zondag 4 november 2012

Waar is het allemaal begonnen?

"Adam en Eva in het paradijs?" Of "Het moment waarop Jezus verkocht werd voor 30 zilverlingen?"

Eigenlijk maakt het op dit moment totaal niet meer uit, welke gebeurtenis of achterliggende reden of oorzaak ervoor gezorgd heeft dat de wereld en daarmee de mensheid in onbalans is geraakt. Want ieder mens ervaart iets op zijn of haar eigen manier,  en ieder mens zal er ook op zijn of haar eigen wijze op reageren. Dit wetende, kun je eigenlijk meteen zeggen dat er geen goed of fout bestaat, alleen de wijze waarop je ernaar kijkt en wat je ermee doet, bepaalt of dit juist of verkeerd is.

Wanneer alle dingen die je in het leven doet, het doel hebben om het algemeen belang te dienen, er voor de ander te zijn, daarbij jezelf niet te vergeten zonder egoïstisch te zijn, ben je op de goede weg. Kennis of geld, zijn zoals het verleden heeft uitgewezen, beide middelen geweest, die er toe hebben geleid, dat er een kloof is ontstaan in het vertrouwen op het goede.

Vertrouwen, een gevoel  en emotie wat ieder mens gegeven is, vanuit liefde, heeft vanaf dat moment plaatst gemaakt voor en nieuw soort gevoel en emotie, een negatieve wel te verstaan. Een ingang, waardoor mensen en overheden die niet zichtbaar zijn, een handvat kregen om invloed uit te oefenen. Te beïnvloeden, door gebruik te maken van de zwaktes van de mens. Angst, schuld, wraak, wrok, boosheid, teleurstelling maar ook hebzucht, kortom iedere negatieve emotie in welke vorm dan ook, werd  vanaf dat moment de geleider. Een geleider, waardoor ieder mens die zich hiermee inliet, onherroepelijk geconfronteerd werd met iedere vorm van negativiteit. Ziektes, pijn en verdriet waren het gevolg. Voor de mensen die dit begrepen, ging er een nieuwe wereld open. Zij kregen de kans iets goed te maken en deden dit voor zover in hun macht lag. Je kunt het beter omschrijven als boetedoening.

Boetedoening, om daar waar mogelijk vergeving te vragen voor de stappen die zij vanuit hun negatieve emoties hadden gezet. Door de geboorte, het leven en sterven van Jezus, hebben we als mens, allemaal de kans gekregen om onszelf te helen. Hij heeft er met het geven van zijn leven, voor gezorgd, dat we als mens voor eens en altijd, vrij zouden zijn van zonden, mits we hier een keuze in zouden maken. Een keuze, de juiste, vanuit vertrouwen. Een keuze om te delen, goed te doen en er te zijn voor iedereen in nood. De mensen die dit nog niet begrepen, te onderwijzen in de lessen die God en Zijn Zoon Jezus,  o.a. middels de Bijbel aan ieder mens mee wilde geven. Eenheid in denken doen en handelen, was daarbij noodzaak. Werkelijk begrip en bewustzijn werden als sleutel in het hart van de mens geschreven. Een onbesproken regel, die ieder mens maakt tot wat hij is, het geweten. Dit geweten kon alleen spreken wanneer iemand vrij van blokkades zou zijn en in balans was. Alleen dan ontstond werkelijke genezing.  

In de loop der jaren, decennia en eeuwen, zijn er diverse verstoringen geweest. Verstoringen, die een bijdrage leverden aan miscommunicatie. Verstoringen die ervoor gezorgd hebben, dat we de stem van ons hart, ons geweten met de onbesproken regels vanuit liefde niet meer konden verstaan. Alsof er een muur om ons hart gemetseld was. Een muur, die alleen door het loslaten van al het negatieve, afgebroken kon worden. Een muur, die alleen door liefde en vertrouwen zou kunnen verdwijnen. Alle verleidingen, maar ook regels die in de wereld werden doorgevoerd zorgden echter voor deze vertraging. Vertraging, om dat wat goed was voor ieder mens, door te voeren. Zonder dat dit geld kost, inspanning vereist of zelfs maar enige vorm van actie. De natuur zijn gang laten gaan.

Maar wanneer we de natuur zijn gang laten gaan, valt er niets meer te verdienen, zijn er geen regels en wetten meer nodig. De onbesproken regels in ons hart, zouden er vanaf dat moment weer voor zorgen dat iedereen doet wat nodig is. Geen onbalans meer, doordat iedereen weer doet waar hij/zij goed in is, waardoor de balans weer volledig herstelt en terugkeert. Een balans, die nodig is, om de wereld weer een plaats voor iedereen die leeft en alles wat leeft te laten zijn. Omdat het mogelijk is. Loslaten van alle regels, of eigenlijk belastingen, die ons afhouden van deze beslissing is daarbij noodzaak.

Communicatie en uitspreken van alles wat je bezighoudt, is hierbij van het grootste belang. Wanneer je dit doet, daarbij ook rekening houdt met je woordkeuze, zul je zien dat alles vele malen gemakkelijker gaat. De zin van het woord, de uitleg die je als mens kunt geven aan deze woorden, is daarbij van onschatbare waarde. Niet in geld uit te drukken en daarom ook van levensbelang. Communiceren kan echter op heel veel verschillende manieren. Wanneer je weet dat er 7 zintuigen zijn waarmee je alles kunt waarnemen, dan is het van het grootste belang deze zintuigen niet te hinderen. Omdat je er op die wijze dan ook echt voor kunt zorgen dat alles optimaal functioneert en nog belangrijker, dit ook zo blijft.

Wanneer we teruggaan  naar het vorige weblog van 20 oktober, deze ook werkelijk lezen, wat is daarbij dan de conclusie? Dat de economie, maar zeker ook de gezondheidzorg en alle verzekeringen, ervoor gezorgd hebben, dat we ons als mens afhankelijk hebben gemaakt van de dingen die buiten onszelf liggen? Dat de economie, beschreven in het tweede linkje en stukje waarover ik geschreven heb, evenals de gezondheidszorg hun oorsprong vinden in Griekenland, geeft je natuurlijk te denken. Dat nu juist de economie in Europa dankzij de situatie in Griekenland in de problemen verkeert, zou weleens een voorteken kunnen zijn? Een voorteken of een zegen of zelfs beide?  

Lees het voorgaande weblog nog maar eens. Wanneer je het gelezen hebt zul je meteen begrijpen dat het eigenlijk helemaal niet zo eenvoudig is of toch wel? Wanneer je dit gelezen hebt volgt toch wel meteen de vraag, wie zou dit het allerbeste kunnen doen? De persoon die praat en beslist over het geld, maar er zelf niets van voelt omdat het hem/haar niet aangaat, of een persoon die weet hoe het is om de eindjes aan elkaar te moeten knopen om iedere maand weer door te komen? Ja, voor wie zou jij kiezen en wie denk jij dat er spaarzamer is in het algemeen belang? Wie heeft in dit geval de meest kennis en kunde? En hoe belangrijk is deze kennis en kunde wanneer het de gezondheid van de mens betreft?

Durf jij te reageren en wil jij helpen? Kortom: Durf (jij) te helpen, reageer dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten