zaterdag 28 maart 2015

Wanneer de basis goed is, je jezelf en ieder ander op de eerste plaats zet, is ieders natuur een feit!

'Rotterdams bedrijf verlicht de Eiffeltoren tijdens Earth Hour'

"Een Rotterdams bedrijf gaat ervoor zorgen dat de Eiffeltoren tijdens Earth Hour met 'positieve energie' wordt verlicht.

Energy Floors installeert op 28 maart een enorme energieopwekkende dansvloer naast de wereldberoemde toren.  

Hier mogen mensen om 20.30 uur, als de lichten vanwege Earth Hour zijn gedempt, gaan dansen om stroom op te wekken. Pas als er voldoende energie bij elkaar is gedanst worden de lichten weer aangeschakeld. 

Earth Hour is een jaarlijks terugkerend initiatief waarmee het Wereld Natuur Fonds mensen bewust wil maken van hun energieverbruik. Overal ter wereld wordt het licht een uur uitgezet. Parijs profileert zich dit jaar op diverse manieren als klimaatbewuste stad, ter voorbereiding op de klimaattop die er binnenkort plaatsvindt. '

Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs doet op 28 maart het licht van de Eiffeltoren uit. Het Rotterdamse bedrijf Energy Floors verzorgde eerder al een 'positieve verlichting van het Christusbeeld in Rio."


En opnieuw bepaal jij vandaag of je alle informatie die in de hierna volgende link staat wilt lezen: http://www.nu.nl/overig/4016936/rotterdams-bedrijf-verlicht-eiffeltoren-tijdens-earth-hour.html Daarnaast of het nieuws tot je doordringt, of het iets met je doet en of je echt beseft, welke invloed dit op je heeft en of je je er zelfs door laat leiden? Het artikel van vorig jaar wil ik daarom als extra nog even met iedereen die het lezen en weten wil delen. http://www.nu.nl/buitenland/3739186/miljoenen-doen-licht-earth-hour.html

Hoewel er veel meer nieuws is, er veel meer te vertellen, te schrijven en te delen is, houd ik het vandaag even alleen op Earth Hour. Earth Hour, omdat de aarde al zo lang "onze moeder" is. Ik er zelfs een gedicht over heb mogen schrijven in 2010. Een gedicht wat meer zegt dan alle andere teksten doen. Meteen de reden waarom ik dit gedicht samen met een aantal andere gedichten als bewustwordingskaarten uit heb gebracht. 

Moeder Aarde 

Waarom zouden we de aarde onze moeder noemen, 
wat is hiervan het nut of het belang? 
Ze biedt ons bescherming, een plek om te leven, te eten, 
maar wie vertelt ons tot wanneer nog, hoe lang? 

De kracht van moeder aarde en de natuur
hebben we als mens al miljoenen jaren mogen ervaren. 
Diversiteit aan mensen, dieren, bomen en bloemenpracht, 
zo uniek en uitzonderlijk, niet te evenaren. 

Wie zijn wij, wat doen we toch allemaal, 
wat denken we in hemelsnaam te bereiken, 
vaak tegen beter weten in? 
Ziektes, natuurrampen, uitsterven van flora en fauna, 
is dat wat we willen, voor ogen hebben, 
heeft dit werkelijk zin? 

Vervuld zijn met liefde, zorg en respect, is wat iedereen, 
zichzelf, een ander en de natuur zou moeten geven. 
Moeder aarde verdient dit zeker, zij zorgt al zo lang voor ons, 
al miljoenen jaren, in mijn geval een mensenleven. 

Wij beslissen voor een volgende generatie, 
als moeder aarde er dan nog is 
om de noodzakelijke grondstoffen te leveren en bescherming te bieden. 
Denk na, wordt wakker alsjeblieft, 
de gevolgen zijn dagelijks zichtbaar,
het is echt niet anders, Uw wil geschiede! 

Dit gedicht en de kaarten met de andere gedichten zijn gratis te downloaden op: http://www.dehofvanhetheden.nl/winkel2.html En ook dit keer past de door mij geplaatste tekst op mijn persoonlijke Facebookpagina er weer volledig bij.
Omdat ik het vertrouwen heb, dat we als mensen samen onze verantwoordelijkheid zullen nemen. Onze verantwoordelijkheid, uit dankbaarheid voor alles wat ons gegeven is. Want waarom zouden we het zover laten komen? Waarom zouden we ervoor kiezen, om onszelf tekort te doen? Waarom zouden we het zover laten komen, dat we alles wat goed was, goed is, steeds verder afraakt van hoe het ooit bedoeld was, hoe het bedoeld is en hoe het bedoeld zou zijn? Bedoeld is en bedoeld zal zijn, toen wij zelf voor ons leven en het leven op aarde gekozen hebben. Toen we zelf de keuze hebben gemaakt, om dit leven op de meest ultieme manier te leven, want dat dit het doel en de bestemming is, zal ieder mens die welwillend is, die wil leven volgens zijn of haar bestemming vol trots begrijpen. 

Vol trots, omdat je als mens een creatie bent, een creatie van God wel te verstaan. Een creatie, uit liefde geboren, die net als de meester, God, over onnoemelijke kracht en wijsheid beschikt. Kracht en wijsheid, die je door jezelf te zijn en daarbij "op de juiste manier" in het leven te staan, de kans kunt geven zich te ontplooien. Omdat het je gegeven is, uit liefde, onvoorwaardelijk liefde, geleid door de 10 geboden, je geweten en alles wat jij maar voor mogelijk acht. Door vanuit vertrouwen te leven, leef jij volgens je natuur, volgens de regie van wie jij bent, vanuit jouw verbinding met iedereen die en alles wat net als jij in liefde wil, kan en mag leven. Omdat dit Gods wil is en jij, net als ik en ieder ander, de kans hebt, om dit in liefde, te kunnen en mogen voelen, ervaren en beleven. Want wanneer je in en vanuit liefde leeft, ben je heel. Heel zijn, de basis van de natuur, de basis van het Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn, Gezond zijn. Ik kies er in en vanuit liefde voor, omdat ik het leven, iedereen die en alles wat leeft lief heb.

Ik deel mijn leven, ik deel dat wat mij helpt met iedereen die het horen, zien of weten wil. Ieder mens die daar behoefte aan heeft, ieder mens die ervoor kiest, om ook weer een mooi en gezond leven te leven. En het enige wat ieder mens hoeft te doen, kan doen en mag doen, is ook weer voor het leven te kiezen, waar hij of zij voorafgaand aan, even naar heeft mogen kijken. Het leven wat jij hebt mogen zien, waardoor jij ook zeker weet, waarvan jij het vertrouwen en geloof hebt, dat dit jou brengt waar je mag zijn. Het leven waar jij mag zijn, waar jij mag wezen. Waar jij in wezen jezelf kunt en mag zijn. 

De keuze is aan jou. Het is jouw keuze. Laat je je leiden door alles wat van jou verlangd wordt? Laat je je verleiden, laten je je misleiden of kies je nu voor jezelf? Natuurlijk mag je wachten, natuurlijk mag jij dat doen wat voor jou goed voelt. En wanneer het moment dan komt dat je voelt dat alles wat je tot dat moment gedaan hebt niet meer juist voelt, dan mag jij alsnog voor jezelf kiezen. De keuze is aan jou. Ik kies ervoor om dat te doen wat voor mij juist voelt, ik kies ervoor om te doen wat bij mij past en bij mij hoort. Ook jij kunt weer doen wat bij je past en bij je hoort. Omdat je daar zelf blij van wordt en er door dit te doen de ander, ieder ander, mee kunt helpen. 

En ik mag je helpen, ik mag en kan je helpen, omdat ik mensen mee kan en mag helpen die ook weer in contact willen komen met zichzelf, mensen die ook net als ik, weer met zichzelf in contact willen staan. Want wat is er nu mooier dan dat je weer met jezelf in contact staat? Wat is er nu mooier om te weten waar jouw grenzen liggen? Wat is er nu mooier om te weten wat jou baat en wat jou schaadt? Want wanneer je weer weet wat je baat en schaadt, kun je met jezelf leven, kun je met jezelf en ieder ander zijn. Kun je in liefde leven, in Liefde, Geluk en Gezondheid Leven! LEVEN, Ben jij er al klaar voor? En dit stukje herhaal ik nog even, evenals het bekende onderstaande stuk van alles wat ik de afgelopen tijd daarbij heb gedeeld. 

"Want leven daar gaat het om. Leven is iets wat ieder mens, ieder dier en alles wat leeft mag, zonder tussenkomst of hinder van iets wat door de mens bedacht, verzonnen of gecreëerd is. Want het leven is ieder mens gegeven en het leven wat je gegeven is mag door niets of niemand van jou afgenomen worden. Zal jou door niets of niemand afgenomen worden, tenzij jij ervoor kiest om jouw verbinding met God, die jou het leven gegeven heeft, door het inblazen van de Goddelijke ziel, zelf te verbreken. Door dat te doen, waardoor jij niet meer van waarde bent, door jezelf niet langer als Kind van God te zien, door jezelf niet meer als waardevol te zien. Door je te ontdoen van jouw waardigheid. Want dat dit gebeurt wanneer je jezelf tekort doet, zal ieder mens weer mogen weten. Ieder mens die dat nodig heeft en bereid is om dit weer te zien." 

"Ik ben me bewust van mijn rol in het leven. Ik ben me bewust van wat ik kan en mag doen. Het gevoel van waarde te zijn, is iets wat ik iedere dag ervaar. Het gevoel van waarde te zijn helpt me, iedere dag. En wanneer ik onverhoopt toch de gedachte heb of beter gezegd had, omdat ik iets moest veranderen, gaf ik daar gehoor aan. Gaf ik daar meteen of vrijwel meteen gehoor aan, omdat ik zonder er gehoor aan te geven, het gevoel had, dat de puzzelstukjes steeds verder van elkaar af kwamen te staan. Steeds verder verwijderd van mijn beeld van een gezonde wereld. Ik draag mijn verantwoordelijkheid, ik draag de rol of taak die ik op me genomen heb, om er uit liefde voor te kiezen en doe dit met trots en blijdschap. Dat ik werkelijk niet meer geplaagd wordt door negatieve gedachten en verwachtingen, is iets waar ik best even aan heb moeten wennen. Want weet je hoe lastig het is, om alleen maar vertrouwen te hebben in een wereld waarin wantrouwen en onzekerheid de basis lijkt te zijn geworden? 

Toch ben ik doorgegaan met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed!!! Hoe simpel kan het zijn?" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten