maandag 31 december 2012

Waar droom jij van?

"The never ending story" of "2012"

NLP for life zou ik zeggen! Is het echt zo gemakkelijk? Waarom denken zoveel mensen dan nog steeds zo moeilijk? Wanneer stoppen we eens met denken over allerlei mogelijke problemen wanneer het veel eenvoudiger is om in oplossingen te denken. En niet alleen denken over mogelijke oplossingen maar er vervolgens ook naar handelen, door te doen. Hoe dan? Door het goede voorbeeld te geven. Zou het echt zo simpel zijn?

Wanneer ik de voorpagina's van de kranten van de vier laatste dagen van december bekijk, kan ik een bizar gevoel van verbazing niet onderdrukken. De koppen  van de  donderdageditie van AD de Dordtenaar op een  een rijtje, startend van links naar rechts en van boven naar onder: "Pagina 8; Martijn Fisher; Door Hazes in één klap beroemd"; AD Sportwereld; Graziano Pellé; 'Ik kreeg vaak wat ik wilde'; De beste oliebol komt uit Maarssen"; "Huurders in de problemen door crisis, Meer gezinnen uit huis gezet na schulden"; "Keukens half geld; Eindejaarsactie"; "Bespaar op je zorgpremie. Verzeker alleen wat echt nodig is; Onderaan nog even een overzicht met de temperatuur van die dag 9 graden; Buitenland Pagina 18; Uw mening Pagina 22; Puzzel Pagina 24; Show & Cultuur Pagina 25; Film Pagina 30 en TV Pagina 33 t/m 35.

De koppen van de vrijdageditie van AD de Dordtenaar op een  rijtje, startend van links naar rechts en van boven naar onder: EK2012, een kritische analyse; Het toernooi dat stukliep op de ego's; AD Sportwereld; De beste en de slechtste Oliebollen; Extra: Speciale bijlage met alle uitslagen; Trotse bakker;  Held komt zelf om bij reddingspoging; Slachtoffer inbraak vaak in psychische nood; Het grootste juridische carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers; Het nationaal juristen congres; Hoofdprijs 30 miljoen; Oudejaarstrekking 31 december; Onderaan opnieuw een overzicht met de temperatuur van vrijdag, 7 graden; Buitenland Pagina 14; Uw mening Pagina 20; Puzzel Pagina 22; Show & Cultuur Pagina 23; en TV Pagina 29 t/m 31.

De koppen van de zaterdageditie van AD de Dordtenaar op een  een rijtje, startend van links naar rechts en van boven naar onder: 'Ik wil genieten van het succes van The Voice of Holland'; Sandra van Nieuwland een kritische analyse; Jaar in beeld; indrukwekkende foto's uit een bewogen nieuwsjaar; Klaar om te knallen; voor 75 miljoen euro de lucht in; AD Sportwereld;  5 pagina's Messi; Als ik later groot ben; honderden voetballertjes dromen ervan om net zo goed als Lionel Messi te worden; Sven Kramer; Blijft veelvraat ongeslagen op NK Alround?; 'Opgeruimd staat netjes.'; Een reclame van Berry Blaster; Hoofdprijs 30 miljoen; Oudejaarstrekking 31 december; Onderaan opnieuw een overzicht met de temperatuur van een "Zachte zaterdag 11 graden"; Buitenland Pagina 17; Economie Pagina 22; Uw mening Pagina 28; Show & Cultuur Pagina 31 en TV & Puzzels in AD Gids.

De koppen van de maandageditie van AD de Dordtenaar op een  een rijtje, startend van links naar rechts en van boven naar onder: Nieuw jaar nieuwe look; Deze vrouwen kregen een make-over om 2013 een frisse start te maken; NK Schaatsen Sportwereld; Jorien ter Mors: 'Blij dat mijn zieke vader dit nog mag meemaken'; 'Ook KLM neemt risico's'; Piloten vliegtuigmaatschappij klagen bij de SP; Politie blij met regen tijdens oud en nieuw; Massale opkomst bij stille toch voor Fleur; Keukens half geld; Hoofdprijs 30 miljoen; Oudejaarstrekking 31 december; Onderaan opnieuw een overzicht met de temperatuur van de laatste dag van het jaar 10 graden met de opmerking 'Nat het jaar uit' ; Buitenland Pagina 16; Uw mening Pagina 19; Vrouw Pagina 20; Puzzel 23; Show & Cultuur Pagina 24 en TV-overzicht in de mediagids.

Hoeveel waarde hecht jij aan deze informatie? En wat doet deze informatie met jou? Word je er vrolijk van, droevig, doet het iets met je besluit om te kiezen voor deze specifieke zorgverzekeraar, het kopen van je oliebollen of zelfs het aanschaffen van een Staatslot? Waaraan denk jij of wat voel jij, wanneer je leest dat er voor 75 miljoen euro de lucht in geschoten wordt? In hoeverre zou dit jouw of überhaupt iemands verantwoordelijkheid moeten zijn? Wanneer jij een mening hebt, wil ik je vragen deze mening te delen.

En om nog maar eens met de Sportpagina te starten, zou het verhaal van Pellé, Messi, Sven Kramer, Jorien ter Mors en de analyse en het bespreken van de ego's van het Nederlands Elftal een bijdrage leveren aan een beter, eerlijker spel en het aanzetten tot weer gewoon spelen zonder de "Ik ben beter, dan jij cultuur" of de eeuwige concurrentiestrijd? En wanneer we dan weer even terug komen bij Messi, de "absolute ster" onder de voetbalhelden.  Iets waar alle jonge voetballertjes of in veel gevallen de ouders, zeker wanneer we praten over de baby van 9 maanden, alleen maar van kunnen dromen. Hoe belangrijk zullen de kinderen zelf deze carrière vinden? En wie van hen zou op het moment dat ze de respectabele leeftijd hebben behaald om zelf een eigen keuze te kunnen en mogen maken daar nog steeds voor kiezen?

Wat zou de oplossing zijn voor deze dilemma's? Gewoonweg blijven dromen of je even volledig terugtrekken van de werkelijkheid? Geen verleidingen, geen zorgen, geen prestaties, geen vergelijkingen, geen meningen, gewoon jezelf zijn en dit ook toestaan van de ander. De dingen doen die je rust geven, die je weer even helemaal jou laten zijn. Kortom genieten van de natuur, de mensen om je heen, waarvan je houdt en waarom je geeft. Hoeveel mensen kunnen dit nog, hoeveel mensen zijn er die in het hier en nu tevreden zijn, door blij te zijn met dat wat ze op dit moment doen, laten of bezitten? Iedere dag te kunnen eten, drinken, waken en slapen? Hoe belangrijk is dit? Wat is voor jou genoeg? Heb je daar wel eens aan gedacht of ben jij hier wel eens mee bezig geweest?

Ik ben hier zelf, persoonlijk, het grootste deel van mijn leven, al mee bezig. Heb me zo nu en dan, best wel eens laten verleiden en zal de laatste zijn, die zegt, dat ik me hier ook nooit meer door zal laten meeslepen. Ik ben een mens en ieder mens, heeft nu eenmaal zo, zijn of haar wensen en eigenaardigheden. Zolang je bij de dingen die je doet, jezelf maar recht in de ogen kunt blijven kijken, zul je er nauwelijks of zelfs helemaal geen hinder van ondervinden. En wat daarnaast belangrijk is, is dat je jezelf, maar daarnaast ook zeker de ander, niet tekort doet. De ander, de persoon waarmee je samen leeft, in de breedste zin van het woord.

De laatste jaren, heb ik, dankzij de omstandigheden, ook steeds meer tijd gehad om me hiermee bezig te houden en ik kan je nu meteen zeggen, dat dit niet altijd vanzelf ging. Want voor ieder mens geldt, dat je altijd moet blijven werken aan een relatie, iedere relatie. Ook wanneer je getrouwd bent of al heel lang samenwoont. Doordat jouw situatie verandert, zijn er zeker wat aanpassingen nodig. Aanpassingen op diverse vlakken en van alle kanten. In hoeverre mag en kun je van iemand verwachten dat hij of zij net als jij vertrouwen heeft en ook houdt, zeker wanneer er geen duidelijkheid is over de toekomst? En hoe lang kun je dit laten voortduren? Welke concessies zou jij hiervoor willen doen, is het nodig om concessies te doen, wanneer je zeker bent van jouw kracht en kunnen? Wanneer jouw inzet 100% is, nooit aflatend, dan mag je ervan verzekerd zijn dat de uitkomst goed is.

Daarnaast is het natuurlijk absoluut goed, om steeds met elkaar in gesprek te blijven en alles bespreekbaar te maken. Op deze wijze, voorkom je, dat dit leidt tot escalaties, die zeker zullen volgen, wanneer er sprake is van angst. Escalaties over diverse onderwerpen en op verschillende vlakken. Dat de escalaties, die voortkomen uit angst, vaak degene zijn, met de grootste gevolgen, zul je begrijpen. Dat geld daarbij een grote rol speelt, zal voor iedereen duidelijk zijn. Want de angst voor het niet meer kunnen voldoen van de vaste lasten, vormt bij velen een struikelblok. Het spreekt voor zich, dat andere negatieve emoties en gedachten, sneller de overhand zullen krijgen dan positieve emoties en daaraan gerelateerde gedachten. Want, mensen zijn eerder geneigd, het negatieve te geloven, dan het positieve te zien. Terwijl positief denken en ernaar handelen, in het verleden, al zoveel keer heeft bewezen, dat dit de wijze is om succes te boeken. Waar een wil is, is een weg. Wie iets wil zoekt een mogelijkheid, wie iets niet wil zoekt een reden.

Ik prijs me gelukkig, dat ik in mijn leven, altijd, ben blijven vertrouwen op en geloven in het goede. En zeker, dat ik daar ook naar kan en mag handelen. Daar dank ik Onze Lieve Heer overigens dagelijks voor. Want eerlijk is eerlijk, het is goed om te weten, dat het Geloof en dus vertrouwen in, altijd, als vangnet fungeert, op momenten, waarop je zelf, even iets minder sterk bent. Als een extra handreiking, een altijd aanwezige  kracht, waar je naast en vanuit jezelf, altijd op kunt bouwen en vertrouwen. Dat ik hier, door eigen ervaring en het mogen voelen, zien en weten van de herinneringen van mezelf, en wanneer ik mensen helpen mag, van derden, eigenlijk ook dagelijks op gewezen word, kan en wil ik eveneens niet meer ontkennen.

Vertrouwen in het goede en daar ook voor gaan, omdat dit voor iedereen van belang is. Van belang, van levensbelang, voor mij, voor de mensen waarvan ik hou en waarom ik geef of eigenlijk voor de hele wereld. Dit heeft alles te maken met verantwoordelijkheden, daarbij zeker ook eigen verantwoordelijkheid en gedeelde verantwoordelijkheid, naar ieder ander toe. Ik ga daarin nog een stapje verder, verantwoordelijkheid naar onze Moeder Aarde met alles wat en iedereen die daarop leeft. De zin van mijn leven, het doel van mijn bestaan.

Wil jij ook een bijdrage leven aan de zin van het leven, het doel van jouw bestaan? Reageer dan! Omdat het mensen verbindt, waardoor Hoop, Geloof en Liefde voor eens en altijd regeert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten