woensdag 2 september 2015

Weten is niets meer of minder dan dat wat je kent in daadkracht omzetten.

'Bron: NU.nl, 1 en 2 september 2015 

'Het weer: Overwegend droog maar fris' 

"Op veel plaatsen blijft het vanavond en vannacht droog. Alleen in de kustprovincies valt er nog een bui.

Bij opklaringen daalt de temperatuur komende nacht tussen de 9 en 14 graden. In het oosten kan een mistbank ontstaan. De wind is meest matig uit het noordwesten. Morgen trekken de buien weer verder landinwaarts. 

Het is licht wisselvallig met soms zon. Verder is het fris met 17 tot 19 graden. In het noorden trekt de wind nog iets aan en waait het af en toe vrij krachtig. Na morgen verandert er niet veel in het weerbeeld."  

http://www.nu.nl/dvn/4117543/weer-overwegend-droog-maar-fris.html 



'Weer en verkeer' 

"Woensdag is het licht wisselvallig. Er valt nu en dan een bui en het kwik komt niet veel verder dan 17 of 18 graden. Soms valt er een bui en van tijd tot tijd is er even zon. 

De VID verwacht woensdag een lichte ochtendspits met files op de gebruikelijke knelpunten. Alleen regen kan roet in het eten gooien.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie.

http://www.nu.nl/dvn/4117394/wordt-nieuws-woensdag-2-september.html 


Woensdagochtend, start droog. De dag start droog, terwijl de wolken in de lucht laten zien dat er ook wel wat regen kan vallen. Er wel wat regen kan vallen, om ervoor te zorgen dat het verloop van de dag weer droog en zonnig zal mogen zijn. De rest van de dag zonnig zal mogen verlopen, zodat iedereen die de behoefte voelt, weer in zijn of haar behoefte zal kunnen voorzien, zal kunnen voorzien, doordat men in zijn of haar behoefte voorzien wordt. Ja, zijn of haar behoefte, omdat ieder mens een andere behoefte heeft, ieder mens een andere voorkeur heeft, ieder mens op geheel eigen wijze voelt, wat voor hem of haar het beste is. Dat er ook geen enkel mens is die deze behoefte voor de ander kan bepalen, voor de ander kan beslissen, voor de ander kan bedenken, dat zal nog niet iedereen weten of willen weten, dat dit wel het delen waard is daar ben ik me al heel lang bewust van.

Ja, daar ben ik me al heel lang bewust van, omdat ik op zeer jonge leeftijd al ervaren heb dat dat wat een ander denkt, dat wat een ander bedenkt, dat wat een ander bedacht heeft, voor veel mensen geen waarde heeft. Voor veel mensen geen waarde heeft, daardoor op geen enkele wijze van waarde is. Op geen enkele wijze van waarde kan zijn, omdat ............? Ja, omdat? De uitspraak, het gezegde: "voor jou een vraag voor mij een weet", kan op geen enkele wijze door de ander beantwoord worden. Kan op geen enkele wijze door de ander beantwoord worden, wanneer de persoon die het antwoord geeft, wanneer de persoon die het antwoord bedenkt, zich inbeeldt, zich een voorstelling maakt van, dit zelf niet heeft ervaren. Ja, dit zelf niet heeft ervaren, er zelf niet bij is geweest, niet actief deelgenomen heeft aan, er geen deelgenoot van is geweest. Want wat voor mij geldt, kan voor jou gelden, wat voor mij mogelijk is, kun jij ook proberen, wat mij geholpen heeft, kan jou helpen, wanneer je het zelf doet, wanneer je er zelf actie op onderneemt. 

Maar wie doet dit nog, wie is er nog bereid om iets te doen, waar door de ander, door A. B. of C. al een oplossing (voor) bedacht is? Een oplossing voor het probleem, wat geen probleem is, maar zo gezien wordt, omdat de ervaring leert dat? Wiens ervaring? Welke ervaring, van wie? Van jou, van je vader, van je moeder, van je opa, van je oma, van je broer, van je zus, of zelfs van de persoon waarmee je samenwerkt, samenwoont en samenleeft? Dat de enige ervaring die telt, de ervaring van jezelf is, dat wat jij zelf meemaakt, dat wat jij zelf ervaart en beleeft, dit daadwerkelijk van waarde is, dat zal iedereen ontdekken, dat zal iedereen ervaren, dat zal iedereen voelen die zich bereid toont om dat te doen wat een bijdrage levert aan zijn of haar eigen ontwikkeling. Ja, wat een bijdrage levert aan zijn of haar ontwikkeling, omdat dit de enige ontwikkeling is die een bijdrage levert. Een optelsom van ervaringen, een optelsom van acties en reacties, een optelsom van emoties die ontstaan, die hun begin vinden in dat wat je meemaakt. Dat wat je meemaakt en dat waar je deelgenoot van bent, doordat jij het meegemaakt hebt.

Deelgenoot ben je, op het moment dat jij zonder vooroordeel, zonder verwachtingspatroon, zonder vooraf gemelde omschrijving, jouw eigen ervaring opdoet. Want alleen dan kun je onbevooroordeeld zijn, alleen op die wijze, kun jij jouw eigen en persoonlijke ervaringen gebruiken in jouw leven. In het leven wat jij leeft, in het leven wat jij leidt en in het leven wat je mag leiden, omdat het jouw leven is. Je zult begrijpen, dat je wanneer je je laat leiden door dat wat een ander zegt, denkt en doet, nooit de gelegenheid krijgt, nooit in de gelegenheid zal zijn om jouw leven te leiden. Wanneer je je laat leiden door dat wat de ander, ieder ander of wie dan ook van jou verwacht, je op geen enkele wijze zult voelen wat bij jou past en wat bij jou hoort. Wat bij jou past en hoort? Maar wat past en hoort er bij jou? Wat past en hoort er bij jou en hoe weet je dit zeker? Hoe weet je zeker dat iets bij jou past en hoort? Hoe weet je voor honderd procent zeker, dat dat wat je doet het juiste is? Doordat jij iedere dag met een voldaan gevoel mag gaan slapen. 

Doordat jij iedere nacht kunt slapen en de volgende morgen weer met frisse moed, met een goed gevoel de dag mag starten. Want wanneer je doet wat bij je past, voel je je gelukkig. Wanneer je doet wat bij je past, doe je dat waarvan je blij van wordt, doe je dat wat jou "de welbekende vleugels" geeft, waardoor jij je werkelijk vrij voelt, sterker nog waardoor je naast het je vrij voelen, de vrijheid ervaart. De vrijheid om jouw keuzes te maken, de vrijheid om de keuzes te maken die bij jouw leven horen, die bij jouw leven passen, die een bijdrage leveren aan jouw zijn. Jouw weloverwogen keuzes. Weloverwogen ja, omdat alleen de keuzes die jij maakt in het algemeen belang, een bijdrage leveren aan jouw zijn, waardoor je jezelf bent. Want wanneer je zelf de vrijheid hebt om te doen en te laten wat je wilt, wanneer je zelf de vrijheid hebt om te doen en te laten wat jou vrij laat zijn, kun je vanuit deze vrijheid delen. Kun jij jouw persoonlijke ervaring vanuit deze vrijheid delen, kun je ieder ander deelgenoot maken van dat wat jij als vrijheid ervaart. Omdat dat wat jij als vrijheid ervaart, omdat dat wat jij iedere dag als vrijheid ervaart, wezenlijk en werkelijk, daadwerkelijk de vrijheid is.

Daadwerkelijk de wezenlijke vrijheid is, doordat je iedere dag dat mag doen wat bij je past en hoort, iedere dag dat mag doen wat een bijdrage levert aan jouw zijn, aan jouw gezond en welzijn. Want het gezond en welzijn is het grootste goed van het jezelf zijn, het gezond en welzijn, is dat wat je als beloning ervaart, wanneer je gezond bent en ieder ander ook de kans geeft om gezond te wezen, gezond te wezen, in wezen gezond te zijn. Omdat het gezond en welzijn, deel is van het leven. Deel is van mijn, van jouw, van ieder leven, van ieders leven, het leven van iedereen die bereid is om zijn of haar eigen leven weer te gaan leven. Ja, iedereen die bereid is, iedereen die er klaar voor is, iedereen die ervoor kiest, om zijn of haar leven weer te gaan leven. Want het leven van jouw persoonlijk leven, is het enige antwoord, is het enige antwoord wat je als mens, krijgt wanneer je jezelf de 7 levensvragen stelt en daarbij je gezond verstand gebruikt. Wat maakt mij gelukkig? Hoe kan ik dit realiseren? Wat heb ik daar voor nodig? Wie heb ik daar bij nodig? Welke hindernissen moet ik nog overbruggen? Wanneer wil ik hier mee klaar zijn? Hoe ziet mijn toekomst eruit nadat ik dit alles gedaan heb? 

Ik kijk uit naar een zonnige toekomst. Ik kijk uit naar een zonnige toekomst en laat me leiden door vertrouwen. Ik laat me leiden door vertrouwen, doe dat wat voor mij mogelijk is, wat voor mij mogelijk is en vertrouw er daarbij op dat degene die of datgene wat op mijn pad komt, mij helpt om daadwerkelijk van waarde te kunnen zijn. Van waarde te kunnen en mogen zijn, waardoor ik van waarde ben. Waardoor ik van waarde ben om, dat wat ik voel wat juist is, voor mij, met iedereen die en alles wat leeft, te kunnen en mogen delen. Want het kunnen en mogen delen wat juist is, voelt goed. Voelt goed en levert een bijdrage aan mijn zijn, aan mijn gezond en welzijn, het in een goede staat van zijn verkeren. En wat voor mij geldt, mag voor iedereen die leeft gelden, mag van belang zijn voor iedereen die en alles wat leeft. Mag en kan van belang zijn, voor iedereen die en alles wat het leven heeft. 

Mag en kan, waardoor mogen mogelijk wordt en kunnen door doen het antwoord geeft. Het antwoord op jouw levensvragen, op jouw leven, op jouw zijn, dat wat van belang is om te willen leven. Het antwoord wat ik persoonlijk ervaren heb als belang voor mijn persoonlijk leven. Dat daardoor ook, het belang van het liefhebben van iedereen die en alles wat leeft, waarvan ik houd en waar ik om geef, voor mij duidelijk geworden is, is het vermelden waard. Dat dit ook wezenlijk nodig was, ik actie mocht en moest ondernemen, is dat wat een bijdrage geleverd heeft aan mijn zijn. Dat ik daardoor, op die wijze vol vertrouwen kan zijn, vol vertrouwen ben en ook werkelijk de persoon kan zijn die ik behoor te zijn, weet ik als geen ander. Weet ik, doordat ik dit mag en kan weten, ik dit kan en mag weten, doordat ik de ander laat zijn wie hij of zij is. De ander, ieder ander, iedereen die en alles wat is laten zijn, is dat wat de toekomst heeft. Dat wat de toekomst heeft en dat wat het leven geeft. Dat wat een bijdrage levert aan ieders leven en wellicht nog vele malen belangrijker aan ieders zijn. 

Ja, dit laatste doe ik, dit laatste daar doe ik iedere dag opnieuw mijn best voor, daar zet ik me voor in, daar verbind ik mij aan en dat doe ik omdat ik vertrouwen heb en ik weet dat God met ieder mens een bedoeling heeft, je deze bedoeling weer herinneren, is dat wat het leven het leven waard maakt. Waardoor je dankbaar bent voor alles wat je mee mag maken zien en doen. Ik doe het met liefde, iedere dag opnieuw en blijf dit doen zo lang ik leef, zo lang ik mijn leven kan en mag leven. Omdat dit mijn leven is en ik deze kans met beide handen aangrijp, aanpak en dat doe, wat voor mij mogelijk is. Dat doe wat voor mij mogelijk is, waardoor ik mijn ervaringen en alles wat ik mag weten door bij mijn gevoel te blijven, door het Algemeen Belang voorop te stellen met iedereen kan en mag delen. Want dat het Algemeen Belang altijd voorop staat, daaraan ontkomt geen mens. En ik ben bijzonder dankbaar dat ik een mens ben en mijn leven heb mogen kiezen, voordat ik het ben gaan leven. Ik de kans heb gekregen om mijn leven op de meest ultieme wijze te gaan leven. God wat ben ik u dankbaar voor mijn leven, alle mensen, die ik heb mogen ontmoeten, leren kennen, alle dieren en alles wat leeft. Want dankzij mijn leven, dankzij het feit dat u mij het leven hebt gegeven, heb ik mogen voelen wat liefde is. Liefde voor iedereen die en alles wat leeft, onvoorwaardelijke liefde!

En natuurlijk ook vandaag een aantal spreuken en uitingen, spreuken en uitingen van de afgelopen dagen, daarbij nog steeds de spreuk waarop ik gereageerd heb en opnieuw een nieuwe spreuk, spreuken of uitspraken waarop ik enige dagen eerder gereageerd heb en iedere dag weer opnieuw wil, kan en mag reageren. Met dit keer een heel mooie link van een lied van Jacky Evancho, https://www.youtube.com/watch?v=foUrBztgzZA evenals de spreuken en uitingen. passend. Passend, wanneer je beseft, dat je alles zelf in de hand hebt en zelf in de hand mag houden, wanneer je weer vanuit liefde en vertrouwen leeft. Vanuit liefde en vertrouwen leven, wil zeggen vanuit liefde en vertrouwen delen. 

En omdat ik beide doe, ik vanuit mijn doen en laten, mijn hele zijn en wezen, wil, kan en mag delen, zullen deze voor iedereen die zich aangesproken voelt, iedereen die zich daardoor geroepen of zelfs aangeraakt voelt, weer passend zijn. Passend voor iedereen die en alles wat is, iedereen die zichzelf is en er net als ik op geheel eigen wijze iedere dag opnieuw voor kiest. Ervoor kiest om net als ik Volmaakt Gelukkig Zichzelf te zijn, Er te zijn, te zijn en te willen zijn in Leven! Er is en mag zijn, door hier, in en vanuit liefde te willen zijn! 












* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 

Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten