zaterdag 26 juli 2014

"All life is sacred, treat all beings with respect"

"Samen"

"Nederland geeft een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp"

Hoe bizar is het, dat tijdens de dag van Nationale Rouw in Nederland, maar ook de tweede dag die in het teken staat van het terugbrengen van de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17, er nog twee vliegtuigen verongelukken. Verongelukken, ja daar gaan we vanuit, omdat er nog geen andere berichtgeving is. Het eerste vliegtuig uit Taiwan, in Taiwan, tijdens een noodlanding op woensdag 23 juli waarbij 47 mensen het leven laten, er daarnaast ook nog 11 mensen gewond zijn geraakt. Maar ook donderdag 24 juli verongelukt in Mali een Algerijns vliegtuig wat vertrekt uit Burkina Faso, waarbij ook weer 116 mensen te betreuren zijn.

Het aantal Nederlandse slachtoffers bij de vliegramp met de MH17, komt sinds donderdag op 194 mensen, omdat één van de Duitse slachtoffers een in Nederland wonende vrouw blijkt te zijn. Dankzij de ceremoniële wijze waarop de Nederlandse Regering en alle betrokken partijen nu met de slachtoffers van de vliegramp omgaan, voelt het als waardig en ingetogen. Het wordt in het AD dan ook als volgt omschreven: "Eindelijk een respectvol eerbetoon". Dat dit nodig was, begrijpt ieder mens, die de beschikbaar gestelde beelden heeft gezien. Omdat de wijze waarop er de eerste dagen na de ramp met de slachtoffers en de bezittingen van deze mensen om werd gesprongen bij velen een diepe indruk heeft achtergelaten. Een indruk, dat wat we zien aan de hand van alles wat de media toont en er de afgelopen dagen via de media beschikbaar werd gesteld. 

En dan ontkom ik er niet aan om ook vandaag nogmaals te zeggen, dat tranen de woorden zijn, die het hart niet kan zeggen. Tranen zijn de woorden, die het hart niet uit kan spreken, omdat deze niet begrepen zullen worden. Omdat er maar heel weinig mensen zijn, die dit verstaan. Verstaan, dat wat er is gebeurd, en nog steeds gebeurt. Want naast het feit dat het mensen zijn die het slachtoffer zijn geworden van een ramp, ontstaan door oorlog of welke misstand dan ook, blijven het ook mensen, die er onbewust of bewust voor hebben gekozen, zichzelf in leven tekort te doen. Mensen die steeds verder van hun ware zelf af gaan staan, doordat alles wat om hen heen is,  in materie belangrijker is. Waardoor deze mensen, door het zichzelf tekort doen, er zonder zich er van bewust te zijn, voor hebben gekozen om zichzelf als offer te geven. Omdat zij alles wat er gebeurde in de wereld, alles wat een geliefde of iemand die hen lief was overkwam, op zichzelf betrokken. Alsof zij als het ware de pijn absorbeerde van alles en iedereen om hen heen. Een bizarre gedachte, een ongelofelijke gewaarwording of toch de waarheid? Ja, dat is het inderdaad, maar helaas ook de enige echte waarheid. 

Het verdrietige daarbij is, dat juist deze mensen, al zoveel pijn en verdriet hebben ervaren in hun leven, dat zij er onbewust in leven en bewust voorafgaand aan dit leven, voor hebben gekozen om het (slacht)offer te zijn. Omdat deze mensen tijdens het leven wat zij hebben geleefd, al zoveel pijn en verdriet hebben gevoeld en ervaren, waardoor ze er bewust van uitgingen, dat deze reis, hen zou kunnen helpen, om de energie te krijgen die nodig was, om verder te kunnen in het leven. Deze reis, de laatste aardse reis, om verder te kunnen, in leven. En zoals vandaag in het AD staat, waren er onder de reizigers van de vlucht MH17 meer mensen die zich uitgesproken hebben over het al dan niet veilig op de plek van bestemming aankomen. De vraag is en blijft natuurlijk altijd, wie doet dit niet? Want juist wanneer je iets doet wat je niet dagelijks doet, iets doet wat een bepaalde vorm van spanning met zich meebrengt, zullen de meeste mensen zichzelf deze vraag weleens stellen. Of ze dit ook naar de ander uitspreken blijft de vraag?

Openheid en eerlijkheid wordt in veel gevallen als kwetsbaar ervaren. Dat het je kwetsbaar opstellen de enige manier is om als mens vrij te blijven van blokkades, zal uiteindelijk ieder mens zelf ontdekken. De wijze waarop je je uit, de wijze waarop je iets deelt, is daarbij wel van belang. Want je kunt iets wat je beroert heel vaak zeggen en herhalen, waardoor je jezelf als het ware programmeert. Dat dit voor zowel de positieve als de negatieve gedachtegang geldt, zul je ook zelf ondervinden. Omdat alles wat je uitzendt, wat je in gang brengt, ook al is het maar een gedachte, altijd een connectie vindt. Omdat je onderdeel bent van een dusdanig groot geheel, dat het eigenlijk niet langer meer mogelijk is, om dit alleen bij en voor jezelf te houden. 

Daarbij is de ontwikkeling van de mens als organisch wezen, in een dusdanige stroomversnelling aan het raken, dat we er niet meer aan kunnen ontkomen. Want wat ik nu duidelijk mag maken, zal ongetwijfeld al door een aantal mensen zijn geconstateerd, maar nog niet gedeeld. DNA heeft nog meer betekenissen die al heel lang geleden duidelijk zijn geworden. DNA, staat voor:

* Denk Niet Altijd: Want denken over iets wat meestal niet positief is, door piekeren, zal uiteindelijk door het voeden van deze gedachte met energie werkelijk ontstaan. Dit geldt overigens ook voor de positieve variant. De variant die in het Algemeen Belang is wel te verstaan. Want wanneer je alleen met jezelf bezig bent, zal er ongetwijfeld een moment van geluk zijn, maar zul je door het ontbreken van werkelijke passie, die niet te verwarren is met obsessie, uiteindelijk tot de ontdekking komen, dat er eigenlijk niets in het leven is, wat ervoor zorgt dat je werkelijk gelukkig bent, omdat er altijd dingen zijn waarover je ontevreden bent, je ongelukkig bij voelt, het idee (ook een gedachte) dat je in een mindere positie verkeert dan de ander, zal er voor zorgen, dat je je de mindere voelt en als de mindere zult worden beschouwd en bekeken; 

* Doe Niet Alsof: Geldt voor het merendeel van de mensen, die net doen of alles zo goed gaat, terwijl ze eigenlijk het idee en gevoel hebben, dat het totaal niet gaat. Het idee (de gedachte) en daaruit voortkomend het gevoel, waardoor ze zichzelf dagelijks stimuleren met negatieve energie, die wanneer het lichaam dit gevoel uiteindelijk opslaat, ook werkelijk tot uiting komt in een vorm van ziekte. De reden waardoor het menszijn, dat wat je bent, veranderd in ziekzijn, waardoor het ziekzijn uiteindelijk het menszijn overneemt. Dat dit de werkelijke reden is van het groot aantal ziektes en ziektebeelden, komt omdat er zoveel verschillende mensen en daarmee ook verschillende organismen, levende deeltjes zijn, levende deeltjes die samen gevoed door gedachten en het handelen vanuit die betreffende gedachten, vorm krijgt; 

* Deel Niet Alles: Dit heeft niets te maken met het werkelijk delen, maar met het op een ondoordachte wijze uiten van negatieve emoties. Emoties en woorden die gebaseerd op elke negatieve gedachte voeding krijgt, voeding krijgt waardoor deze kan gaan groeien. Ja, groeien! Herhaling is de kracht van de Reclame, geldt ook in dit geval als de meest effectieve wijze, om iets dusdanig groot te maken, dat het zonder de juiste hulp niet meer te overzien is. Een gevolg van alles wat we als mens hebben geleerd, door het zien van de vele voorbeelden. Voorbeelden die niet als werkelijk voorbeeld zouden moeten worden genomen, omdat je iemand pas als voorbeeld kunt nemen wanneer je ook de gevolgen, het vervolg kent. Door te roepen en te schreeuwen, overschreeuwen we ons als mens vaak. We roepen en we schreeuwen, terwijl de woorden die onterecht zijn, niet rechtvaardig ook blijven hangen in het universum. Woorden en gedachten die opgevangen worden door alles wat en iedereen die hiervoor een voedingsbodem biedt. 

Dat dit de afgelopen tijd is gebeurd, kunnen we niet langer ontkennen. We kunnen dit niet langer ontkennen omdat de harde feiten en bewijzen keer op keer op tafel liggen. Ons getoond worden door de media, de diverse Social Media Sites en noem nog maar eens een aantal bronnen op. Dat dit dankzij het digitale tijdperk, wat de vooruitgang zou brengen, er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat dit ongeveer even zoveel negatieve uitwerkingen heeft, is al vaker bekend gemaakt. Dat dit vergelijkbaar is met alles rondom geld, wanneer het verkeerd besteed wordt of tijd, wanneer deze verkeerd besteed wordt, mag nu worden gezegd. Hoe we dit om kunnen keren, hoe we dit kunnen wijzigen, mag ik in de hierna volgende blogs aan iedereen dit dit lezen en weten wil laten zien. Daarbij geldt natuurlijk dat je datgene oppakt, waarvan jij het gevoel hebt, dat jij ermee geholpen bent. 

Geholpen, de verleden tijd van helpen. Dat dit de basis is en vormt voor alles wat er in de wereld speelt, de basis van de Nederlandse taal daarvoor als uitgangspunt geldt, zal ook iedereen weer spoedig gaan ondervinden. Ondervinden, ontdekken, opmerken, waardoor uiteindelijk iedereen dit kan, zal en mag ervaren. Omdat het nodig is, het leed de afgelopen tijd, buiten proportionele omvang heeft aangenomen. Ja buiten proportioneel, omdat ieder mens zijn of haar eigen portie ellende wel kan verstouwen, wel kan handelen, wel kan oplossen. Wanneer dit vermeerderd wordt met alles wat er door de media, de Social Media Sites en alles wat er dankzij de verbondenheid die mensen ervaren naast het samenzijn in geloofsgemeenschappen, in sportverenigingen en andere maatschappelijke betrekkingen of verbindingen, nu een halt mag worden toegeroepen, mag ik vandaag met iedereen delen. Het STOPT NU! 

We mogen allemaal weer gaan voelen, allemaal weer gaan ervaren en allemaal weer gaan beleven. We mogen allemaal weer gaan geloven en vertrouwen, omdat het ongeloof ons te lang geleid heeft. Omdat het ongeloof ervoor gezorgd heeft, dat we steeds verder van onszelf af zijn gaan staan. Omdat het ongeloof ervoor gezorgd heeft, dat we steeds meer en steeds verder staan. VERSTAAN, betekent niets meer of minder dan onszelf vergeten. De Ikke Ikke mentaliteit aannemen, waardoor jouw eigen IK, alleen komt te staan. Jouw eigen IK ervoor zorgt, dat je eigenlijk totaal geen verbinding meer voelt, de verbinding met je lichaam zelfs verloren bent. Volledig, bent kwijtgeraakt. Waardoor je geen levensenergie meer hebt. De energie die ervoor zorgt dat je in verbinding met alles en iedereen blijft. Levensenergie vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Want ondanks al het leed in de wereld, die al dan niet veroorzaakt is door de leidende en de lijdende mens in de wereld, mag bekend worden, dat juist deze mensen het zijn die voor de ommekeer kunnen gaan zorgen. Die voor de ommekeer gaan zorgen, doordat zij hun pijn, die in het kader van het veroorzaken van verdriet is ontstaan, zullen delen. Want door het delen van deze pijn, door het delen van dit verdriet, zullen de mensen die werkelijk voelen en mededogen tonen, de ommekeer zijn. Want we zijn in wezen allemaal kinderen van God. Kinderen, die in het leven wat zij mochten leven, nooit een vlieg kwaad zouden doen, altijd goedlachs, altijd bereid om de ander te helpen. Helpen uit onvoorwaardelijke liefde. Want we zijn en blijven, hoe wonderbaarlijk dit ook klinkt, ons totale leven kinderen, kinderen van God wel te verstaan. Een kind, ongeacht de "aardse leeftijd" die we mogen bereiken. Allemaal kind, als in "al zijn kinderen", zullen we als kinderen, altijd onder zijn hoede blijven, onder zijn hoede vallen, onder zijn hoede zijn. Ongeacht de fouten die we maken in het leven, ongeacht wat we doen, of welke keuzes we maken, zullen we allemaal de kans krijgen, om dit te herstellen, het goed te maken, door het juiste te doen, omdat God geen oordeel heeft. 

Geen Oordeel heeft, waardoor Hij ons vanuit Onvoorwaardelijke Liefde Zijn Zoon Jezus Christus heeft gegeven. Waardoor wij dankzij Jezus en de 10 geboden die op ons hart geschreven staan, allemaal de kans hebben om het eeuwig leven te ervaren. Het eeuwig leven, waardoor we onze ziel kunnen vervolmaken en weer één zullen zijn. Weer heel zullen zijn. Want éénzijn is Heelzijn! Weet dat ieder mens uniek is, ieder mens eigen keuzes maakt, mijn keuze niet de jouwe is, mijn keuze niet de jouwe hoeft te zijn: 

Dat de mensen die leiden, de mensen die veroorzaken, zelf ook kinderen zijn die lijden, omdat zij de pijn en het verdriet van alles en iedereen voelen en dit volledig op zichzelf betrekken, zorgt voor de vicieuze cirkel. De vicieuze cirkel, die alleen doorbroken kan worden, wanneer er iemand is, die dit stopt, doordat hij of zij (of nog liever alle kinderen van God) ervoor zorgen, dat het nu mag wijzigen. Wijzigen, omdat de pijn die alle nabestaanden, alle erven nu voelen, niet meer dragelijk is. Niet meer meer te verdragen is. We mogen deze pijn niet langer (o)verdragen op een volgende generatie. DNA pijn die we overdragen op anderen, op onze geliefden, op de mensen die ons na aan het hart staan. De mensen waar we zoveel van zeggen te houden. De mensen die ons zo lief zijn. 

Lieve Mensen STOP HIER MEE! STOP HIER NU MEE! VERGEEF, VERGEEF EN VERGEEF!

Want Egocentrisch betekent niets meer of minder, dan alles wat er is op onszelf betrekken, alles wat er is willen voelen. Alles wat er is aan pijn, leed en verdriet, onze pijn, leed en verdriet te maken en in stand te houden. Door eigen keuze, door wat we gewaarworden!  

"GEWAARWORDEN: 
A. Met betrekking tot al datgene wat buiten den mensch ligt. Bespeuren, bemerken; inzonderheid met betrekking tot hetgeen men met het gezicht bespeurt. 
B.  Met betrekking tot het innerlijk gevoel. Bewustzijn krijgen van eene inwendige aandoening, hetzij veroorzaakt door indrukken van buiten, hetzij niet als het uitwerksel daarvan gevoeld. 
C.  Met eene omstandigheid als voorwerp, waarin ook de persoon, die als onderwerp genoemd, zelf is betrokken. Gevoelen, ondervinden." http://www.inl.nl/zoekresultaten?q=gewaarworden

We voelen niet meer. We zijn het contact met onszelf, ons interne communicatiesysteem kwijt. We voelen de verbondenheid alleen nog in Pijn. Pijn, de aanwijzing van het lichaam of de geest, die ervoor gezorgd heeft, dat je als mens iets mag veranderen. Pijn, die je als mens mag voelen, om je als mens weer bewust te worden, van het feit, dat jij iets mag veranderen. Door als mens niet naar je gevoel te luisteren en gehoor te geven aan alles wat de maatschappij of jouw maatschappelijk positie van je verlangde, heb je jezelf tekort gedaan. We hebben niet naar onszelf geluisterd en daardoor werden we geconfronteerd met ziekte, leed, pijn en verdriet. 

Wanneer we ervoor kiezen om nog langer niet naar onszelf te luisteren, niet te voelen en alleen maar te denken, houden we al het negatieve, inclusief ziektes, alles wat ons pijn doet, verdriet oplevert en schaadt tot in lengte van dagen in stand. Dan zijn we niet egoïstisch maar egocentrisch bezig. Dan beslissen we nu de over de toekomst van de komende generatie. ALSJEBLIEFT luister naar je gevoel. Gebruik jouw gevoel om het juiste te doen. 

VERGEEF VERGEEF EN VERGEEF: De waarheid, dat wat ieder mens weet, alleen velen nog steeds niet toe durven te geven, omdat huilen als zwak wordt gezien. Omdat huilen alleen mag, wanneer je er een gegronde reden voor hebt. Waarom moet er een reden zijn? Redenen te over, redenen genoeg, in een wereld die totaal op zijn kop staat. Een wereld, waarin we alleen nog lijken te kunnen huilen op het moment waarop we verlies lijden. Verlies, is één emotie die in waardigheid en met respect getoond mag worden. Alle emoties mogen met respect behandeld en getoond worden. Met respect behandeld en omschreven worden. Met respect behandeld en gezegd worden. 

MET RESPECT, ons kunnen uiten, door communicatie, door te vergeven, uit mededogen, uit medeleven. Dat waar wij als mens zo goed in zijn, omdat dit het enige is, wat ons uniek maakt, wat ons anders maakt, dan al het andere in de wereld, alle levende organismen. Dat wat ons het leven maakt! 

Ik bid voor alle mensen die pijn en verdriet hebben en wens hen liefde, licht en kracht om alles te verwerken en het juiste te doen. We hebben allemaal ooit het voorbeeld gekregen: Want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren zoon gegeven heeft. (Johannes 3:16).

Daarbij de woorden van de Dalai Lama, uitgesproken in een filmpje op een eerder blog deze week: "Als je je leven eerlijk leidt, op een oprechte manier, vrijmoedig, transparant, dan krijg je meer zelfvertrouwen. Maar als je je leven op een hypocriete manier leidt, met negatieve gevoelens naar anderen zoals achterdocht en wantrouwen dan kun je geen zelfvertrouwen ontwikkelen." 

Ik kies voor mezelf, daarbij voor iedereen die en alles wat leeft. Daarom:


“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

En daarbij zeker ook het volgende lied: https://www.youtube.com/watch?v=EmDQFWNjHpA

Dank u Lieve Heer, Dank u Jezus Christus, Dank u, dat ik mezelf ben en mag zijn en mij mag laten leiden door Uw Onvoorwaardelijke Liefde, Uw Enige en Onvoorwaardelijke en Eeuwigdurende Waarheid.  Niet omdat ik het verdiend heb, maar om Jezus wil, AMEN.

Native American 10 Commandments
1. The earth is our Mother, care for her ~ De aarde is onze Moeder, zorg goed voor haar;
2. Honor all your relations ~ Eer al je relaties,
3. Open your heart and soul to the Great Spirit ~ Open je hart en ziel voor de Almachtige;
4. All life is sacred; treat all beings with respect ~ Alles wat leeft is heilig; behandel deze met respect;
5. Take from the Earth what is needed and nothing more ~ Neem alleen van de aarde wat nodig is en niet meer dan dat;
6. Do what needs to be done for the good of all ~ Doe wat nodig is in het belang van iedereen die en alles wat leeft;
7. Give constant thanks to the Great Spirit for each new day ~ Toon dagelijks u dankbaarheid, voor elke nieuwe dag en spreek dit uit naar de Almachtige;
8. Speak the truth; but only of the good in others ~ Spreek de waarheid; maar alleen over het goede in de ander;
9. Follow the rhythms of nature; rise and retire with the sun ~ Volg het ritme van de natuur; waak en slaap met het op en ondergaan van de zon;
10. Enjoy life's journey, but leave no tracks ~ Geniet van de levensreis, maar laat geen sporen na. 

En natuurlijk mijn luisterboek: http://youtu.be/NwwuvZEltjk Je kunt het ook lezen onder de volgende link: http://dehofvanhetheden.nl/pdf/levenlerenherinnerenweten.pdf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten