dinsdag 25 augustus 2015

De wil van en de zin om te leven zijn één!

'Bron: NU.nl, 24 augustus 2015 

'Het weer: Overwegend bewolkt en enkele buien' 

"Het is maandag overwegend bewolkt met vooral vanmiddag enkele buien met kans op onweer. Soms komt de zon er even bij. Met hooguit 20 tot 22 graden is het minder warm dan afgelopen weekend

De wind draait overal naar het zuiden en trekt aan zee aan tot windkracht 6. Vanavond en vannacht zijn de meest buien boven het westen te vinden. 

Verder landinwaarts blijft het op de meest plaatsen droog. Het kwik daalt naar 14 graden. 

Dinsdag wordt het maximaal 20 graden. De buien trekken later ook over het oosten."  

http://www.nu.nl/dvn/4111787/weer-overwegend-bewolkt-en- buien.html



'Het weer' 

"Dinsdag vallen er eerst een paar buien. In de middag is het tijdelijk droger. Tegen de avond volgt er regen vanuit het zuidwesten. De maxima liggen morgen rond 20 graden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie.

http://www.nu.nl/dvn/4112081/wordt-nieuws-dinsdag-25-augustus.html 


Dinsdag, start bewolkt, met een waterig zonnetje. Maar op het moment waarop ik begin met schrijven, is zij er weer volop. Want ook de zon begrijpt dat vandaag een dag is waarop veel mensen het zonnetje kunnen gebruiken. Omdat het zonnetje nodig is en de personen die deze goed kunnen gebruiken zullen dit nog eens extra waarderen, extra waarderen omdat het hen verwarmt op de momenten waarop dit nodig is. Waarop dit nodig is, omdat zij dit specifiek nodig hebben. 

Want het zonnetje en de stralen van de zon met name, zorgen ervoor dat ieder mens weer even dat gevoel van de zomer terugkrijgt, dat gevoel van de periode waarop door veel mensen vakantie gevierd wordt, veel mensen tot zonsondergang buiten verblijven. Buiten verblijven door de hele dag of een groot deel daarvan buiten te zijn. En dat het buiten zijn, het genieten van de buitenlucht veel mensen goed doet, dat heb ik de afgelopen tijd ook weer mogen ervaren. Omdat het buiten zijn, het los zijn van alles wat geprogrammeerd is, geprogrammeerd wordt en mensen zonder dat zij dit bewust weten afhoudt van dat wat nodig is, alleen ervaren kan worden wanneer er geen programmering is. Geen programmering, omdat iedereen zich laat leiden door dat wat goed voelt, wat goed voelt en goed voor hem of haar is. 

En dat dat wat goed voelt, een gevoel van welbevinden en welzijn oplevert, dit je daarbij ook nog eens aanzet tot het willen herhalen van dit goede gevoel, is natuurlijk mooi meegenomen. Is mooi meegenomen, omdat het niets kost en je wel de goede gevoelens en alles wat daarbij nog eens extra gestimuleerd wordt gratis, op de koop toe krijgt. Het enige wat je als mens hoeft te doen, is dat wat je krijgt dat wat je op de koop toe krijgt, "op de koop toe (te) nemen". Zo luidt ook het spreekwoord, dat is ook de gedachte erachter. Of is het toch een oorzaak en gevolg principe? Want iets wat je op de koop toeneemt, staat voor een onbedoeld gevolg accepteren. Alles daarbij nemen zoals het komt, zoals het komt en zoals het gaat. Omdat het komen en gaan, de tijd van komen en gaan, evenals alles wat onbedoeld geaccepteerd is, bij het leven hoort. Wanneer je gedurende de tijd dat iets, iemand of dat wat jij als belangrijk in jouw leven ervaart, er niet langer is, dan kunnen de herinneringen aan dat wat geweest is, een bijdrage leveren aan goede gevoelens, of je kunt je laten leiden door gemis. Het gemis, doordat je het komen en gaan als onacceptabel ervaart. 

Omdat het komen en gaan, dat wat je op de koop toe nam, op de koop toe genomen hebt, ineens een andere bedoeling of een andere wending heeft gekregen. Omdat je dat wat jij een deel van je leven hebt mogen meemaken, dat wat jij als plezierig en vertrouwd hebt ervaren, ineens gewoon en vanzelfsprekend geworden is. Gewoon en vanzelfsprekend, waardoor je de waarde ervan op de een of andere wijze bent kwijtgeraakt. Waardoor je de waarde van dat wat als plezierig en vertrouwd aanvoelde in een andere beoordelingscategorie bent gaan zetten. Doordat je op de één of andere manier afgeleid werd. Afgeleid werd of nu zelfs nog afgeleid wordt, door zoveel impulsen, zoveel dingen waar je je mee bezig moet houden, dat je werkelijk de waarde van jouw leven uit het oog verloren bent. De werkelijke waarde van jouw leven ja. De waarde die jij vertegenwoordigt, de warde waarmee jij kun zijn wie je bent of moet ik nu meteen al zeggen wie je was? Want de persoon die jij was of wie jij was, vond iets plezierig en vertrouwd, de persoon die jij nu bent, heeft andere verwachtingen van het leven. 

Wanneer je iedere dag neemt zoals deze komt, zullen er geen verwachtingen meer zijn, maar alleen plezierige en vertrouwde momenten. En zelfs wanneer er onverhoopt of onverwacht een wat minder plezierig of zelfs verdrietig iets plaatsvindt of plaatsheeft, dan kun je er door vertrouwen te hebben alsnog iets moois van maken. Er iets moois van maken door dit tot een goed einde te brengen. Dan kun je er wanneer je je laat leiden door vertrouwen, toch mee omgaan, omdat dit je helpt. Omdat dit je helpt het leven, jouw leven in het moment te leven, waardoor jij jouw waarde blijft vertegenwoordigen, waardoor jij dat doet wat jou in het hier en nu en ieder moment wat volgt, volledig jezelf laat zijn. Wanneer jij jezelf bent, kun je dit ook toestaan van iedereen die en alles wat leeft, is het mogelijk om met iedereen die en alles wat leeft te leven, omdat je weet dat dit je gegeven is. Omdat je weet dat dit onderdeel van het leven is, sterker nog jij er deel van uitmaakt. En doordat je deel uitmaakt van het leven, kun je ook werkelijk zijn wie je bent, doen wat goed voelt en laten wat niet aan jou besteed is. 

Want wanneer je doet wat niet aan jou besteed is, ga je tegen je natuur in, ga je in tegen alles wat je bent en zul je hier de gevolgen van ondervinden, zul je hier de gevolgen van dragen, zul je met jezelf geconfronteerd worden, iedere keer waarop jij over je grenzen gaat. Iedere keer wanneer jij de dingen doet die niet bij jouw passen of bij jou horen. En natuurlijk zullen er altijd dingen zijn in het leven die gedaan moeten worden, die gedaan moeten worden om in leven te kunnen zijn en te kunnen blijven. Wanneer deze geen schade aanrichten, wanneer deze geen schade toebrengen aan iets wat leeft of iets wat in leven is, dan zul je daarvoor beloond worden. Dan zal ieder mens die daaraan een bijdrage levert, zich goed voelen, zich goed voelen, daardoor zichzelf kunnen zijn. Want je voelt je goed, wanneer je lekker in je vel zit. Je voelt je goed, wanneer dat wat je doet een bijdrage levert aan jouw zijn. De wil en de zin van het leven. Jouw wil, door te doen wat het leven jou biedt, dat doen door wat het leven jou geeft. Jouw leven, omdat je jezelf op geen enkel moment kunt vergelijken met de ander, met ieder ander, met iets ander, zelfs jouw ouders, broers en zussen en mensen die op de één of andere wijze met jou in verbinding staan, zijn ieder hun eigen persoon, ieder een eigen persoon. 

Ieder hun eigen persoon, ieder een eigen persoon, met eigen waarden. Ja, de eigenwaarde is uniek, de eigenwaarde is uniek en van onschatbare waarde voor iedereen die en alles wat leeft. Want wanneer je je leven leeft volgens jouw blauwdruk, zal jouw leven een positieve bijdrage leveren aan ieder(s) leven, aan het leven van iedereen die en alles wat eenzelfde, zij het een geheel eigen wijze van zijn of haar leven leven heeft. Zal het een positieve bijdrage mogen leveren aan iedereen die eenzelfde, zij het een geheel eigen wijze van het leven van zijn of haar leven leeft. Omdat dit de enige wijze is waarop alle puzzelstukjes aansluiten. Omdat dit de enige wijze is waardoor "wij-ze", ook werkelijk zin heeft. Omdat dit de enige wij-ze is die werkt, die werkt en ieder mens zijn of haar steentje bij laat dragen. Want ieder mens is in staat om bergen te verzetten, daarbij ook in staat om bergen te bouwen, te bouwen in gedachten, te bouwen in leven, waardoor zij met eigen kracht en kunnen deze berg zullen mogen beklimmen. Je laten helpen door de ander is goed, mits je als mens zelf loopt. Wanneer je jouw leven leeft, zal jouw levensloop een zonnig einde kennen, zal jouw levensloop samen met het leven van anderen zijn. Wanneer jouw levensloop samen met anderen is, samen met de ander is, kun je delen. En wanneer je kunt delen, ben je als mens in staat om een gelukkig mens te zijn. 

En het wordt ons nog steeds iedere dag getoond, we mogen dit zien, we mogen ons afstemmen op dat wat in onze toon en in onze aard ligt. We mogen zien, we mogen begrijpen, want begrijpen, voelen en zien is de behoefte. Is de behoefte en dat wat ieder mens verlangt, wat ieder mens verlangt en nodig heeft. Dit is de behoefte, de algemene en enige behoefte. Eén algemene behoefte, omdat deze behoefte, de natuurlijke behoefte en natuurlijke wijze is, waarop de juiste frequentie in wezen is. In wezen is en dat dit, deze juiste frequentie dat is wat nodig is om in liefde, geluk en gezondheid te kunnen leven, altijd aanwezig is, bestaat, mag iedereen die zijn of haar leven leeft weer ervaren, mag iedereen ervaren die er weer is. Want er zijn, is in wezen weerzien, wat je gekozen hebt. Er zijn, is dat zien wat er nu al is. Dat zien wat hier is, wat daar is, wat overal om ons heen is. Speciaal voor jou, voor mij, voor iedereen die en alles wat leeft en het leven lief heeft.

Het leven lief en zelfs liever heeft, dan alles wat in wezen niet van waarde is. Wat in wezen, in leven onwaardig is, daardoor geen bijdrage levert aan ons zijn, aan ons zijn, aan wie we zijn, aan wie ieder op zich is, aan wie jij bent, aan wie ik ben. Want iets wat niet verenigbaar is met "onze frequentie", de juiste frequentie, zal een verstoring, een onderbreking of zelfs een breuk creëren in alles wat het leven is. Alles wat het leven en "de vrije wil" tot het werkelijk bewust leven in de weg staat, in de weg staat of in de weg ligt. Want we zijn er, we zijn er in leven, het leven leven, vanuit en in de juiste frequentie leven, door je er iedere dag opnieuw op af te stemmen is dat we een bijdrage levert aan "ons zijn". Aan jouw innerlijk zijn, aan jouw innerlijk tevreden en in vrede zijn. Want wanneer je innerlijk tevreden bent, ben je in vrede, ben je tevreden en doe je dat wat bij je past en hoort. En doen wat bij je past en bij je hoort, is je afstemmen op de juiste frequentie, de natuurlijke wijze, de wijze om wezenlijk zuiver te zijn. 

Zuiver, zonder gebreken, zonder hinder of zonder ergens door gehinderd te worden, zuiver als zuivere energie. Dat zon, zee en strand, water, wind en lucht hiertoe een gezamenlijke bijdrage leveren, heb ik ook gisteren weer ervaren. Want het vertrouwen wat de mens, een mens heeft op het moment waarop hij of zij aan zee is, wanneer zij aan zee zijn, éénzijn met zichzelf, iedereen die en alles wat leeft, wordt op die wijze wonderbaarlijk goed zichtbaar. Werd wezenlijk zichtbaar, doordat we dit mochten ervaren en mochten beleven, daardoor mochten zien. Want het vertrouwen door éénzijn met Zon, Zee en Strand helpt de mens om te kunnen zijn, zichzelf te kunnen zijn, door zichzelf te wezen, in wezen zichzelf te zijn. Want zon, zee en strand, staan voor in samenwerking met de elementen, water, wind en lucht, voor iets unieks. Zij staan voor iets unieks wanneer de aarde daar is, wanneer jij weer één bent met jouw aard, dat wat in jouw aard ligt. Want wanneer je weer één bent met dat wat in jouw aard ligt, dat wat bij jou past en hoort, helpt vertrouwen, onvoorwaardelijk vertrouwen je als mens om dat te doen wat nodig is. 

Wat nodig is en ieder mens nodig heeft, omdat het geaard zijn, het wezenlijk zijn, in wezen jezelf zijn, door dagelijks af te stemmen op jouw frequentie, op de toon die de muziek maakt, de bijdrage levert aan jouw gezond en wel zijn. Aan ieders gezond en welzijn, aan dat wat ertoe leidt dat dit de enige behoefte, de behoefte om te leven is. De enige echte behoefte, de behoefte is om door te gaan in leven, omdat dit het enige is, wat je als mens hoeft te doen, hoeft te doen om in leven te zijn. Van nature in leven te zijn, door het leven te zijn en het leven te wezen, in wezen het leven te zijn. Te zijn als de zon, de zee en het strand, waardoor water, wind en lucht ook jou kan en mag helpen om volledig te zijn. Volmaakt gelukkig jezelf te zijn. Omdat dit het enige is wat een mens, de mens, ieder mens, iedereen die en alles wat leert echt gelukkig maakt.  

"Lekker!", zoals ons nichtje het op Facebook omschreef. Ja zeker, inderdaad lekker! Mijn reactie naar haar spreekt daarbij voor zich: "Zeker lieverd. Zuivere energie opdoen. Rust, water en een heel leeg strand. Op wat meeuwen, zeebeestjes en laatblijvers na, schenen de zonnestralen precies op ons." En haar reactie daarop: "Klinkt goed!", met een smile :) en een hartje <3, zegt wellicht nog veel meer. Want de zon doet ook vandaag weer haar best om iedereen dat te geven wat nodig is, dat te geven wat een bijdrage levert aan ieders zijn. Want dat het leveren van een bijdrage alleen lukt wanneer er aan ieders zijn gedacht wordt, er rekening gehouden wordt met iedereen die en alles wat leeft, dat is daarbij van nature inbegrepen. 

Van nature of standaard inbegrepen, omdat de zon exact weet en begrijpt wanneer het nodig is om over te gaan tot dat wat werkelijk van waarde is. Van waarde, om alles te laten groeien en bloeien, alles wat nodig is, om dat wat groeit en bloeit ook werkelijk de kans te geven om in volledigheid te zijn. Want door volledig te zijn, zal de zon precies die dosis zonnestralen aan dat wat leeft geven wat nodig is. In mijn geval dat geven wat ik nodig heb, wat ik nodig heb om volledig te kunnen zijn. Omdat ook nu geldt, dat ik kan en mag zijn wie ik ben, wanneer ik dat doe wat mij van nature gegeven is. Wat mij van nature gegeven is, omdat ik dat nodig heb en wanneer ik bij dat wat ik doe, bij dat wat ik zeg, bij dat wat ik uit en of op de juiste wijze tot uiting breng luister naar mijn gevoel, me afstem op mijn gevoel, zal ik dat kunnen en mogen blijven doen wat me gegeven is. Dat daarbij zeker ook geldt dat ik dat mag laten wat mij past, of anders omschreven dat laat wat (voor mij) "ongepast" is, dat laat wat mij of geen enkel ander helpt, zal duidelijk zijn.

Is duidelijk voor mij en zal duidelijk zijn voor hen die inmiddels net als ik weten, door eigen ervaring. Door eigen ervaring weten, dat wanneer je iets doet, zegt, uit, dit altijd een vervolgactie teweegbrengt. Een vervolgactie, een gevolg van dat waarmee gestart is, dat waar het startsein voor gegeven is. Dat wat om een vervolgactie vraagt, tenzij je het laat rusten, tenzij je het laat rusten omdat elke reactie, elke actie, elke manier van reageren ongepast is. Ongepast of ongehoord, waardoor je het laat. Laten of reageren, het laten zijn zoals het is of het ten goede keren, alles is goed. Want elke actie geeft een reactie, elke actie heeft een gevolg een gevolg of vervolg. Wanneer iedereen zich hier weer volledig bewust van zou zijn, dan zou eveneens de rust terugkeren. De rust terugkeren die vaak nodig is om te zijn, in stilte te kunnen zijn, in stilte jezelf te kunnen zijn. Want op het moment waarop ieder mens weer bewust is van zijn of haar innerlijke stilte, spreekt het bewustzijn, spreekt de stem van je hart, spreekt de stem van je hart die jou helpt om naar eer en geweten te leven.

Dan spreekt de stem van jouw hart waardoor je je volledig bewust bent van alles wat je doet, zegt, denkt of laat en mag jij net als ik iedere dag doen wat voor jou is weggelegd, wat voor jou is weggelegd en waarmee je een ander, de ander, de persoon die daar behoefte aan heeft, die daar prijs op stelt helpt door hem of haar te adviseren. Want kunnen en mogen helpen door het geven van advies, is mogelijk, is mogelijk wanneer je de ander helpt, wanneer je de ander helpt door hem of haar, zijn of haar eigen verantwoordelijkheid te laten dragen, te laten dragen en te laten nemen. Iets wat alleen mogelijk is wanneer jij hem of haar op eigen kracht uit laat vinden wat bij hem of haar past. Uit eigen kracht en met eigen kracht en kunnen. Omdat "we" allemaal een hulpverlenende en adviserende functie hebben. En wanneer iedereen die daarvoor gekozen heeft voorafgaand aan dit leven, zich dit weer herinnert, dan zal de hemel op aarde zijn. Dan zal alle hulp geboden worden, die nodig is, om al het onverwerkt verdriet, alle onverwerkte pijn, alle angst, in iedere vorm te laten verdwijnen. 

Verdwijnen door op te lossen, verdwijnen door geen nieuwe onrust te creëren, verdwijnen door alle onrust te laten voor wat het is, omdat er werkelijk niemand wijzer door of van wordt, omdat er werkelijk niemand beter van wordt, omdat er werkelijk geen mens, dier of dat wat leeft gebaat is bij onrust en alle daaruit voortvloeiende acties en reacties. Acties en reacties die hun weerga niet kennen, maar waar de gevolgen overal om ons heen steeds maar weer zichtbaar worden gemaakt. Ik ben er klaar mee, ik laat me leiden door liefde en weet inmiddels uit ervaring dat iedereen die wil leven, iedereen die en alles wat wil leven, zal overleven. Ik weet inmiddels dat iedereen die en alles wat leeft en de kracht heeft om dit te doen een voorbeeld voor vele anderen, vele andere mensen, vele mannen en vrouwen, vele organisaties zullen kunnen en mogen zijn. Zullen kunnen en mogen zijn, wanneer de mens, het leven en alles wat leeft voorop staat. Want dat het leven voorop staat, het leven van algemeen belang is, dat mag iedereen weer weten en zien. Mag iedereen weer weten en zien en mag iedereen weer bereiken. Sterker nog, iedereen die ervoor kiest om in liefde, geluk en gezondheid te willen leven, er ook dagelijks naar leeft, zal een levend voorbeeld mogen zijn.

En als aanvulling nog dit: Jij hebt net als ieder ander jouw leven gekozen, alles wat je doet, zegt, denkt of laat, zorgt ervoor dat je krijgt wat je krijgt, krijgt wat je hebt maar ook zeker los mag laten. Los mag laten door het met liefde te omarmen, los mag laten door het met liefde te omgeven. Want wanneer je iets met liefde omgeeft, geef je erom, wanneer je iets met liefde omgeeft, sta je het toe om zichzelf te kunnen zijn. Want net zoals jij heeft ieder mens het recht op een eigen leven, een eigen leven met keuzes, keuzes tot het doen van dat wat juist is, maar ook zeker keuzes om dat wat onjuist is, keuzes om te doen en te laten. Dat het nooit aan de ander is om hierover een oordeel te vellen, is mij al sinds jaar en dag duidelijk. Ik kan en mag er ook geen oordeel over hebben, wek een mening. Dat de mening altijd mijn mening is en ieder ander zijn of haar mening kan en mag hebben is dat wat de wereld zo mooi maakt, is dat wat de wereld de wereld maakt waar de verschillen van mening kunnen leiden tot iets wat juist is of iets wat onjuist is, ik kies voor dat wat juist voelt, wat juist voelt voor mij en daarmee en daardoor ook geen enkel ander, geen enkel levend iets, op geen enkele wijze schade toebrengt. Omdat mijn intentie, mijn gevoel, dat wat mijn hart zegt en uit, juist is, Onvoorwaardelijke Liefde is!

En natuurlijk ook vandaag een aantal spreuken en uitingen, spreuken en uitingen van de afgelopen dagen, daarbij nog steeds de spreuk waarop ik gereageerd heb en een nieuwe spreuk, spreuken of uitspraken waarop ik enige dagen eerder gereageerd heb en iedere dag weer opnieuw wil, kan en mag reageren. Met dit keer een heel mooie link van een lied van Jacky Evancho, https://www.youtube.com/watch?v=foUrBztgzZA evenals de spreuken en uitingen. passend. Passend, wanneer je beseft, dat je alles zelf in de hand hebt en zelf in de hand mag houden, wanneer je weer vanuit liefde en vertrouwen leeft. Vanuit liefde en vertrouwen leven, wil zeggen vanuit liefde en vertrouwen delen. 

En omdat ik beide doe, ik vanuit mijn doen en laten, mijn hele zijn en wezen, wil, kan en mag delen, zullen deze voor iedereen die zich aangesproken voelt, iedereen die zich daardoor geroepen of zelfs aangeraakt voelt, weer passend zijn. Passend voor iedereen die en alles wat is, iedereen die zichzelf is en er net als ik op geheel eigen wijze iedere dag opnieuw voor kiest. Ervoor kiest om net als ik Volmaakt Gelukkig Zichzelf te zijn, Er te zijn, te zijn en te willen zijn in Leven! Er is en mag zijn, door hier, in en vanuit liefde te willen zijn! 




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 

Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten