maandag 13 juli 2015

Weet wat je wilt!

'Bron NU.nl' (Zondag 12 en maandag 13 juli) 

'Het weer: Na dipje vanaf woensdag beter.'

"De komende dagen zorgen wind vanuit het zuidwesten tot westen en storingen vanaf de Atlantische Oceaan voor bewolking en lagere temperaturen.

Maar vanaf woensdagmiddag gaat het kwik weer wat omhoog en donderdag keert de zomer terug in Nederland. Dat meldt Weeronline zondag. 

Vrijdag voert zuidelijke wind hete lucht en kan het lokaal 30 graden worden. Na een paar mooie dagen zal door een nieuwe storing de stroming weer naar het westen draaien, waardoor na vrijdag de temperatuur weer omlaag gaat. Ook is komend weekend de kans op buien groot. 

Volgens Weeronline is dit het patroon die we vaker terugzien in de Nederlandse zomer."



'Weer en verkeer'

"Maandag staat er veel wind, aan zee windkracht 6. Het wordt in de middag hooguit 21 graden en daarbij zien we veel wolken, soms ook zon, maar af en toe ook regen. Dinsdag verandert er weinig.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor maandagochtend vrijwel geen spits. Net als het noorden heeft ook de regio Midden vakantie. Alleen het zuiden viert nog geen vakantie, waardoor daar nog enkele files kunnen ontstaan.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie.

In het noorden en het midden van het land wordt vakantie gevierd, het zuiden blijft nog achter, zal later vakantie vieren, wanneer we de berichtgeving daarover voor waar aannemen. Dat het weer van invloed is voor hen die vakantie hebben, die in de gelegenheid zijn om vakantie te vieren, zal duidelijk zijn. Daarom deel ik ook vandaag nogmaals het weer, de link biedt je een voorzichtige blik op wat er komen gaat, vandaag is en mogelijk volgt: http://www.nu.nl/dvn/4086719/weer-dipje-woensdag-beter.html. Ja, mogelijk omdat het weer net zo min te voorspellen valt als........! Iedereen mag daar zelf een invulling aan geven. Want evenals het "weer" en het verkeer, zal iedereen datgene of zelfs diegene noemen, die bij hem of haar als eerste in gedachte opkomt. Onvoorspelbaar of eigenlijk onvoorstelbaar, buiten al het verklaarbare om!

Ik ga uit van De Zon, de zon is wat het eerst bij mij opkomt, dat wat ertoe bijdraagt dat we ons allemaal goed voelen. Goed voelen waardoor we kunnen functioneren en datgene kunnen doen wat de dag van ons vraagt. Wat de dag ons vraagt of wat de dag ons brengt? Want wanneer je dit laatste aanneemt, wanneer je dit laatste vanaf nu je leven laat leiden, dan zal het nieuws wat volgt, inclusief de voorspellingen van het weer er steeds toe bijdragen dat je je beter voelt, dat je je rustiger voelt, dat je je op onverklaarbare wijze ineens thuis voelt. Thuis waar je bent, thuis waar je de tijd krijgt en hebt om dat te doen wat je wilt, wat je wilt doen en wat nodig is. Of het overige nieuws lezen daarbij past mag jij zelf beslissen. Ik heb de link waar ik de weer en verkeer informatie uit gehaald heb, daarom nog wel bijgesloten. http://www.nu.nl/dvn/4086811/wordt-nieuws-maandag-13-juli.html Want jij beslist of deze link van waarde is, deze link van waarde is voor dat wat jij wilt, dat wat jij wilt en doet in het leven, daarbij ook voor wat je laat. 

Elke keuze die jij maakt is goed. Elke keuze die jij maakt is jouw bewuste keuze. Een bewuste keuze omdat je met alle informatie die je jezelf toestaat te lezen, die je aanneemt, die jij tot je neemt, een gevolg of vervolg zult ervaren. Want dat is nu net wat al het nieuws met je doet. Dat is wat al het nieuws, alle informatie met de mens in het algemeen doet. In het algemeen ja, zonder daarbij het Algemeen Belang te dienen. Zonder daarbij het belang te dienen, van iedereen die en alles wat leeft. Want zij die al in vrede leven, zij die al in vrede zijn, tevreden zijn, zullen geen waarde meer hechten aan alles wat de Massa Media, via de Nieuwe Media, inclusief de Social Media brengt en alleen dat wat van waarde is, wat werkelijk een bijdrage levert aan het Algemeen Belang kunnen filteren. Alleen de mensen die in vrede leven, de mensen die in vrede zijn, tevreden zijn, niet meer zoekende zijn, zullen datgene tot zich nemen wat hen verrijkt. Wat een welkome aanvulling is op de wijze waarop zij hun leven leven. 

Want dit laatste, hun leven leven, zal het belang van iedereen die en alles wat leeft mogen dienen. Het belang van iedereen die en alles wat leeft dienen, wanneer dat wat ik voor ogen heb, dat wat ik als droom heb, dat wat ik iedereen die en alles wat leeft gun, waarheid wordt. Omdat dit NU kan,  NU mag, NU zo zal zijn, voor velen al zo is. Want wie zijn of haar leven leeft, viert het leven. Wie zijn of haar leven viert, viert het leven iedere dag waarop hij of zij dankbaar is. Viert het leven door dankbaar te zijn voor iedere nieuwe morgen. Iedere nieuwe morgen waarop hij of zij, de zon weer mag op zien komen. Omdat de zonsopkomst voor iedereen die en alles wat leeft, een heilzame werking heeft. Omdat de zonsopkomst voor iedereen die en alles wat leeft, datgene doet, wat geen enkel ander kunstmatig tot stand gebracht iets, voor elkaar krijgt. Omdat de zon de bloemen doet ontluiken, de dieren laat ontwaken en alles wat de natuur met zich meebrengt, in gang zet. In gang zet als in werking, in werking zet als functionerend. En iets wat functioneert, is van waarde, is van waarde en zal altijd van waarde zijn.

Een waarde die niet in geld is uit te drukken, een waarde waar geen enkel diploma, geen enkel certificaat, geen enkel garantiebewijs of bepaling invloed op heeft. Waardevast, zonder koersschommelingen, waardevast zonder invloed van wie of wat maar ook, waardevast omdat iedere dag de zon opkomt en dit het enige is wat een bijdrage levert aan dat wat werkelijk nodig is om te kunnen zijn. Zijn in iedere vorm, zijn in ieders unieke en op ieders zelfregulerende wijze. Want wijze, staat voor wij/zij, wijze staat voor de alles wat is. Wijze staat voor jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. Iedereen die en alles wat zijn of haar eigen leven leidt, waarbij het respect voor jezelf, iedereen die en alles wat leeft voorop staat. Het respect voor jezelf, iedereen die en alles wat leeft, geen uiterlijk vertoon verlangt. Het respect voor jezelf, iedereen die en alles wat leeft van nature aanwezig is. Omdat dit de enige manier is, de enige manier is om het leven te leven waarvoor je gekozen hebt. Waarvoor iedereen die en alles wat leeft gekozen heeft en jij tot uiting kunt brengen door dat te doen wat bij jou hoort en bij jou past, wat passend is. 

Want dat wat bij jou hoort en bij jou past is, past jou, is passend, is je gegeven, is je gegeven en zit in jou, is van nature in jou aanwezig. Weten wat jouw aanwezigheid doet, weten wat jou van waarde maakt, is dat wat jij, iedereen die en alles wat leeft weer van waarde laat zijn. Weten wat je wilt. Weten wat jij vanuit jouw vrije wil hebt aangenomen, hebt aangenomen als dat wat bij jou hoort en past. Weten wat jou de persoon maakt die je voorafgaand aan het werkelijk leven van jouw leven wilde zijn, is dat wat iedereen weer zal mogen ontdekken, is dat wat iedereen weer zal mogen ervaren en beleven. En dat beleven alleen maar mogelijk is door jouw leven te zijn, zal vanaf vandaag voor iedereen die wil weer duidelijk zijn.

Want wanneer dit duidelijk is, ben jij van toegevoegde waarde, ben jij van waarde op jouw eigen unieke wijze, ben jij van waarde, daardoor waardevol. Waardevol zijn, is mogelijk wanneer je weer weet wat je wilt. Of jij dit ook wilt, is natuurlijk volledig aan jou. Want elke keuze die je maakt is volledig aan jou. Welke keuze je maakt, is aan jou, omdat deze keuze jouw leven leidt. Dat ik daarbij juist vandaag ook het door mij geschreven blog van 26 september 2014 deel, zal iedereen die wil zien. Zal de persoon die wil zien, die wil groeien, die zich wil ontwikkelen, die wil weten, die wil begrijpen, kortom die wil leven, vanzelf inzien. http://dehofvanhetheden.blogspot.nl/2014/09/the-last-wake-up-call.html Want inzien is naar binnen (durven) kijken, is dat wat we als mens allemaal nodig hebben, om vooruit te kunnen. Nodig hebben, om door te kunnen gaan, door te kunnen gaan in leven. Dat dit voor iedereen geldt, zowel voor de persoon die wil zien, daarbij ook voor de persoon die ervoor kiest om stil te willen blijven staan, mag weer duidelijk en voelbaar zijn. Ja, stil te willen blijven staan, door niet zien, niet te kijken, werkelijk stil te staan bij dat wat leed veroorzaakt heeft, dat wat een bijdrage heeft geleverd aan pijn. Pijn en verdriet, wat onmenselijk voelbaar aanwezig was, voor hen die betrokken zijn nog steeds voelbaar is, zal nu verwerkt mogen worden. 

Want betrokken zijn is goed, betrokken zijn is de fase waarin de mens terecht komt die besluit dat er meer is in het leven dan dat wat je als individu, als groep, als inwoners van... , als wereldburger voorgeschoteld krijgt. Betrokken zijn start bij jezelf, het gaat over dat wat jij voelt, dat wat jij ervaart, dat wat jij beleeft, wanneer je geconfronteerd wordt, met alles wat onmenselijk is of eigenlijk wat onnatuurlijk is. Want wat onmenselijk en onnatuurlijk is, is in wezen voor geen enkel mens, dier of dat wat leeft van belang. Wat onmenselijk en onnatuurlijk is, zal en kan op geen enkele wijze van belang zijn en zal ook nooit van belang kunnen zijn of wezen. Want wat in wezen voor iedereen die en alles wat leeft geldt, geldt voor ieder mens. Ieder mens ja, omdat we in wezen allemaal gelijk zijn, omdat dit begrip, gelijk zijn, elkaars gelijke zijn, in wezen voor en op ieder mens van toepassing is. En iedereen die het tegendeel beweert, iedereen die het tegendeel verkondigt, zal hiervan de gevolgen ondervinden. Zal hier de gevolgen van ondervinden en de gevolgen van mogen ontdekken, omdat dit het vervolg is, een logisch gevolg is van het niet willen zien.

Want het niet willen zien, niet willen weten, het niet willen begrijpen, het niet willen voelen, door overtuigd te worden van, is dat wat ook ieder mens kan schaden, wat ieder mens zelfs schaadt, die in wezen niet is. Ieder mens die zichzelf niet is, maar zich laat leiden door dat waar hij of zij niet meer (van) buiten kan. En door ergens niet meer van buiten te kunnen, door er niet meer van buiten te kunnen, door niet meer zonder te kunnen zijn, ben je in wezen niet jezelf, ben je in wezen niets. Wanneer je niets bent, doe je jezelf in wezen iedere dag tekort. Doe je jezelf tekort en waarom? Omdat je zonder niet meer kunt leven? En alles waar je niet meer zonder kunt leven, alles waar je niet meer zonder kunt zijn, zou natuurlijk, zou menselijk behoren te zijn? Voor wie? Voor wie natuurlijk en menselijk? Waar ligt de grens tussen menselijk en onmenselijk, tussen natuurlijk en onnatuurlijk? Hoe is dit mogelijk wanneer dit alleen voor bepaalde mensen geldt? Wanneer alleen bepaalde mensen de mogelijkheid hebben om hier letterlijk en figuurlijk profijt van te hebben? Wanneer alleen een bepaald soort mens hiervan profiteert? 

Zullen deze personen, zal deze persoon, zal dit mens ook begrijpen dat waar jij als mens niet meer buiten kunt, in wezen datgene is, waarmee hij of zij zichzelf tekort doet? Zichzelf, jou en iedereen tekort te doet, door dat wat aangeboden, aangeprezen en aangewend wordt, als zijnde goed, als zijnde nodig, wat in wezen totaal overbodig is? Ja overbodig is, doordat je als mens allemaal de mogelijkheid en gelegenheid hebt om het zelf te doen, zelf te doen, door zelf te leven. Ja, door jouw eigen leven te leven. Mogelijk wanneer jij jouw leven door liefde laat leiden, jij jouw leven in liefde leidt. Want wanneer je je leven in liefde leidt, zul je vertrouwen hebben, zul je vrede en rust vinden. Wanneer jij jouw leven door liefde laat leiden, jij jouw leven in liefde leidt, zal vertrouwen, vrede en rust in jou zijn, zal jij het vertrouwen inclusief, de vrede en rust in jouzelf kunnen vinden. Want (de) vrede en (de) rust in jezelf vinden, zal alleen plaatshebben, wanneer je weer weet wat jou vertrouwen geeft, weer weet wat jou vrede en rust brengt. Zal alleen plaatshebben wanneer jij weer voelt wat jou vertrouwen geeft, daarbij vrede en rust brengt, wat jouw vertrouwen geeft, tevreden en gerust stelt. Vertrouwen, tevreden en gerust stelt, omdat dit er altijd is, het van nature aanwezig is.  Ja wat jou door vertrouwen, tevreden en gerust stelt, een kalm hart, een goed functionerend geheel, doordat elk deeltje, "elk partikel", https://nl.wikipedia.org/wiki/Partikel in jou zijn of haar weg vindt. 

Dat woorden, door klanken, evengoed hun weg vinden in jou, zal ieder mens begrijpen. Zal ieder mens begrijpen die muziek en poëzie waardeert. Zal ieder mens begrijpen, die de waarde van muziek, het lied, poëzie, de dichtkunst en alles wat een bijdrage levert aan de streling van het gehoor kent. Want woorden, kunnen even doeltreffend zijn als de klanken waarmee deze geuit en tentoongespreid worden. Woorden en klanken zijn van onschatbare waarde, waardoor het woord wat waarheid is, het woord wat waar is, vele malen verder reikt, dan het woord wat ogenschijnlijk belangrijk lijkt, maar niets meer of minder dan een farce. http://www.encyclo.nl/begrip/FARCE. "Iets wat in belangrijk leek maar het niet is"; "het lijkt iets maar blijkt niets te zijn". 

Een farce, iets wat niets blijkt te zijn. Ben jij de farce, laat jij jezelf de farce zijn? Jij mag deze keuze maken, ben jij iets of niets? Jij mag de keuze maken, omdat jij zelf een keuze kunt maken. Omdat jij zelf een keuze kunt en mag maken en ook jij, net als ieder ander, ieder ander mens, de keuze hebt om te beslissen, te besluiten wat voor jou van waarde is? Van waarde is omdat jij ven waarde bent. Een keuze, die weer geheel aan jou is, een keuze, waar jij net als ieder ander, zelf de verantwoordelijkheid voor, van en over draagt, omdat het ieders eigen verantwoordelijkheid, jouw eigen verantwoordelijkheid is. Jouw verantwoordelijkheid voor, van en over jouw eigen leven, daardoor jouw eigen verantwoordelijkheid in jouw leven, omdat dit de waarde van het leven is. De waarde van het leven, jouw leven en het leven van ieder ander, waar jij op enige wijze mee verbonden bent. En laat dit laatste nou net het meest belangrijke zijn. Omdat jij in wezen, jij als persoon weer mag weten wat waar is en wat ver buiten de waarheid ligt. Ver buiten de waarheid ligt, onwaar is. Tenzij jij jouw leven, dat wat jij gekozen hebt, als klucht, als schouwspel als dat wat een bijdrage levert aan jouw geluk wilt zien. Geluk, door de meest bizarre toeren uit te halen. Bizar door dat te doen wat jou, maar daarbij ook iedereen waarmee jij verbonden bent raakt.

Raakt door aanraking, raakt doordat jij met hen verbonden bent, je de verbinding bent aangegaan, jij met hen in verbinding staat. Het meest belangrijke, want je bent op enige wijze, op jouw eigen unieke wijze met iedereen die en alles wat leeft verbonden. Iedereen die en alles wat op dit moment in leven is. Omdat je dezelfde lucht inademt, je dezelfde energie gebruikt, deelgenoot bent van dat wat de waarde van het leven vertegenwoordigt, deelgenoot van dat wat van waarde is. Want deelgenoot zijn van dat wat van waarde is, maakt jou waardevol. Deelgenoot van dat van waarde is, maakt jou een waardevol deel van dat wat de totale waarde vertegenwoordigt. De hoeveelheid energie die jij gebruikt, die jij gebruikt en omzet, zorgt ervoor dat jij van waarde bent of de waarde die je hebt volledig verbruikt. Volledig verbruikt, door niet vanuit jouw waarde te leven. De waarde die jouw leven heeft, de waarde die jij als mens, wanneer je jezelf bent vertegenwoordigt en ook altijd en overal vertegenwoordigen zal, kan en mag, omdat dit jouw waarde is.

Wanneer je echter weigert om vanuit je hart te leven, wanneer je alles wat in de wereld "van waarde is", wat als waarde gezien wordt, boven jouw eigenwaarde stelt, zal het heel lastig zijn om volgens de juiste intenties te leven. Omdat jouw hart de verbinding met jouw zijn verloren is, verloren is, of tijdelijk even niet voelt. Tijdelijk ja, want vanaf vandaag, is ieder mens weer in staat, om dat wat onnodig veel energie vraagt los te laten. Los te laten, door te laten zijn. Want waarom zou je er nog langer voor kiezen, om dat wat onnodig veel energie vraagt jouw energie te geven? Waarom zou je er nog langer voor kiezen om dat wat onnodig veel energie vraagt, jouw energie waard te laten zijn? Ik ben ermee gestopt, ik ben ermee gestopt en heb iedereen die en alles wat niet wil zien, iedereen die en alles wat niet wil horen, iedereen die en alles wat niet wil weten, volledig losgelaten. Losgelaten door hem of haar te laten zijn. Losgelaten door het (zo) te laten zijn. Het te laten zijn zoals het is. Omdat ook dit onderdeel uitmaakt van de waarde van het leven.

Omdat ook dit deel is van de waarde van het leven, de waarde van mijn leven. De waarde van mijn en de waarde van ieders leven, die er werkelijk voor kiest om in leven te zijn. Want het in leven zijn is de werkelijke waarde van het leven, de waarde die ieder mens ontdekt, door vanuit het hart te leven. Want door als mens vanuit je hart te leven, handel je vanuit de juiste intenties. Door vanuit je hart te leven, leef je vanuit de juiste intenties, handel je vanuit de juiste intentie en krijgt alles wat je doet een goed gevolg. Dan zorg je ervoor, dat alles een goed gevolg heeft, omdat je dit vanuit liefde doet, vanuit onvoorwaardelijke liefde, voor iedereen die en alles wat leeft, jezelf daarbij inbegrepen. Want wie zichzelf vergeet, wie zichzelf op enige wijze tekort doet, zal daarmee iedereen die en alles waarmee een verbinding is, een verbinding bestaat, tekort doen. Tekort, doordat je als mens vergeten bent, hoe belangrijk het is, dat jij je eigen waarde vertegenwoordigt. Je eigen waarde vertegenwoordigt waardoor jij er wezenlijk bent, waardoor jij er wezenlijk bent en kunt zijn.

Er wezenlijk zijn, betekent dat je van je ervaringen geleerd hebt. Van je ervaringen geleerd hebt, waardoor je weet, dat alles wat je doet een vervolg en gevolg heeft. Want zelfs wanneer je weigert om te willen zien, te willen horen, te willen weten, zal het vervolg en zullen de gevolgen er zijn. Deze zullen zichtbaar, voelbaar en merkbaar zijn. En ik deel mijn persoonlijke ervaringen, ik deel mijn ervaringen, met iedereen die de tijd neemt om mijn blog te lezen. Want de gevolgen die ik ondervonden heb, door het krijgen van lichamelijke ongemakken, mochten mijn lessen zijn. Mijn persoonlijke lessen, die ik als waardevol zie, voel en ervaar, een voorrecht. Ja, een waar en heus voorrecht, waardoor ik het besef heb en mag weten, waardoor deze ontstaan zijn. Ontstaan zijn, door de oorsprong te kennen, de oorsprong te herkennen en te herinneren, waardoor de basis er weer is. De basis, dat wat is, dat wat was en dat wat altijd is geweest en zo zal zijn, waardoor ik dit kan delen. Mijn basis delen, dat wat mij gebracht heeft tot waar ik nu ben, waar ik vandaan gekomen ben, waar alles gestart is, waar alles door is ontstaan. 

Ontstaan als geboren, een geboorte, een nieuwe herinnering, een nieuwe dag. Want een nieuwe dag, is na het afsluiten van de voorgaande, dat wat het leven biedt, wat het leven geeft en ieder mens weer mag leren. Weer mag leren, door weer te weten, de algemene les die ieder mens weer mag leren, die ieder mens weer mag zien. Ieder mens die van waarde wil, kan en mag zijn. Want wanneer we iedere dag met een schone lei beginnen, zullen alle dagen die geweest zijn, ons alleen dat wat van waarde is meegeven, alleen dat wat van waarde is leren, zodat dit een algemene les wordt. Een algemene les, doordat iedereen dit mag doen. Iedereen dit kan en mag doen, waardoor iedereen die dit leest, hoort of ziet, ermee geholpen is. Geholpen, door het verhaal, mijn levensverhaal, mijn levensweg, dat wat ik vanuit de basis heb meegekregen. Wat ik heb meegekregen en vanuit Onvoorwaardelijke Liefde gedeeld heb. Omdat het delen voor mij de ultieme waarde vertegenwoordigt, de ultieme waarde vertegenwoordigt en daardoor waarde heeft.

Waarde door het juiste te doen voor mij, voor jou, voor iedereen die en alles wat leeft, op geheel eigen wijze. Ja geheel eigen wijze, omdat ik weet dat, alleen dat wat ik doe, dat wat ik zelf doe, denk, zeg of laat, invloed heeft op het vervolg, een goed gevolg. Een goed gevolg, doordat ik dit zelf doe. En wanneer het iets naars is, iets wat op een nare manier ontstaan is, vanuit een onjuiste handeling, vanuit het onjuist denken, zeggen of doen, alleen werkelijk verholpen kan worden, door dit zelf te doen. Want door dit zelf te doen, zal het volledig herstellen. Door eigen inzet te tonen, zal ieder mens de kracht vinden, om te mogen en kunnen herstellen, zal ieder mens herstellen. Zal het herstel voor ieder mens optreden. Daarmee datgene doen wat van toepassing is, van toepassing voor jou, voor jou en iedereen die en alles waarmee jij verbonden bent. Waar jij op enige wijze een verbinding mee bent aangegaan, bent aangegaan of aangegaan bent? 

Want dit laatste is opnieuw van belang. Want wanneer je de verbinding bent aangegaan, ben jij de verbinding. Wanneer je de verbinding aangegaan bent, zal de verbinding het enige zijn wat jij bent. De verbinding, de verbinding met iedereen die en alles wat leeft. Zodat jij de brug bent, de brug, de bruggenbouwer en dat wat de mens, ieder mens, iedereen die en alles wat wil zijn is. Wat ieder mens is door te laten zijn. Te laten zijn, door te laten wezen, in wezen te willen, kunnen en mogen zijn. Want door de verbinding te zijn, mag jij dat wat mogelijk is verhelpen. Mag jij dat wat mogelijk is, verder helpen, mag je dat wat verholpen kan en mag worden, laten zijn. Zijn als in afgerond, zijn als in opgelost, op gelost als in verdwenen. Omdat iets wat verholpen is, afgerond of opgelost is, verantwoord is. Verantwoord, alsof het antwoord van ver komt, maar in wezen in jouzelf schuil houdt, in jouzelf, in ieder mens zelf, in alles wat leeft zelf aanwezig is.

Aanwezig antwoord, aanwezig verantwoord, aanwezige verantwoordelijkheid. Omdat ik mijn verantwoordelijkheid neem. Omdat ik mijn verantwoordelijkheid iedere dag heb genomen en dit tot in lengte van dagen wil blijven doen. Uit liefde, Onvoorwaardelijke Liefde voor iedereen die en alles wat leeft. Want alles wat leeft is van waarde, alles wat leeft vertegenwoordigt een waarde, die op geen enkele wijze om te zetten is, in iets anders dan dat wat God vanuit Onvoorwaardelijke Liefde gegeven heeft. Omdat God zich anders van zijn verantwoordelijkheid had ontdaan. Omdat God Zijn verantwoordelijkheid daarmee tekort had gedaan. Want God heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en zal deze altijd blijven houden, omdat hij deze uit Onvoorwaardelijke Liefde met iedereen die en alles wat leeft heeft gedeeld. Waardoor alles wat leeft, alles wat het leven heeft, alles wat het leven is, zelf de verantwoordelijkheid draagt. Draagt in het leven, draagt in leven, door in liefde te leven, in, vanuit Onvoorwaardelijke Liefde te leven en het leven te zijn. 

Ik leef mijn leven, ik ben mijn leven. Ik ben dat wat God mij geboden heeft, op het moment waarop ik de keuze had, de keuze kreeg en de keuze gemaakt heb. Een keuze, in dit geval, in gang gezet door mijn eigen ervaring(en), door mijn eigen denken doen en handelen. Door vanuit mijn hart te leven, heb ik in mijn eigen leven, mijn verantwoordelijkheid weer genomen en dit is wat ik ieder mens adviseer. Dit is wat ik ieder mens oprecht en van harte adviseer, omdat dit de wijze is waarop ik als mens weer mezelf kan en mag zijn. Ik als mens weer mezelf mag en kan zijn, waardoor ik mezelf ben. Eén Kans, De KANS die ik ieder ander in en vanuit liefde gun. Een kans om hetzelfde te doen, het zelf te doen, verantwoordelijkheid te nemen, omdat dit voor ieder mens de mogelijk is. De mogelijkheid is en je de kans geeft om ook weer volledig jezelf te zijn. 

Want ook jij mag volledig jezelf zijn. En wanneer je als mens volledig jezelf bent, sta je jezelf toe om weer volledig te leven, doordat je wilt leven, wilt leven en daardoor het leven kunt zijn. Want door jezelf te zijn, ben je jouw leven, door jezelf te zijn, kun je dat wat voor jou is weggelegd aan en zul je alle kracht vinden om dat wat jij zelf bewust of onbewust veroorzaakt hebt, ook zelf te kunnen herstellen. Omdat dit iets is wat God, via Zijn Zoon Jezus aan ieder mens heeft gegeven. Omdat dit het belangrijkste is wat God, via Zijn Zoon Jezus aan ieder mens cadeau heeft gedaan. Jezus is de weg, de waarheid en het leven. Jezus is God's Eniggeboren Zoon, daarbij verbonden met iedereen die en alles wat leeft. Uit Liefde Onvoorwaardelijke Liefde en Liefde overwint alles!

Het nu volgende gedicht zegt veel, mogelijk zelfs alles.  Doe er je voordeel mee! Het komt uit mijn nog uit te brengen boek: Liefde overwint alles. 

Liefde overwint alles

Soms heb je het gevoel dat alles meezit, er geen vuiltje aan de 
lucht is, omdat alles wat je wilt mogelijk is, lukt, zonder enige
moeite, zonder specifieke inzet, alsof grenzen niet bestaan en
alles waar je je ooit door liet weerhouden weg is, vervaagd.

Soms heb je het gevoel dat alles tegenzit, iedere stap die je zet, 
meer energie vraagt, dan de voorgaande, alsof je in een auto
rijdt met een motor die niet goed afgesteld is, waardoor er
soms zelfs maar één goedwerkende cilinder draait en deze 
naast een grote hoeveelheid brandstof meer power vraagt. 

Power, de kracht die je door je heen voelt stromen, op het 
moment waarop jij in balans bent, je lekker voelt, de zon 
iedere dag ziet schijnen, mooie gedachten, volledig overtuigd 
van jouw weten, jouw vermogen om te winnen, jouw kunnen. 

Power, de kracht die je iedere dag kunt gebruiken, op de 
momenten waarin jij de onbalans voelt, gehinderd wordt 
door negatieve emoties, door jouzelf opgeroepen, want 
hoeveel invloed heeft de ander, of laat jij toe in jouw leven, 
dat is wat je doet, jezelf het geluk ontnemen, misgunnen. 

Liefde is de kracht die nodig is, om te groeien, je te kunnen 
ontwikkelen en dat te doen wat je maakt tot een volwaardig, 
onafhankelijk persoon, kortom een volwaardig mens. 

Liefde is de kracht die nodig is, om los te laten, dat te doen, 
waardoor de ander op eigen benen kan staan, en sterker nog 
zelfstandig zijn of haar levenspad kan betreden, inclusief de 
bergen en dalen, geheel krachtens de voorbestemming, wens. 

Vertrouwen is het goede, zorgt ervoor dat iedereen dit kan 
bereiken, onvoorwaardelijk, omdat het naast dat het deels 
voorbestemd is, ook nog meerdere mogelijkheden biedt. 

Mogelijkheid tot eenwording, weer heel in alle rust en 
schoonheid, volledig bij jezelf, weer in de spiegel durven 
kijken, omdat je dan naast je uiterlijk, ook je innerlijk ziet. 

Je innerlijk, dat wat jou maakt tot wie je bent, dat wat ervoor 
zorgt, dat je met jezelf kunt leven of zelfs je beste vriend of
vriendin wilt wezen, in iedere situatie, op elke locatie, 
ongeacht de personen die zich daar bevinden, aanwezig zijn. 

Aanwezig zijn, is voor iedereen verschillend, met name de 
wijze waarop een mens zichzelf laat zien, zichzelf toont, in 
alle bescheidenheid, op de achtergrond, of juist precies het 
tegenovergestelde ervan, volledig in het licht, vol aan in de 
schijnwerpers, zonder gene, wat heerlijk wat fijn. 

Maar ook de mate waarin hij of zij zichzelf is, zal durven zijn 
zichzelf durft te uiten, zichzelf durft te profileren, zichzelf in 
dienst stelt van de ander, kortom de manier van leven, is een 
keuze, die ieder van ons, op geheel eigen wijze mag ervaren 
en beleven, de weg, door het je te herinneren, door te weten. 

Liefde is de ultieme kracht die nu nodig is voor de mens, om 
ieder ander, te respecteren, te accepteren, te vergeven, zodat 
vrede vanzelfsprekend wordt, zelfs zal zorgen voor het juiste, 
de ommekeer, ongeacht of de persoon deels of volledig 
betrokken, verantwoordelijk was, door mededogen, opnieuw 
openstaan voor, je hoeft dat wat gebeurd is, niet dagelijks te 
herinneren, herhalen in woorden, je mag dit zelfs vergeten.

Door open te staan voor alles wat er op je pad komt, dagelijks 
oordeelvrij nieuwe ervaringen op te doen, zul jij mogen leren, 
waarderen en dit wereldwijd kunnen delen en doorgeven.

Onbaatzuchtig, vanuit Onvoorwaardelijke Allesomvattende
Liefde, die eeuwigdurend is en daardoor altijd blijft, waar en met wie
je ook bent, gaat, begeeft of bevindt, de warme deken, het ultieme leven!  

Want mijn leven dient als voorbeeld, voor mij, en mag als voorbeeld dienen voor iedereen die dit wil zien, die dit wil weten. Als voorbeeld, door te bewijzen dat het kan, een voorbeeld als bewezen dat het mogelijk is. Mogelijk is in het hier en nu. Mogelijk, wanneer je je net als ik weer laat leiden door dat wat je hart, dat wat je lichaam en dat wat jouw weten je vertelt en zegt. Dat wat jou gegeven is, dat wat jij vanuit liefde hebt mogen ontvangen. Vanuit liefde hebt mogen ontvangen waardoor jij het net als ik kunt delen. Waardoor delen meteen een extra definitie krijgt, een versterkte definitie, je vermenigvuldigt dat wat jij hebt geleerd, dat wat jij hebt mogen ontdekken en ervaren met iedereen die je lief hebt, iedereen die jou lief is en iedereen die en alles wat leeft. Omdat het willen leven en in leven willen zijn, dat is wat de basisbehoefte van iedereen die en alles wat leeft is en de tijd NU is gekomen, dat iedereen zich hier weer bewust van mag zijn, waardoor iedereen zich hier weer bewust van is. Omdat het tijd is en we er dan met ons allen, met iedereen die leven wil, iedereen die leven wil en het leven heeft, voor kunnen zorgen dat we het leven zijn. 

Het leven, in, door en vanuit liefde, met iedereen die en alles wat leeft zijn. Omdat wij, als mens het startpunt zijn, het startpunt, de basis, het begin en samen de vonk, de aandrijfas kunnen vormen die de verbinding is voor de grote ommekeer, het ontwaken, het waken en niet langer slapen. De verbinding zien door de verbinding te zijn, is voor ieder mens mogelijk die bereid is te delen. Want door te delen, zal het tij keren. Zal het tij, zal de tijd keren. Zal het tij ten goede keren, waardoor we weer verwant- en samenzijn, iedereen weer verwant en samen is. Omdat het verwant zijn, de verwantschap, te maken heeft met samenzijn, dit alleen mogelijk is wanneer je jezelf bent, wanneer ieder mens zichzelf is. Iets wat voor iedereen die en alles wat leeft geldt. De enige werkelijke verwantschap, het enige werkelijke verwant zijn, is het feit dat we in leven zijn. Waardoor we als kinderen van God, zelfs zonder dit bewezen te krijgen, allemaal broers en zusters zijn. Zelfs zonder dit bewezen te zien, allemaal zijn. Allemaal zijn, ongeacht onze ouders, onze voorouders of de daarvoor bestaande generaties. We zijn allemaal afkomstig van de creatie die God ooit gemaakt heeft, uit liefde.

Die God ooit gemaakt heeft uit, Onvoorwaardelijke Liefde, zonder verwachtingspatroon, zonder regels of wetten, buiten de wet dat wij als mens het recht hebben om voor onszelf te zorgen, goed voor onszelf . Wanneer wij er als mens dan voor kiezen om allerlei extra's, als geld, bezit, materie, voorwaarden en randvoorwaarden, omstandigheden of ongeregeldheden ons leven te laten bepalen, hoe lang zal het dan duren voor we beseffen dat we één zijn? Hoe lang zal het dan nog duren, voor we werkelijk beseffen dat we leven, dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven, ons eigen geluk en onze eigen mogelijkheden? Mogelijkheden die ons door in het nu te leven, te doen wat mogelijk is, ineens ontstaat. MOGELIJK HEDEN?

En natuurlijk is het verdrietig, wanneer je zie dat iemand, heel veel mensen nog niet de waarde van leven of de waarde van hun leven en ieder leven zien. Weet dat wanneer je je laat meeslepen in de devaluatie van het leven, je jezelf en daarbij ieder ander te kort doet. Door het geven van een evaluatie over je leven, door het delen van dat wat je hebt meegemaakt, wat jou deels gevormd heeft tot wat je nu bent, doe je recht aan alles wat je bent en ieder mens is. Doe je recht aan jouw bestaan, doe je recht aan alles wat nodig is om bestaansrecht te hebben en doe je recht aan alles wat nodig is om nog heel veel jaren, nog heel veel extra evaluatiemateriaal toe te voegen aan dat wat jou het leven geeft. Dat wat jou het leven geeft en dat wat het leven, jouw leven cadeau geeft, want dat dit één is, zal ieder mens die zelf ook weer gaat leven begrijpen. En voelt dit anders, heb jij hier geen gevoel bij of heb jij hier een dubbel gevoel bij, reageer dan vooral. Vooral, voor allen, voor iedereen die en alles wat leeft.

En natuurlijk vandaag ook weer de spreuken, die ik vanuit liefde mag delen, omdat deze weer geheel passend zijn. Passend voor iedereen die en alles wat is. Zichzelf is en er iedere dag opnieuw voor kiest dit te zijn!


Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten