dinsdag 18 augustus 2015

Geduld leidt, terwijl ongeduld je zonder wezenlijk doel laat dwalen.

'Bron: NU.nl, 17 augustus en 18 augustus 2015 


'Het weer: Regen blijft weerbeeld bepalen' 

"Maandagavond en -nacht blijft het regenen, en de temperatuur daalt tot een graad of 14.  

Dinsdag trekt de regen langzaam naar het noorden weg en wordt het maximaal 18 graden. 

Vanaf woensdag wordt het droger en warmer. Tegen het weekend wordt het mogelijk 25 graden in een groot deel van het land." 

http://www.nu.nl/dvn/4107802/weer-regen-blijft-weerbeeld-bepalen.html  


'Het weer'

"In de nacht van maandag op dinsdag regent het in de noordelijke helft van het land. Volgens het KNMI blijft het elders waarschijnlijk droog. Dinsdag trekt de regen verder naar het noorden. Vanuit het zuidwesten klaart het 's middags iets op. Warm wordt het met ongeveer 18 graden niet. Woensdag wordt het droger en warmer, en later in de wek kan het 25 graden worden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie.

http://www.nu.nl/dvn/4107919/wordt-nieuws-dinsdag-18-augustus.html 


Dinsdag, start ook met regen, maar op het moment waarop ik mijn fruitafval en schillen weggooi, is het inmiddels droog. De zon doet ook vandaag weer haar best om iedereen dat te geven wat nodig is, dat te geven wat een bijdrage levert aan ieders zijn. Want dat het leveren van een bijdrage alleen lukt wanneer er aan ieders zijn gedacht wordt, er rekening gehouden wordt met iedereen die en alles wat leeft, dat is daarbij van nature inbegrepen. 

Van nature of standaard inbegrepen, omdat de zon exact weet en begrijpt wanneer het nodig is om over te gaan tot dat wat werkelijk van waarde is. Van waarde, om alles te laten groeien en bloeien, alles wat nodig is om dat wat groeit en bloeit ook werkelijk de kans te geven om in volledigheid te zijn. Want door volledig te zijn, zal de zon precies die dosis zonnestralen aan dat wat leeft geven wat nodig is. In mijn geval dat geven wat ik nodig heb, wat ik nodig heb om volledig te kunnen zijn. Omdat ook nu geldt dat ik kan en mag zijn wie ik ben, wanneer ik dat doe wat mij van nature gegeven is. Wat mij van nature gegeven is omdat ik dat nodig heb en wanneer ik dat doe, dat zeg, dat uit maar zeker ook dat laat wat bij mij past, ik werkelijk alles zal kunnen doen wat voor mij is weggelegd, waardoor ik er tevens voor de ander kan zijn, voor ieder ander die daar prijs op stelt. Ja, ieder ander die daar prijs op stelt zonder daar een bepaald verwachtingspatroon bij te hebben, onvoorwaardelijk. Dat ik dit als klein onderdeeltje van de grote wereld, van alles wat is zelf heb mogen ervaren en beleven vind ik wel het delen waard. 

Want hoe bijzonder is het dat je als gevoelsmens met een extreem lichte huid, een huid die gebruikelijk binnen de kortste keren verbrandt, ineens een hele middag aan zee kunt vertoeven met alleen de bescherming van factor 30, een petje en een zonnebril? Ja factor 30, een petje en een zonnebril, terwijl voorheen factor 50, met parasol nog niet voldeed of volstond? Hoe bijzonder is het, dat ik gewoon net als vele andere mensen, die de zon dag in dag uit op hun blote huid laten stralen ook ineens een hele middag aan zee kon zijn, zonder daar nadien de gevolgen van te ondervinden? Of zou juist het "bij" en "zonder", het antwoord zijn op deze vraag. Ik was er volledig, ik was er werkelijk, zonder gehinderd te worden door enige gedachte of enig idee maar ook. Ik genoot, ik genoot van dat wat ik zag, dat wat ik voelde, dat wat mogelijk was en dat wat ik deed. Want dat dit het enige was wat ik hoefde te doen, wist ik vanaf het moment waarop ik op het strand was, wist ik vanaf het moment waarop ik heerlijk kon genieten van de verkoelende zee. De verkoelende zee, die ik zo nu en dan opzocht, wanneer de warmte mij teveel werd. Wanneer de warmte mij dusdanig had gevoed, dat het verkoelen de manier was om weer verder te kunnen genieten.

Genieten, van de mensen, de dieren en alles om mij heen, alles om mij heen of eigenlijk om ons heen, omdat die middag speciaal voor ons samen was. De eerste middag sinds lange tijd op het strand, naast de gebruikelijk dagelijkse (avond)wandelingen of fietstochtjes. Naast de wandelingen en fietstochten langs de rivier, de zee, het water. Gewoon een middagje samen naar het strand, om heerlijk uitgerust te genieten van dat wat zoals nu wel blijkt nodig was. Nodig om bij te tanken, nodig om te acclimatiseren, nodig om nieuwe energie op te doen, die nodig was om verder te kunnen, verder te kunnen en verder te mogen in leven. In ons leven, het leven wat wij, Ulrich en ik hebben gekozen op het moment waarop we eraan gestart zijn, het moment waarop we ermee begonnen zijn, ervoor gekozen hebben, toen wij daar de kans voor kregen. De kans en onze vrije wil, de vrije wil om te leven. Het leven te leven zoals dit voor ons bestemd is, voor ons bestemd was, voorbestemd was, voorbestemd is.

Ja, voorbestemd, omdat ieder mens dat kan en mag doen wat bij hem of haar past en hoort. Dat kan en mag doen, wat in zijn of haar bestemming ligt. Want het doen wat in je bestemming ligt, wat in ieders, maar daarbij ook in onze bestemming ligt, is doen wat bij ons past en hoort. Omdat het zo (be)hoort te zijn, omdat dit zo (be)hoort te wezen en alles wat daarbij niet van toepassing is, ook werkelijk niet toepasbaar is. Niet toepasbaar, omdat dit geen deel meer van ons leven is. Geen deel meer is, geen deel meer uitmaakt van dat wat nodig is om te kunnen leven. Want het leven leven, is dat wat werkelijk nodig is, dat wat nodig is en een bijdrage levert aan wie we zijn. Wie we zijn als mens, wie we zijn als deel van het geheel, als onderdeel van alles wat leeft en alles wat is, alles wat natuurlijk is. Want iets wat natuurlijk is, kost geen energie, iets wat natuurlijk is, levert je datgene op wat nodig is om te kunnen leven. Zonder druk te kunnen leven, zonder druk te kunnen en mogen doen wat een bijdrage levert aan jouw zijn, aan ieder(s) zijn en aan het zijn van iedereen die en alles wat leeft, aan het samenzijn. Het samenzijn, dat wat nodig is, om de wereld werkelijk weer de hemel op aarde te laten zijn. Te laten zijn en en te laten wezen, in wezen te laten zijn. Want dat wij daar als mens een wezenlijk deel van zijn, een wezenlijk deel van alles wat leeft, een wezenlijk deel van de aarde en alles wat daarmee en daaraan verbonden is zijn, dat is wat ieder mens die leeft weer mag weten.

Dat is wat ieder mens die leeft en wezenlijk is, bij de les is, bewust is, bewust leeft en bewust dat doet wat voor hem of haar is weggelegd weer mag ervaren. Want ervaring, is de manier om werkelijk te leren, ervaring is de manier om dat wat je nodig hebt te kunnen voeden, te kunnen voeden en tot je te kunnen nemen. Omdat iets tot je nemen, alles te maken heeft met dat wat tot de eerste levensbehoefte hoort. Door iets te omgeven, om iets te geven, om jezelf te geven, om de ander te geven, om iedereen die en alles wat leeft te geven, krijg je de kans om dat te doen wat bij je hoort en bij je past. Want wat bij je hoort en bij je past, is de ander, ieder ander en al het andere, alles wat leeft te laten zijn. Zichzelf te laten zijn, zichzelf te laten wezen, alles in wezen zichzelf te laten zijn. En dat dit in wezen het enige is wat je als mens hoeft te doen, dat dit in wezen het enige is wat je als mens mag en kan doen, dat zal iedereen die is, die zichzelf is en ervoor kiest om overal zichzelf te zijn in iedere situatie, omstandigheid of gelegenheid, weer mogen zien, voelen, ervaren en beleven. Want het beleven, is het leven, het beleven is dat voelen, ervaren en weten wat werkelijk nodig is.

Nodig om de afgelopen dagen, het weekend of soms zelfs de hele vakantie te verwerken. Een plaats te geven, doordat er zoveel dingen waren die voorrang genoten, andere dingen die op dat moment belangrijker waren, andere dingen of gewoon iets anders was wat op dat moment de aandacht, tijd en energie waard was. In hoeverre jij daar zelf iets aan had, in hoeverre je daar zelf deel aan nam, onderdeel van uitmaakte of soms zelfs gedeeltelijk iets mee deed of kon doen, dat is natuurlijk geheel aan jou, is of was geheel aan jou. Want er is geen enkel ander persoon, geen enkel ander mens, geen ander die voor jou kan bepalen wat je moet doen.

Ja alleen jij zelf mag beslissen wat je moet doen, wat je moet zeggen, wat je moet denken of wat je moet laten om gelukkig te kunnen zijn. Want gelukkig zijn dat is in wezen dat wat ervoor zorgt dat je gelukkig bent, gelukkig bent en van waarde bent, van waarde om dat te kunnen doen waardoor je een bijdrage levert aan jouw maar daarbij ook aan ieders belang. Het belang van iedereen die en alles wat je dierbaar is, in het algemeen belang. Omdat een persoon die alleen in zijn of haar eigen belang iets doet of soms zelfs niets doet, op geen enkele wijze de bevrediging zal vinden, die daaraan verbonden is, verbonden is of is het toch verbonden zou zijn? Want dat dit laatste vaker aan de orde is dan je je maar voor kunt stellen, daar ben ik inmiddels zeker van. Daar ben ik zeker van omdat er maar heel weinig mensen zijn die gelukkig zijn en er ook iedere dag opnieuw voor kiezen om dit geluk te ervaren. Te ervaren of is het toch te willen ervaren? 

Hoe het ook zij, wanneer je dat doet wat bij je past en hoort, wat voor jou bestemd is, dan hoef je je er geen voorstelling meer van te maken, dan doe je gewoon dat wat bij jou past en hoort en laat je je daar volledig door leiden. Want wanneer je dat doet wat bij je past en hoort dan ben je automatisch gelukkig en zal iedereen die in jouw omgeving is, iedereen die op welke wijze dan ook met of aan jou verbonden is dit geluk ook mogen ervaren, mogen ervaren en mogen beleven. Dat het mogen beleven er op die wijze wel toe leidt dat deze persoon ook weer zijn of haar leven gaat leven is een ongeschreven regel. Een ongeschreven regel uit onvoorwaardelijke liefde, een ongeschreven regel die in geen enkel register staat, bestemd voor iedereen die durft te voelen. Voor de persoon die durft te voelen, door te leven, het leven te leven wat hem of haar aangeboden wordt of eigenlijk aangeboden is, het leven te leven waarvoor gekozen is toen de keuze nog juist was. Toen de keuze vanuit het hoogste bewustzijnsniveau, het "hoogst waardige" gemaakt kon en mocht worden. 

Want iets wat hoogwaardig is, iets wat van waarde is, is de leidraad en de basis voor het bewustzijn. Iets wat hoogwaardig en van waarde is, overstijgt alles wat bedacht en verzonnen is om dat wat zonder waarde is te vertegenwoordigen. En dat het vertegenwoordigen in dit geval totaal verschilt van het verkopen of aanprijzen van "iets ondefinieerbaars", daarbij wel het duidelijk maken van dat wat nodig is, of eigenlijk aan of naar het het licht brengen betekent, dat zal voor "iedereen" duidelijk worden. Voor iedereen die bereid is, die voorbereid is en in staat is, om werkelijk dat te zien wat nodig is, om in liefde, geluk en gezondheid te kunnen en mogen leven. Het "voorbestemde leven" te kunnen leven! Dat wat in ieder(s) belang is, in het belang van iedereen die en alles wat leeft, omdat dit de enige werkelijke waarde van het leven is. Het leven van ieder mens, ieder mens die iedereen die en alles wat leeft in liefde, geluk en gezondheid laat te leven. Omdat dit het leven is, het leven wat ieder mens die en alles wat leeft in liefde, geluk en gezondheid mag leven en zoals het leven behoort te zijn, het in leven hoort te zijn, het in leven mag wezen, door het in wezen te zijn. 

En als aanvulling nog dit: Jij hebt net als ieder ander jouw leven gekozen, alles wat je doet, zegt, denkt of laat, zorgt ervoor dat je krijgt wat je krijgt, krijgt wat je hebt maar ook zeker los mag laten. Los mag laten door het met liefde te omarmen, los mag laten door het met liefde te omgeven. Want wanneer je iets met liefde omgeeft, geef je erom, wanneer je iets met liefde omgeeft, sta je het toe om zichzelf te kunnen zijn. Want net zoals jij heeft ieder mens het recht op een eigen leven, een eigen leven met keuzes, keuzes tot het doen van dat wat juist is, maar ook zeker keuzes om dat wat onjuist is, keuzes om te doen en te laten. Dat het nooit aan de ander is om hierover een oordeel te vellen, is mij al sinds jaar en dag duidelijk. Ik kan en mag er ook geen oordeel over hebben, wek een mening. Dat de mening altijd mijn mening is en ieder ander zijn of haar mening kan en mag hebben is dat wat de wereld zo mooi maakt, is dat wat de wereld de wereld maakt waar de verschillen van mening kunnen leiden tot iets wat juist is of iets wat onjuist is, ik kies voor dat wat juist voelt, wat juist voelt voor mij en daarmee en daardoor ook geen enkel ander, geen enkel levend iets, op geen enkele wijze schade toebrengt. Omdat mijn intentie, mijn gevoel, dat wat mijn hart zegt en uit, juist is, Onvoorwaardelijke Liefde is!

En natuurlijk ook vandaag een aantal spreuken en uitingen, spreuken en uitingen van de afgelopen dagen, daarbij nog steeds de spreuk waarop ik gereageerd heb en een nieuwe spreuk, spreuken of uitspraken waarop ik enige dagen eerder gereageerd heb en iedere dag weer opnieuw wil, kan en mag reageren. Met dit keer een heel mooie link van een lied van Jacky Evancho, https://www.youtube.com/watch?v=foUrBztgzZA evenals de spreuken en uitingen. passend. Passend, wanneer je beseft, dat je alles zelf in de hand hebt en zelf in de hand mag houden, wanneer je weer vanuit liefde en vertrouwen leeft. Vanuit liefde en vertrouwen leven, wil zeggen vanuit liefde en vertrouwen delen. 

En omdat ik beide doe, ik vanuit mijn doen en laten, mijn hele zijn en wezen, wil, kan en mag delen, zullen deze voor iedereen die zich aangesproken voelt, iedereen die zich daardoor geroepen of zelfs aangeraakt voelt, weer passend zijn. Passend voor iedereen die en alles wat is, iedereen die zichzelf is en er net als ik op geheel eigen wijze iedere dag opnieuw voor kiest. Ervoor kiest om net als ik Volmaakt Gelukkig Zichzelf te zijn, Er te zijn, te zijn en te willen zijn in Leven! Er is en mag zijn, door hier, in en vanuit liefde te willen zijn! 




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 

Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten