woensdag 26 augustus 2015

Hebben is ervaring, het gevoel wat je kunt en mag delen en van belang is, je rijkste bezit.

'Bron: NU.nl, 25 en 26 augustus 2015 

'Het weer: Geleidelijk wat vaker zon' 

"Dinsdagochtend trekken de laatste buien in het oosten al snel weg en wordt het overal grotendeels droog. Verder schijnt dinsdag van tijd tot tijd de zon.

Het is vrij koel met maxima rond 20 graden, verder waait er een stevige wind uit zuidwestelijke richting, matig tot krachtig, met kracht 4 tot 6.

Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag gaat het weer regenen vanuit het zuidwesten. 

Woensdag wordt het warmer, lokaal 25 graden in het zuidoosten. Later op de dag kan er weer een onweersbui vallen."  

http://www.nu.nl/dvn/4112522/weer-geleidelijk-vaker-zon.html 



'Het weer' 

"Woensdag overdag breekt langzaam de zon door en wordt het 22 tot lokaal 26 graden. Later in de middag komen er stevige buien opzetten met kans op onweer, hagel en zware windstoten tot 90 km/uur. Donderdag wordt een bewolkte, regenachtige dag en is het hooguit 18 of 19 graden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie.

http://www.nu.nl/dvn/4112886/wordt-nieuws-woensdag-26-augustus.html 


Woensdag, start zonnig en dat de zon afgewisseld wordt door een buitje, dat neem ik op de koop toe. Dat neem ik op de koop toe, omdat het nodig is, omdat het nodig zal zijn en er uiteindelijk ook weer mensen, dieren, plantjes en bomen, kortom iets in de natuur is, wat hierbij gebaat is. Wat hierbij gebaat is en dit nodig heeft waardoor de balans weer hersteld kan worden. De balans, het enige wat werkelijk nodig is. De balans die nodig is om het leven "levens-waardig" te kunnen laten zijn. Het leven, het leven waard te laten zijn, omdat het leven het leven waard(ig) is. Het leven het waard is om geleefd te worden, ieder(s) leven het leven waard is. Omdat het leven, alles wat leeft een waarde vertegenwoordigt die er mag zijn. 

Want wat is het leven waard wanneer je als mens, als dier, als plant, boom of levend organisme, geen recht op leven hebt? Geen recht op leven hebt, doordat je er op voorhand al voor kiest om het leven te laten? Het leven te laten op het moment wanneer dit voor jou, genoeg is? Ja, wanneer het leven voor jou genoeg is, want dat dit gebeurt dat dit voorkomt en dat mensen hier bewust een keuze in maken, dat is iets waar nu nog een taboe op rust. Is iets waar nu nog een taboe op rust, omdat dit wordt gezien als een voortijdige levens beëindiging, een voortijdig of vroegtijdig levenseinde. Maar wie kan daar iets over zeggen? Wie kan er iets zeggen over de wijze waarop iemand zijn of haar leven leeft? Wie kan er iets zeggen over de wijze waarop iemand ervoor kiest om zijn of haar leven te leven? Want ieder mens heeft het recht om zijn of haar leven te leven, zelfs wanneer hij bewust het leven laat. Het leven laat voor wat het is en ervoor kiest om verder te gaan in een andere fase, een andere hoedanigheid, een andere omstandigheid. 

Ja, een andere fase, een ander hoedanigheid, een andere omstandigheid, omdat er op dit moment wel een aantal mensen zijn die hier inzage in hebben, er wel een aantal mensen zijn die hierover omschrijvingen kunnen geven, maar er nog steeds geen volledig beeld van is, geen duidelijke weergave van bestaat. En dat iets eerst aantoonbaar moet zijn, eerst inzichtelijk gemaakt moet worden, er eerst bewezen moet zijn, daar wordt iedere dag opnieuw op aangestuurd. En waarom, wanneer je niet zeker weet of iets werkt, ga je er toch niet aan beginnen, dan ga je er toch niet mee van start, dan besteed je je tijd toch liever aan iets wat wel werkt. Ja, zo zou je kunnen denken, zo zou je kunnen leven. Dat vertrouwen in dat wat komen gaat, dat wat komt en gaat, dat wat werkelijk een bijdrage kan leveren aan het leven en ieders zijn, iets is wat geen bewijs nodig heeft, heb ik al meerdere keren ervaren. Heb ik persoonlijk al meerdere keren ervaren en beleefd. Omdat ik er vertrouwen in heb? Omdat ik het gevoel heb dat het zo is? 

Ja, ik weet het zeker, ik weet het zeker dat mijn vertrouwen, mij dat laat doen wat bij me past, wat bij mij past en wat in het algemeen belang is. In het belang van mij, daarbij zeker ook in het belang van iedereen die en alles wat leeft. Omdat het anders geen zin heeft, geen zin, ik de woorden die ik iedere dag zonder daarover na te denken zomaar op het scherm zie verschijnen. En natuurlijk moet ik nadien de spelling controleren, want ik schrijf wat ik voel. Ik schrijf wat ik mag schrijven en vaak is dit spreektaal, de spellingcheck noemt het zelfs wel een breedsprakigheid. Maar iets wat een breed draagvlak heeft, kan waarschijnlijk niet op een andere wijze dan breedsprakig omschreven worden. Omdat de wij-ze waarop het voor iedereen bedoeld is, juist beter tot z'n recht komt wanneer iedereen er iets uit kan halen. Wanneer er voor iedereen iets inzit waarmee hij of zij iets kan. Tenzij de persoon die het leest kort en bondig is, de persoon die het leest in wezen zo gestructureerd is dat hij of zij aan één woord genoeg heeft.

Ja, aan een woord genoeg, om de rest erbij te bedenken. Om de rest er bij te bedenken of de rest erbij te voelen. Want voelen doe je op het moment waarop jij ergens een herinnering aan hebt. Voelen doe je op het moment waarop jij een vergelijkbaar iets hebt meegemaakt. Voelen doe je op het moment waarop jij in een vergelijkbare situatie zit. En wie kan nog zeggen dat hij of zij alles heeft meegemaakt, wie kan nog zeggen dat hij of zij overal van op hoogte is, terwijl hij of zij bij jouw weten een normaal leven leidt. Een normaal leven, want dat is wat jij ziet, dat is wat jij denkt en dat is wat jij weet. Wat zou er gebeuren wanneer je alles van de ander zou kunnen voelen? Wat zou er gebeuren wanneer je alles van de ander zou weten? Wat zou er gebeuren wanneer je weet hoe verdrietig, onzeker, misplaatst of zelfs ongewenst de ander zich voelt? Want dat dit vaker aan de orde is dan iemand zich kan bedenken, daar worden we nu dagelijks mee geconfronteerd. Daar worden we dagelijks mee geconfronteerd en het nieuws, alles wat op Social Media en in de wandelgangen gedeeld wordt, is daar het levend bewijs van.

Ja, het levend bewijs dat iedere omstandigheid, er één is die leidt tot. Het levend bewijs dat er zoveel mensen zijn die zich totaal niet gelukkig voelen, waarbij de één er zelf onder lijdt en met hem of haar naar alle waarschijnlijkheid een totale familie en vriendenkring, eenzelfde soort gevoel ervaren, door betrokken te zijn, door mee te leven of zelfs mee te lijden. Dat er ook levend bewijs is van het feit dat mensen die ongelukkig zijn, de ander er bewust in meenemen, door iedere dag hun frustratie, irritatie en alles wat hen ervan weerhoudt om gelukkig en daardoor gezond en wel te zijn te kunnen delen, daarvan zijn de bewijzen te over. Ja, de bewijzen te over, omdat er zoveel bewijs is, dat je er eigenlijk niet meer aan ontkomt. Tenzij je ervoor kiest om jouw geluk, jouw gezondheid en alles wat je mee mag maken, te laten leiden door vertrouwen, vertrouwen dat er en oplossing komt. Dat er een oplossing komt en je er tot die dag, op jouw wijze het beste van maakt. Dat doet wat voor jou mogelijk is, dat doet wat mogelijk en jou gegeven is. 

En dit laatste doe ik, dit laatste doe ik omdat ik vertrouwen heb en ik weet dat God met ieder mens een bedoeling heeft, je deze bedoeling weer herinneren is dat wat het leven, het leven waard maakt. Waardoor je dankbaar bent voor alles wat je mee mag maken zien en doen. Ik doe het met liefde, iedere dag opnieuw en blijf dit doen zo lang ik leef, zo lang ik mijn leven kan en mag leven. Omdat dit mijn leven is en ik deze kans met beide handen aangrijp, aanpak en dat doe, wat voor mij mogelijk is. Dat doe wat voor mij mogelijk is, waardoor ik mijn ervaringen en alles wat ik mag weten door bij mijn gevoel te blijven, door het Algemeen Belang voorop te stellen met iedereen kan en mag delen. Want dat het Algemeen Belang altijd voorop staat, daaraan ontkomt geen mens. En ik ben bijzonder dankbaar dat ik een mens ben en mijn leven heb mogen kiezen voordat ik het ben gaan leven. Ik de kans heb gekregen om mijn leven op de meest ultieme wijze te gaan leven. God wat ben ik u dankbaar voor mijn leven, alle mensen, die ik heb mogen ontmoeten, leren kennen, alle dieren en alles wat leeft. Want dankzij mijn leven, dankzij het feit dat u mij het leven hebt gegeven, heb ik mogen voelen wat liefde is. Liefde voor iedereen die en alles wat leeft, onvoorwaardelijke liefde!

En natuurlijk ook vandaag een aantal spreuken en uitingen, spreuken en uitingen van de afgelopen dagen, daarbij nog steeds de spreuk waarop ik gereageerd heb en een nieuwe spreuk, spreuken of uitspraken waarop ik enige dagen eerder gereageerd heb en iedere dag weer opnieuw wil, kan en mag reageren. Met dit keer een heel mooie link van een lied van Jacky Evancho, https://www.youtube.com/watch?v=foUrBztgzZA evenals de spreuken en uitingen. passend. Passend, wanneer je beseft, dat je alles zelf in de hand hebt en zelf in de hand mag houden, wanneer je weer vanuit liefde en vertrouwen leeft. Vanuit liefde en vertrouwen leven, wil zeggen vanuit liefde en vertrouwen delen. 

En omdat ik beide doe, ik vanuit mijn doen en laten, mijn hele zijn en wezen, wil, kan en mag delen, zullen deze voor iedereen die zich aangesproken voelt, iedereen die zich daardoor geroepen of zelfs aangeraakt voelt, weer passend zijn. Passend voor iedereen die en alles wat is, iedereen die zichzelf is en er net als ik op geheel eigen wijze iedere dag opnieuw voor kiest. Ervoor kiest om net als ik Volmaakt Gelukkig Zichzelf te zijn, Er te zijn, te zijn en te willen zijn in Leven! Er is en mag zijn, door hier, in en vanuit liefde te willen zijn! 




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 

Daarom ga ik door met mijn taak. 

Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. 


Want: 
Liefde overwint alles!" 
http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf


EN:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten