donderdag 3 november 2016

Let love rule the world! (2)

Wat doe jij? Wat doe jij met liefde? Geniet je ervan? Word je er blij van of kost het je energie en krijg je er alleen geld voor terug? Vragen die je jezelf mag stellen, die je jezelf kunt stellen en die nodig zijn wanneer jij weer in liefde wilt leven. Wanneer jij weer de liefde wilt zijn die je bent en mag zijn, dat wat ieder mens in wezen .

De liefde die je mocht zijn toen je geboren werd, toen jouw ouders, je door Gods inmenging klaar maakte om de wereld met licht, liefde en leven te overladen. Dat wat je in wezen bent en wat ieder mens is en zal kunnen en mogen zijn wanneer hij of zij weer volledig vanuit diezelfde gedachte, vanuit datzelfde gevoel en vanuit die intens aanwezige wens gaat leven. Wanneer de mens weer wordt wie hij of zij is, Liefde! De mens die het beste voorheeft met iedereen die en alles wat leeft, de mens die vertrouwen heeft in de ander, ieder ander en alles wat anders is. De mens die zijn of haar eigen waarde projecteert op de ander, waardoor de ander in wezen volautomatisch de ander maar ook liefde zal zijn. 

Liefde die meer teweeg brengt dan welke andere vorm van kracht of macht ooit maar zal kunnen zijn, ooit maar zal kunnen betekenen, ooit maar voorstelt, omdat het je voorstellen, het jezelf voorstellen er alles mee te maken heeft. Want "Ik ben" en de woorden die erna volgen zorgen voor dat wat je ervoor terugkrijgt. Ik ben gelukkig, ik ben blij, ik ben een dankbaar mens, ik ben tevreden en ik ben de grootste geluksvogel die er in de wereld rondloopt. Want ja dat het lopen en me kunnen voortbewegen voor mij net zo belangrijk is als het me kunnen ontwikkelen en kunnen groeien in de "grootste zin van het woord", is wat mij de persoon maakt die dit ook werkelijk doet. 

Toen ik gisteren bij de supermarkt de moeder van een ooit bewonderaar tegenkwam, daar een gezellig praatje mee heb gemaakt, is er weer een mooie verbinding gelegd, een mooie verbinding die een mooi vervolg zal kunnen en mogen krijgen. Een mooi vervolg doordat alles wat er die dag volgde geheel volgens wens was, volgens wens en naar wens. De ontmoeting met "onze vroegere overbuurtjes", het bezoekje aan mijn vriendin, inclusief het even schuilen voor de regen die ongetwijfeld nodig was om dat wat het vocht kon gebruiken, er ook werkelijk mee gevoed kon en mocht worden. "De zegen van boven", zo ons nichtje gisteren naar mij op Facebook schreef.

En dat is helemaal waar, dat is precies wat ik al jaren zeg en ervaar, dat is in wezen wat er in de wereld die zich steeds verder "ontwikkeld heeft", nodig is, nodig omdat het de hele bedoeling ervan is. Dit de bedoeling is van alles wat er komt, wat er volgt en wat er gebeurt, wanneer wij ons als mensen er maar op geen enkele wijze in willen mengen.


Omdat het zo is, omdat het zo mag zijn en doordat het zo kan zijn, wanneer wij het laten, wanneer we door gewoon ons leven te leven, het leven te leven wat voorbestemd is, werkelijk dat wat het beste voor ons is zullen krijgen, sterker nog er dankbaar gebruik van mogen maken. Het Let it Be, laat het zijn, alles is liefde, mag en kan daardoor ook werkelijk weer wezen wat het is. Ook dit kwam mij gisteren onder ogen, dit werd gisteren met veel plezier door mij ontvangen. Het delen was dan ook volledig vanzelfsprekend, waarom niet? 

De tekst die erbij geschreven is door Robin, deel ik met liefde, deel ik met heel mijn hart, omdat het in wezen is wat ik voel, wat ik ervaar en wat ik weet, doordat het mij mijn hele leven al helpt. 

"Laat het zijn

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, dat je plotseling werd overvallen door een negatief gevoel. Misschien wandelde je een ruimte binnen, hoorde je een liedje op de radio of kreeg je een boze blik van iemand in het verkeer. Opeens voelde je een negatief gevoel en vervolgens bleef dit een hele tijd hangen. Misschien ging je er zelfs over piekeren en verzon je hele verhalen in je hoofd over wat je anders had kunnen doen, anders had kunnen zeggen of hoe je de volgende keer zou reageren in zo'n situatie. Al met al ging je je niet beter voelen en bleef het negatieve gevoel veel langer hangen dan eigenlijk nodig was. Herkenbaar? 

Wat gebeurt er nu eigenlijk op zo'n moment echt? Is het eigenlijk wel nodig om je zo lang slecht te voelen over zo'n plotselinge negatieve emotie? De hele dag worden we geprikkeld met allerlei informatie. Dit begint al 's morgens vroeg als we wakker worden. De radio, de krant, Facebook, de televisie, om maar enkele voorbeelden te noemen. Het leeuwendeel van deze informatie komt onbewust bij ons binnen. Denk maar aan een reclame deuntje wat blijft hangen, of het refrein van een liedje, wat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt maar je vervolgens onbewust meezingt. Sommige van deze informatie maakt gevoelens in ons los. Als dit prettige gevoelens zijn is er niks aan de hand. Dan hebben we zelfs het liefste dat het zo lang mogelijk duurt. Opeens voelen we ons goed, zingen we vrolijk mee met de radio en genieten we van het goede gevoel. 

Blijven hangen in negatieve emoties 

Er is dus ook informatie die ons negatief beïnvloed. Wat er dan gebeurt is interessant. Zodra we het negatieve voelen, beginnen we ons direct af te vragen waar het vandaan komt. Soms geven we meteen iemand anders de schuld. Stel dat iemand je een boze blik geeft in het verkeer. Zodra je dit ziet, voel je meteen een ongemakkelijk gevoel van binnen en je kijkt boos terug. Logisch toch? Meteen begin je een interne dialoog met jezelf over wat voor asociaal type diegene is. Misschien voel je je verontwaardigd en snap je niet dat mensen niet gewoon normaal kunnen doen. Jij hebt toch net zoveel recht op de weg als hij. Al met al blijf je met een boos gevoel hangen over diegene die je zo kwaad aankeek. Als je thuis komt vertel je jouw partner erover die vervolgens ook boos wordt en zich net als jij afvraagt waar het naar toe moet in deze maatschappij. Tijdens het avond eten blijven jullie hier over praten en de stemming zit er lekker in.  

Emoties niet persoonlijk nemen

Als we negatief beïnvloed worden door informatie, dan hebben we dus de neiging om dit gevoel extreem serieus en persoonlijk te nemen. We denken, zoals in bovenstaand voorbeeld, dat de boze blik op ons gericht is, dat het over ons gaat. Grote kans dat de bewust man gewoon een rotdag heeft gehad en nu ook nog eens in een lange file is beland, waardoor hij de tiende verjaardag van zijn dochtertje heeft gemist. Eigenlijk verdient de beste man een glimlach en we zouden hem even voor moeten laten zodat hij eerder thuis is. 

Wat zou er gebeuren als we dit gevoel niet zo serieus en persoonlijk zouden nemen? De man geeft je een boze blik en jij voelt meteen een negatief gevoel. Vervolgens glimlach je vriendelijk naar dit gevoel (dus niet perse naar de man). Je kijkt er naar en laat het er gewoon even zijn. Verder doe je er helemaal niet mee. Je gaat er niet over piekeren, niet over nadenken maar laat het er gewoon zijn en lacht er vriendelijk naar. Je zal merken dat als je dit oefent dat het gevoel veel sneller verdwijnt en je gewoon ontspannen verder kan rijden. Als je thuis komt bij je partner geef je hem een knuffel en je hebt een relaxte avond.

Groeten, 

Robin Stevens"

Ja Robin, dank je wel. Wat ben ik blij dat jij dit zo mooi kunt omschrijven. Wat ben ik dankbaar dat ik jou dankzij een ander mooi mens heb mogen leren kennen en heb ontmoet. Wat ben ik nog dagelijks dankbaar dat jij in mijn leven bent, daarbij ook gewoon jezelf kunt en mag zijn, los van mij. Ja los van mij, maar anderzijds door een eerdere ontmoeting toch altijd verbonden. Verbonden uit positieve emoties.

Omdat dit helpt en dat dit werkt. Wat ik door mijn zonnige zijde weet. Omdat zowel het positieve als negatieve vervolg krijgt. En dat is nu juist waardoor ik me op geen enkele wijze kan of wil verschuilen achter dat wat in mijn beleving zonder gevolg zou mogen zijn of zonder vervolg zou moeten blijven. Dat ik de keuze van ieder ander, alles wat anders is dan ik accepteer, me daar wel los van houd is wat mij helpt. Wat mij helpt er los van te zijn, maar daarbij ook zeker in en vanuit het hart verbonden te blijven. Verbonden te blijven uit liefde, de liefde voor het leven en alles wat daaruit voortvloeit, omdat het leven in en vanuit liefde meer kansen biedt en kansen geeft, die de mens werkelijk kunnen helpen. 

Meer kansen, inzichten, adviezen en begeleiding biedt, die de mens of in wezen alles wat leeft, kunnen en mogen helpen, te worden wie of wat hij, zij, het is, wie of wat de mens of iets in wezen kan en mag zijn. Wanneer je als persoon geremd wordt in dat wat je doet, wanneer iets geremd wordt in het actief bezig zijn, al is het maar groeien, dan zal dit zo z'n redenen hebben. Dan zal dit zo mogen zijn, waardoor de persoon, dat wat leeft, evenals ik de kans krijgt door begeleiding in zichzelf te investeren. De kans krijgt om door begeleiding, in zichzelf of in wezen in alles wat leeft te investeren, waardoor iedereen de kans heeft en de kans krijgt om de kleurrijke toevoeging voor zichzelf en de ander te kunnen zijn, omdat we gezamenlijk, als levende wezens, het levend "we-zen in samen" zijn. We in alle rust samen kunnen zijn en mogen wezen. Liefdevol Samenzijn! 

Spijt is evenals het hebben van negatieve emoties volkomen zinloos, kan zinvol zijn wanneer je er op een positieve wijze iets mee doet, omdat alles wat je positief oppakt het juiste vervolg en gevolg krijgt. Het vervolg of gevolg krijgt wat je verdient, je verdiende loon, letterlijk en figuurlijk wat volgt. 

Dit weer zo zien, voelen en ervaren is dat wat mij geholpen heeft, geholpen heeft en nog dagelijks helpt. Omdat het Liefdevol Samenzijn, een samenspel is, een samenspel van Goed en Kwaad. Wanneer het goede overwint, heb je het goed, voel je je goed zal alles wat er speelt een goed gevolg hebben. Wanneer het kwade overwint, is het tegenovergestelde het geval, is het tegenovergestelde het vervolg, jij hebt zelf de keuze, jij mag kiezen. Kies voor het juiste, het is jouw keuze.

En het onderstaande stukje blijf ik herhalen!

"Omdat we allemaal kinderen van God en broers en zussen van Jezus zijn, we allemaal gelijk maar daarbij ook ieder van ons uniek zijn. We mogen allemaal onze eigen energie inzetten voor dat wat wij als talent en gave hebben meegekregen. De tijd ervoor nemen om dit te (her)ontdekken is dat wat God ons geeft en de wereld, de 24 uurseconomie, de maatschappij ons in het hier en nu totaal ontnomen heeft. Want de hemel is al op aarde wanneer wij dit op die wijze ook weer gaan zien. Door werkelijk te kijken, te voelen en met aandacht te leven, bewust te leven, wordt het onmogelijke ineens mogelijk. Ik leef in het nu, iedere dag en ben dankbaar voor alles wat iedere dag mij brengt. Omdat ik dit al jaren doe, waardoor dit voor mij de enige juiste wijze van leven is. En omdat ik het ieder mens gun om het leven waar je zelf als mens voor geboren bent, allemaal weer te kunnen en mogen leven. 

http://dehofvanhetheden.blogspot.nl/2015/01/let-love-rule-world.html

Omdat de dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn, jij dit niet kan veranderen, alleen jijzelf kunt starten met jouw eigen leven. Want alleen daardoor kun je jezelf helpen en mogelijk zelfs iemand anders helpen om ook weer zichzelf te zijn. Door te leren hoe het is om van iedereen die en alles wat leeft te houden. Door te vergeven en de ander lief te hebben als jezelf. Omdat dit de enige wijze en manier is, om gelukkig te zijn. Want wanneer je van jezelf, van iedereen die leeft en alles wat leeft houdt, ben je in staat om te delen, ben je in staat om te ontvangen en wordt je in staat gesteld om te weten. Weten hoe je je leven op de meest ultieme manier kunt leven. Dan weet je weer, hoe je dat kunt doen waardoor je een bijdrage levert aan ieders belang. Het algemeen belang!

En ik wil dit delen met iedereen die en alles waarvan ik houd en waarom ik geef. Omdat ik liever geef dan ontvang, omdat ik weet dat ik door te geven en te delen, mezelf help en er bovendien voor ieder ander kan en mag zijn. Ik ieder mens, die wil leven en de verbondenheid met zijn of haar hart weer wil herstellen, wil, kan en mag helpen door het dagelijks delen van mijn verhalen en mijn ervaringen. Vanuit het vertrouwen dat ieder mens, die Goed, Gezond en Wel wil zijn, er ook voor kiest om vanuit zijn of haar hart te gaan leven. Vanuit de verbinding die God via Zijn Zoon Jezus gelegd heeft.

En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit Onvoorwaardelijke Liefde voor ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ervoor zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven. 

HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit Onvoorwaardelijke Liefde zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden en  Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer een mooie plaat van Lenny Kravitz "Let Love Rule". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn? https://youtube.com/watch?v=TcU57tAKzng

Geen opmerkingen:

Een reactie posten