dinsdag 15 mei 2012

Wil jij echt het verschil maken?


“Een nieuw leven ”

Ook dit kopt het AD, vandaag 15 mei 2012. Niet de grootste titel van de pagina, maar toch wel op de voorpagina. Wanneer ik de sporteditie van de krant open sla zie ik in grote letters, Ruud van Nistelrooy is "klaar met voetbal". Na een jarenlange carièrre, ooit begonnen bij de club "Nooit gedacht", kan hij starten met het genieten van zijn vrouw en kinderen. Hij heeft 30 jaar gevoetbald en kan nu, of straks vanaf zijn 36ste, doen waar hij zin in heeft. Mooi zeg, dat is geweldig nieuws voor Ruud en de familie van Nistelrooy. Ik ben de laatste die zegt, dat hij dit niet verdiend heeft.

Maar hoeveel mensen zouden er alles voor over hebben om ook te genieten van het leven, al dan niet met vrouw en kinderen? Wat maakt hen anders dan Ruud van Nistelrooy? Een keuze, op het gebied van carièrre, kansen in het leven, of gewoon domweg geluk hebben. Wie kan dit met zekerheid zeggen? Zou dit ook voorbestemd zijn, wist Ruud vanaf het moment waarop hij ooit besloot zijn voetbalschoentjes aan te trekken, dat dit hem te wachten stond? En zou hij zonder er op dat moment maar één seconde aan te hebben gedacht geweten hebben dat hij op zijn 36ste met vervroegd pensioen zou gaan? Vervroegd pensioen, dat is op dit moment in de ogen van veel mensen een beladen onderwerp en een uitspraak waar je heel voorzichtig mee moet zijn.

We leven in een bijzondere wereld, wanneer je je bedenkt, dat de ene persoon straks door zal moeten blijven werken tot aan zijn 68ste, om de economie die aan het vergrijzen is niet compleet in te laten storten en dat de ander vanaf zijn 36ste, er gewoon voor kiest om dat te doen waar hij zin in heeft. Ja, dan komt het labeltje geld weer om de hoek kijken.

De reclamecommercial van de ASN Bank, "voor de wereld van morgen" in de link hieronder is heel mooi, zegt genoeg, maar wie begrijpt de inhoud ook werkelijk? Ruud steunt goede doelen, heeft zelfs zijn eigen Ruud van Nistelrooy Academy opgericht waarmee hij kinderen een kans biedt om hun talenten te benutten. Zoals hij aangeeft, recht vanuit zijn hart, omdat hij net als velen geen rijke/welgestelde ouders had en juist daarom kansen voor kinderen wil creëren.


"Geld stinkt, geld helpt, geld sloopt, geld groeit, geld vergalt, geld leert, geld vervuilt, geld verrijkt, geld vecht, geld verbindt, geld ontwricht, geld ontspant, geld woekert, geld verdient, geld haalt, geld brengt, geld verjaagt, geld beschermt, geld verwoest, geld bouwt, geld verziekt, geld ontdekt, geld vermoord, geld geneest".

Dat Ruud iets goeds doet, staat buiten kijf. Maar zou Ruud nu werkelijk denken dat hij met zijn Academy, het verschil kan maken? Natuurlijk helpt hij er een aantal mensen mee.
Dat geldt overigens voor vele alle andere goede doelen op divers gebied. Zou het niet nog mooier zijn wanneer iedereen weer een dergelijke kans krijgt, zelfs wanneer hij niet uitblinkt in sport? Gelijke kansen, voor iedereen, die leeft, zich inzet voor de Samenleving.

Wanneer geld dan de oplossing biedt, omdat het helpt, leert, verrijkt, verbindt, ontspant, verdient, haalt, brengt, beschermt, bouwt, ontdekt en geneest. Welke persoon, sponsor, of zelfs bank kan er dan voor zorgen dat alle andere werkwoorden die ook in de commercial naar voren komen verleden tijd zullen zijn?

Ik heb daar een plan voor, wil je mij daarmee helpen en weten wat dit plan is? Reageer maar, ik zie de reactie graag tegemoet. Want het is er NU tijd voor en ik kan alle hulp daarbij goed gebruiken.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten