donderdag 2 april 2015

Met honderd procent aandacht leven, de kans die jij kunt en mag nemen om jezelf te zijn! Omdat je in het heden leeft en het verleden niet meer herhaald hoeft te worden.

'Donderdagavond 2 april: Zware avondspits vanwege Pasen'

"Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdagavond 2 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.  

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. The Passion wordt opgevoerd in Enschede

In Enschede wordt donderdagavond The Passion, het lijdensverhaal van Jezus, opgevoerd. Het is de vijfde keer dat het evenement op Witte Donderdag, drie dagen voor Pasen, wordt georganiseerd. Jim de Groot speelt dit keer de rol van Jezus en Shirma Rouse is Maria. Jeroen van der Boom (Petrus), Jeroen van Koningsbrugge (Judas), Jon van Eerd (Pontius Pilatus), Robert ten Brink (de verteller) en Bridget Maasland (verslaggeving) mee. Dinsdag werd ook bekend dat Dave Roelvink de rol van Barabbas speelt. 

Zie ook: Storm brengt The Passion in Enschede niet in gevaar 

En: The Passion ook te volgen op de radio

2. Drukte op de weg vanwege paasweekend

3. Djokovic in actie op tennistoernooi Miami

4. Weer

5. TV-tips

Alle informatie is te vinden onder de volgende link: http://www.nu.nl/dvn/4023499/vijf-dingen-gaan-gebeuren-donderdagavond-2-april.html En ook dit keer brengt het nieuws iets mee over het weer en verkeer. Hoewel deze dit keer niet in 1 kopje genoemd worden, is het wanneer je de weg op gaat, absoluut aan te raden deze even door te nemen, waarna je alle aandacht bij de weg kunt houden. Omdat je je aandacht nodig hebt, voor dat wat je doet, wat je medeweggebruikers doen en dat wat het verkeer en met name de verkeerssituatie, al dan niet geleid, door de weersomstandigheden waar je je op dat moment in bevindt, met zich meebrengt. Want honderd procent aandacht is van toepassing, wanneer het om jouw leven en het leven van vele anderen gaat.

Maar wat is honderd procent aandacht? Hoe kun je je leven met honderd procent aandacht leven? Hoe zou het zijn, wanneer ieder mens zich hier weer eens mee bezig zou houden? Hoe zou het zijn, wanneer ieder mens hier zelf weer eens mee bezig zou zijn? Het lijkt zo simpel toch wordt dit als niet meer van deze tijd gezien. Lijkt het er steeds meer op, dat het iets is waar geen tijd meer voor is, waar geen tijd meer voor lijkt te zijn, geen tijd meer voor vrijgemaakt wordt. Dit zullen de oudere mensen in de samenleving kunnen beamen. Omdat de meeste mensen van de huidige generatie volop bezig zijn, met het van hot naar her te rennen, dat iets met honderd procent aandacht doen, waaronder het met hart en ziel leven, er helemaal niet meer bij is. Waardoor het er zelfs op lijkt, dat dit er helemaal niet meer toe doet. Het leven zo haastig geleefd wordt, dat het eigenlijk onbegonnen werk is om volledig bij te blijven. Bij ons zelf te blijven wel te verstaan.

We plannen, hebben agenda's die we digitaal al dan niet gesynchroniseerd met onze telefoon updaten. Alles om maar bij te blijven, alles om maar bij te zijn, bij de tijd, die ons door alles waar we onderdeel van lijken te moeten uitmaken, onderdeel van lijken te moeten vormen, in grote mate ontbreekt. Tijd, die we nodig hebben, om met honderd procent aandacht te kunnen leven, is er helemaal niet meer, wanneer de agenda dusdanig volgepland wordt. Tijd, die nodig is, om te kunnen leven en die volledig aan ons voorbij gaat, net zo lang tot er geen leven meer is. Geen leven meer is, wat op een natuurlijke manier geleid kan worden. Op een natuurlijke manier geleid of geleefd kan worden, want dat je als mens eerst zult mogen ondervinden hoe je moet leven, voor je je leven kunt leiden, daar is nog niet iedereen van doordrongen. Dit besef is nog niet bij ieder mens aanwezig. Tenzij je als persoon, als mens al eens geconfronteerd bent met onvermogen, met ziekte, met verlies of iets wat duidt op een vorm van onbalans. Voeg daar nog eens het rijtje, verplichtingen bij en je hebt het concept, om je leven volledig in het honderd te laten lopen. 

Volledig in het honderd, omdat je niet meer weet waar je van voren en van achteren mee bezig bent. Daarbij wordt er voor ieder probleem, wat nog niet eens een probleem is, al een oplossing gezocht, zodat de kans om iets vanzelf of spontaan op te laten lossen, zich te laten ontwikkelen, eigenlijk niet meer aan de orde is. Niet meer aan de orde, niet meer van toepassing. Omdat het er niet meer toe lijkt te doen. De waarde ervan niet meer wordt gezien. De waarde van het leerproces en de tijd die nodig is, om dit te begrijpen, niet meer wordt gezien. Vraag je echter eens af waarom alles sneller moet dan snel? Vraag jezelf eens af, wat beter werkt, eigen ervaring of iemand die je vertelt en zegt hoe het gaat, je mogelijke hindernissen, problemen kunt voorkomen of dit zelf geheel op eigen kracht en kunnen uit te vinden? Want dat er meer mensen voor het zelfredzaam gedeelte gaan en deze werkelijk weer zullen gaan leven, dat zal nog niet iedereen meteen erkennen, maar zal uiteindelijk toch zo worden ervaren. De zin om je zo snel mogelijk weer op te laten lappen, om dan opnieuw volledig van jezelf verwijderd te raken, is door het hulpmiddelen effect, eerder realiteit geworden dan iemand ooit maar had kunnen bedenken. 

We leven in een wereld waarin zoveel moet, waarin "iedereen" geleefd wordt of eigenlijk zich laat leven. Zich laat leven, door dat wat er van hem of haar verwacht wordt. Zich laat leven, zijn of haar leven laat leiden. Laat leiden, door alles wat moet, deels gebaseerd op achtergrond, deels gebaseerd op dat wat van hem of haar verwacht wordt. En helaas is er ook nog een groot deel van de mensen die zich laat leiden door iets wat in het verleden zoveel pijn met zich heeft meegebracht, dat het de dag van vandaag, de realiteit nog steeds kleurt. Waarom kiest iemand daarvoor, waarom kiest iemand ervoor om te leven in het verleden? Waarom kiest iemand ervoor, om de pijn vanuit het verleden het heden nog steeds te laten leiden? Of alles wat er ooit toe heeft geleid, dat er pijn ontstaan is, tot uit in den treuren te herhalen, dat dit nog dagelijks voelbaar is, voor hen die er nog niet voor gekozen hebben, hun leven te leven in het hier en nu?

Toen ik vanmorgen de uitzendingen van Pauw en RTL Late Night terugkeek van gisteren werd dit nogmaals bevestigd. De link van Pauw en RTL Late Night zijn weer bijgesloten. http://pauw.nl/media/337045 en http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-late-night-301978/6e31eb2e-a01e-3032-a2c7-53dd5549b5a0

Ik leef mijn leven en leid mijn leven en kies voor het leven in het hier en nu. Ik kies voor het leven met honderd procent aandacht, omdat ik van het leven houd en omdat ik wil, kan en mag leven vanuit vertrouwen en de waarheid. De waarheid dat ieders leven zin heeft, dat ieders leven geleefd en geleid mag worden, wanneer je er weer voor kiest en begrijpt dat ieders leven volledig volgens de eigen verantwoordelijkheid is. Een leven, jouw leven laten leiden door het verleden, een verspilling is van jouw leven en ieder(s) leven waarmee jij verbonden bent. De link die ik vanmorgen op Facebook plaatste mag er natuurlijk niet bij ontbreken. 

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed!!! Hoe simpel kan het zijn?" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten