dinsdag 21 oktober 2014

Wat geef jij je kinderen mee?

'Als Hij roept kun je daar niet omheen'

"De jongste non in Nederland loopt tegen de 50, aanwas van jongeren is er al jaren niet meer. Ilke (23) gaat tegen de stroom in en kiest voor een leven in het klooster." Wanneer ik verder kijk op pagina 6 van AD de Dordtenaar zie ik. "Ilke (pas 23) kiest vol overtuiging voor een bestaan als non." Gevolgd door: 'Dansen, vriendjes... Ik hou van God!' 

Ja Ilke, ik ook en om de letters in jouw naam, nog maar eens in een andere volgorde, in een andere hoedanigheid en tekst of woordspeling van "deze tijd" te gebruiken: I Like God! Dat er een verschil bestaat tussen de manier waarop jij jouw liefde voor God toont en de wijze waarop ik dit doe, valt niet te ontkennen. Evenmin, als het feit, dat ieder mens dit op zijn of haar eigen wijze mag doen. Dat ik dankzij God, het belang van mijn eigen Ik heb mogen leren kennen en waarderen, dat zal mogelijk nog een verschil kunnen zijn. Daarbij wil ik je natuurlijk laten weten, dat je moed, om deze stap te zetten, bewonderenswaardig is. Want wanneer je je op jouw leeftijd al wilt committeren, een dergelijke verbintenis durft aan te gaan met God, blijkt wel dat je heel erg zeker bent van je besluit. Ik wens je alle goeds en vertrouw erop, dat jij met Gods Zegen, ongetwijfeld het leven gaat leiden, wat bij je hoort en past.

Dat dit voorbestemd is, voor de mens die hier vanuit vrije wil voor gekozen heeft, deze dit ook zo mag ervaren en beleven, is mij vanaf de vredesweek duidelijk geworden. De vredesweek http://nl.wikipedia.org/wiki/Vredesweek die door mensen in het leven is geroepen, door mensen wordt georganiseerd. Mensen, die graag zien dat het vrede is, maar helaas de macht, kennis en wijsheid om de vrede te bewaren, nog steeds niet in pacht hebben. Ilke, ik heb maar één wens en droom, en dat is een gezonde wereld. Een gezonde wereld, is een wereld waarin "De Liefde" regeert. Een wereld waarin De Liefde regeert, is een wereld waarin vrede is. Zou dit onverhoopt, niet de wereld zijn die jij beoogt te dienen, dan kun je je habijt,  je schort, je sluier en het kruis van Matara maar beter aan de wilgen hangen. Al ben ik er van overtuigd, dat ons doel, het jouwe en het mijne een gezamenlijk doel is. Een doel, waar vele wegen naartoe leiden. Zodat ieder mens, die vanuit zijn of haar hart gelooft, geheel op zijn of haar eigen wijze, dit doel, deze bestemming, met ons zal bereiken.

Want het doel en de bestemming zijn één. Net zo goed als het feit dat, De Vader, De Zoon en de Heilige Geest één zijn. Dat iedereen die zich ervoor openstelt, dit mag aanschouwen, weten en begrijpen, spreekt voor zich. Dat wij mensen, als kinderen van God, hiervoor de kennis en wijsheid in ons meedragen, deze ook weer zullen gaan herkennen, erkennen en accepteren, zorgt er zeker voor, dat dit ook werkelijk tot uiting komt. Dat dit tot uiting wordt gebracht. Want we mogen verder. We mogen ons leven weer gaan leiden, in plaats van ons te laten leiden door wat geweest is. Te laten leiden door wat ooit was. En inderdaad Ilke, Iedere dag die we van God krijgen is anders. 't Is niet alleen wat we doen, het is ook hoe we het doen en wat we daarbij voelen.

Toen ik tussen de middag de documentaire 'Deftige Driften' op NPO zag, werd ik nogmaals herinnerd aan het feit dat werkelijk ieder mens anders is. Zelfs wanneer je als mens opgroeit binnen een "goed milieu", kun je nog totaal verschillende waarden hanteren, totaal verschillende waarden als de juiste zien, waardoor je zelfs totaal verschillende waarden tot uiting brengt. http://www.filmfestival.nl/publiek/films/deftige-driften De middenweg bewandelen, dat doen wat voor jou als mens goed voelt en is, is iets wat Alwine van Heemstra in deze documentaire heel duidelijk laat zien.

Dat juist door het tonen van deze verschillen, heel duidelijk naar voren komt, dat er altijd mensen zullen zijn, die vast willen houden aan de tradities en er daarnaast mensen zijn, die de werkelijke betekenis van traditie hanteren, is heel knap weergegeven. Zie ook de betekenis van het woord traditie http://nl.wikipedia.org/wiki/Traditie Dat juist deze tradities en de wijze waarop dit doorgegeven wordt, ervoor zorgt dat iemand de juiste weg bewandelt, zijn of haar uit liefde gekozen levenspad, zal iedere dag een stukje meer en meer worden prijsgegeven. 

Ja, prijsgegeven. Want wanneer je dat doet wat bij je past, waar je uit liefde voor gekozen hebt, toen je besloot om dit leven te gaan leven, zal iedere dag je een dusdanige hoeveelheid energie opleveren, die ervoor zorgt dat je ook elke daarop volgende dag, vol hernieuwde levenskracht in zal gaan. Hernieuwde kracht, omdat deze kracht de kracht is, die Onze Lieve Heer, vanuit Onvoorwaardelijke liefde, met iedereen die en alles wat leeft wilde delen. De kracht, die de mens, het meest hoge wezen van het Universum maakte. De kracht, die de mens liet zijn waarvoor hij of zij gemaakt is. De kracht die de mens weer laat zijn waarvoor hij of zij gemaakt is. Waardoor de mens zal zijn wie hij of zij is. De mens weer mens, daardoor zichzelf of haarzelf laat zijn.

Want ook nu kan ik het volgende zeggen:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Liefde is onvoorwaardelijk en het is er nu tijd voor! Liefde zorgt voor positiviteit, liefde zorgt voor saamhorigheid, liefde zorgt voor vrede en respect. Liefde zorgt voor alles wat nodig is om te kunnen en willen leven, omdat het een gegeven is en dit voor ieder mens geldt. Ieder mens ongeacht waar hij of zij geboren is, welke opleiding hij of zij heeft gevolgd, wat zijn financiële waarde is. Want dan zal ieder mens weer van waarde zijn. Zal ieder mens weer een kans maken, zal ieder mens weer zichzelf zijn. 

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden of onder mijn verhaal op www.levenlerenherinnerenweten.nl Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Who do you want to help, the needy or the greedy?  www.durftehelpen.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten