zondag 23 maart 2014

Hoe niets verwachten, oprechte aandacht en een omarming een gewond hart heelt waardoor vijandigheid verdwijnt!

Dag 82, En het 82 ste blog op 23 maart, de dag die bekend staat als de internationale dag van de meteorologie. Zeer toepasselijk, nadat ik in mijn gister geschreven blog aangaf dat er wat betreft de uitingen van het weer nog werk aan de winkel is. Wellicht zal dit blog hier ook enige duidelijkheid in bieden. Wanneer en waarom deze dag is uitgeroepen tot Wereld Meteorologische Dag vind je in de link onderaan deze alinea. Maar wie organiseert deze dag en verzamelt alle informatie over het weer en alles wat daar betrekking op heeft? De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO), welke in Nederland vertegenwoordigd wordt door o.a. de KNMI is verantwoordelijk voor het bijhouden van deze informatie. De WMO is een overkoepelende meteorologische organisatie van de Verenigde Naties, voor samenwerking in de meteorologie. http://www.knmi.nl/cms/content/40459/wereld_meteorologische _dag  

Dat alle landen samenwerken op Meteorologisch gebied en alles wat mens en dier aangaat, is natuurlijk niet meer dan vanzelfsprekend. Zo ook dat de Verenigde Naties zich hiermee bezighouden. Voor alle informatie kun je de volgende link aanklikken http://nl.wikipedia.org/wiki/Verenigde_Naties Daarbij heb ik ook een stukje overgenomen van deze betreffende pagina. "De Verenigde Naties (Afkorting VN) is een internationale organisatie, opgericht in 1945 door 51 landen. Het is een intergouvernementele organisatie die samenwerkt op het gebied van het internationale recht, mondiale veiligheid, behoud van mensenrechten, ontwikkeling van de wereldeconomie en het onderzoek naar maatschappelijk en culturele ontwikkelingen." 

Maar in hoeverre kunnen de Verenigde Naties, en alle specifieke daaraan gelinkte onderdelen en organisaties invloed uitoefenen op alles wat God geschapen heeft? En hebben zij hier eigenlijk wel invloed op? Wanneer je kijkt naar de geschiedenis en weet dat de organisatie in 1945 is opgericht, lijkt het hen behoorlijk goed gelukt om de vrede in de wereld te bewaren. Op een aantal missers na dan. Hoe dit heeft kunnen gebeuren en waarom, dat zullen we wel nooit helemaal te weten komen. En hoe belangrijk is het om dit te weten? Hoe belangrijk vind jij het om het naadje van de kous te weten, wanneer je er toch geen invloed op uit kunt oefenen omdat verleden tijd is? Helpt het jou wanneer je exact weet wat er gedaan is, gebeurd is en waarom? Dan zou je kunnen verdiepen in alles wat er geschreven is, terug te vinden aan beeld en geluidmateriaal via het World Wide Web. Dat er veel gebeurd is, daar kunnen we niet onderuit, dit veranderen evenmin. Het accepteren en vooruit kijken, bereid zijn om te vergeven en loslaten wat anders is, zou het meest eenvoudige, maar ook het juiste zijn.

Want er zullen soms mensen zijn, die zich gekwetst voelen, er zullen soms mensen en dieren zijn die zich letterlijk en figuurlijk wapenen, wanneer er gestreden wordt. En of dit nu is, omdat er geprobeerd wordt, om dat wat God gemaakt heeft, te vernietigen of ongedaan te maken of dat het om financieel gewin gaat, dat blijft altijd de vraag? Daarbij ook of we dit nu als vertrouwd iets moeten beschouwen of als een reactie gebaseerd op angst en wantrouwen? Hoe het ook zal zijn, mag de tijd uitwijzen. Dat ik er volledig op vertrouw dat ieder mens, dier en alles wat leeft, ervoor kiest om weer te luisteren naar dat wat er in ons hart, in onze blauwdruk geschreven staat, daar ben ik zo zeker van, dat niets of niemand me daarvan af kan brengen. Wanneer ik om me heen kijk, zie hoe de natuur haar best doet, om zich te herstellen, weet ik ook dat alles wat een gekwetst of gewond hart of blauwdruk heeft, te helen is. Door weer te gaan vertrouwen, daarbij weer te gaan delen, de negatieve emoties los te laten en de positieve te omarmen. 

En dat het omarmen van de positieve emoties wel heel letterlijk genomen wordt in de hierna volgende twee filmpjes, dat kan ik alleen maar beamen. http://sftimes.co/?id=219&src=share_fb_new_219 en http://sftimes.co/?id=78&src=share_fb_new_78 Hoe mooi is het wanneer we werkelijk weer met iedereen die en alles wat leeft op deze aarde kunnen leven? Ik ben heel blij te weten dat dit mogelijk is. Hoe, door gewoon simpelweg jezelf te zijn en dit ook toe te staan van ieder ander. Wanneer je dit weer kunt en je bent bereid hieraan te werken is niets meer onmogelijk, wordt alles weer mogelijk. Zal alles je aangereikt worden, zelfs wanneer je dit zelf nog niet eens beseft. Door weer met 100% aandacht, te gaan leven. Jezelf te zijn.

En ik blijf deze laatste alinea's voorlopig nog een aantal keer herhalen:

"Wanneer we weer vanuit ons hart en vertrouwen gaan leven, is het onmogelijke ineens weer mogelijk. Kunnen we meer dan wie of wat maar ook, omdat het ons gegeven is. Een eigen wil, met daarbij de 10 geboden, die bij ieder van ons in het hart geschreven staan. Leven volgens de regels van de natuur, met dat wat God ons gegeven heeft en waar iedereen gebruik van kan en mag maken, omdat het goed was en nog steeds goed is. We weten alles, de kennis zit in ons allen, mits we ons open stellen voor dat wat goed voor iedereen die en alles wat leeft is. Wanneer we dit beseffen, kunnen we verder, zal de waarheid niet langer iets zijn waar naar gezocht moet worden. Zal de wetenschap, het weten zijn. 

Het opzetten van de Stichting Durf te helpen ~ Dare to help, is nu werkelijk nodig. Alle publiciteit is welkom! Daarnaast, zal iedereen die hieraan doneert en zich hierbij aansluit, zichtbaar zijn. Dit is o.a. een voorwaarde om samen met Durf te helpen ~ Dare to help samen te werken. Het gaat daarbij niet om mij, of jou, of één persoon in het bijzonder, het betreft het algemeen belang, dat wat nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te kunnen laten zijn. Een wereld, die gebaseerd is, op wederzijds begrip, respect en acceptatie. Een wereld, waarin iedereen weer zichzelf is, kan en mag zijn. Een wereld waarin iedereen weer verantwoordelijk is en ook verantwoordelijkheid neemt. Een wereld waarin de waarheid spreken, hiernaar handelen, door open en eerlijk te zijn van het allergrootste belang is."


En ook de uitspraken die ik eerder deed horen daarbij, met een toevoeging. 
Mijn motto daarbij is:

* Je kunt nooit iets van iemand verwachten, tenzij je het aan hen vraagt en zelfs dan nog niet eens.
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.) 

De uitspraak van Mahatma Ghandi: "Be the change you want to see in the world", sluit daar naadloos bij aan. 

Durf jij jezelf te helpen? Wil jij weer Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn, Heelzijn?
Je mag reageren of mij een mailtje sturen. 

Zie ook de nieuwe flyer op: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/flyer.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten