto daarbij is:

* Je kunt nooit iets van iemand verwachten, tenzij je het aan hen vraagt en zelfs dan nog niet eens.
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.) 

De uitspraak van Mahatma Ghandi: "Be the change you want to see in the world", sluit daar naadloos bij aan. 

Durf jij jezelf te helpen? Wil jij weer Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn, Heelzijn?
Je mag reageren of mij een mailtje sturen. 

En naast de flyer van De Hof van het Heden, die je kunt vinden onder de volgende link: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/flyer.pdf , is daar per vandaag ook een extra item bij, een hulpmiddel: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/waterinstralen.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten