zaterdag 27 december 2014

4. Wie heb ik daarbij nodig?

"Give the ones you love wings to fly, roots to come back, and reasons to stay." & "Each morning we are born again. What we do today matters." & "Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand. " 

Dit keer geen kop van de krant of enig andere nieuwsbron, maar een drietal quotes van: De Dalai Lama, Buddha en de tekst van Gezang 293. Allemaal goede adviezen en tips waar je als mens iets of niets mee kunt doen. Iets of niets, omdat jij er zelf over mag beslissen, je zelf het recht hebt om te leven zoals jij voelt dat dit het beste is. Want dat zal nu na alle informatie die ik heb mogen delen, toch inmiddels wel duidelijk zijn. Daarbij het besef dat voelen, vele malen belangrijker is dan denken. Omdat je gevoel je precies laat weten of iets goed voor je is of juist het tegenovergestelde ervan. Je gevoel jou als enige echt laat weten, wat het met je doet, wanneer je iets doet wat niet bij je past en juist daarom ook zeker niet bij jou hoort. Iets wat niemand anders dan jij voor jou kan bepalen. Iets wat niemand anders dan jijzelf, door jouw actie en daaruit voortkomende reactie voor jou kan doen.

Ja voor jou, omdat alles wat je doet, in eerste instantie voor jezelf is. Zelfs wanneer je iets voor de ander doet, doe je dit voor jezelf. Jij helpt met alles wat je doet de ander. Jij helpt de ander, zelfs wanneer je niet eens beseft dat je dit doet. Omdat jij de ander aanzet tot een reactie, tot actie, doordat deze gaat nadenken, deze overgaat tot zelfreflectie en uiteindelijk tot een vervolg op dat wat jouw actie teweeg heeft gebracht. Jij bezorgt de persoon een goed, een fijn of tegenovergesteld gevoel. Wanneer je vanuit je hart handelt, vanuit je hart reageert en bij alles wat je doet vanuit je hart leeft zul je daar nooit iemand mee schaden. Wanneer je echter met voorbedachte rade te werk gaat, dan zou dit best weleens en andere uitwerking kunnen hebben. Kunnen hebben, want ook nu is dat wat je doet, jouw actie, een daad uit Onvoorwaardelijke Liefde, een daad vanuit het Algemeen Belang, volkomen onbaatzuchtig of een daad uit eigenbelang, wat zelfzuchtig is.

Toen ik vanmorgen de gordijnen opende zag ik dat "onze wereld", onze tuin, onze straat en alles wat erin te vinden is, bedekt was onder een mooie laag sneeuw. Ja, je hoort het goed, mooie laag sneeuw, omdat de sneeuw ervoor zorgt, dat ieder mens even in een lagere versnelling mag gaan. Ieder mens weer bewust wordt, van zijn of haar omgeving. Ieder mens weer bewust wordt, van zijn of haar nietig zijn. Van zijn of haar nietigheid, het feit dat we als mens onnoemelijk klein zijn, wanneer we geconfronteerd worden met de krachten van de natuur. De krachten van dat wat God ons, daarbij de wereld gegeven heeft en ervoor zorgt, dat we letterlijk en figuurlijk naar onszelf mogen kijken. Naar onszelf kijken en onze verantwoordelijkheid nog eens extra duidelijk en zichtbaar wordt. Waardoor we ook onze verantwoordelijkheid weer zullen mogen gaan nemen.

Omdat we wanneer we onze verantwoordelijkheid niet nemen, geconfronteerd worden met het onomkeerbare. Met dat wat ervoor zorgt dat we onszelf onherroepelijk zullen schaden. Alleen wanneer we ons daar bewust van zijn, zijn we in staat om er iets of niets mee te doen. Iets of niets, het thema van ons leven. Het thema, waar het in het leven om draait. Het thema, waar het in ieders leven om draait. In het leven van ieder mens wat leeft. Ieder mens, die er iets of niets mee doet. Iets, wat we zelf kunnen doen, of niets, wanneer we de verantwoordelijkheid, de oplossing of alles wat wij denken nodig te hebben, bij de ander neerleggen. Ja je leest het goed, denken nodig te hebben. 

Want we denken iedere dag weer, dat alles wat we doen nodig is, dat alles wat we doen moet, omdat dit ons geleerd is. Omdat er ooit iemand is geweest, die gezegd heeft, dat we het moeten doen om te kunnen leven. Dat we het nodig hebben, omdat zonder te doen wat ons geleerd wordt, het leven niet mogelijk is. De vraag daarbij is: is het niet mogelijk of denken we dit doordat het ons geleerd wordt, geleerd is? Ik kom weer even terug op een wijze uitspraak van mijn moeder: "Iets wat vanzelf komt, gaat ook vanzelf weer weg of over." Ja, dat is echt zo, alleen zullen we dan de tijd het werk moeten laten doen. Tijd, rust en geduld, is dit mogelijk in een wereld waarin ieder mens geacht wordt van waarde te zijn? Van waarde, door een bijdrage te leveren, aan alles wat er van hem of haar verwacht wordt? Van waarde, door een bijdrage te leveren, aan alles wat de maatschappij en iedereen die daar volop middenin zit, geacht wordt te doen. Geacht en verwacht, hoogachtend............

Niets moet en alles mag! Mijn motto en volgens mij ook de manier waarop je het het langst volhoudt in het leven. Wanneer je kunt en wilt, in de gelegenheid bent, dan kun je iets doen, kun je een bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling, kun je een bijdrage leveren aan de samenleving, kun je van waarde zijn, voor jezelf, door zelfreflectie en voor ieder mens die daar iets of niets mee wil doen. Iets of niets, zo simpel, omdat er eigenlijk buiten jouzelf om, helemaal niemand is, die dit voor jou behoort, moet of zelfs mag bepalen. De Vrije Wil, weet je nog, dat wat God ieder mens gegeven heeft! Een vrije wil om jouw leven te leiden. Wanneer je dit op de meest optimale wijze doet, zul je profijt hebben van alles wat je doet, alles wat je laat en alles wat ervoor zorgt dat je jezelf kunt zijn. Jezelf zijn betekent, dat je gelukkig bent, want wanneer je iets doet wat jou schaadt, zul jij niet gelukkig zijn. Wanneer je iets doet wat jou schaadt, ondervind je daar de gevolgen van. Dan word je ziek, krijg je ergens last van en vertelt jouw gevoel, jouw eigen energie je, de energie waarmee je verbonden bent met God, dat er iets mag veranderen. 

Dan mag je je letterlijk en figuurlijk even terugtrekken. Dan mag je even op jezelf zijn, dan mag je dat doen wat ervoor zorgt dat je met jezelf aan de slag kunt gaan, dan is het tijd voor zelfreflectie, tijd voor zelfreflectie. Zelfreflectie is iets wat je nooit bereikt op het moment dat je er iemand anders bij betrekt, iemand anders, iets anders of "de buiten jou om oplossing voor jouw probleem". Hoe simpel kan het zijn? Hoe mooi dat God dit automatisch heeft ingebouwd. Hoe bijzonder, dat alle mensen die zich op wat voor manier dan ook bezighouden met het geloof, dit ook steeds maar weer roepen en blijven zeggen, er eigenlijk maar een paar mensen zijn die hier ook werkelijk naar leven. 

Luister naar jezelf, hoor de stem van je hart weer, laat alles daarbuiten voor wat het is en kies voor het leven. Het leven, jouw leven, wat zoveel meer waarde heeft wanneer je weer vanuit je gevoel gaat leven. Vanuit je gevoel leven en alles wat je negatieve gedachten, negatieve gevoelens of iets oplevert waar je pijn, hinder of verdriet van ondervindt laten voor wat het is. Het leven dat ben jij. En jij kunt niets of niemand veranderen, jij kunt de ander niet veranderen, het is ook niet aan jou om dit te doen. Je kunt door jezelf te zijn, wel het voorbeeld zijn voor de ander, de ander die al zichzelf is, bezig is om zichzelf te worden, er met heel zijn of haar volle bewustzijn aan werkt om dit te willen zijn. Deze mensen zullen zich vanzelf bij je melden, met deze mensen kun je samen iets doen of wanneer het jou beter uitkomt, samen niets doen, omdat ook dit laatste een eigen keuze is. 

Alle boeken en gedichten die ik vanuit Onvoorwaardelijke Liefde voor ieder mens heb kunnen en mogen schrijven mag ik uitgeven. Ben jij de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen? Ben jij de uitgever, die ervoor zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld weer de wereld van morgen te laten zijn?  De hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven. HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! En tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil en durft te Zijn! Dank U God, dat U mij het leven gegeven heeft!

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 
Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Ik laat deze mooie muziek nog even onderaan dit blog staan. Want ook nu zal deze de mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt kun je van een ander houden en "nothing really matters". Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn? https://www.youtube.com/watch?v=I2HU4ve99kI 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten