zaterdag 28 juni 2014

Onvoorwaardelijke liefde en zelfrespect of invloed op iedereen die en alles wat leeft?

Een vraag waar ieder mens die een invloedrijke positie heeft, zich dagelijks mee zou moeten bezighouden? Of denk jij dat deze mensen gevrijwaard zijn, van alles wat het oorzaak en gevolgprincipe betreft? 

Op het moment waarop ik gestart ben met het schrijven van dit blog, wist ik nog niet dat het blog deze wending zou krijgen. Wist ik nog niet, waar dit heen zou gaan, sterker nog, ik weet het nog steeds niet. Ik laat me leiden, door dat waarop ik al jaren vertrouw, een gevoel van onvoorwaardelijke liefde, liefde voor mezelf, daarbij iedereen die en alles wat naast me leeft en iedereen die en alles wat om me heen is. Omdat dit in mijn beleving en voor mijn gevoel, het enige is, waardoor ik ook werkelijk dat op papier of in dit geval op het scherm krijg, wat nodig is.

Nodig is, om een beeld te schetsen van wat er van belang is, voor iedereen die en alles wat leeft. Dat daar ook een stukje geschiedenis bij hoort, kan ik niet ontkennen, valt niet te negeren, want ieder mens die op dit moment leeft, heeft een verbinding met zijn ouders, zijn grootouders of de personen die voor hem of haar van betekenis zijn of zijn geweest. Maar ook dieren en de natuur spelen daarbij een rol. Dat al deze mensen, dieren en de natuur op zich ook allemaal een verbinding hebben, met de eerder genoemde mensen, dieren en de natuur zal iedereen begrijpen. Toch zijn er nog veel meer verbindingen, verbindingen, die bewust of onbewust tot stand gebracht zijn, tot stand gekomen zijn en ook blijven bestaan, omdat het nodig is en we zonder deze verbinding geen schijn van kans hebben. Niet kunnen leven, niet kunnen overleven. Of is dit "te groot'' verwoord en weergegeven?

Ja, ook nu weer de vragen? De vragen die werkelijk van belang zijn, wanneer je kiest voor een gezond leven, voor onvoorwaardelijke liefde en zelfrespect. Zelfs wanneer jij een kleine rol speelt in het levensspel, is het goed om je hier dagelijks mee bezig te houden. En waarom, omdat er bij alles wat je denkt, doet, zegt of schrijft, mensen zullen zijn die zich aangesproken voelen. Aangesproken voelen, waardoor er een gevoel tot stand gebracht wordt, waarvan niemand de uitwerking kent. Niemand, omdat je simpelweg, net als ik met het schrijven van dit blog, niet weet, wie er iets of wie er niets mee doet. Ja, iets of niets. Wat een verantwoordelijkheid, wat een heftige openbaring en waarom? Omdat ieder mens zich weer bewust mag zijn en worden dat wat hij of zij doet gevolgen heeft, gevolgen heeft op het welzijn en welbevinden van iedereen die en alles wat leeft. 

Iedereen die en alles wat leeft, omdat we allemaal verbonden zijn en dit al zo is vanaf het begin der tijden. Vanaf het moment waarop de wereld ontstaan is. Vanaf het moment waarop God, met zijn "immense" Goddelijke kracht, de wereld heeft gemaakt. Immense kracht, de kracht die in ieder mens zit. In ieder mens, en tot ontwikkeling komt in de mens die ervoor kiest om volledig zichzelf te zijn. De mens, die dat doet, wat bij hem (of haar) past en hoort. Omdat dit ervoor zorgt, dat hij (of zij), alleen datgene doet wat goed is, en dat doet waardoor hij (of zij) weer voldoening krijgt. Voldoening, in het kader van energie. De enige energie, die ervoor zorgt, dat je allereerst met jezelf verbonden bent en daarnaast verbonden bent, met iedereen die en alles wat leeft. 

Deze energie, is dan ook de enige energie, die je als mens nodig hebt. Nodig hebt, om te kunnen leven, nodig hebt, om je te kunnen ontwikkelen, nodig hebt, om te groeien, nodig hebt, om er voor jezelf en daarnaast ieder ander te kunnen en mogen zijn. Want, dankzij deze energie, sta je in contact met alles wat er is, wat er ooit geweest is en ook altijd zal blijven bestaan, zelfs wanneer "al het andere" wegvalt. Al het andere, wat absoluut niet van belang is. Omdat de liefdesenergie, de enige echt energie is, de energie die geen grenzen kent. De energie die iedere dag gewoon aanwezig is. Ja iedere dag aanwezig is. Aanwezig, in tegenstelling tot elke andere energie, die "je" als mens zoekt en zo graag wilt voelen. 

Want dat is wat zoveel mensen elke dag doen. Mensen zijn op zoek en blijven zoeken, naar energie, die ze krijgen, door iets te doen, wat niet van nature bij hen past. Terwijl de liefdesenergie, de energie is, die ervoor zorgt, dat het onmogelijke mogelijk wordt en de energie, waardoor iedereen ook echt dat kan doen, wat ervoor zorgt, dat bruggen worden gebouwd en bergen worden verzet. En God wat ben ik U dankbaar voor deze energie. God wat ben ik U dankbaar voor alle liefde. God wat voel ik me vereerd en blij, anderzijds oneindig klein dat U Uw Zoon Jezus gegeven heeft, voor de zonden van de mensheid. Wat ben ik Hem dankbaar dat Hij zichzelf en Zijn leven gegeven heeft, zodat ieder mens deze energie weer kan voelen en mag ervaren. Ieder mens, die ervoor kiest, om ten eerste goed voor zichzelf te zorgen en er daarnaast voor kiest en ook laat zien er voor ieder ander te willen zijn. Willen zijn zonder winstbejag, zonder er iets voor terug te verwachten. Uit onvoorwaardelijke liefde. Dankzij de Onvoorwaardelijke liefdesenergie, de levenskracht. 

Want door het gebruik van de juiste woorden, door het doen van de juiste dingen, door op de juiste manier te handelen, zal, kan en mag ieder mens dat bereiken wat nodig is. Zal, kan en mag ieder mens altijd met het juiste gevoel, de juiste gedachten en de juiste handelingen gevoed worden en zullen, kunnen en mogen de juiste dingen altijd op ieders pad komen. Op het pad wat leidt naar het volledig, overal en altijd jezelf kunnen zijn. Jezelf zijn, het grootste goed wat er bestaat. Omdat jij, ik, maar ook iedereen aan het eind van zijn (of haar) aardse bestaan, alleen met zichzelf overblijft. En wanneer je als mens dan niet met jezelf kunt leven, zal alles wat er nog te wachten staat, steeds moeilijker worden. Dan zul je als mens pas echt een strijd moeten leveren, een strijd, die wanneer je in of tijdens je leven met strijd te maken hebt gehad, volledig verbleekt bij dat wat je dan zal doormaken. Kies daarom overal en altijd voor het juiste.

En natuurlijk kunnen er altijd situaties zijn of ontstaan, waarbij je niet direct weet wat te doen, waarin je niet meteen weet hoe te handelen. Trek je dan even terug en tel tot 10. Wanneer het iets is waar andere mensen bij betrokken zijn, verplaats je dan in de ander en stel je voor of vraag jezelf, of dat wat je doet, zegt of laat iets of iemand mogelijk schaadt? Want alleen door je in de ander te verplaatsen kun je ook werkelijk de juiste beslissing nemen. Stel je voor hoe jij je zou voelen in deze situatie? Zou het je blij maken of word je er verdrietig van? Zou het je iets goeds of iets naars opleveren? Ook nu weer de vragen, die je jezelf kunt stellen wanneer je twijfelt over dat wat je doet, dat waar je mee bezig bent of dat wat je laat. Vragen, die je helpen te handelen vanuit de juiste intentie en daarbij ook meteen de gevolgen of het vervolg van jouw actie laten inzien en ervaren. Want wie verantwoordelijk is en deze verantwoordelijkheid altijd bereid is te nemen, zal niet geconfronteerd worden met de consequenties en de gevolgen van zijn denken, doen en handelen. Verantwoordelijk zijn vanuit Onvoorwaardelijk liefde.

Wil jij ook weer vanuit onvoorwaardelijke liefde leven?

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn”

En ja Lieve mensen, vandaag op Veteranendag deel ik nogmaals mijn moeder's leefregels. Omdat ik van mezelf en het leven houd, zorg ik goed voor mezelf. Want hierdoor, zorg ik ervoor, dat ik er werkelijk voor iedereen kan en mag zijn, die mij dierbaar is, die mijn hulp nodig heeft en erom vraagt. Dat dit vanuit onvoorwaardelijke liefde en zonder oordeel (over) is, spreekt voor zich en vanzelf. En daarbij blijf ik zeggen, Mam, ik hou van u en ben ontzettend blij dat ik uw dochter mag zijn. Dat ik uw dochter ben. De twee linkjes met een filmpje en bijzonder verhaal onderaan zijn op een dag als deze zeker van toepassing.

En ook deel ik de andere uitspraken, die wanneer je ze naleeft een bijdrage leveren aan een gelukkige samenleving.

* Je kunt nooit iets van iemand verwachten, tenzij je het aan hen vraagt en zelfs dan nog niet eens.
* Leef vanuit je hart en doe dat wat mogelijk is.
(Wanneer je niets van mensen verwacht, zul je minder vaak teleurgesteld worden en betrek je niet alles wat er gebeurt op jezelf. Verantwoordelijkheid nemen en hiernaar handelen hoort bij het vanuit je hart leven.) 

De uitspraak van Mahatma Ghandi: "Be the change you want to see in the world", mag en kan ook dit keer niet ontbreken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten