woensdag 26 maart 2014

Droom jij je dromen, geloof jij in je dromen of leef jij je dromen? De waarheid!

Blog nummer 85 op 26 maart. De Zon is er, al is er in tegenstelling tot de voorgaande 3 dagen nu wel weer wat vuil aan de lucht, bewolking of een sluier, in ieder geval zal zij, Ons Zonnetje weer net iets beter haar best moeten doen om in ieders gevoel te kunnen komen. Deze dag ontbreekt, als losse themadag, komt alleen als deel van een aantal dagen voor in het (inter)nationale themadagen lijstje.  Want zoals Wikipedia zegt: "26 tot en met 31 maart en 1 april 2007 (laatste week in maart) -", staat bekend als de "Week van de Psychiatrie - (sinds 1974? en ingesteld door..... en ondersteund door Geestelijke Gezondheidszorg Nederland (GGZ), Stichting Pandora en werkgroep Week van de Psychiatrie". 

Ook nu zal de dag weer bijzonder zijn. Want deze dag is een dag met een begin en een eind. Een dag waarin dezelfde dingen kunnen gelden als de voorgaande dagen, daarbij ook compleet of volledig andere dingen kunnen worden beleefd of ervaren. Jij bepaalt dit voor het grootste gedeelte zelf. Dat wil zeggen wanneer jij je leven leidt. Vanuit je hart leeft en je hoofd, die je zowel positieve als negatieve gedachten en gevoelens bezorgd weer laat voor wat het is. Jouw Toppunt, of zal ik toch maar meteen Tobpunt zeggen? 

Hoe het ook zij, Nederland is weer vrij van alle "perikelen" rondom de Wereldtop. Nederland kan weer terug in zijn gewone modus. Dat doen waar we goed in zijn, zonder specifiek zichtbaar te zijn. Tenzij we ervoor kiezen om juist nu het verschil te maken.

Het bezoek van Obama en de andere wereldleiders aan Nederland, de afgelopen dagen, heeft vanaf gister uiteindelijk ook Amerika bereikt. Omdat er simpelweg, voorafgaand aan "het hele plan", geen aandacht aan besteed werd, door de media daar. Toch wel bijzonder, omdat de ernst van de hele kwestie, wereldnieuws behoort te zijn. Het gaat over onze toekomst, de toekomst van de mensheid en de aarde. Dank je wel Humberto Tan! Want, RTL Late Night, maakt dit volkomen zichtbaar en laat ook dit keer, heel duidelijk zien, dat de aandacht, die besteed wordt aan de Wereldtop, inclusief Barack Obama en alle andere items in deze uitzending, aan elkaar gelinkt en volledig verbonden zijn, zodat ik deze ook nu weer kan gebruiken voor het blog van vandaag. http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-late-night-301978/b6c916bd-62fe-3497-a700-c89e7098006b 

Want ik voel dat ik er iets mee mag doen. Naast het feit dat de dagen weer synchroon lopen, met de dagen van het jaar, is de verbondenheid van alles en iedereen die leeft, op zowel positief, als het tegenovergestelde gebied, volledig zichtbaar. Het is echt het jaar Des Heren. Het jaar van de waarheid. Het jaar, waarin dromen die gedroomd worden, door er werkelijk in te geloven en erop te vertrouwen, ze daarbij ook te leven, ervoor zorgt, dat ze waarheid mogen en zullen zijn. Waarheid, omdat nieuws per seconde of een nog kleiner deeltje ervan verschilt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Seconde De waarheid kent geen tijdsgrenzen, de waarheid is niet gekoppeld aan tijd, omdat God het mogelijk heeft gemaakt dat er geen tijd en verschil is in dat wat goed en juist is, uit onvoorwaardelijke liefde. De waarheid is alleen voelbaar en op geen enkele wijze dan via het zuivere gevoel vast te leggen. Dank u wel Lieve Almachtige God en Dank u wel Mams en Ma, Want Zij geloven in mij!

Waarom ook dit keer al deze onderwerpen zichtbaar gemaakt mogen worden in RTL Late Night laat zich raden. De verbondenheid die mensen met elkaar voelen en de warme persoonlijkheid van de presentator, samen met zijn gevoel voor recht, zorgen voor de juiste ingrediënten om dit tot stand te brengen. De schakel tussen Hemel en Aarde, waardoor het "haast" onmogelijke, ineens mogelijk wordt. Want, dit is natuurlijk waar om het draait in de wereld. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Zowel op de aarde als in de hemel. De wending die wij, jij er ik eraan geven, zorgt ervoor, dat iets de positieve of de tegenovergestelde kant opgaat. Daarom ga ik al sinds ik me kan heugen, voor het juiste! Ik verheug me er al jaren op, om dit met iedereen en alles wat leeft te mogen delen. Daar leef ik voor, dat is mijn doelstelling in het leven!

Ga voor het positieve, kies voor dat wat juist is, de waarheid. De onderwerpen zijn zo mooi en zo zorgvuldig gekozen, dat iemand die niet bij zijn gevoel staat, dit nooit zou kunnen bedenken, laat staan uitdragen. Wanneer we ons nog langer laten leiden door het verleden, door dat wat er ooit gebeurd is, of de toekomst, dat wat er ooit kan gebeuren, ons voorbereiden op alle rampen en doemscenario's, vergeten we volledig te leven. Vergeten we wat zo belangrijk is, het leven in het hier en nu, het genieten van de dag, dat wat we nu hebben, dat wat er nu is, dat wat we nu op dit moment mogen ervaren. En waarom eigenlijk, omdat er zoveel mensen zijn, die iets van ons verwachten, dat we de verwachtingen die mensen en instanties van ons hebben, aannemen als onze realiteit, als dat wat we moeten doen! Hoe lang blijven we nog slapen? Laten we nu allemaal weer ontwaken. 

Om nog eens even terug te komen op de gespreksonderwerpen en de mensen die als gast aanwezig waren, in willekeurige volgorde. Ik benoem daarbij een persoon, het onderwerp of de situatie zonder in detail te treden. Startend met: "De Wereldtop", De uitspraak "Dream great Dreams?" Ja Barack, dat doe ik, en ik gun ieder mens, met of zonder, geld, met of zonder bezit, met of zonder iemand in zijn omgeving die hem of haar helpt, dat zijn of haar dromen uitkomen. Dromen die betrekking hebben op Gelukkig zijn en Gezond zijn wel te verstaan. Aan de rest heb je toch niets wanneer je niet jezelf bent, kunt of mag zijn. Want wat is het dromen over geluk waard in een wereld waarin alles wat we als mens nodig hebben, letterlijk overschaduwd wordt, door alles wat ons in wezen niet gelukkig maakt of erger nog een bijdrage levert aan ons ongeluk en het voortbestaan van iedereen die en alles wat leeft.  

Dan Frederique van der Wal, Die op 22 mei 2008, "tijdens de presentatie van de Dutch Model Awards in Amsterdag voor haar internationale modellencarrière de Lifetime Achievement Award" ontving. Wat mooi, te zien, dat je naast een mooi uiterlijk, ook een enorme innerlijke schoonheid hebt, die zijn weerga niet kent. De kans die jij hebt, om een groot publiek te bereiken, is met alle bloemen over de hele wereld, nog niet te meten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Frederique_van_der_Wal 

Dit zelfde geldt voor Catherine Keyl, Charles Groenhuijsen, William de Weerd, Nanette Zonnenberg en Xander de Buisonjé. Allemaal bijzondere mensen, mensen die verbinden, door dat wat ze proberen, dat wat ze doen of dat wat ze zelfs wanneer ze iets anders uitdragen dan dat wat ze eigenlijk bedoelen en zeggen, door de juiste instelling vanuit hun hart toch kunnen bereiken. De taal van het hart die spreekt, zelfs wanneer de woorden die een mens uitspreekt, anders doen vermoeden. Mensen die daardoor gaan nadenken, mensen die onbewust met zichzelf aan de slag gaan. Willekeurige mensen waarbij een blokkade, veelal uit het verleden aanwezig is, ineens weer lucht krijgt, waardoor deze persoon de kans krijgt om het op te lossen, het zelf te verwerken, zichzelf te genezen, wanneer hij of zij aan zichzelf gaat werken. Er alles weer aan doet om zichzelf te willen zijn, weer met zichzelf in contact te komen. 

En ik citeer nu nog maar eens wat woorden van de startpagina van mijn website: www.dehofvanhetheden.nl "Gebrek aan contact met onszelf veroorzaakt blokkades, die we bewust of onbewust ontkennen. Blokkades zijn niet altijd eng, ze bieden zelfs een kans. Grijp die kans! De Hof van het Heden leert mensen het contact weer te herstellen. En stimuleert, coacht, begeleidt mensen om datgene te doen wat bij hen past. Wordt het voor jou geen tijd om weer in contact te staan met jezelf?"

Ik kan niet ontkennen, dat ik iedere dag opnieuw uitzie naar: de dag waar ik met vertrouwen naar toe leef. Een dag waarop ieder mens weer gezond zal, kan en mag zijn. Ik ga ervoor! 

Ook nu weer de laatste alinea's met weer een extra aanvulling!

"En hoe kunnen we dit realiseren of specifieker nog: Hoe kun jij dit realiseren? Jawel, door onszelf te zijn. Voor jou, door jezelf te zijn. Door weer te gaan leven zoals je bent, zoals je hoort te zijn. Doordat jij jezelf accepteert, je van jezelf houdt en om jezelf geeft, met alles wat erbij hoort. Jezelf accepteert, als mens, een persoon die dingen goed doet, zo nu en dan ook fouten maakt, deze eerlijk toe durft te geven en bereid is, om dat te doen, wat ervoor zorgt, dat je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Omdat dit de enige manier is, waarop je jezelf kunt zijn. Maar is dit nog wel mogelijk, in een wereld, waarin zoveel gebeurt, wat mensen in verwarring brengt? Is dit nog wel mogelijk, in een wereld, waarin het waarschuwen voor alles wat slecht is, het aanprijzen van wat goed zou moeten zijn en het dag in dag uit melden van misstanden en of mooie uitdagingen en te gekke initiatieven, meer regelmaat dan uitzondering is? Meer regelmaat, omdat we er iedere dag mee geconfronteerd of zal ik zeggen 'geprogrammeerd' worden? 

Ja, iedere dag opnieuw. Want het zijn niet de bedreigingen en het werkelijk leed wat ervoor zorgt dat we ziek worden. Het is de gedachte aan het ziek worden en alles wat we kennen van eerdere verhalen, beelden en ervaringen, die ons zo beangstigen, waardoor vrees het grootste reclamemiddel is geworden voor de economie. Vrees, dat ons iets overkomt, zorgt ervoor, dat we ook echt ziek worden. Vrees, dat jou iets overkomt, zorgt ervoor, dat je ook echt ziek wordtVrees zorgt er ook voor, dat we ziek zijn. Vrees dat we alleen zijn en niemand van ons houdt, zorgt ervoor dat we zo graag samen willen zijn. Zo graag iemand willen hebben, om ons leven mee te willen delen. Zo graag iets willen hebben, om ons leven compleet te maken. Vrees om "zonder" te zijn, dat we onszelf er volledig in verliezen. Maar wanneer je jezelf bent, dan ben je altijd met. Je bent namelijk altijd een kind van God. Je bent altijd verbonden, uit onvoorwaardelijke liefde. 

Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor iedereen die en alles wat leeft. Onvoorwaardelijke liefde verbindt, heelt en geneest. Iets wat geen enkel medicijn, geen enkele operatie of wat maar ook, tot stand kan brengen. Gods liefde en de liefde van Zijn Zoon Jezus zijn zo groot, dat er geen banksaldo zo groot is, dat dit tegen kan houden. Geen mens zo groot is, dat hij dit kan stoppen. Er eigenlijk niets is, wat dit kan tegenhouden. Wanneer je dit weet, en het ook weer zo gaat voelen, dan besef je, dat zelfs wanneer alles je afgenomen wordt, je nog steeds jezelf bent. Of wil jij erop wachten tot dit gebeurt? Aan jou de keuze. 

Ik ben heel blij dat ik mag weten dat het zo is. Omdat ik het mijn hele leven al zo heb gevoeld. Ik altijd met iedereen die en alles wat leeft verbonden ben geweest. Hoe, doordat ik altijd mezelf ben geweest. Wanneer jij hier ook weer voor kiest, wil ik jou helpen. Hoe, door jou te leren om gewoon en simpelweg jezelf te zijn en daardoor dit meteen ook toe te staan van ieder ander. Wanneer je dit weer kunt en je bent bereid hieraan te werken, is niets meer onmogelijk, wordt alles weer mogelijk. Zal alles je aangereikt worden, zelfs wanneer je dit zelf nog niet eens beseft. Door weer met 100% aandacht, te gaan leven. Jezelf te zijn. 

Jij bent per slot van rekening niet je vader, moeder, je dochter of zoon, hoeft ook niets van één van hen over te nemen of te verwerken. Jij bent jezelf, en mag je eigen pad bewandelen, hoeft absoluut niet in de voetsporen van je ouders of wie dan ook te treden. Weet, dat jij je een eigen keuze hebt gemaakt, voor je aan dit leven begon. Je mag het je weer herinneren, wanneer je voor het positieve en voor jezelf kiest. Kies voor jezelf, zonder egoïstisch te zijn! Kies voor jezelf, door realistisch te zijn! Kies voor jezelf, door te delen! Leef weer voor jezelf! Jezelf verliezen in wie of wat maar ook, is gebaseerd op angst en vrees of welke andere negatieve emotie dan ook. Deze overschaduwt letterlijk de blijdschap, die je wanneer je weer vanuit je hart gaat leven, vanzelf ervaart. 

Wanneer we weer vanuit ons hart en vertrouwen gaan leven, is het onmogelijke ineens weer mogelijk. Kunnen we meer, dan wie of wat maar ook, omdat het ons gegeven is. Een eigen wil, met daarbij de 10 geboden, die bij ieder van ons, in het hart geschreven staan. Leven volgens de regels van de natuur, met dat wat God ons gegeven heeft en waar iedereen gebruik van kan en mag maken, omdat het goed was en nog steeds goed is. We weten alles, de kennis zit in ons allen, mits we ons open stellen voor dat wat goed voor iedereen die en alles wat leeft is. Wanneer we dit beseffen, kunnen we verder, zal de waarheid niet langer iets zijn waar naar gezocht moet worden. Zal de wetenschap, het weten zijn. 

Het opzetten van de Stichting Durf te helpen ~ Dare to help, is nu werkelijk nodig. Alle publiciteit is welkom! Daarnaast, zal iedereen die hieraan doneert en zich hierbij aansluit, zichtbaar zijn. Dit is o.a. een voorwaarde om samen met Durf te helpen ~ Dare to help samen te werken. Het gaat daarbij niet om mij, of jou, of één persoon in het bijzonder, het betreft het algemeen belang, dat wat nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te kunnen laten zijn. Een wereld, die gebaseerd is, op wederzijds begrip, respect en acceptatie. Een wereld, waarin iedereen weer zichzelf is, kan en mag zijn. Een wereld waarin iedereen weer verantwoordelijk is en ook verantwoordelijkheid neemt. Een wereld waarin de waarheid spreken, hiernaar handelen, door open en eerlijk te zijn van het allergrootste belang is." 

En ook de uitspraken die ik eerder deed horen daarbij, met een toevoeging. Mijn motto daarbij is:


* Je kunt nooit iets van iemand verwachten, tenzij je het aan hen vraagt en zelfs dan nog niet eens.
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.) 

De uitspraak van Mahatma Ghandi: "Be the change you want to see in the world", sluit daar naadloos bij aan. 

Durf jij jezelf te helpen? Wil jij weer Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn, Heelzijn?
Je mag reageren of mij een mailtje sturen. 

Luister en bekijk de tekst van het volgende lied van Marco Borsato  en Andrea Bocelli op: https://www.youtube.com/watch?v=M6p4Tk3GMb8
en de flyer van De Hof van het Heden op: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/flyer.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten