zaterdag 19 juli 2014

Waarom geloof in en vertrouwen op, de enige echte verbinding is, die ervoor zorgt dat pijn dragelijk is!

"De PIJN is overal voelbaar"

De Kop van de voorpagina van het AD van zaterdag 19 juli. Het AD, de krant die het volgende aangeeft: "Alleen met bevestiging 192 Nederlanders verloren het leven bij de vliegramp in Oekraïne. Dat zijn 192 levensverhalen die het verdienen verteld te worden. Dat nemen wij ons voor. Zolang wij evenwel geen officiële bevestiging van hun omkomen hebben, zullen wij terughoudend zijn bij het vermelden van hun volledige namen."

En ja, zoals het AD aangeeft: de levensverhalen van al deze mensen verdienen het om verteld te worden. Net als de verhalen van ieder mens wat leeft. Omdat het verhaal van de mens, het beeld wat iemand over of van deze persoon heeft, weleens volledig zou kunnen omkeren. Omkeren, dat wat nodig is om een dergelijk drama niet nogmaals mee te hoeven maken. Want ieder mens, ongeacht wie je bent, wat je doet, wie je ouders zijn of wat zij in het verleden hebben gedaan of meegemaakt, verdient een kans. Een kans, of beter gezegd een nieuwe kans, een kans om eigen geschiedenis te schrijven. Geschiedenis op basis van een eigen verhaal, als de schrijver van een eigen boek, als de regisseur van een eigen boek wat verfilmd wordt. Als de ontwerper van een eigen meesterwerk, als de persoon die ervoor kiest om het blanco schildersdoek te voorzien van eigen inbreng. Omdat ieder mens het recht heeft op een eigen leven.

Want wanneer dit nog steeds gebaseerd is op alles wat de persoon of de personen die niet meer in leven zijn, besloten hebben, op basis van de keuzes die deze personen vanuit eigen vrije wil gemaakt hebben, dan krijg je als kind nooit de kans om je eigen leven te leiden. Dan stap je automatisch in de schoenen of treed je vanzelf in de voetsporen van de vorige generatie. Dat jou dan eenzelfde soort leven te wachten staat, is dan een heel logisch gevolg. Ja, gevolg, omdat het oorzaak en gevolgprincipe voor alles in het leven geldt, het oorzaak en gevolg principe dan gewoon in stand gehouden wordt. Omdat jij besloten hebt dezelfde weg te gaan, te reageren zoals je ouders of één van hen heeft gedaan. Of dit een geheel eigen keuze is, dat kun je alleen zelf bepalen. Dat dit ook geldt voor het voelen van pijn en het ondergaan van dezelfde pijn is iets waar jij dan helemaal zelf voor kiest. Maar wat is nu eigenlijk pijn.

Pijn, de aanwijzing van het lichaam of de geest, die ervoor gezorgd heeft, dat je als mens iets mocht veranderen. Pijn, die je als mens moest voelen, om je als mens weer bewust te worden van het feit, dat er iets moest veranderen. Door als mens niet naar je gevoel te luisteren en gehoor te geven aan alles wat de maatschappij of jouw maatschappelijk positie van je verlangde, heb je jezelf tekort gedaan. We hebben niet naar onszelf geluisterd en daardoor werden we geconfronteerd met ziekte. Wanneer we ervoor kiezen om nog langer niet naar onszelf te luisteren houden we de ziekte en alles wat ons pijn doet, tot in de eeuwigheid in stand. Dan zijn we niet egoïstisch maar egocentrisch bezig. Dan betrekken we Elk Gevoel Over Connoteert En Nodigt Trauma's Rampen IS Compleet Heel. De volledige uitleg mag ik in een volgend blog geven.

Wat ik wel alvast mag delen is de betekenis van connotatie: Wil je de volledige omschrijving zien klik dan op de volgende link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Connotatie Een extra stukje van deze omschrijving heb ik hierna alvast overgenomen. "De connotatie ('bijklank, ondertoon, bijbetekenis, gevoelswaarde') van een woord of kleine woordgroep is de ermee verbonden voorstelling (vooronderstelling), vaak van emotionele aard, buiten de eigenlijke betekenis van het woord ofwel denotatie. Het woord connotatie is etymologisch af te leiden als het Latijnse connotatio, met het prefix con- (met, tezamen) en notatio (optekening). 

Het woord connotatie is een taalkundig begrip. In het dagelijks taalgebruik worden meestal de termen gevoelswaarde of associatie gebruikt. 

Elke letter, elk woord dat geschreven, uitgesproken en gedacht is, heeft een emotionele aard en betekenis, die buiten de directe betekenis van het woord ligt. De filosofische vraag rijst dan: Wat is de eigenlijke betekenis van een teken, woord, begrip, enzovoort?" 

En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Over alles wat er geschreven, uitgesproken en gedacht wordt. Alles wat we schrijven, uitspreken en denken, zorgt voor een verbinding. Om dit te verduidelijken, kom ik nog even terug op "de pijn", alles wat gevoeld wordt, door mensen die betrokken zijn, de mensen die op de één of andere manier in verbinding staan met de mensen die helaas niet meer onder ons zijn. Niet meer zullen terugkeren naar hun huizen, hun familie, hun vrienden, hun school, hun sportclubs, hun kerk en iedereen waarvoor zij van betekenis zijn, zijn geweest of waren. Dat ik hier het heden, het recente verleden of het verleden op enig moment aanduidt, zal voor iedereen duidelijk zijn. Want ook net als met alles wat jij als mens mag kiezen, kun je ervoor kiezen om de herinnering aan de mooie momenten levend te houden. Levend houden, waardoor iemand waar je zielsveel van houdt, niet werkelijk weg is. Leven houden, waardoor iemand waar je zielsveel van houdt, in energie altijd in jouw nabijheid verblijft. Levend houden, waardoor je een stukje extra kracht krijgt, om de hindernissen waar niemand aan ontkomt in zijn of haar leven, met een goed gevolg af te sluiten. 

Want de energie waarover ik spreek is liefdesenergie. Liefdesenergie is de Enige positieve energie wel te verstaan, omdat deze door ieder mens begrepen wordt. En waarom deze liefdesenergie door iedereen begrepen wordt? Omdat dit de enige energie is, die ervoor zorgt dat er geen grenzen zijn, de verbinding met dierbaren waar ter wereld ook altijd in tact blijft. De verbinding, die ervoor zorgt, dat mensen zelfs wanneer zij niet altijd positief, denken, spreken of schrijven over wie of wat maar ook, altijd de kans krijgen om dit te herstellen. Dat dit ook geldt voor alle acties die genomen worden vanuit deze woorden, spreekt voor zich. Want wie kent niet het verhaal van Jezus aan het kruis en met name de geruststellende woorden, dat ook de ander net als hij in het paradijs zou zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruiswoorden 

En dan herhaal ik nogmaals de woorden die ik gisteren op Facebook mocht schrijven: "Tijd en geld, de grootste boosdoeners van alle leed. Verdrietig, in alle opzichten! De waarom en hoe vraag blijft voor velen bestaan. Troost hebben de nabestaanden nodig, dat is nu de eerste prioriteit! Rust in vrede is voor alle slachtoffers dan pas mogelijk!" 

Ik bid voor alle mensen die pijn en verdriet hebben en wens hen liefde, licht en kracht om alles te verwerken en het juiste te doen. We hebben allemaal ooit het voorbeeld gekregen: Want God had de wereld zo lief dat hij zijn eniggeboren zoon gegeven heeft. (Johannes 3:16).

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten