donderdag 25 december 2014

2. Hoe kan ik dit realiseren?

"Vuurwerktraditie gaat langzaam in rook op" en "Paus Franciscus opent kerstviering met mis in Sint Pieterskerk"

Een nieuw blog, vandaag op eerste kerstdag. De dag die in het teken staat van samenzijn, eten en drinken, kerstviering, al dan niet met een boom en feestverlichting. Ieder mens viert dit op geheel eigen wijze. Ieder mens die in de gelegenheid is om het te vieren, die in de gelegenheid en de stemming is om er ook nu op geheel eigen wijze iets mee of iets aan te doen. 

Dat deze dag voortkomt uit een traditie, uit iets wat ooit zijn oorsprong heeft gevonden, is duidelijk. Wie of op welke manier deze traditie uiteindelijk geworden is tot wat het huidige kerstfeest voor velen is, kan eigenlijk niemand met zekerheid zeggen. Dat het Leven en de Geboorte van Jezus wordt gevierd, daar wil ik heel graag bij stilstaan. Omdat Hij met Zijn Leven ieder mens de kans heeft gegeven om in liefde te leven. In liefde te leven en in liefde te zijn.

Het volgende stuk heb ik overgenomen van de website Waaromgeloven.nl en de link: http://www.waaromgeloven.nl/jezuschristus/het-leven-van-jezus 

"De geboorte van Jezus
Ongeveer 2000 jaar geleden werd Jezus Christus geboren. Het klassieke kerstverhaal laat ons zien hoe Jezus geboren werd in een stal. Geen wieg was er voor Hem weggelegd, het enige dat gebruikt kon worden was een voederbak.

De jeugd van Jezus
Over de jeugdjaren van Jezus is niet veel bekend. Eigenlijk spreekt de Bijbel nauwelijks over Hem tot Hij 30 jaar oud is. Het enige verhaal vertelt een gebeurtenis die Jezus meemaakt op twaalfjarig leeftijd. Jezus vertrekt samen met Zijn Vader en Moeder (Jozef en Maria) naar Jeruzalem om te offeren. Als Jozef en Maria weer willen vertrekken kunnen ze Jezus niet vinden in de drukte. Aangezien het druk is gaan ze ervan uit dat Jezus al voor hen uit is gegaan richting hun woonplaats. Als het avond geworden is kunnen zij Jezus niet vinden. Dan blijkt dat Jezus niet aanwezig is maar in Jeruzalem achter is gebleven. Als zij terug gaan om te zoeken vinden zij Jezus in de tempel. Hij sprak met de geestelijken in de tempel en deze waren alle verbaasd over de wijsheid van Jezus. Toen Maria vroeg aan Jezus waarom Hij zijn ouders zo bezorgd had gemaakt gaf Hij een opmerkelijk antwoord. "Wisten jullie dan niet dat ik met de dingen van Mijn Vader bezig moest zijn?" Later in het leven van Jezus krijgen we te zijn wat Hij daarmee bedoelde. 

De daden van Jezus 

Toen Jezus hier op aarde rondliep dacht het volk dat Jezus Israël zou bevrijden van de overheersing van de Romeinen. Terwijl de mensen dit dachten deed Jezus niets in die richting. Hij bond de strijd niet aan en pleegde zelf geen voorbereiding voor een eventuele opstand. Jezus deed andere dingen. Hij genas blinden, doven, melaatsen, lammen en Hij wekte zelfs mensen op uit de dood. 

De boodschap van Jezus 

Behalve veel wonderen sprak Jezus tot het volk. Een van de onderwerpen die Hij vaak besprak was het Koninkrijk van God. Dit Koninkrijk was geen aards koninkrijk met een aardse koning, maar een koninkrijk van een heel andere orde. In dit koninkrijk zijn niet de sterken belangrijk maar zijn de armen en de nederigen de belangrijkste. 

De vijanden van Jezus 

Vreemd genoeg kreeg Jezus tijdens Zijn leven behoorlijk wat vijanden. Op het eerste gezicht zou je misschien zeggen dat Hij het met de Romeinen aan de stok kreeg, maar dat gebeurde eigenlijk niet. De grootste tegenstanders van Jezus kwamen uit Zijn eigen volk. De mensen die de Bijbel (het Oude Testament) bestudeerde geloofden niet dat Jezus de Verlosser was. Het grootste probleem vonden zij dat Jezus van Zichzelf zei dat Hij God zelf was. Dit was in de ogen van de Bijbelgeleerden (Schriftgeleerden, farizeeën en sadduceeën) regelrechte godslastering. Het duurde niet lang voor ze plannen beraamden om Jezus te doden... 

De dood van Jezus 

Een van de meest indrukwekkende momenten in het leven van Jezus is zijn kruisiging. Hoewel Jezus veel aanhangers had en populair was bij het volk kwam er toch een einde aan Zijn leven. Gedurende de jaren dat Jezus preekte en wonderen deed groeide de haat bij de geestelijke leiders steeds sterker. In de Bijbel lezen we dan ook dat ze op een gegeven moment besluiten om Jezus te doden. Alleen moesten ze nu nog het goede moment afwachten. Met Pascha werd Hij overgeleverd aan de Romeinen waarna Hij gekruisigd werd. Door te sterven als de Zoon van God nam Hij de straf van de zonden van de wereld op Zich. Hij ging de strijd aan en heeft deze ook gewonnen. Het kruis was niet het einde van Jezus' leven. Er kwam een vervolg. Hij stond na drie dagen weer op uit de dood. De overwinning was behaald. 

De opstanding van Jezus 

Hij had het al gezegd dat Hij het zou doen. Opstaan uit de dood. Zijn discipelen hadden er zelfs geen rekening mee gehouden. Ze herinnerde zich de woorden van Jezus pas toen Zijn graf leeg was. Jezus overwon de dood door deze te verslaan. Hoewel er aan Zijn opstanding getwijfeld wordt blijft overeind staan dat Hij daadwerkelijk opstond uit de dood. Juist dit gegeven is het fundament van het christelijk geloof. 

De toekomst met Jezus 

Jezus bleef na Zijn opstanding uit de dood niet op aarde. Na 40 dagen ging Hij terug naar Zijn Vader in de hemel. Na tien dagen kwam de Heilige Geest als Trooster. Op deze manier kan God in mensen wonen. Jezus blijft overigens niet weg. Op een tijd, die alleen de Vader kent, komt Hij terug om voor eeuwig bij Zijn volgelingen te zijn. Dan zal er vrede zijn."

Dan zal de hemel op aarde zijn, dan zal het Koninkrijk Gods er zijn. Het is NU tijd, het is nu tijd om deze vrede, die in ieder mens tot stand komt, te mogen ervaren en te mogen beleven. Het is nu tijd, dat alle mensen op aarde, waar ter wereld ook, zichzelf weer in de spiegel zullen mogen zien. Weer naar zichzelf mogen kijken, omdat het spiegelbeeld, wat al sinds lange tijd gezien is, niet gebaseerd was op de binnenkant maar op de buitenzijde. Het spiegelbeeld waarmee de mens wel zijn of haar lichaam zag, maar weigerde naar de binnenkant te kijken. Naar de binnenkant, de toestand van zijn of haar hart. En dat dit laatste van veel groter belang is dan de buitenzijde, dat zal ieder mens snel weer gaan ervaren. Ieder mens die bereid is om zichzelf te zien. Ieder mens die bereid is om zichzelf weer als vriend, vriendin of zelfs "geliefde" te ervaren. 

Als geliefde, iets wat los staat van een liefdesrelatie, er daarbij volledig mee verbonden is. Iets wat je zult ervaren, wanneer je alles doet, wat goed voor jou is, omdat je jezelf op geen enkele wijze meer schaadt. Iets wat je zult ervaren, wanneer je er voor jezelf, maar daarbij of juist daardoor ook voor ieder ander kunt zijn. Ieder ander, die op welke wijze nog niet met zichzelf verbonden is, want dat is natuurlijk wat bedoeld wordt met geliefd zijn. Want wanneer je geliefd bent, wanneer je geliefd wordt, zul je ook geliefd blijven. En om nog maar eens op de zin van het woord terug te komen. Om nog maar eens te laten zien dat woorden een bijzondere betekenis hebben. Een betekenis, omdat ze van betekenis zijn, waar de hele wereld middels elk of enig communicatiemiddel, mee geholpen kan en mag worden. En juist daarom mag ik dit blog schrijven.

Geloven is "to believe" in het Engels. Geliefd zou zomaar eens de verleden tijd van geloven kunnen zijn en wanneer dit zo is, dan betekent dit "beloved" in het Engels. Wanneer je gelooft, ben je geliefd. Geliefd, doordat God, jou via de Goddelijke ziel, ingeblazen via de neus, door Jezus, Die Zijn Leven voor jou gegeven heeft, met Zijn bloed alle zonden voor eeuwig heeft afgekocht, waardoor jouw schuld en schulden van ieder ander zijn vergeven en dankzij het feit dat de 10 geboden in je hart geschreven staan. Dankzij dit alles, mag en kun jij van jezelf houden. En wanneer je van jezelf houdt, om jezelf geeft, kun je van ieder ander houden, kun je om ieder ander geven, dan ben je geliefd. 

En wanneer je echt geliefd bent, wanneer je van jezelf houdt, zal alles wat je kunt zien en doen, alles wat je mee mag maken ervoor zorgen dat je gelukkig bent. Dan pas kun je van de ander houden. Dan kun je er echt voor de ander zijn. Dan kun je echt openstaan voor de ander. Voor de ander en ieder ander. Dit is mogelijk wanneer je volledig verbonden bent. De verbondenheid die ontstaat als je dat doet wat je hart je ingeeft. Dat doet wat ervoor zorgt dat je er voor jezelf en ieder ander kunt, wilt en mag zijn. Omdat het vanuit liefde is, vanuit Onvoorwaardelijke Liefde, omdat je er niets voor terug verwacht. 

Ik mag deze boeken, die ik vanuit Onvoorwaardelijke Liefde voor ieder mens heb kunnen en mogen schrijven uitgeven. Ben jij de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen? Ben jij de uitgever, die ervoor zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld weer de wereld van morgen te laten zijn?  De hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven. HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER!

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 
Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Ik laat deze mooie muziek nog even onderaan dit blog staan. Want ook nu zal deze de mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt kun je van een ander houden en "nothing really matters". Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn? https://www.youtube.com/watch?v=I2HU4ve99kI 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten