maandag 17 augustus 2015

Gelukkig zijn is de waarde van het leven zien, ermee doen wat in ieders belang is.

'Bron: NU.nl, 16 augustus en 17 augustus 2015 


'Het weer: Flinke verschillen' 

"Het is zondag veelal bewolkt, met vooral in het oosten en noorden van het land regen. In het zuidwesten is het overwegend droog en komen ook opklaringen voor.  

In de nacht van zondag op maandag koelt het af tot tussen 12 en 15 graden.

Maandag wordt het een graad of 19. De wind waait uit het noordwesten en is dan matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft. 

Dinsdag verlaat de laatste regen het noorden, wordt het droog, breekt de zon meer door en lopen de maxima op.

http://www.nu.nl/dvn/4107297/weer-flinke-verschillen.html 


'En verder: 

- gaan leerlingen in regio noord weer naar school.

- komt het CBS met cijfers over de de toeristische bestedingen in 2014.

- doet het hof uitspraak in de zaak tegen Emile Ratelband, die wordt verdacht van een poging om zijn huis in het Gelderse Huissen in brand te steken in 2009.

- is het zeventig jaar geleden dat de toenmalige president Soekarno de onafhankelijkheid van de Republiek Indonesië uitriep.

- draagt de tienjarige Enzo Smink de door hem gevonden onderkaak van een zeldzame prehistorische grottenleeuw officieel over aan het oertijdmuseum. 

Zie ook: Jongen vindt in Gelderland botten van prehistorische grottenleeuw

&


'Het weer en verkeer'

"Volgens het KNMI lijkt er maandag nog steeds een tweedeling in het weer te bestaan. In het noorden regent het nog steeds, elders blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen rond 18 graden. De noordwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied soms (vrij) krachtig. 

Voor de regio noord zit de zomervakantie erop. Voor de regio midden zit de bouwvakvakantie erop. Ondanks dat verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID) nog niet echt veel drukte op de wegen. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie.

http://www.nu.nl/dvn/4107389/wordt-nieuws-maandag-17-augustus.html 

Maandag, de start van een nieuwe week, een nieuwe week of een nieuwe werkweek. In ieder geval de start van de week voor wat betreft het actieve leven. De start van de week voor dat wat de afgelopen dagen, het weekend of soms zelfs de hele vakantie op zich heeft laten wachten. Op zich heeft laten wachten omdat er andere dingen waren die voorrang genoten, andere dingen waren die op dat moment belangrijker waren, andere dingen of gewoon iets anders was wat op dat moment de aandacht, tijd en energie waard was. In hoeverre jij daar zelf iets aan had, in hoeverre je daar zelf deel aan nam, onderdeel van uitmaakte of soms zelfs gedeeltelijk iets mee deed of kon doen, dat is natuurlijk geheel aan jou, is of was geheel aan jou. Want er is geen enkel ander persoon, geen enkel ander mens, geen ander die voor jou kan bepalen wat je moet doen.

Ja alleen jij zelf mag beslissen wat je moet doen, wat je moet zeggen, wat je moet denken of wat je moet laten om gelukkig te kunnen zijn. Want gelukkig zijn dat is in wezen dat wat ervoor zorgt dat je gelukkig bent, gelukkig bent en van waarde bent, van waarde om dat te kunnen doen waardoor je een bijdrage levert aan jouw maar daarbij ook aan ieders belang. Het belang van iedereen die en alles wat je dierbaar is, in het algemeen belang. Omdat een persoon die alleen in zijn of haar eigen belang iets doet of soms zelfs niets doet, op geen enkele wijze de bevrediging zal vinden, die daaraan verbonden is, verbonden is of is het toch verbonden zou zijn? Want dat dit laatste vaker aan de orde is dan je je maar voor kunt stellen, daar ben ik inmiddels zeker van. Daar ben ik zeker van omdat er maar heel weinig mensen zijn die gelukkig zijn en er ook iedere dag opnieuw voor kiezen om dit geluk te ervaren. Te ervaren of is het toch te willen ervaren? 

Hoe het ook zij, wanneer je dat doet wat bij je past en hoort, wat voor jou bestemd is, dan hoef je je er geen voorstelling meer van te maken, dan doe je gewoon dat wat bij jou past en hoort en laat je je daar volledig door leiden. Want wanneer je dat doet wat bij je past en hoort dan ben je automatisch gelukkig en zal iedereen die in jouw omgeving is, iedereen die op welke wijze dan ook met of aan jou verbonden is dit geluk ook mogen ervaren, mogen ervaren en mogen beleven. Dat het mogen beleven er op die wijze wel toe leidt dat deze persoon ook weer zijn of haar leven gaat leven is een ongeschreven regel. Een ongeschreven regel uit onvoorwaardelijke liefde, een ongeschreven regel die in geen enkel register staat, bestemd voor iedereen die durft te voelen. Voor de persoon die durft te voelen, door te leven, het leven te leven wat hem of haar aangeboden wordt of eigenlijk aangeboden is, het leven te leven waarvoor gekozen is toen de keuze nog juist was. Toen de keuze vanuit het hoogste bewustzijnsniveau, het "hoogst waardige" gemaakt kon en mocht worden. 

Want iets wat hoogwaardig is, iets wat van waarde is, is de leidraad en de basis voor het bewustzijn. Iets wat hoogwaardig en van waarde is, overstijgt alles wat bedacht en verzonnen is om dat wat zonder waarde is te vertegenwoordigen. En dat het vertegenwoordigen in dit geval totaal verschilt van het verkopen of aanprijzen van "iets ondefinieerbaars", daarbij wel het duidelijk maken van dat wat nodig is, of eigenlijk aan of naar het het licht brengen betekent, dat zal voor "iedereen" duidelijk worden. Voor iedereen die bereid is, die voorbereid is en in staat is, om werkelijk dat te zien wat nodig is, om in liefde, geluk en gezondheid te kunnen en mogen leven. Het "voorbestemde leven" te kunnen leven! Dat wat in ieder(s) belang is, in het belang van iedereen die en alles wat leeft, omdat dit de enige werkelijke waarde van het leven is. Het leven van ieder mens, ieder mens die iedereen die en alles wat leeft in liefde, geluk en gezondheid laat te leven. Omdat dit het leven is, het leven wat ieder mens die en alles wat leeft in liefde, geluk en gezondheid mag leven en zoals het leven behoort te zijn, het in leven hoort te zijn, het in leven mag wezen, door het in wezen te zijn. 

En als aanvulling nog dit: Jij hebt net als ieder ander jouw leven gekozen, alles wat je doet, zegt, denkt of laat, zorgt ervoor dat je krijgt wat je krijgt, krijgt wat je hebt maar ook zeker los mag laten. Los mag laten door het met liefde te omarmen, los mag laten door het met liefde te omgeven. Want wanneer je iets met liefde omgeeft, geef je erom, wanneer je iets met liefde omgeeft, sta je het toe om zichzelf te kunnen zijn. Want net zoals jij heeft ieder mens het recht op een eigen leven, een eigen leven met keuzes, keuzes tot het doen van dat wat juist is, maar ook zeker keuzes om dat wat onjuist is, keuzes om te doen en te laten. Dat het nooit aan de ander is om hierover een oordeel te vellen, is mij al sinds jaar en dag duidelijk. Ik kan en mag er ook geen oordeel over hebben, wek een mening. Dat de mening altijd mijn mening is en ieder ander zijn of haar mening kan en mag hebben is dat wat de wereld zo mooi maakt, is dat wat de wereld de wereld maakt waar de verschillen van mening kunnen leiden tot iets wat juist is of iets wat onjuist is, ik kies voor dat wat juist voelt, wat juist voelt voor mij en daarmee en daardoor ook geen enkel ander, geen enkel levend iets, op geen enkele wijze schade toebrengt. Omdat mijn intentie, mijn gevoel, dat wat mijn hart zegt en uit, juist is, Onvoorwaardelijke Liefde is!

En natuurlijk ook vandaag een aantal spreuken en uitingen, spreuken en uitingen van de afgelopen dagen, daarbij nog steeds de spreuk waarop ik gereageerd heb en een nieuwe spreuk, spreuken of uitspraken waarop ik enige dagen eerder gereageerd heb en iedere dag weer opnieuw wil, kan en mag reageren. Met dit keer een heel mooie link van een lied van Jacky Evancho, https://www.youtube.com/watch?v=foUrBztgzZA evenals de spreuken en uitingen. passend. Passend, wanneer je beseft, dat je alles zelf in de hand hebt en zelf in de hand mag houden, wanneer je weer vanuit liefde en vertrouwen leeft. Vanuit liefde en vertrouwen leven, wil zeggen vanuit liefde en vertrouwen delen. 

En omdat ik beide doe, ik vanuit mijn doen en laten, mijn hele zijn en wezen, wil, kan en mag delen, zullen deze voor iedereen die zich aangesproken voelt, iedereen die zich daardoor geroepen of zelfs aangeraakt voelt, weer passend zijn. Passend voor iedereen die en alles wat is, iedereen die zichzelf is en er net als ik op geheel eigen wijze iedere dag opnieuw voor kiest. Ervoor kiest om net als ik Volmaakt Gelukkig Zichzelf te zijn, Er te zijn, te zijn en te willen zijn in Leven! Er is en mag zijn, door hier, in en vanuit liefde te willen zijn! 











* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 

Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten