vrijdag 21 maart 2014

Stel je eens voor dat jouw leven één dag van jou is en jij zelf je eigen keuzes mag maken?

Het derde blog, gestart op de dag dat "heel stemgerechtigd Nederland" de kans krijgt, om zijn of haar stem uit te brengen. Want, vandaag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. We hebben daarmee de kans, om onze stem uit te brengen, voor de mensen die de belangen van bewoners in de gemeente waar jij en ik wonen behartigen. Onze stem, zorgt er vanaf vandaag voor, dat de mensen die jij jouw voorkeursstem geeft, zich inzetten, om de punten aan te pakken, die zij in hun verkiezingsprogramma hebben samengevat. Daarbij, hebben de meeste partijen en de vertegenwoordigers, hun persoonlijke motivatie en doelstelling aangegeven. Mooi, zeker wanneer je ziet, wat iemands beweegredenen zijn, om zich in te zetten voor de medemens, de samenleving of zullen het toch met name de economische belangen zijn? Een overzicht van de reeds verwezenlijkte doelen geven daar wellicht meer uitsluitsel over. 

Maar waar kies je voor, op het moment dat de verkiezingen voorbij zijn? Waar kies jij voor, wanneer je "gewone" dagelijks leven zich weer voortzet? Wanneer je de dingen doet, die je moet, wilt of kunt doen? Kies je dan voor je principes, de goedkeuring van de ander, of ga je toch voor de goede gevoelens? De gevoelens, dat wat ervoor zorgt, dat jij jezelf bent en dit ook optimaal kunt zijn? Ja, dat is natuurlijk een vraag, die ieder mens zichzelf dagelijks zou kunnen stellen. Een vraag, waar iedereen elke dag onbewust of bewust mee geconfronteerd wordt. Wanneer je weet dat een combinatie van je principes, de goedkeuring van de ander en de goede gevoelens ervoor zorgt dat jij blij bent met jezelf, dan zou je je best weleens af kunnen vragen in welke verhouding je deze mag zien. 

En ook nu weer een "maar". In hoeverre zou het één met het ander gelinkt moeten zijn, wanneer jij volledig jezelf wilt zijn, wanneer jij jezelf bent? Hoe belangrijk zijn jouw principes, ook wel omschreven als jouw gedachten over wat juist of niet juist is, de goedkeuring van de ander, ook wel omschreven als: wat de ander van jou denkt of vindt, het oordeel, of je goede gevoelens, dat wat ervoor zorgt, dat je je lekker voelt, je jezelf niet in de weg zit en beter nog, kunt genieten en openstaan voor alles wat er om je heen is. Ja, dat is natuurlijk wel een heel dilemma? Nou, wanneer dit jouw dilemma is, dan zou je kunnen overwegen om aan jezelf te gaan werken. Omdat het nog langer uitstellen, ervoor zorgt, dat je je leven laat leiden, door iedereen en alles buiten jouzelf. 

En natuurlijk mag je hier zelf over beslissen. Zou dit jouw keuze zijn, dan is het natuurlijk helemaal aan jou, jouw goed recht. Wanneer je van mening bent, of het gevoel hebt, dat het ook voor jou tijd wordt om weer jezelf te zijn dan, kun je de komende weken dit blog en de website van De Hof van het Heden in de gaten houden, om te kijken hoe jij met jezelf aan de slag kunt. De nieuwsbrieven geven je alvast wat handvatten.

Handvatten, die je kunnen helpen, jou laten weten, hoe jij weer lekker in je vel komt te zitten en beter nog, ervoor kunnen zorgen dat jij weer op het juiste spoor wordt gezet en jouw leven weer op de rails komt te staan. Dat, wat ervoor zorgt, dat je vooruit kunt, zonder te blijven hangen in alle negatieve emoties. Want dat is natuurlijk wel wat gebeurt en er al jaren toe heeft geleid, dat we niet vooruit gaan. De wereld grofweg of zacht gezegd: EEN GROTE KLEREZOOI IS! of Zie jij dit toch anders?  Hoe je er ook over denkt, weet dit: We doen het zelf, omdat we onze verantwoordelijkheid niet meer nemen en alle schuld bij de ander, iets of iemand neerleggen. WIJ ZIJN VERANTWOORDELIJK VOOR ALLES WAT ER GEBEURT. Wij zijn ook de enige die het tij kunnen keren. Hoe? 

Door weer vanuit je eigen ik te gaan leven. Want zeg nu eens eerlijk: En voor het gemak spreek ik ook nu even in de "wij-vorm". Hoe kunnen we samenzijn, wanneer je als individu niet eens jezelf bent? Hoe kunnen we samenleven, wanneer je het al niet eens met jezelf kunt vinden, je dagelijks geconfronteerd wordt, met allerlei tegenstrijdigheden, die ervoor zorgen, dat je er letterlijk en figuurlijk DOODZIEK van wordt. Ja, dit klinkt hard en zal niet door iedereen op de juiste manier geïnterpreteerd of gezien worden, laat staan dat we dit als zodanig zullen aannemen of accepteren. Want, het blijft toch vele malen makkelijker om de verantwoordelijkheid bij de ander neer te leggen. De ander, die ervoor zorgt, dat jij het zo slecht hebt, dat jij niet verder kunt of dat jij niet tot je recht komt. NEE, jij komt tot je recht in iedere situatie en op elk moment wanneer je jezelf bent. 

Vandaag is het de dag tegen discriminatie en racisme. De dag waarop Nelson Mandela, die altijd zichzelf was en daardoor zoveel overwonnen heeft, opnieuw herinnerd wordt. Een dag waarop ook het gedicht wat hem heel vaak werd toegeschreven nogmaals onder de aandacht van een ieder die WIL ZIJN, zal worden gebracht. 

"Our deepest fear is nog that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It's not just in some of us; it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others." 

"Laat je licht schijnen 

Onze diepste angst is niet dat we onmachtig zouden zijn. Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht. Niet de duisternis, maar het licht in ons is wat we het meest vrezen. We vragen onszelf af: 'Wie ben ik om mezelf briljant, schitterend, begaafd en geweldig te achten?' Maar waarom zou je dat niet zijn? Je bent een kind van God! Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun onzekerheid ontlenen aan jou kleinheid. Wij zijn bestemd om te stralen, zoals kinderen dat doen. We zijn geboren om de glorie van God die in ons is te manifesteren. Die glorie is niet slecht in enkelen maar in ieder mens aanwezig. En als we ons eigen licht laten schijnen, schept dat voor de ander de mogelijkheid om hetzelfde te doen. Als we van onze diepste angst bevrijd zijn, zal alleen al onze nabijheid anderen bevrijden." 

Een quote uit 'Terugkeer naar Liefde' van Marianne Williamson 

Het hierna volgende filmpje is wel zeer toepasselijk in een wereld waar zoveel onrust is. Waar zoveel issues zijn en waar iedereen om het hardst roept, over alles wat er wel of niet goed is of gaat, over iedereen praat,  schreeuwt en zichzelf soms zelfs overschreeuwt om maar gehoord te worden.  Terwijl in feite alles aan ons voorbij trekt en voorbij gaat wanneer we weer onszelf kunnen zijn. Onszelf kunnen zijn als kind, zodat we ook weer als kinderen kunnen spelen, ons als kinderen kunnen bezighouden met dat wat ons werkelijk laat groeien en ervoor zorgt dat we gezonde, weldenkende volwassenen worden. http://sftimes.co/?id=216&src=share_fb_new_216 

Weldenkend zegt dan natuurlijk nog niets over het onderwerp, dat waar je mee bezig bent of waar je je mee bezighoudt. Weldenkend betekent niets meer of niets minder, dan positief bezig zijn met. Positieve gedachten over dat wat je denkt, wat je wilt en wat je uiteindelijk ook echt doet. Omdat alle negatieve gedachten je belemmeren, je tegenhouden en er ook echt voor zorgen, dat je het uiteindelijk niet redt. En, er is niemand buiten jouzelf om, die hiervoor verantwoordelijk is. JIJ BENT VERANTWOORDELIJK. Omdat God jou een eigen vrije wil gegeven heeft. 

De Zon helpt ons iedere dag weer, om dat te doen wat mogelijk is. Geeft ons daarbij keuzes, keuzes om het juiste te doen, inclusief de dingen die mensen delen, de acties en reacties. Het delen van alles wat mensen prijsgeven, door hun denken, doen en handelen. Waarbij het laatste vaak op een bijzonder mooie, maar helaas ook nog regelmatig ondoordachte wijze naar buiten wordt gebracht. Door de mens zelf, via de Social Media of door derden, inclusief de Media. 

Daarnaast hebben we ook nog de "Babylonische spraakverwarring". Waarbij  het hierna volgende voorbeeld alles zegt. De tekst afkomstig van de Pagina "Omdenken is stom" en bedacht door een meisje van 8 jaar oud, Marjolein geheten. Ja, eigenlijk zegt dit genoeg. "Wie heeft er in hemelsnaam bedacht dat woorden een dubbele betekenis zouden moeten hebben? Omdenken is stom!" En dit meisje spreekt de waarheid want zo is het! 

Eigen verantwoordelijkheid, bij alles wat we zeggen, denken en doen, zorgt ervoor dat we gezond en wel kunnen leven. Gezond en wel kunnen zijn. Onszelf zijn, Jezelf zijn, waardoor we uiteindelijk ook weer kunnen samenleven en samenzijn. En wanneer je dit kunt, dan zal je leven er vanzelf weer rooskleurig uit gaan zien. En wanneer je het lastig vindt, dan stel je jezelf de volgende vraag: Zou ikzelf mijn eigen beste vriend of vriendin willen zijn? Zo ja, dan ben je op de goede weg. Zo nee, verander datgene dan, en zorg er zelf voor dat je weer tevreden bent. Alleen jij kunt dit en niets of niemand kan je daarbij helpen. Wat wel goed is om te weten, dat je bij alles wat je doet altijd rekening houdt met het volgende: Wanneer je bij alles wat je doet niemand of niets schaadt, kun je altijd en overal je beste vriend of vriendin zijn. Kun jij Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn, Heelzijn! 

En nu volgt wel de allermooiste bevestiging: Jij mag jezelf zijn! Ieder mens mag dit, omdat God de wereld zo lief had (en heeft), dat hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft opdat een ieder die in hem gelooft niet verloren gaat, doch het eeuwig leven heeft! (Johannes 3:16)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten