maandag 28 mei 2012

Investeren in jezelf, de enige zekerheid?


"Beursgang Facebook gaat records breken"

De kop van pagina 14 in het AD van vrijdag 18 mei 2012. En vervolgens daaronder "Critici vrezen een nieuwe zeepbel na Groupon en Zynga". Binnen no time zijn de prijzen van een aandeel Facebook gestegen van 28 naar 38 dollar per stuk. Wanneer je dit bekijkt, is het volgens de deskundigen eigenlijk niet meer uit te sluiten, dat er binnen de kortste keren, een aantal Miljardairs bij zullen komen in de wereld. Mooi, bijzonder en geweldig, voor alle mensen die het financieel zo goed hebben, dat ze ervoor kunnen zorgen dat zij hun positie "zeker kunnen stellen". Ik ben er blij mee en gun het iedereen van harte. Zeker, wanneer je er als persoon alles aan hebt gedaan, om het verzamelde bedrag door hard werken bij elkaar te krijgen.

De realiteit is echter anders. Aandeelhouders hebben Facebook en de topman Mark Zuckerberg aangeklaagd, voor de teleurstellende beursgang van het internetbedrijf. Daarnaast worden ook de banken voor de rechter gedaagd, inzake hun betrokkenheid. Wanneer ik dan vandaag het laatste nieuws op NU.nl volg en zie dat Facebook een eigen telefoon wil ontwikkelen, dan kan ik niet anders aangeven, dat Mark Zuckerberg, zich opnieuw inzet, om iets te doen wat het verschil kan maken. Dat geldt overigens ook voor de tweede optie, wanneer hij een reeds bestaand bedrijf overneemt. HTC bracht eerder al een telefoon uit met een zogenaamde Facebook-knop, deze werd echter onder het merk van HTC zelf uitgegeven.

Door het lezen van het bovenstaande stuk, kun je niet anders concluderen, dan dat er met geld, geld gemaakt kan worden. Want, wanneer Mark Zuckerberg niet met Facebook naar de beurs zou zijn gegaan, ontbrak bij hem het kapitaal, wat nodig was om "zijn droom", of één van de andere inspiraties die hij heeft, vorm te geven. Dat brengt me bij het volgende, het verhaal en de droom van De Hof van het Heden: "Een gezonde wereld". Hiervoor is geen kapitaal nodig, geen beursgang geen torenhoge investeringen of wat dan ook. Wel investeren in jezelf, want dat is wat nodig is wanneer jij net als Mark Zuckerberg het verschil wilt maken en jouw droom wilt verwezelijken, wel te zijn.  

Hoe ziet jouw leven eruit? Ben jij tevreden met alles wat je kunt, doet en hebt bereikt? Wat heb jij nog nodig, om ervoor te zorgen dat jouw gelukkig zijn, binnen handbereik is? Ben jij er al klaar voor om in jezelf te investeren, iets te doen om voor jezelf het verschil te maken? Het verschil omdat jij een schakeltje bent in een ketting, de ketting van het leven, het groter geheel. Als "hoofd van de huishouding", of wanneer je de spil van het gezin bent, de persoon die verantwoordelijk is voor het verkrijgen van het kapitaal.

Kapitaal, of gewoon het bedrag wat nodig is om er zeker van te zijn dat je iedere maand rond kunt komen, de vaste lasten kunt voldoen, dat betalen wat nodig is om te kunnen leven zoals jij dat al jaren gewend was, te kunnen doen wat jij graag wilt. Neem dan vooral een kijkje op de website http://www.dehofvanhetheden.nl/ en meld je aan voor de workshop of coachingsessie.

Durf jij in jezelf te investeren en zo te werken aan je eigen zekerheid?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten