zondag 27 mei 2012

Waar gaat het allemaal over?

Gesprek van de dag.

“NAVO-aanval doodt gezin met kinderen”

Dat is de kop van de internetpagina van BN de Stem van zondag 27 mei 2012 en iets wat ik met pijn in mijn hart vernam toen ik vanmorgen het nieuws hoorde op de radio.

Wanneer ik dan weer terug ga naar de rest van deze internetpagina (http://www.bndestem.nl/nieuws/algemeen/buitenland/11109201/'NAVO-aanval-doodt-gezin-met-kinderen'.ece), dan kun je niet anders zeggen dat de titel van dit blog meer dan genoeg zegt. Want zeg nu zelf: Waar gaat het allemaal over?

We leven in een bijzondere wereld. Geld, macht en middelen schijnen de hoofdmotivators te zijn voor alles wat er nu gebeurt en al eeuwen lang het leven van velen bepaalt. Hoe lang zal dit nog doorgaan? Zullen deze motivators, eerst moeten verdwijnen voordat de mens weer de werkelijke en enige waarde van het leven in gaat zien? Wakker worden, we moeten het met elkaar doen. In het klein met de mensen waar je om geeft, je huisgenoten, familie en iedereen die daarbij hoort, zich daarbij aansluit. Iets groter gezien, met je landgenoten, ongeacht de culturele, religieuze of politieke achtergrond. En massaal gezien, met iedereen die en alles wat er op deze aardbol leeft.

Samenleving, een woord wat veel meer betekent, dan je op het eerste oog zult denken. Het samen dingen doen, nadenken over alleen is niet voldoende meer. Voelen door ervaren, luisteren naar de mensen die het al sinds jaar en dag begrijpen. De oudere mensen, die een heel leven lang gewerkt hebben, aan een toekomst, die nu we er dagelijks mee geconfronteerd worden, steeds meer weg heeft van een strijdveld dan een land waar ontwikkelde mensen wonen. Hoe lang willen we nog doorgaan met het voeren van strijd? Hoe lang willen we nog leven? Wat hebben we nu werkelijk nodig om de vrijheid, waar we als Nederlanders ieder jaar op 5 mei bij stilstaan, te laten gelden voor de totale bevolking?

Wat is nu werkelijk vrijheid? Democratie, of zelfstandig in denken, doen en handelen? Ik heb daar wel een mening over. Nodig jou uit om hier bewust mee bezig te zijn. En wil jij hier bewust mee bezig zijn, of ga jij net als vele anderen op in de waan van de dag? Het winnen van het songfestival, de aankomende EK Voetbal in een land waar de vrijheid nog lang niet zo vanzelfsprekend is, of alle treurige gebeurtenissen die ontstaan doordat mensen ontsporen, geen basis meer hebben, geen huisgenoten, familie, vrienden of mensen die hen na aan het hart staan? Hoe kun jij hier iets in betekenen en wil jij dit ook? Deel jouw visie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten