donderdag 10 juli 2014

Waarom het leven de moeite waard is en iedereen er weer van mag genieten!

"Droom van Oranje voorbij na missers van Vlaar en Sneijder" en "Boom schrijft geschiedenis" Dit kopt het AD van 10 juli 2014. Zou het hierom gaan of is dit maar een klein stukje van het geluk wat veel mensen als geluk zien? Ja, dat zou je denken, zeker wanneer je op dezelfde pagina ook nog het volgende leest: "Brazilië verwerkt de kater" en helemaal na het volgende item: "De Jackpot valt zeker!"

Mooi of eigenlijk heel verdrietig, dat dit het nieuws is wat een groot deel van de mensen bezighoudt? Wanneer je "voorpaginanieuws 10 juli 2014" op Google intikt, krijg je meteen de site http://www.nieuws.nl/ te zien. Het overzicht wat dan getoond wordt, is ook weer heel bijzonder. Ik heb daarom een opsomming van de eerste acht artikelen genomen, wat heel veel weergeeft:
http://www.nieuws.nl/algemeen/20140710/Nederlanders-zijn-ziek-van-uitschakeling-Oranje
http://www.nieuws.nl/algemeen/20140710/Fonds-doneert-ton-voor-dinoskelet-Naturalis;
http://www.nieuws.nl/algemeen/20140710/Arrestant-heeft-vaak-psychisch-of-drugsprobleem;
http://www.nieuws.nl/algemeen/20140710/Isolatiesubsidie-voor-geluidshinder-windmolens;
http://www.nieuws.nl/algemeen/20140710/Nooddijken-aangelegd-in-Limburg-na-wateroverlast;
http://www.nieuws.nl/economie/20140710/Amsterdam-stijgt-op-durestedenlijst-voor-expats;
http://www.nieuws.nl/sport/20140710/WK-2014-Oranje-reageert-op-uitschakeling-door-Argentinie; De kop luidt echter 'Troostfinale liever afschaffen'
http://www.nieuws.nl/algemeen/20140710/Weinig-incidenten-na-uitschakeling-Oranje#; De kop luidt, 'Volk draagt lot rustig'.

Een bijzonder overzicht, waarvan de eerste en de laatste eigenlijk het meest veelzeggend zijn. Voetbal wordt gezien als volksfeest, als iets wat ervoor zorgt dat de mens zich goed voelt, maar ook zeker laat zien dat mensen totaal ontregeld raken wanneer deze positieve gevoelens niet waargemaakt kunnen worden. Is dit werkelijk de bedoeling en de manier om een mens het geluk te laten ervaren? Is dit werkelijk de enige mogelijkheid om mensen gelukkig te laten zijn of is dit een zwart/wit gedachte? Er gaat namelijk meer geld om in de voetballerij dan in de hele gezondheidszorg wereldwijd gezien. Waar ligt dan de grens?  

Dit was ook de vraag die ik stelde met betrekking tot de uitspraak over leven en dood. Want: "Waar ligt de grens in het doen van uitspraken over leven en dood?" En zou deze uitspraak een bijdrage leveren aan het mogelijk verbeteren of aanzetten tot het gezonder willen leven, het ervoor kiezen om (weer) gelukkig te zijn, dan zou daar nog iets van te zeggen zijn. Vaak is dit helaas niet het geval. En dit klinkt wellicht oneerbiedig, het gaat helaas over het "EGO" van de persoon. De dokter of behandelaar weet niet wat er meer aan gedaan kan worden, dan alles wat al geprobeerd is en vertelt daardoor dat de persoon uitbehandeld of opgegeven is. En natuurlijk zal deze arts zich ook rot voelen, ik kan me niet voorstellen dat iemand die het als roeping ziet om mensen beter te willen maken ervoor kiest om zich op deze wijze zichtbaar te maken, op de kaart te zetten of zichzelf te profileren. Je praat over mensenlevens, een mens met een vader, moeder, man, vrouw, broers, zussen, kinderen, soms zelfs kleinkinderen en achterkleinkinderen. Mensen die een heel leven lang gewerkt, gezorgd en alles gedaan hebben wat de maatschappij van hen verlangt. Omdat het hen is geleerd, hen op die manier is bijgebracht. 

En wanneer je dit stukje over EGO ziet, dan kun je niet ontkennen, dat dit in de wereld van NU als heel negatief gezien en beschouwd wordt. Terwijl een goed functionerend EGO het belangrijkste is wat er bestaat. EGO staat namelijk niet voor egoïsme, maar over de positieve variant, Elk Gevoel Over Is Mij Eigen! Jij hebt de regie over, jouw lichaam, jouw verstand, jouw geest en dus ook over jouw gevoelens. En allemaal door de wijze waarop je jezelf uitlaat naar de buitenwereld toe. Over alles wat je zegt, denkt, doet en laat. Want alle uitspraken die je doet, alles wat je doet, maar ook alles wat je gedaan hebt in het verleden, zit in jouw EGO opgeslagen. Hoe gaat jouw EGO daar mee om? Wat doet dit met jouw eigen gevoel over? Heb jij je laten leiden door de dingen in het verleden die je wellicht geschaad hebben, dan is ziek zijn of ziek worden een logisch vervolg. Een verklaring van het moment waarop dit ontstaan is, zou je daarbij kunnen helpen.  

Maar moet je dit willen verklaren om het te verhelpen, waarom zou je dit willen? Waarom zou je dit doen? Wie help je hier mee en wat levert het je op? Ziek zijn is vreselijk, het geeft aan dat er iets niet in de haak is, dit jou niet zomaar overkomt. Het geeft aan dat jij er ook echt zelf iets mee mag en kan doen. Ja mag en kan, wanneer jij wilt dat dit verandert. Jij en alleen jijzelf, niemand anders dan jij, tenzij je ervoor kiest om de ander jouw probleem, wat je zelf tot stand gebracht hebt, waar je zelf voor gekozen hebt, door een ander wilt laten verhelpen. Laat dat nu net iets zijn wat niet bestaat, niet kan. 

Want een ziekte zit alleen in jou, is alleen in jouw DNA terug te vinden. DNA, jouw blauwdruk, dat wat jou maakt tot wie je bent. Dat wat jou verbindt met de mensen die bij jou horen. Mensen die onderdeel zijn van jouw familie, mensen waarmee jij verbonden bent. Ja, dat denken inderdaad de meeste mensen. De mensen die dit onderzoeken, de mensen die dit bestudeerd en onderzocht hebben en de mensen die tot de ontdekking gekomen zijn dat ieder levend iets een eigen DNA heeft. DNA, heeft echter veel meer betekenissen dan ooit iemand maar zou kunnen bedenken. http://www.nu.nl/wetenschap/3653550/dubbele-betenis-van-dna-ontdekt-.html

DNA heeft meer betekenissen, Direct Naar Anderen en Direct Naast Anderen. De eerste twee zijn de twee verbindingen waardoor je verbonden bent met je familie, iedereen die je kent, die ooit maar op je pad geweest is of die iets betekend heeft in jouw leven. Waardoor alles wat hen aangaat jou beroert, jou iets doet en ervoor zorgt dat je je verbonden voelt. Verbonden door een gevoel van erkenning, herkenning of acceptatie. Dit zorgt er overigens in veel gevallen ook voor dat je de gevoelens, de acties en reacties van deze mensen oppikt. Het is aan jou om er iets of niets mee te doen. Jij bepaalt dit helemaal zelf. Dit is onderdeel van de vrije wil, die je als mens gekregen hebt, op het moment waarop je dit leven bent gaan leven. Op het moment waarop je de verbinding met het Universum bent aangegaan. Je ervan afkeren en doen alsof het niet bestaat, zal ervoor zorgen dat je altijd iets zult missen, er iets ontbreekt, je iets te kort komt of iets nodig hebt. De hierna volgende link geeft de verbondenheid bijzonder goed weer. Want de zoon van Arjen Robben houdt zijn emoties niet in en laat zijn tranen rijkelijk vloeien. Dat de commentator dit ook heeft, geeft te kennen dat de man ook verbonden is. http://www.lindanieuws.nl/dossiers/wk14/belgische-commentator-brult-het-uit/

Omdat het een verbinding is, een verbinding als een ketting, waarin alle mensen als schakeltjes horen. Het ontbreken van een schakeltje, kan voor jou, de start en de reden van een tekortkoming of iets missen betekenen. Dat dit een tekortkoming in het gevoel is, is voor heel veel mensen niet te begrijpen. Dat de tekortkoming in het gevoel een lichamelijke of geestelijke uitwerking heeft, nog minder. Alle mensen die in jouw DNA verbinding zitten, zullen hiermee geconfronteerd worden, zullen hiermee te maken krijgen, zullen dit ervaren, tenzij zij ervoor kiezen dit niet te willen voelen als tekortkoming, door erkenning, herkenning of acceptatie. De enige manier om dit te bereiken is doordat zij ervoor kiezen zichzelf te zijn en door volledig bij zichzelf te blijven. Dat dit in iedere situatie en op elk moment in het leven zo hoort te zijn en blijven is natuurlijk best een opgave. 

Want wie wil dit, wie kan dit? Zeker wanneer je van iemand houdt en je weet wat de persoon meegemaakt en beleefd heeft? Natuurlijk mag je weten dat dit ronduit verdrietig is, de ander helpen door zijn (of haar) pijn te delen, is niet (of nooit) de oplossing, tenzij je er objectief naar kunt kijken. Omdat je weet dat dit het pad van de ander is en hij (of zij) er zelf voor gekozen heeft. Dit pad zelf zal moeten bewandelen, en alles wat er op zijn pad komt zelf zal kunnen en mogen oplossen. Alleen wanneer de ander jou om hulp vraagt en je dit emotioneel ook aankan, zal het geen effect op jou hebben, zul jij je hier niet door belast voelen. In iedere situatie jezelf zijn en blijven, is de manier om dit ook werkelijk te kunnen en ook werkelijk te realiseren. Hoe doe je dat in een wereld waarin zoveel van je verwacht en gevraagd wordt. Kan dit wel? Wordt jouw EGO dan niet te groot? NEE, want wanneer je jezelf bent, kun je door erkenning, herkenning en acceptatie omgaan met alles wat er op je pad komt en met iedereen die op je pad komt. Een voorwaarde daarbij is dat je je emoties toont, alle emoties. De wijze waarop je dit doet en de intensiteit waar dit mee gepaard gaat, is daarbij hetgeen ervoor zorgt dat je ermee belast wordt of erdoor ontlast wordt.

Want, je kunt ervoor kiezen om de ziekte van een persoon in jouw DNA stroom te willen voelen. Ja, je kiest ervoor, bewust of onbewust. Weet dat je er dus ook bewust of onbewust voor kiest om jezelf te zijn en jezelf te blijven. Ook dat heeft met erkenning, herkenning en acceptatie te maken. Mensen die deel uitmaken van jouw familie, zijn onderdeel van jouw DNA, zitten in jouw DNA stroom verweven. Nu volgt de tweede betekenis van DNA: Duidelijk Naar Anderen en Duidelijk Naast Anderen, is de manier waarop je ervoor zorgt, dat de ander weet dat je betrokken bent, betrokken wilt zijn, er daarbij niet voor kiest om het leed van de persoon jouw eigen leed te maken. Doordat je er bewust voor kiest om het leed bij de ander te laten. Het draait dus allemaal om communicatie. Duidelijk communiceren, dit erken, herken en accepteer ik wel, dit erken, herken en accepteer ik niet. Ik ben er voor je, maar kies voor mij, het leven wat ik heb mogen kiezen, toen ik dit leven mocht gaan leven en er voorafgaand aan, even naar heb mogen kijken.

Kijken naar, een vooruitzicht, want dat is wat God jou heeft laten zien, voor je jouw keuze hebt gemaakt. Jouw keuze, vanuit je hart, omdat je wist dat het goed was. Omdat je wist dat jij een bijdrage mocht leveren aan een zinvol leven. Zinvol, door communicatie. Zinvol, door DNA, en welke variant van de hierboven genoemde je ook neemt, is volledig aan jou, is niet God's keuze maar jouw keuze. Jouw vrije wil. Wat ben ik God dankbaar! Wat mooi, dat God mij, maar ook ieder ander deze kans gegeven heeft en dat je er als mens daarom zelf voor kunt kiezen verbonden te zijn met mensen die bij jou horen. Mensen die onderdeel zijn van jouw familie, mensen waarmee jij verbonden bent. Wie zegt dat dit niet zo is, of zich afkeert van de personen of mensen die in zijn of DNA verbinding horen, zullen daar bewust of onbewust hinder van ondervinden. Hinder omdat het letterlijk de ontbrekende schakel kan zijn. De schakel in een verbinding. Een verbinding die nodig is om te kunnen groeien, om je te kunnen ontwikkelen en om je te kunnen uiten.

Een verbinding is als een samenwerkingsverband met een persoon of personen die bij jou horen. Een samenwerkingsverband, of verbinding voor het leven. Het verbreken van de verbinding of je ervan afkeren, zorgt voor een blijvend ontbreken. Het ontbreken van geluk, het ontbreken van liefde of eigenlijk het ontbreken van levenskracht, die nodig is om te kunnen genieten. Genieten, is alleen mogelijk, wanneer je kunt delen. Delen, zonder daarbij aan jezelf maar vooral aan de ander te denken. Dit kan wanneer je jezelf bent en blijft. Hoe lang ga jij er nog voor kiezen om niet jezelf te zijn, om je te belasten met alles wat niet bij jou hoort en past? Hoe lang laat jij je leven nog leiden, door alles en iedereen om je heen, zonder jezelf te zijn? Wat geef jij je kinderen, je geliefden en dierbaren mee?

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten