woensdag 9 mei 2012

Waarheid of simpelweg een tip en advies?


"De kracht zit in jezelf"

Heb jij wel eens een dag gehad, waarop je dacht dat het allemaal niet meer ging? Zo’n dag waarop je je rot voelde, lamlendig en totaal niet jezelf? Iedereen kent het wel, herkenbaar? Wanneer dit namelijk niet het geval is, mag je jezelf prijzen, in je handen klappen en God op je blote knietjes danken dat jij één van de …..procentuele uitzonderingen bent op de regel.

Maar hoe weet je nu zeker dat jij een uitzondering op de regel bent? Hoe zeker ben jij van het feit dat jij anders bent dan anders of anders bent dan de ander? Want alleen door het aan de ander te vragen kun je erachter komen of dit ook echt zo is. Dan voel jij je altijd goed, heb je nergens last van, ondervind je nergens hinder van, zit je altijd lekker in je vel. Ook dan ben jij weer de uitzondering op de regel.

Wanneer je zo nu en dan weleens een rotdag hebt, kun je je ook vast wel herinneren hoe je ervoor gezorgd hebt, dat dit ineens omsloeg en veranderde. Doordat je iets ging doen waarbij je je goed voelde, iemand sprak die je vrolijk maakte of gewoon doordat je ervoor koos om even lekker helemaal niets te doen. Door gehoor te geven aan je gevoel kom je namelijk weer volledig tot jezelf. Dat dit niet voor iedereen gemakkelijk is, zul je begrijpen. De meeste mensen hebben namelijk zoveel dingen waarmee ze rekening moeten houden, dat het met jezelf bezig zijn, niet tot de eerste en belangrijkste dingen behoort. Weten zij dit, denken of begrijpen ze dit?
Maar wie en wat is er belangrijker dan jijzelf? Waarom stelt iemand, de ander, iets wat gedaan moet worden, iets wat eigenlijk niet levensbedreigend is boven zichzelf? Waar blijf jij dan in dit verhaal? Wie ben jij en waarom stel je iets of iemand boven jezelf? Jij bent het allerbelangrijkst, jij, als individu, mens, persoon, man, vrouw, kind, collega of goede vriend(in) van. Wordt het nu dan geen tijd om met jezelf aan de slag te gaan? De eerste stap is al gezet, wanneer je hier gehoor aan geeft. Ongeacht waar je last van hebt, welk obstakel er is, wat ervoor zorgt dat jij in onbalans bent geraakt.

Door naar jezelf, jouw lichaam, jou gevoel te luisteren, benut je automatisch de kracht in jezelf. Wanneer je er dan voor kiest om je beter te voelen, lekkerder, gelukkiger en gezonder te willen zijn, ben je op de juiste weg. Jouw weg, omdat jij ervoor gekozen hebt er alles aan wilt doen, om je beter, goed en lekker te voelen.

Start er maar mee, de kracht zit in jezelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten