woensdag 24 december 2014

1. Wat maakt mij gelukkig?

"Kinderen zijn het meest kwetsbaar in onze samenleving en deze onschuldige wezens verdienen de meeste liefde en zorg. Koester ze."

Weer een nieuw blog, de dag voor kerst, de dag van kerstavond. De dag waarop zo het er nu naar uit ziet, de Zon al haar kracht mag laten gelden, om de sombere en donkere stemming waar iedereen over spreekt bij de gedachte aan kerst, in een ander daglicht te plaatsen. Het daglicht, wat door de stand van de zon ten opzichte van de aarde iets minder krachtig lijkt. Minder krachtig, om in alle huizen te kunnen schijnen, minder krachtig, om ieder mens de nodige zonuren te geven die nodig zijn om te kunnen leven. Te kunnen leven en te groeien. 

Dat het groeien, mede door de zon een aangenaam iets is, zal ieder mens begrijpen. Ieder mens, die ervan houdt om met een vrolijke en blije blik de wereld in te kijken. De wereld in te kijken, omdat er zoveel moois te zien is. De natuur, die ondanks alles wat er in de wereld misgaat zo haar best doet om te herstellen. De natuur, die ondanks alles wat de mens met de beste bedoelingen door onwetendheid veroorzaakt heeft, toch weer op een dusdanige manier weet te helen, dat het erop lijkt dat er eigenlijk niets is wat geen eigen kracht heeft. En dat dit ook werkelijk zo is en niet alleen lijkt, mogen we de komende dagen weer gaan ervaren. De komende dagen, de dagen tot aan de jaarwisseling. De wisseling van de wacht, de wisseling van alles wat nodig is, om de aarde weer een plaats voor iedereen die en alles wat leeft te laten zijn. Zoals het bedoeld is en zoals God het vanuit Onvoorwaardelijk Liefde heeft bedoeld.

Vreugde en verdriet, worden vaak in één adem genoemd. Wanneer je als mens terugkijkt op het jaar wat achter je ligt, zul je zien dat er in dat jaar veel gebeurd is. Een jaar, waarin leuke en minder leuke gebeurtenissen elkaar afwisselden. Gebeurtenissen, die bewust of onbewust gestuurd zijn. Of het zinvol is om je hier als mens mee bezig te houden, daarover zal ik nog geen uitspraak doen. Dat het zinvol is om vooruit te kijken en te genieten van het moment, dit iets is wat ik iedereen, die nog vast zit in het verleden wel alvast mee mag, kan en wil geven. Omdat het nodig is, om je te verheugen op wat komen gaat. Daardoor kun je ook vooruit en zal iedere dag op de meest optimale wijze beleefd worden. Want beleven is "be leven" of in het Engels "Be life". 

Dat de letterlijke vertaling van leven in het Engels een lidwoord nodig heeft, om het werkwoord waar te kunnen maken, dit iets is wat ieder mens die zich ooit maar heeft verdiept in de taal weet, is een feit. Ieder mens, die niet alleen kijkt of iets wel of niet juist gespeld of geschreven is, met bijvoorbeeld een "d" of een "t", maar de mens die werkelijk de betekenis van de woorden kent. De mens, die weet wat de woorden kunnen doen met mensen. De mensen die ze denken, de mensen die ze uitspreken of op welke wijze middels een communicatiemiddel de wereld insturen. Want dat het nodig is, dat ieder mens dit weer gaat realiseren, het iets is wat ik ieder mens die het wil weten mag vertellen, is duidelijk. 

Ik heb de tijd gekregen, om ieder mens, die wil zien, dat het leven meer inhoud heeft dan de dagelijkse verplichtingen, te vertellen, dat er zoveel meer mogelijk is, dan we nu denken. Er zoveel meer mogelijk is, dan ooit iemand zal kunnen bedenken. Ooit iemand zal kunnen verzinnen. Want dat dit laatste ertoe heeft geleid, dat er een gigantische onbalans is ontstaan, daaraan ontkomen we niet meer. We leiden onszelf "willens en wetens" naar de afgrond. Willens en wetens, is niets meer of minder dat "tegen beter weten in". http://www.encyclo.nl/begrip/willens%20en%20wetens En ik kan daar niet meer in meegaan. Ik mag, kan en ik wil dit niet meer. Omdat ik dit weet en voel en daarbij met iedereen die het wil weten mag delen, omdat het nu klaar is en ophoudt, omdat het nu stopt.

Want zoveel verdriet, zorgt er letterlijk voor, dat we alleen nog maar gevoelig (lees behoeftig) zijn, voor het tijdelijk willen ervaren van geluk, het tijdelijk willen ervaren van genot, het tijdelijk willen voelen van blijdschap. En lieve mensen, dat was nooit, is nooit en zal nooit de intentie zijn geweest, toen God de hemel en de aarde geschapen heeft. Nee, natuurlijk niet. God heeft Adam en Eva in het Paradijs laten wonen, waarin alles wat zij nodig hadden, voor handen was. Alles wat zij nodig hadden, om te kunnen leven, te kunnen genieten en dat te doen, wat ervoor zou zorgen, dat de hemel op aarde was. De hemel op aarde was en zou blijven! En omdat de hemel nog steeds op aarde is, hoeven we dit alleen nog maar te gaan zien. Hoeven, willen en mogen we dit nu eindelijk weer gaan zien. Omdat het mag en nu meer dan ooit nodig is. Nodig, omdat we als mens anders geen bestaansrecht meer hebben. En allemaal doordat we willens en wetens zijn vergeten. We zijn vergeten dat werken aan en werken voor bij elkaar horen.

We zijn vergeten, dat werken aan en werken voor, de enige manier is om het ook werkelijk te laten slagen.  In het Engels is dit nogmaals duidelijk zichtbaar. Werken aan = Work on, Werken voor = Works for. Wanneer je aan jezelf werkt, werkt het voor jou. En wanneer het voor jou werkt, werkt het voor ieder mens. Voor ieder mens, die bereid is, om aan zichzelf te werken. Het is zo simpel, het is zo eenvoudig en het is voor iedereen bereikbaar. Ieder mens, die bereid is om aan zichzelf te werken en er alles aan wil doen, om dit voor hem of haarzelf te doen. Daarbij voor ieder ander, die ook de tijd voor zichzelf wil nemen, de tijd aan zichzelf wil besteden. De tijd, iets wat God niet aan ons gegeven heeft, maar de mens bedacht heeft, om er zoveel mogelijk winst uit te halen. Willens en wetens of toch tegen beter weten in?

Gisteren zag ik een mooi stukje langskomen, waarin stond dat de Native Americans, de Indianen, de meest bijzondere, lees unieke DNA hebben van alle onderzochte mensen. http://themindunleashed.org/2014/08/dna-analysis-shows-native-american-genealogy-one-unique-world.html Raar of juist niet? De Indianen leven volgens de begrippen van de natuur. 

Native American 10 Commandments
1. The earth is our Mother, care for her ~ De aarde is onze Moeder, zorg goed voor haar;
2. Honor all your relations ~ Eer al je relaties,
3. Open your heart and soul to the Great Spirit ~ Open je hart en ziel voor de Almachtige;
4. All life is sacred; treat all beings with respect ~ Alles wat leeft is heilig; behandel deze met respect;
5. Take from the Earth what is needed and nothing more ~ Neem alleen van de aarde wat nodig is en niet meer dan dat;
6. Do what needs to be done for the good of all ~ Doe wat nodig is in het belang van iedereen die en alles wat leeft;
7. Give constant thanks to the Great Spirit for each new day ~ Toon dagelijks u dankbaarheid, voor elke nieuwe dag en spreek dit uit naar de Almachtige;
8. Speak the truth; but only of the good in others ~ Spreek de waarheid; maar alleen over het goede in de ander;
9. Follow the rhythms of nature; rise and retire with the sun ~ Volg het ritme van de natuur; waak en slaap met het op en ondergaan van de zon;
10. Enjoy life's journey, but leave no tracks ~ Geniet van de levensreis, maar laat geen sporen na.

Daarnaast nogmaals de tip: De zin van het woord, is net als de zin van het bestaan, heel belangrijk, wanneer je zonder zorgen door het leven wilt gaan. Eenheid in denken, doen en handelen. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Voor iedereen, die hier gehoor aan geeft, is er een mogelijkheid om gelukkig te zijn en dit ook zelf te ervaren, door het te beleven. Gewoon door puur te zijn, jezelf te zijn. Ik wens dat ieder mens weer gezond en gelukkig is, dat ieder mens weer in liefde en geluk mag, kan en zal leven, omdat hij of zij hier helemaal zelf voor kiest. Doen wat bij je past en bij je hoort, dat is wat ieder mens weer mag leren. Daardoor groei je werkelijk, ontwikkel je jezelf tot de meest unieke persoon die jij mag zijn, omdat jij uniek bent. En omdat ieder mens, alles wat leeft, een eigen rol, taak en missie heeft. 

Ben jij de uitgever die ook voor de waarheid leeft, die houdt van het leven en alles wat en iedereen die in zijn of haar leven is, dan wil ik graag kennismaken. Ik vertrouw erop dat God dat doet, wat ervoor zorgt dat mijn gebed verhoord wordt. Want een wereld die weer in balans is, met allemaal unieke mensen, mensen die zichzelf zijn, dat maakt mij nog vele malen gelukkiger dan ik nu al ben.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 
Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Ik laat deze mooie muziek nog even onderaan dit blog staan. Want ook nu zal deze de mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt kun je van een ander houden en "nothing really matters". Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn? https://www.youtube.com/watch?v=I2HU4ve99kI 

2 opmerkingen:

  1. Bedankt Sonja voor je initiatief.
    Ga ondernemen in de Beukelmanschool in Alblasserdam; informatie bij Renee Catharina Stok ( 06 51515955 ).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Catharina, Ik ben benieuwd wat je gaat doen! Lijkt me leuk om kennis te maken, zodat je wanneer je dit wilt jouw plannen en ideeën met me kunt delen. Groetjes, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen