vrijdag 11 september 2015

Het licht der wereld is in ons, we hoeven het alleen nog te omarmen en aan te nemen, omdat het in en van ons allen is.

'Bron: NU.nl, 11 september en foto's van mijzelf van 10 en 11 september 2015'

'Dit wordt het nieuws op vrijdag 11 september' 

'En verder:' 

"- De Duitse bondskanselier Angela Merkel bedankt de vrijwilliger die hebben geholpen op de rampplek in de Franse Alpen waar het toestel van Germanwings in maart neerstortte. Het toestel werd door de co-piloot bewust tegen een berg gevlogen, hierbij kwamen alle 150 inzittenden om het leven.

- Wordt bekend gemaakt wie de Prinsjesboekenprijs 2015, de prijs voor het beste politieke boek van het afgelopen jaar, heeft gewonnen. De genomineerden zijn El Rey van Hans Goossen en Theo Sniekers, Vrouw achter de Troon van Wim Weenink en De Slag om Sebrenica van Frank Westerman. 

- En bezoekt president Obama de militaire basis Fort George G Meade in Maryland om de aanslagen op het World Trade Center in New York in 2001 te herdenken." 


'Weer en verkeer' 

"Vrijdag overdag is het opnieuw zonnig. In de loop van de middag ontstaan er wel wat stapelwolken die met name in het noorden kunnen uitgroeien tot een enkele bui. Het wordt opnieuw 18 tot 20 graden en de oostenwind is matig van kracht, 3 tot 4 Bft. 

De Verkeersinformatiedienst verwacht niet al te veel drukte op de weg en ook het weer zit mee. De spits zal wel eerder op gang komen dan andere dagen.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie.

http://www.nu.nl/dvn/4123210/wordt-nieuws-vrijdag-11-september.html 


Een blog over twee dagen geschreven. Een blog waarbij ook dit keer De Zon centraal staat. De Zon vergezeld van de Maan en Venus. De foto's bovenaan dit blog geven het al enigszins weer. En wie werkelijk geïnteresseerd is, kan de volgende link aanklikken: http://hemel.waarnemen.com/vannacht/ om te zien wanneer de planeten zichtbaar zijn. Zichtbaar als herkenbaar, zichtbaar als duidelijk aan te wijzen, zichtbaar als duidelijk aan te nemen, duidelijk aanneembaar. Aanneembaar, maar ook aangeefbaar, aangeefbaar als een aanreiking, als iets wat je alleen maar hoeft aan te nemen, zonder daar enige twijfel over te hebben, omdat het je aangeboden wordt. Het voor iedereen zichtbaar is, er geen geheim is of over bestaat, iedereen erbij gebaat is. 

Ja iedereen erbij gebaat is, omdat het licht, de Zon, en alles wat God ons gegeven heeft, goed voor ons is, goed voor iedereen die en alles wat leeft is. Goed, omdat het er altijd is, zelfs wanneer de bewolking, de wolken die vaak door ons eigen toedoen ontstaan, ontstaan zijn, roet in het eten gooien. Dat dit laatste letterlijk zo is, hebben we wederom aan onszelf te danken. Alles wat uit de hemel neerdaalt is door ons eigen toedoen voorzien van afval, afval, doordat wij op de één of andere wijze "afvallig" zijn geweest. Wij op de één of andere wijze gekozen hebben voor waarde die niet van waarde is. Wij gekozen hebben voor geld, goud en andere waardemiddelen, een leven waaraan verdiend moet worden. Verdiend als beloond, verdiend als salariëring, verdiend als je schaapjes op het droge hebben, wanneer je........ Ja, wanneer? Wanneer je het juiste doet of wanneer je iets doet wat een bijdrage levert aan het in stand houden van het proces wat alles alleen nog maar gekker maakt. Alleen nog maar gekker, doordat er nu zoveel mensen op de vlucht zijn dat het ontheemd zijn een tweede natuur aan het worden is, een tweede natuur is geworden.

Op dit moment zijn er 60 miljoen mensen op de vlucht, op dit moment zijn er 60 miljoen mensen die zich op de één of andere wijze onveilig voelen, niet veilig. http://www.unhcr.nl/home/artikel/1cc1385fbd54b5e585d8a12cbdcbe9c1/unhcr-waarschuwt-dat-de-wereld-afgli.html En ja, de UNHCR waarschuwt ervoor, omdat er volgens hen een nieuw tijdperk ontstaat waarin, de wereld afglijdt naar een gevaarlijk nieuw tijdperk van wereldwijde ontheemding. Zij geven aan dat, dit geconstateerd wordt doordat er nu al bijna 60 miljoen mensen op de vlucht zijn. Mensen op de vlucht die ontheemd zijn. Maar lieve mensen we zijn allemaal op de vlucht, iedere dag opnieuw, we zijn op de vlucht voor onszelf en laten ons leiden door geld en dat wat we denken nodig te hebben, terwijl, eten, drinken en een dak boven ons hoofd de basisbehoeften zijn. De basisbehoeften die op dit moment voor velen niet meer meer bereikbaar zijn, sterker nog steeds lastiger worden door alles wat er nog meer speelt. Wat er nog meer speelt en wat hoe vreemd het ook zal klinken in stand gehouden wordt, omdat het ook weer geld oplevert. 

Ik blijf het roepen ik blijf het zeggen, ik blijf dat doen wat mogelijk is, omdat ik vertrouw op dat wat God ons allen gegeven heeft, de mogelijkheid om te omarmen, aan te nemen en dat wat werkelijk een bijdrage levert aan ons aller zijn, ons aller samenzijn, weer te realiseren. Te realiseren en waarheid te laren worden. Wanneer we het "gevaarlijke tijdperk" laten, voor wat de "wijze heren en dames" beogen, dan kunnen we er met ons allen, maar ook ieder voor zich en samen werkelijk iets moois van maken. Waar door wijze, de betekenis krijgt die het verdient, de betekenis krijgt die het woord werkelijk behoord te krijgen. Wij, als de mens, Zij als alles wat daarbuiten is. Als De Zon, De Maan en Venus, die vandaag ook weer allemaal in één lijn samen zichtbaar waren. Omdat het mogelijk is wanneer we het juiste doen, het goede voor hebben met, onszelf, iedereen die en alles wat leeft en dit ook als belangrijkste agendapunt heeft. Omdat je je leven maar één keer kunt leven. Je in dit leven meerdere kansen krijgt, wanneer je ze laat liggen, wanneer je ze weigert aan te nemen, leidt alles wat buiten jou is, jouw leven. Ik kies voor mijn leven en help hen die daar prijs op stellen, waar mogelijk. 

Want dat er meer mogelijk is dan we als mens kunnen bedenken, door het te omarmen en aan te nemen met liefde, onvoorwaardelijke liefde, dat heb ik al vele malen bewezen gezien. Dat wordt mij iedere dag een stukje duidelijker en mag voor iedereen die bereid is om zijn of haar ogen, oren en hart te openen ook weer zichtbaar zijn. Lees ook de blogs van de voorgaande dagen. Ze kunnen je helpen om dat in te laten zien, wat alle verhalen en negatieve initiatieven doen denken. Voelen is waarom het draait, voelen dat je leeft en iedere dag nemen zoals deze komt, omdat het je aangeboden wordt, het je aangeboden wordt en jij dit alleen maar hoeft aan te nemen. Jezelf aan te nemen als levensbron, als dat waarin het licht wat iedere dag opkomt, dankzij de Zon te herkennen, te erkennen en accepteren. Want wanneer je jezelf accepteert gaat er een wereld voor je open. Een wereld die groter is, dan welke persoon, welke organisatie, welk bestuur ter wereld ooit maar kan bedenken, omdat de wereld van ons allen is, we van de wereld zijn. 

Eén wereld en die hebben we te leen, evenals ons leven en ons lichaam. Daarom ben ik dankbaar, iedere dag opnieuw. Omdat het leven, mijn leven, mij de kansen geeft en laat die ik met beide handen aangenomen heb. Met beide handen aanneem en deel, zodat iedereen die dit wil, die ook een leven vol onvoorwaardelijke liefde wil ervaren daar, op geheel eigen wijze gebruik van mag maken. Gebruik van mag maken om jezelf te zijn, want het jezelf zijn is het redmiddel en de mogelijkheid voor iedereen die en alles wat leeft. Het was mijn redmiddel, dat wat ik ook werkelijk wilde, dat wat mij gelukkig maakt en ik God zij dank, weer mocht herinneren, herkennen, erkennen en accepteren. 

"Waar een wil is, is een weg" & "Wie iets wil zoekt een mogelijkheid, wie iets niet wil zoekt een reden!"

De reden, dat wat ons ervan weerhoudt onszelf te zijn? Dat wat tot op heden al zoveel mensenlevens heeft gekost? Dat wat ervoor gezorgd heeft dat zoveel mensen in leven lijden? Dat het je leven leiden, door het leven van iedereen die en alles wat leeft te laten zijn, de ommekeer teweegbrengt. De ommekeer kan en mag zijn is een feit. Een bewezen feit, een feit wat kan leiden, een feit wat mag leiden, vanaf nu, vanaf vandaag, omdat het anders kan en mag zijn. Het anders kan en mag zijn, wanneer je weer voor honderd procent voor jezelf, wanneer iedereen weer voor honderd procent voor zichzelf kiest en daarbij de ander in leven laat. De ander daarbij helpt in leven. Helpen in leven door voor jezelf te kiezen, door iedereen die en alles wat leeft te laten zijn. Deel van het leven te laten zijn, waarin je jezelf op geen enkele wijze meer in verliest. Want door jezelf te verliezen, schaad je jezelf en de ander. Door jezelf en de ander te schaden houden we als mens, houdt ieder mens alles in stand. 

Door onszelf te verliezen, houden we dat wat ons overkomt, waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden, houden we alles, inclusief, oorlog, ziektes en alles wat daarmee gepaard gaat in stand. Want dan laten we zien dat we ons laten leiden, dan laten we ons leiden door alle leed, dan laten we ons leiden door........, waardoor leiden lijden wordt. Leiden, door het ons ontdoen van onze eigen verantwoordelijkheid, waardoor leiden lijden wordt, doordat we in de slachtofferrol kruipen. En wanneer we in de slachtofferrol zitten, we ons in de slachtofferrol wanen, zullen we slachtoffer worden, zullen we slachtoffer en gelijktijdig dader zijn. 

Slachtoffer en dader van ons eigen leed, het leed wat wij, iedereen die en alles wat leeft zelf veroorzaakt heeft. Zelf blijft veroorzaken en zelf creëert, onze eigen creatie, terwijl het tegenovergestelde, dat wat een mooi einde kent, dat wat een mooi vooruitzicht heeft, eveneens tot de mogelijkheid behoort, mogelijk is. Mogelijk is door in het hier en nu, door in het hier en nu te leven, in liefde met iedereen die en alles wat leeft te leven. In het hier en nu te zijn, omdat het mogelijk is, omdat het in het hier en nu leven mogelijk is, we er allemaal mogen zijn en ik daar iedere dag de vruchten van pluk. De vruchten van pluk, waardoor ik weet dat dit is wat God aan ieder van ons, aan ieder van ons heeft gegeven. Het leven, ieders eigen leven, aan ons allen gegeven is, wanneer we dat wat bij ons hoort en past, dat wat wij zijn, volledig aannemen, onvoorwaardelijk aannemen, omdat wij ons eigen leven zijn.

Ik kies voor het leven, ik kies voor mijn leven en Roep Volmondig: "Dat wat je aandacht geeft groeit, ik heb voor mijn leven gekozen!" en het bevalt me iedere dag een beetje beter, het bevalt me iedere dag een beetje meer waardoor ik daadwerkelijk de dingen kan en mag doen, die bij mij passen, die bij mij horen, die mij energie geven, waardoor ik met al mijn energie er voor een ander, voor de ander, voor ieder ander kan zijn, wanneer ik mezelf, mijn eigenwaarde respecteer en dit ook werkelijk elke dag opnieuw erken en accepteer. Omdat ik mijn leven ben, ik tevreden met mijn leven ben, tevreden met alles en iedereen in mijn leven ben en de blijdschap en vreugde die ik hierdoor ervaar met iedereen die dit ook weer wil mag delen!

En natuurlijk ook vandaag een aantal spreuken en uitingen, spreuken en uitingen van de afgelopen dagen, daarbij nog steeds de spreuk waarop ik gereageerd heb en opnieuw een nieuwe spreuk, spreuken of uitspraken waarop ik enige dagen eerder gereageerd heb en iedere dag weer opnieuw wil, kan en mag reageren. Met dit keer een heel mooie link van een lied van Jacky Evancho, https://www.youtube.com/watch?v=foUrBztgzZA evenals de spreuken en uitingen. passend. Passend, wanneer je beseft, dat je alles zelf in de hand hebt en zelf in de hand mag houden, wanneer je weer vanuit liefde en vertrouwen leeft. Vanuit liefde en vertrouwen leven, wil zeggen vanuit liefde en vertrouwen delen. 

En omdat ik beide doe, ik vanuit mijn doen en laten, mijn hele zijn en wezen, wil, kan en mag delen, zullen deze voor iedereen die zich aangesproken voelt, iedereen die zich daardoor geroepen of zelfs aangeraakt voelt, weer passend zijn. Passend voor iedereen die en alles wat is, iedereen die zichzelf is en er net als ik op geheel eigen wijze iedere dag opnieuw voor kiest. Ervoor kiest om net als ik Volmaakt Gelukkig Zichzelf te zijn, Er te zijn, te zijn en te willen zijn in Leven! Er is en mag zijn, door hier, in en vanuit liefde te willen zijn!"















* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 

Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten