vrijdag 29 juni 2012

De waarheid zal je bevrijden!

'Gedragscode religieuze symbolen bestaat al'

Een voorstel van de CDA om een verbod op uiterlijk vertoon op het gebied van religie voor rechters en politie op te laten nemen in hun partijvoorstel, leidt tot verbazing. Dit is te lezen op NU.nl van 27 juni jl. Zie ook de volgende link: http://www.nu.nl/politiek/2845608/gedragscode-religieuze-symbolen-bestaat-al.html

Zeker omdat dit al jaren geleden is ingediend. "Er is al een gedragscode voor agenten waarin staat dat zij geen zichtbare uitingen van onder meer levensovertuiging, religie, politieke overtuiging en geaardheid mogen dragen", aldus de woordvoerder. "Bij rechters geldt eenzelfde regeling." De reden volgens de partij, om neutraliteit te waarborgen. Is dit ook echt zo? Zou dit de werkelijke reden zijn of heeft het te maken met een stukje zelfbescherming of ter voorkoming van provocatie? Wanneer je het stukje verder leest, zou het dragen van sieraden, ertoe kunnen leiden dat een arrestant eraan gaat trekken wanneer hij dit opmerkt, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties omdat zowel de agent als de arrestant zich hieraan kunnen verwonden. Dat klinkt toch als een hele plausibele reden, ongeacht watvoor beeld, teken of voorwerp er aan deze ketting hangt. 

Waar gaat dit nu eigenlijk over? Kunnen we of durven we niet meer uit te komen voor hetgeen er in ons hart leeft. We leven in 2012, acceptatie van ieders levenswijze, individualiteit, geaardheid, religieuze of sportieve voorkeur zou toch in een democratisch land niet onderdrukt mogen worden. Tenzij, je er een ander mee schaadt, pijn mee doet. Dit is o.a. te lezen in een artikel van de Elsevier, waarin de kop 'Zwarte dag voor de vrijheid van meningsuiting' draagt. Bijgevoegd de betreffende link: http://www.elsevier.nl/web/Artikel/342554/Zwarte-dag-voor-vrijheid-van-meningsuiting.htm 

Wanneer je het artikel leest en je beseft dan waar het over gaat, zul je je toch eens af moeten vragen of de kop van het artikel wel zo goed gekozen is. Het gaat niet over een uitspraak of het vertellen van iets, maar over de website van de pedofielen vereniging Martijn. Iets wat bij heel veel mensen die te maken hebben gehad met sexueel misbruik van henzelf of één van hun dierbaren een link legt naar een dergelijke organisatie. Daarnaast geeft de oprichter van de vereniging nog extra aan dat het naast de vrijheid van meningsuiting ook de rechtsstaat in het geding brengt. Is dit werkelijk zo of niet? Wat is jouw gevoel hierbij? Wanneer komt de vrijheid van meningsuiting of het niet uit kunnen komen voor jouw identiteit  in jouw beleving meer in het gedrang? Bij het eerste voorbeeld of bij het tweede?

'De waarheid zal je bevrijden' is een gezegde of een veelgehoorde uitspraak die door vele spirituele organisaties wordt gedaan en daarnaast in de bijbel genoemd wordt, Johannes 8:32 wanneer je dit terug wilt lezen. Wat is de computer toch een bijzonder fenomeen. Dat wil zeggen wanneer je deze op de juiste manier gebruikt. Je kunt hier namelijk bijna alles terugvinden wat er ooit gezegd, geschreven en uiteindelijk gepubliceerd is.

Maar wanneer ken je de waarheid? Wanneer je eerlijk naar jezelf toe bent, en jezelf vanuit je hart durft te beoordelen? Wanneer je in staat bent om te delen, onvoorwaardelijk lief te hebben en daarnaast los kunt staan van wat de ander van je denkt, wil of verwacht? Of wanneer je leeft volgens de 10 geboden, die bij elk mens in zijn of haar hart geschreven staan? Wanneer je weer in staat bent om daar naar te luisteren, zullen alle regels en wetten niet meer nodig zijn.

Waarom zijn er wetten en regels, is dit omdat we onszelf los zien van onze rollen in het leven? Je maakt als mens niet voor niets onderdeel uit van een groter geheel. Jij bent als mens een schakel van een oneindig groot iets, waardoor je onbewust of zelfs bewust, het verschil kunt maken. Bij jezelf starten is dan wel noodzaak. Jij, als mens, individu en persoon, het cadeau, die vanaf het moment waarop je het eerste levenslicht zag, je eigen weg mocht volgen en gaan.

Een weg, die wanneer je van de gezonde manier van leven een gewoonte maakt, voldoende uitdagingen biedt. Daarnaast lessen geeft, waardoor je leert. Maar ook laat zien, voelen en ervaren, kortom herinneren, waarom iets is zoals het is, zodat je de antwoorden krijgt, mag weten. Eén stap van het pad af en je zult nieuwe hindernissen moeten overwinnen om te beseffen wat nodig is. Hindernissen, uitdagingen, jouw uitdagingen, levenslessen wat leidt tot jouw levenspad. De weg die je als mens behoort te gaan om er het beste uit te halen.

En wanneer je dan volledig op je eigen levenspad beland bent, kun je deel uit maken van de hulpverlening voor het groter geheel. Het algemeen belang, de natuur, de aarde met iedereen die en alles wat daarop leeft. Waardoor je steeds minder gehinderd zult worden door verstoringen. Jouw zijn blijft heel. Heel zijn, wel zijn, gezond zijn.  Dan zul je een ander geen pijn meer doen, omdat je weer luistert naar jouw innerlijke stem. De stem van je hart. Wil jij hier ook aan werken, voor jezelf, jouw geliefden, de mensen en dieren die je na aan het hart staan, start dan eens met jezelf dagelijks een aantal vragen te stellen. Simpele vragen, die je alleen maar met goed, beter of best hoeft te beantwoorden. Wanneer ze je andere antwoorden geven dan wordt het voor jou NU echt tijd om met jezelf aan de slag te gaan. Dit kan op een relatief simpele manier, ik wil en mag je daarbij zeker helpen.

Welke waardering geef jij op dit moment aan je leven?
Hoe is jouw conditie, je energieniveau, je ademhaling?
Wat verwacht je van je de toekomst, hoe zie jij die?

Een gezonde wereld start bij jezelf. De mensen om je heen, de natuur of beter gezegd alles om je heen maakt onderdeel uit van jouw leven, jouw bestaan. Wat ga jij eraan doen om ervoor te zorgen dat jij als middelpunt van dit bestaan weer voldoende, conditie, energie en adem hebt om de waardering van jouw leven op het hoogste niveau te krijgen? Het niveau waar jij tevreden mee bent. Het niveau wat jou helpt om weer met een gezonde blik, de toekomst in te kunnen kijken. Ga jij weer vanuit je hart leven, zodat je het verschil weer kent tussen goed en kwaad?

Ben jij er klaar voor, ga jij voor een mooie toekomst? Wil jij NU starten met het nemen van je eigen verantwoordelijkheid, reageer dan maar op dit blog. Een boodschap is pas waarheid wanneer je dit vanuit je hart kunt zeggen en dit ook werkelijk zo voelt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten