woensdag 23 juli 2014

"Tears are words the heart can't say" een Quote van Facebook!

"Dag van nationale rouw"

"Vandaag herdenkt Nederland de slachtoffers van de ramp met de vlucht MH17"

Vandaag, maar ook alle voorafgaande dagen aan deze dag, de dag die ingesteld is als "Dag van Nationale Rouw" is er onnoemelijk veel verdriet geweest. Verdriet om het verlies van de mensen, die voor velen zo belangrijk zijn of zoals vele mensen omschrijven, zo belangrijk waren. Voor velen zo belangrijk waren, omdat zij in leven niet meer bij hen zijn. Omdat deze mensen het leven hebben gelaten, verongelukt, waarbij ik de toedracht, daarbij ook de persoonlijke reden voor ieder van hen en de zin ervan, voor nu nog niet kan, wil en mag noemen. Het verdriet om het verlies, is namelijk vele malen groter, dan alles wat er aan andere emoties nog meer speelt. Alles wat er aan andere emoties nog meer aanwezig is. Alsof de tranen gemaakt zijn, om de andere emoties te doven. De tranen gemaakt zijn, om de andere emoties weg te spoelen, om ervoor te zorgen, dat zij zich niet zullen vastzetten, huisvesten en of vestigen. De tranen ervoor gemaakt zijn, om de andere emoties niet te laten (over)heersen, omdat de nabestaanden, door het uiten van verdriet, pijn, onmacht en ongeloof, nu het meest gebaat zijn. Het uiten en loslaten, van verdriet, pijn, onmacht en ongeloof.

Want tranen zijn de woorden die het hart niet kan zeggen. Tranen zijn de woorden die het hart niet uit kan spreken, omdat deze niet begrepen zullen worden. Omdat er maar heel weinig mensen zijn, die dit verstaan. Verstaan, dat wat er is gebeurd, toen de mensen, die zichzelf tekort hebben gedaan, ervoor kozen om zichzelf als offer te geven. Omdat zij alles wat er gebeurde in de wereld, alles wat een geliefde of iemand die hen lief was overkwam, op zichzelf betrokken. Alsof zij als het ware de pijn absorbeerde van alles en iedereen om hen heen. Een bizarre gedachte, een ongelofelijke gewaarwording of toch de waarheid? Ja, dat is het inderdaad, maar helaas ook de enige echte waarheid. Omdat juist deze mensen, al zoveel pijn en verdriet hebben ervaren in hun leven, dat zij er onbewust in leven en bewust voorafgaand aan dit leven, voor hebben gekozen om het (slacht)offer te zijn. Omdat deze mensen tijdens het leven wat zij hebben geleefd, al zoveel pijn en verdriet hebben gevoeld en ervaren, waardoor ze er bewust van uitgingen, dat deze reis, hen zou kunnen helpen om de energie te krijgen die nodig was om verder te kunnen in het leven. Deze reis, de laatste aardse reis, om verder te kunnen, in leven.

Dat het echter op deze wijze zou gaan, op deze wijze zou gebeuren, hen dit zou overkomen, had niemand kunnen voorzien, had niemand kunnen voorspellen, tenzij de persoon die "voor de grap" een foto op Facebook heeft geplaatst van het vliegtuig met daarbij de woorden: "Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d'r uit", zich toch iets herinnerde. Of hij een voorgevoel heeft gehad, als in een herinnering, een herinnering, aan wat er mogelijk zou kunnen plaatsvinden, daar kan ik niets over zeggen. Dit zal alleen de persoon zelf kunnen bevestigen. Dat ik erop vertrouw dat dit ooit gebeurt, is wellicht nog veel ongeloofwaardiger. Hieronder de link: http://www.lindanieuws.nl/dossiers/vluchtmh17/internationale-aandacht-voor-volendamse-cor-schilder/ 

Ja ongeloofwaardig, want lieve mensen, daar gaat het allemaal om. We geloven niet meer, laten ons leiden door wat we denken te zien, denken te horen en denken te weten. Omdat we alles eerst bewezen willen zien. Bewezen, bewezen als in feiten, harde feiten. En ik mag je nu zeggen, terwijl de tranen over mijn wangen lopen, dat tot op heden, tot de dag van vandaag, de dag waarop Nederland de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 gedenkt, De Dag van nationale rouw, heeft afgekondigd, zelfs de harde feiten nog steeds nergens toe hebben geleid. Nog niet hebben geleid, tot het besef, dat alleen het goede doen, het juiste doen, vergeven, ervoor zorgt, dat er iets wijzigt. Daarbij dat het straffen en het veroordelen van de mensen, die dit op hun geweten hebben, leidt, tot het in standhouden van alle ellende, daarbij het in stand houden van al het leed.

Alle ellende en al het leed in de wereld, waardoor mensen die leiden, nog meer pijn zullen voelen. Ellende, leed en pijn, waardoor de mensen die verdriet hebben, nog meer verdriet zullen ondervinden, ervaren en beleven. En dat de slachtoffers juist de mensen zijn, die in het leven wat zij leven nooit een vlieg kwaad zullen doen, altijd goedlachs zijn, zal iedereen kunnen bevestigen. Want we blijven, hoe vreemd het ook klinkt, ons totale leven kinderen, kinderen van God wel te verstaan. Een kind, ongeacht de "aardse leeftijd" die we mogen bereiken. Allemaal kind, als in "al zijn kinderen", zullen we als kinderen, altijd onder zijn hoede blijven, onder zijn hoede vallen, onder zijn hoede zijn. Ongeacht de fouten die we maken in het leven, ongeacht wat we doen, of welke keuzes we maken, zullen we allemaal de kans krijgen, om dit te herstellen, het goed te maken, door het juiste te doen, omdat God geen oordeel heeft. 

Geen Oordeel heeft, waardoor Hij ons vanuit Onvoorwaardelijke Liefde Zijn Zoon Jezus Christus heeft gegeven. Waardoor wij dankzij Jezus en de 10 geboden die op ons hart geschreven staan, allemaal de kans hebben om het eeuwig leven te ervaren. Het eeuwig leven, waardoor we onze ziel kunnen vervolmaken en weer één zullen zijn. Weer heel zullen zijn. Want éénzijn is Heelzijn!

Het stukje uit mijn boek: Leven Leren Herinneren weten mag ik jullie niet onthouden: "Een kind wat wordt geboren met een blokkade zal in zijn eerste fase heel wat moeten overwinnen. Wanneer het daar doorheen komt, zal er een ongelofelijke vechtlust ontstaan die niemand zich kan voorstellen. Het kind heeft namelijk in een vorig leven een gelijksoortige confrontatie moeten ondergaan en krijgt door het kiezen van dit leven, de kans iets af te maken. Dat deze kinderen heel positief zijn en altijd goedlachs is iets wat automatisch wordt ingebouwd." 

De link van het luisterboek is bijgesloten, voor iedereen die dit wil weten. http://youtu.be/NwwuvZEltjk Je kunt het ook lezen onder de volgende link: http://dehofvanhetheden.nl/pdf/levenlerenherinnerenweten.pdf
Lees voor de volledigheid ook de volgende link: http://www.dehofvanhetheden.blogspot.nl/p/waarom-de-hof-van-het-heden-en-dare-to.html Weet dat ieder mens uniek is, ieder mens eigen keuzes maakt, mijn keuze niet de jouwe is, mijn keuze niet de jouwe hoeft te zijn: 

Dat de mensen die leiden, de mensen die veroorzaken, zelf ook kinderen zijn die lijden, omdat zij de pijn en het verdriet van alles en iedereen voelen en dit volledig op zichzelf betrekken, zorgt voor de vicieuze cirkel. De vicieuze cirkel, die alleen doorbroken kan worden, wanneer er iemand is, die dit stopt, doordat hij of zij (of nog liever alle kinderen van God) ervoor zorgen, dat het nu mag wijzigen. Wijzigen, omdat de pijn die alle nabestaanden, alle erven nu voelen, niet meer dragelijk is. Niet meer meer te verdragen is. We mogen deze pijn niet langer (o)verdragen op een volgende generatie. DNA pijn die we overdragen op anderen, op onze geliefden, op de mensen die ons na aan het hart staan. De mensen waar we zoveel van zeggen te houden. De mensen die ons zo lief zijn. 

Lieve Mensen STOP HIER MEE! STOP HIER NU MEE! VERGEEF, VERGEEF EN VERGEEF!

Want Egocentrisch betekent niets meer of minder, dan alles wat er is op onszelf betrekken, alles wat er is willen voelen. Alles wat er is aan pijn, leed en verdriet, onze pijn, leed en verdriet te maken en in stand te houden. Door eigen keuze, door wat we gewaarworden!  

"GEWAARWORDEN: 
A. Met betrekking tot al datgene wat buiten den mensch ligt. Bespeuren, bemerken; inzonderheid met betrekking tot hetgeen men met het gezicht bespeurt. 
B.  Met betrekking tot het innerlijk gevoel. Bewustzijn krijgen van eene inwendige aandoening, hetzij veroorzaakt door indrukken van buiten, hetzij niet als het uitwerksel daarvan gevoeld. 
C.  Met eene omstandigheid als voorwerp, waarin ook de persoon, die als onderwerp genoemd, zelf is betrokken. Gevoelen, ondervinden." http://www.inl.nl/zoekresultaten?q=gewaarworden

We voelen niet meer. We zijn het contact met onszelf, ons interne communicatiesysteem kwijt. We voelen de verbondenheid alleen nog in Pijn. Pijn, de aanwijzing van het lichaam of de geest, die ervoor gezorgd heeft, dat je als mens iets mag veranderen. Pijn, die je als mens mag voelen, om je als mens weer bewust te worden, van het feit, dat jij iets mag veranderen. Door als mens niet naar je gevoel te luisteren en gehoor te geven aan alles wat de maatschappij of jouw maatschappelijk positie van je verlangde, heb je jezelf tekort gedaan. We hebben niet naar onszelf geluisterd en daardoor werden we geconfronteerd met ziekte, leed, pijn en verdriet. 

Wanneer we ervoor kiezen om nog langer niet naar onszelf te luisteren, niet te voelen en alleen maar te denken, houden we al het negatieve, inclusief ziektes, alles wat ons pijn doet, verdriet oplevert en schaadt tot in lengte van dagen in stand. Dan zijn we niet egoïstisch maar egocentrisch bezig. Dan beslissen we nu de over de toekomst van de komende generatie. ALSJEBLIEFT luister naar je gevoel. Gebruik jouw gevoel om het juiste te doen. 

VERGEEF VERGEEF EN VERGEEF: De waarheid, dat wat ieder mens weet, alleen velen nog steeds niet toe durven te geven, omdat huilen als zwak wordt gezien. Omdat huilen alleen mag, wanneer je er een gegronde reden voor hebt. Waarom moet er een reden zijn? Redenen te over, redenen genoeg, in een wereld die totaal op zijn kop staat. Een wereld, waarin we alleen nog lijken te kunnen huilen op het moment waarop we verlies lijden. Verlies, is één emotie die in waardigheid en met respect getoond mag worden. Alle emoties mogen met respect behandeld en getoond worden. Met respect behandeld en omschreven worden. Met respect behandeld en gezegd worden. 

MET RESPECT, ons kunnen uiten, door communicatie, door te vergeven, uit mededogen, uit medeleven. Dat waar wij als mens zo goed in zijn, omdat dit het enige is, wat ons uniek maakt, wat ons anders maakt, dan al het andere in de wereld, alle levende organismen. Dat wat ons het leven maakt!

Vandaag herdenken en gedenken mensen in Nederland en waar ter wereld ook, de slachtoffers van MH17, het vliegtuig waarin 298 personen zaten. Allemaal mensen, reizigers en bemanningsleden, op het moment waarop dit op 17 juli 2014 crashte. Een vliegtuig waarin: 193 mensen uit Nederland, 43 mensen uit Maleisië, waaronder de 15 bemanningsleden,  27 mensen uit Australië, 12 mensen uit Indonesië, 10 mensen uit Groot Brittannië, 4 mensen uit Duitsland, 4 mensen uit België, 3 mensen uit de Filipijnen, 1 mens uit Canada en 1 mens uit Nieuw Zeeland zaten. Mensen die samen bewust vanuit onbewustzijn hun laatste aardse reis mochten maken. Rust in Vrede lieve mensen!

Waarbij nogmaals de woorden: die ik daags na de ramp, op 18 juli op Facebook mocht schrijven: "Tijd en geld, de grootste boosdoeners van alle leed. Verdrietig, in alle opzichten! De waarom en hoe vraag blijft voor velen bestaan. Troost hebben de nabestaanden nodig, dat is nu de eerste prioriteit! Rust in vrede is voor alle slachtoffers dan pas mogelijk!" 

Ik bid voor alle mensen die pijn en verdriet hebben en wens hen liefde, licht en kracht om alles te verwerken en het juiste te doen. We hebben allemaal ooit het voorbeeld gekregen: Want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren zoon gegeven heeft. (Johannes 3:16).

Daarbij de woorden van de Dalai Lama, uitgesproken in een filmpje op een eerder blog deze week: "Als je je leven eerlijk leidt, op een oprechte manier, vrijmoedig, transparant, dan krijg je meer zelfvertrouwen. Maar als je je leven op een hypocriete manier leidt, met negatieve gevoelens naar anderen zoals achterdocht en wantrouwen dan kun je geen zelfvertrouwen ontwikkelen." 

Ik kies voor mezelf, daarbij voor iedereen die en alles wat leeft. Daarom:


“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

En daarbij zeker:

"Gezang 293 

Wat de toekomst brengen moge,
Mij geleidt des Heeren hand;
moedig sla ik dus de oogen
naar het onbekende land.
Leer mij volgen zonder vragen;
Vader, wat Gij doet is goed!
Leer mij slechts het heden dragen
met een rustig kalmen moed!

Heer, ik wil Uw liefde loven,
al begrijpt mijn ziel U niet.
Zalig hij, die durft gelooven,
ook wanneer het oog niet ziet.
Schijnen mij Uw wegen duister,
zie, ik vraag U niet: waarom?
Eenmaal zie ik al Uw luister,
als ik in Uw hemel kom!

Laat mij niet mijn lot beslissen:
zoo ik mocht, ik durfde niet.
Ach, hoe zou ik mij vergissen,
Als Gij mij de keuze liet!
Wil mij als een kind behand'len,
dat alleen den weg niet vindt:
neem mijn hand in Uwe handen
en geleid mij als een kind.

Waar de weg mij brengen moge,
aan des Vaders trouwe hand
loop ik met gesloten oogen 
naar het onbekende land."

Dank u Lieve Heer, Dank u Jezus Christus, Dank u, dat ik mezelf ben en mag zijn en mij mag laten leiden door Uw Onvoorwaardelijke Liefde, Uw Enige en Onvoorwaardelijke en Eeuwigdurende Waarheid.  
AMEN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten