maandag 13 augustus 2012

Waarheen leidt de weg?

"Ban Ki-moon red Oceanen"

Terug van vakantie en weer verder met de alledaagse dingen en meteen mijn eerste blog. De quote hierboven  is de kop van een klein stukje in het Algemeen Dagblad van 13 augustus 2012, en vervult mijn hart met blijdschap! Yes, wat een geweldig mooi nieuws, en eindelijk weer eens iets goeds na alle verhalen over natuurrampen die we de afgelopen dagen hebben vernomen via de diverse bronnen in de media.

Het stuk gaat nog verder, "De oceanen zijn de sleutel naar het voortbestaan van leven op deze planeet. Onze oceanen warmen op en breiden zich uit. We lopen het risico op onomkeerbare processen die we amper begrijpen, zoals de grote stromingen die het weer beïnvloeden." Daarnaast staat er, dat het initiatief vorm moet krijgen in een actieplan en een adviesgroep met experts. Dat  moet ook de uitvoering van het verdrag voor zeerecht een handje helpen. Maar ook, dat De VS, de enige grootmacht is,  die de afspraken nog niet getekend heeft.

Welke invloed heeft de VS op wereld? Heb je hierover weleens nagedacht? Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen in de wereld? Zou dat de regering van elk land zijn, met alle regels en wetten die daar gelden? De bevolking, mensen die als stemgerechtigde vanaf hun 18e allemaal mogen kiezen welke koers we gaan varen of zit er meer achter en is geld een allesoverheersende macht die achter de coulissen de totale show runt? Wie weet het nu eigenlijk zeker? En hoe belangrijk vind jij dit? Wat vind jij, wil jij dit weten?

Allemaal vragen waar het NU echt tijd voor wordt. Ja lieve mensen tijd, want wanneer je in crisistijd leeft en de ellende stapelt zich steeds meer op, worden mensen onrustig. De waarheid en het werkelijk belang van het leven op aarde, van iedere persoon die leeft, zal dit jaar absoluut duidelijk worden. Heel veel mensen zullen tot inzicht komen. Ik wil en mag daar middels dit blog een bijdrage aan leveren en ik ben heel blij dat ik in de gelegenheid ben om dit zonder "direct oordeel" te kunnen doen. Wat daarnaast belangrijk is, is, dat iedereen, weer eens overgaat tot zelfreflectie. En waarom zeg ik dit?

Het lijkt er verdacht veel op, dat de belanghebbende denken voor de personen die het echte werk doen. De personen de werkelijke kracht zijn voor het draaiende houden van de economie. Ontnemen ze deze mensen hierdoor niet het gevoel van waardigheid? Wie wakker is en bewust, zal dit zeker zo zien en ervaren. De één zal zich aangevallen voelen, slachtoffer zijn en de ander werpt zich op als strijder, om zijn eigen hachje te redden en daarnaast, de minder bedeelden waaronder zij zichzelf scharen, te moeten verdedigen.

Wat dan ook meteen duidelijk zal zijn, is dat er in het gros van de gevallen, gezocht wordt naar een 'zondebok', waardoor opnieuw, heel veel mensen, zich voor het gemak ontdoen van eigen verantwoordelijkheid. We zijn allereerst verantwoordelijk voor onszelf en daarnaast met ons allen, voor de aarde, iedereen die en alles wat daarop leeft. We vormen samen een geheel. Wanneer we dit, om wat voor reden dan ook niet meer willen zien, onze ogen sluiten voor de gevolgen of hier onachtzaam mee omgaan, dan komt er werkelijk een einde en is dit sneller in zicht, dan wie dan ook maar voorspellen kan. Dat geldt overigens net zo zeer voor de natuur of wanneer we onze medemens zien als gevaar, door hen te bestrijden of de rug toe te keren. Hierdoor drijven en manoeuvreren we de ander, maar ook onszelf, in een steeds benardere en lastigere positie. Want dat is daar het indirecte gevolg van en dit veroorzaken we helemaal zelf. Het nieuws in dezelfde krant van vandaag, dat Israël, nu al voorbereidingen treft, op een oorlog, zegt eigenlijk al genoeg, of is dit te kort door de bocht?

Waarom nu toch? Is het omdat de olievoorraden opraken en Iran straks wellicht, buiten de onaangeboorde bronnen op de pool, het enige land nog is die erover beschikt? Of omdat er straks, wanneer we zo doorgaan, niet voldoende leefruimte, eten en drinken meer is voor 7 miljard mensen? Wie zal het zeggen?

Waarom moet er eigenlijk overal een prijskaartje aan gehangen worden? Hoe mooi zou het zijn wanneer we weer eerlijk gaan delen? Delen, iedereen weer gelijke kansen, gelijke middelen en daarmee ook mogelijkheden? Niet meer het recht van de sterkste of de personen die het meeste kapitaal bezitten, iedereen een eerlijke kans.  Fair Share, ongeacht iemands herkomst, sociale of religieuze status. Zou dit echt te realiseren zijn, is er iemand die hierin mee wil?

De laatste Orkaan in Mexico, "Ernesto" genaamd, heeft tot voor zover nu bekend is, aan 250 mensen het leven gekost. Gevreesd wordt voor meer doden, hierover kan men, hoewel de orkaan op 9 augustus over het land raasde, nog niet meer melden. Wat wel meteen op die dag bekend gemaakt wordt, is, dat de ontruimde olieplatforms de storm goed hebben doorstaan. Olie is geld en geld is en betekent macht. Maar wat moet je met macht wanneer het leven op aarde niet meer mogelijk is, door het uitputten van de aarde en alle bronnen die nodig zijn om de aarde te laten draaien? Dan doel ik niet op de mensen en poppetjes die erop rondlopen of rijden, maar het werkelijk in beweging zijn van de aarde. Want, zou aardolie daar eigenlijk gewoon niet het belangrijkste smeermiddel voor zijn?

De volgende kop "Verwoestende aardbeving in Iran eist meer dan 250 levens" en verderop, "maar de autoriteiten verwachten dat dit aantal nog flink oploopt", is dan meteen te verklaren. Zijn we echt ziende blind en horende doof? Ja daar lijkt het op, toch geef ik het niet op, ik ben er heilig van overtuigd dat we, wanneer we weer bewust worden, het tij kunnen keren. Wanneer je het blog leest van 15 juli weet je, dat de dochter  van mijn zwagers vriend, die 4 jaar oud is, het me ook gezegd heeft. "De aarde is in gevaar en ze zegt mij, dat ik haar kan beschermen". Ja, de jeugd heeft de toekomst, mits, wij er als volwassenen voor gaan en er geen totale chaos van maken.

Wie gaat hier nog in mee? Wanneer je de geschiedenis bekijkt, is er nog nooit iemand echt beter geworden van alle rijkdom en macht. Geld kan wel een bijdrage leveren, aan een zorgeloos bestaan, het zorgt er echter niet voor dat je gezond blijft. Tenzij je weer gaat delen. Wil jij weten hoe dit delen bedoeld wordt? Sta jij ook open om de discussie aan te gaan? Reageer dan vooral.

Mexico heeft voor miljarden schade opgelopen dankzij de storm. De regering in Mexico stelt 200 miljoen beschikbaar. Er is één man, Carlos Slim, ook Mexicaan en voor zover bekend de rijkste man op aarde, met een bezit van 69 miljard. Wat moet hij hier mee, hoe verantwoord is hij bezig wanneer hij zijn landgenoten en medemens niet helpt? Wat is de zin van zijn bestaan? Wat is zijn bestaansrecht? Kun je in dit geval spreken van rechten en plichten? Wie gaat daar eens mee aan de slag? Ik wil als onafhankelijke partij best helpen. Durf (jij mee) te helpen?

Iran hamstert volgens horen zeggen en zoals je na kunt lezen, olie op zee. http://www.nu.nl/buitenland/2852108/iran-hamstert-olie-zee.html Een land wat ook getroffen wordt door een natuurramp, een aardbeving omdat de aarde uitgeput is. Een gevolg van? Ik heb er geen studie voor gevolgd, weet vanuit mijn hart wel zeker dat dit mogelijk is. In mijn boeken, heb ik er al heel veel over mogen schrijven, daarbij verwijzingen gemaakt naar studies van mensen die het werkelijk onderzocht en bekeken hebben.

Ik steun Ban Ki-moon en wil kijken hoe, we, de bewuste mensen op aarde, de wereld, weer een mooie plek voor iedereen kunnen laten zijn. Nogmaals Durf (jij mee) te helpen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten