woensdag 24 juni 2015

Hoe kun je jouw leven het beste leven? Het leven leven en nemen zoals het komt en zich aandient!

'Bron NU.nl' (Woensdag 24 Juni 2015

'Het weer: Vanuit het westen zon'

"In een groot deel van het land is het bewolkt, maar vanuit het westen klaart het op en gaat de zon schijnen.

Vanmiddag zijn er overal zonnige periode met zeer lokaal een bui. Het wordt 18 tot 21 graden. De westelijke wind is zwak tot matig, op de Wadden soms vrij krachtig. 

Morgen wordt het 20 tot 25 graden. De zon schijnt van tijd tot tijd en vooral het noordoosten maakt kans op een bui.

Vrijdag wordt de warmste dag van de week met maxima van 23 tot 27 graden. Er gaan echter ook buien vallen, hoe laat is nog onzeker." 



"Weer en verkeer" 

Woensdag schijnt de zon geregeld, later op de dag ook in het noorden. Landinwaarts zou lokaal nog een bui kunnen vallen. Het wordt 18 tot 20 graden. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig. 

De Verkeersinformatiedienst verwacht een vrij rustige ochtendspits. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Wederom het weer, dit keer het weer inclusief de vooruitzichten tot en met  vrijdag 26 juni: http://www.nu.nl/dvn/4074399/weer-vanuit-westen-zon.html daarbij de vooruitzichten, verwachtingen en voorspellingen over wat er in dit geval wat het weer betreft, vandaag woensdag mogelijk is en op de weg speelt, kortom wat woensdag ons brengt: http://www.nu.nl/dvn/4073954/wordt-nieuws-woensdag-24-juni.html Andere verhalen en de andere items, wanneer jij hier behoefte aan hebt, zijn hier ook terug te vinden.

Want wanneer je geïnteresseerd bent, wanneer jij wilt weten wat er in de wereld speelt, "de wereld die gedeeld wordt", dan kun je natuurlijk de link bekijken. Of je hier werkelijk wijzer van zult worden, of dit jou helpt om een mooie, een minder mooie of rotdag te hebben, bepaal je zelf, omdat dit aan jou is, omdat je dit helemaal zelf mag bepalen. Evengoed als wanneer je ervoor kiest om de dingen te doen waar je blij van wordt. Ja, waar je blij van wordt, omdat het je buiten een kans om iets te doen, te zien, te lezen, te horen, ook de kans geeft om iets te leren. Te leren dat er meer mogelijk is, dan jij je ooit voor mogelijk had gehouden. Er meer mogelijk is, dan je je ooit voor mogelijk had gehouden en dan je ooit maar zou kunnen bedenken. Ja, dan jij je zou kunnen bedenken of voor zou kunnen stellen. Want dat dit laatste iets is, waarom het draait in het leven en wat het werkelijk leerproces, het leven ons biedt, daar heb ik nooit bij stilgestaan.

Ja, daar is het weer, daar heb of had ik zelf nooit bij stilgestaan. Daar ben of was ik nooit mee bezig geweest, omdat ik zo druk was met alles wat moest, omdat ik zo graag zoveel mogelijk wilde leren, want daar draait het toch om in de wereld waarin we leven? Ja, dit is wat ons als mens geleerd wordt. Dit is wat ons als mens geleerd of eigenlijk gezegd wordt. Want alles wat wij leren, alles wat wij doen, alles wat we ondernemen, alles wat we als ''eerzaam wereldburger" doen, is dat wat ons voorgedaan wordt. Dat wat iedereen doet en dat waarvan "men" verwacht, dat jij dit ook doet. Dat jij ook zo reageert, ook zo denkt, ook zo kijkt, ook zo hoort en ook zo handelt. Ja, dat is wat "men" denkt. En natuurlijk denken veel mensen nu, ja natuurlijk, want hoe zou je het anders moeten doen? Hoe zou je het anders kunnen doen? Wie vertelt mij wat goed is? Wie doet of deed het helemaal juist? En daar begint het? Ja, wie doet het helemaal juist en wie kan jij als voorbeeld nemen? Wie is de persoon, die het naar horen zeggen, helemaal juist gedaan heeft? De enige naam die bij mij opkomt is Jezus. 

Ja, want Jezus was de persoon die alles deed wat juist was. Waardoor Hij zonder zonden was, als het lam wat geofferd werd, zichzelf opgeofferd heeft, om ieder mens de kans te geven ook een leven in liefde, geluk en gezondheid te leven, waardoor het eeuwig leven werkelijk mogelijk zou worden, werkelijk mogelijk zou zijn. Hij toonde dit ook, Hij toonde dit ook werkelijk door te vertrouwen op wat er volgde, door te vertrouwen op zichzelf, op God en daarnaast geen oordeel te hebben over wat iemand gedaan had of deed, deze persoon, hem of haar er wel voor waarschuwde. Waarschuwde, omdat Hij in staat was om vooruit te zien. Hij in staat was om de ander, tot andere gedachten te brengen. Hij in staat was om de ander, voorafgaand aan dat wat er te gebeuren stond, al te vertellen hoe de persoon zou handelen. Waardoor Hij in feite de persoon zelf een keuze liet maken. De persoon zelf de kans kreeg, om dit waar te maken of juist het tegenovergestelde te doen. Dat te doen wat juist was, als eerzaam burger, als eerzaam mens, als persoon die zichzelf soms zelfs als vriend van Jezus beschouwde. 

Ja, want door zich als vriend van Jezus te beschouwen, koos deze persoon ervoor om volgeling te zijn. Door alles wat Hij deed te vereren, door hem als de persoon te zien die alles kon, die alle kennis en wijsheid in pacht had. Ja, de persoon die alle wijsheid en kennis in pacht had. Die alle kennis en wijsheid mocht lenen en gebruiken, zolang Hij op aarde was en leefde. Zolang Hij het leven leefde wat hij zelf gekozen had, waarvoor God hem had laten kiezen, uit vrije wil. En laat nu die vrije wil ertoe geleid hebben, dat Jezus, Zijn leven voor ons heeft gegeven. Hij vanuit vrije wil, uit liefde voor God en iedereen die en alles wat leeft, zichzelf opgeofferd heeft. Zichzelf opgeofferd heeft om het eeuwig leven mogelijk te maken. Het eeuwig leven voor iedereen die en alles wat leeft en ook gelooft dat God de Vader is. Gelooft dat God de Vader is en iedereen die dit zo ziet, dit accepteert en aanvaard, ook werkelijk als kind van God zal kunnen en mogen leven. In Liefde, Geluk en Gezondheid zal mogen leven, omdat dit het enige is wat God wenst.

Hoe slim of hoe dom zijn wij, wanneer we ons leven dan laten leiden? Hoe slim of hoe dom zijn wij, wanneer we niets hebben geleerd van dat wat Jezus, als Meest Eerbaar Mens, als De Zoon van God ons voor deed, ons liet zien, ons allemaal heeft laten weten, door zijn verhalen via de diverse mensen in de bijbel te (laten) delen? En zelfs wanneer we de bijbel niet uit ons hoofd kennen, zelfs wanneer we niet alles exact weten wat er in de bijbel staat, hebben we nog ons geweten, ons geweten, wat gestuurd wordt door en dankzij de 10 geboden. De 10 geboden die in ons hart geschreven staan, doordat Jezus Zijn leven voor ons gegeven heeft. Zijn leven voor ons gegeven heeft, door dit met zijn leven te bekopen, doordat hij met zijn bloed alle zonden van de hele wereld afgekocht heeft om ons te redden. Want dankzij Jezus, hebben wij de kans gekregen om het eeuwig leven te ervaren, doordat de 10 geboden, in ons hart geschreven staan. 

De 10 geboden ja en dit in combinatie met, Onze Goddelijke Ziel, ons persoonlijk gegeven en ontvangen geschenk van God, dat wat ieder mens uniek maakt, daarbij ieder van ons van Onze Vader heeft, doordat God ons deze zelf via de neus heeft ingeblazen. Waarom luisteren we daar dan nog steeds niets naar? Waarom weigeren we nog steeds om in te zien dat ook wij de mogelijkheid hebben om eerzaam te zijn. http://www.encyclo.nl/begrip/eerzaam en de woorden die eveneens gebruikt worden om het woord eerzaam te verklaren: 1) Achtenswaard 2) Achtbaar 3) Achtenswaardig 4) Achtingswaardig 5) Braaf 6) Betamelijk 7) Degelijk 8) Deugdzaam 9) Eerlijk 10) Eerbaar 11) Fatsoenlijk 12) Goed 13) Gerespecteerd 14) Keurig 15) Kies 16) Moreel 17) Net 18) Netjes 20) Treffelijk 21) Zedelijk 22) Zedig http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/EERZAAM/1

Wanneer ik deze woorden bekijk, zie ik ook meteen weer wat ermee bedoeld wordt. Zie ik ook meteen weer, dat het vereren van iets of iemand buiten God, Jezus, je ouders en of dat wat jouw leven zin geeft, totaal niet aan de orde is. Totaal niet aan de orde is en totaal niet aan de orde kan zijn, omdat dit totaal overbodig en daardoor onnodig is. Respect ja, respect en respectvol gedrag van en uit jouzelf naar iedereen die en alles wat leeft, inclusief jezelf, naar God, Jezus en de mensen waaraan jij jouw leven te danken hebt. Ja, respect vanuit jou en naar anderen toe. Ja, ja en nogmaals volmondig ja. Want respect is de basis, respect vanuit jezelf naar de ander, ieder ander en alles wat leeft, daarbij ook vanuit jezelf naar jezelf, daar blijft het bij, daar stopt het, daar houdt het op. Dit is wat jij mag doen, dit is wat jij kunt doen, dit is wat jij zelf kunt doen. Dat wat jij maar ook ieder ander kan en mag doen, ieder ander kan en mag doen, die zijn of haar leven wil leiden, zijn of haar leven, het cadeau gegeven leven wil leiden, door iedere dag te nemen zoals deze komt. Iedere dag te nemen zoals deze zich aandient, waardoor je ook werkelijk iedere dag dat meekrijgt, wat je mag weten, mag leren, mag zien. 

Dat meekrijgt wat je je mag herinneren omdat dit voorbestemd is, voor jou bestemd is, omdat ieder mens datgene mag doen, mag weten, mag leren en mag zien wat voor hem of haar van toepassing is. Wat voor en op hem of haar van toepassing is, omdat dit ons helpt, ieder mens helpt, ieder mens datgene meegeeft wat  nodig is. Omdat dit van toepassing of toepasselijk is. http://www.encyclo.nl/begrip/toepasselijk 1) Extra netjes geschikt (crypt.) 2) Geschikt 3) Toepasbaar 4) Treffend 5) Van kracht 6) Van toepassing http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/TOEPASSELIJK/1 Omdat jij net als ieder ander het recht hebt om dat te doen wat voor jou goed is. Omdat jij net als ieder ander het recht hebt om dat te laten wat voor jou goed is. Omdat jij net als ieder ander jouw leven, richting en vorm mag geven. Omdat jij net als ieder ander van waarde bent, van gelijke waarde bent, waardoor je waardevol bent. 

En wanneer je er als mens voor kiest om de dingen te laten die voor jou van belang zijn, om de dingen te laten die bij jou horen en jou (letterlijk) op het lijf geschreven zijn, doe je jezelf iedere dag tekort. Doe je jezelf iedere dag tekort en zullen alle mensen die met jou verbonden zijn, die op enige wijze met jou verbonden zijn, hier tot in lengte van dagen hinder van ondervinden. Tenzij zij ervoor kiezen om ook weer op een respectabele manier te gaan leven. Tenzij ook zij er weer voor kiezen om dat te doen wat hen past, wat bij hen past en bij hen hoort. Want dat er in wezen geen enkel mens gehinderd hoeft te worden door dat wat de ander overkomt, wat de ander meemaakt, waar de ander voor gaat door de richting of vorm die hij of zij kiest, mag vanaf nu weer duidelijk zijn. Want iets overkomt je: http://www.encyclo.nl/begrip/Overkomen 1) Aanwaaien 2) Aanslaan 3) Bejegenen 4) Bezoeken 5) Door betalen begrepen worden 6) Gebeuren 7) Geschiedenis 8) Lijken 9) Meemaken 10) Ontvangen worden) 11) Overvallen 12) Schijnen 13) Toeschijnen 14) Toegaan 15) Treffen 16) Voorkomen 17) Wedervaren http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/OVERKOMEN/1 

En jij mag door dat te doen wat voor jou goed voelt, wanneer je je laat leiden door dat wat je hart je ingeeft, bepalen wat het met jou doet, of je het iets met jou laat doen of dat je er iets mee wilt. Jij mag bepalen of je dit een positieve of negatieve wending laat nemen of geeft. Want geluk, liefde en gezondheid, zijn factoren die van invloed zijn op wie je bent. Omdat zowel geluk, liefde en gezondheid, "een zijns-toestand" is, die met of zonder invloed van dat wat jou overkomt, maar nog meer met wat jij denkt en daarbij voelt een weg vindt. Een weg vindt of een weg krijgt, waardoor deze in het laatste geval deels gestuurd wordt door jouw denken, doen en handelen, of het laten ervan, omdat het erbij laten ook mogelijk is. Jij bepaalt wat er mogelijk is en of je dit een serieuze overweging laat zijn, een serieuze overweging of afweging betreft. Een overweging of afweging, omdat het om jou gaat, omdat het jou aangaat, omdat jij de persoon bent, die ermee zal mogen dealen. Zal mogen of zelfs mee mag dealen, omdat het jouw vrije wil is en dit altijd zo blijft, wat je ook kiest, want het is kiezen of delen. 

Kiezen of delen vanuit vertrouwen, vanuit het volste vertrouwen of dat wat jij jouw leven laat leiden en waar jouw leven door geleid wordt. Ik kies al jaren voor het in en vanuit vertrouwen leven en laat daar mijn leven door leiden. Laat daar mijn leven en alles wat ik ben door leiden, omdat dit mijn leven leidt. Ik door vertrouwen te hebben gelukkig, liefdevol en gezond ben en gelukkig, liefdevol en gezond kan zijn, dit ook mag zijn zolang ik daar alle voor doe, alles voor doe, door te doen wat voor mij mogelijk is. Door dat te doen wat mij gegeven is, door dat te doen wat mij helpt, om de dingen te doen die voor mij bestemd zijn. Die voor mij bestemd zijn en daardoor voor en op mij van toepassing. In het blog van 25 februari 2015 heb ik daar al eerder over geschreven: http://dehofvanhetheden.blogspot.nl/2015/02/wanneer-vertrouwen-jouw-leven-verrijkt.html Want de verbinding is van belang, de verbinding van jou met God, via Jezus en daarbij met iedereen die en alles wat leeft is dat wat een bijdrage levert aan jouw zijn. De belangrijkste schakel in de verbinding.

De verbinding zien door de verbinding te zijn, is voor ieder mens mogelijk die bereid is te delen. Want door te delen, zal het tij keren. Zal het tij, zal de tijd keren. Zal het tij ten goede keren, waardoor we weer verwant- en samenzijn, iedereen weer verwant en samen is. Omdat het verwant zijn, de verwantschap, te maken heeft met samenzijn, dit alleen mogelijk is wanneer je jezelf bent, wanneer ieder mens zichzelf is. Iets wat voor iedereen die en alles wat leeft geldt. De enige werkelijke verwantschap, het enige werkelijke verwant zijn, is het feit dat we in leven zijn. Waardoor we als kinderen van God, zelfs zonder dit bewezen te krijgen, allemaal broers en zusters zijn. Zelfs zonder dit bewezen te zien, allemaal zijn. Allemaal zijn, ongeacht onze ouders, onze voorouders of de daarvoor bestaande generaties. We zijn allemaal afkomstig van de creatie die God ooit gemaakt heeft, uit liefde.

Die God ooit gemaakt heeft uit, Onvoorwaardelijke Liefde, zonder verwachtingspatroon, zonder regels of wetten, buiten de wet dat wij als mens het recht hebben om voor onszelf te zorgen, goed voor onszelf . Wanneer wij er als mens dan voor kiezen om allerlei extra's, als geld, bezit, materie, voorwaarden en randvoorwaarden, omstandigheden of ongeregeldheden ons leven te laten bepalen, hoe lang zal het dan duren voor we beseffen dat we één zijn? Hoe lang zal het dan nog duren, voor we werkelijk beseffen dat we leven, dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven, ons eigen geluk en onze eigen mogelijkheden? Mogelijkheden die ons door in het nu te leven, te doen wat mogelijk is, ineens ontstaat. MOGELIJK HEDEN?

En natuurlijk is het verdrietig, wanneer je zie dat iemand, heel veel mensen nog niet de waarde van leven of de waarde van hun leven en ieder leven zien. Weet dat wanneer je je laat meeslepen in de devaluatie van het leven, je jezelf en daarbij ieder ander te kort doet. Door het geven van een evaluatie over je leven, door het delen van dat wat je hebt meegemaakt, wat jou deels gevormd heeft tot wat je nu bent, doe je recht aan alles wat je bent en ieder mens is. Doe je recht aan jouw bestaan, doe je recht aan alles wat nodig is om bestaansrecht te hebben en doe je recht aan alles wat nodig is om nog heel veel jaren, nog heel veel extra evaluatiemateriaal toe te voegen aan dat wat jou het leven geeft. Dat wat jou het leven geeft en dat wat het leven, jouw leven cadeau geeft, want dat dit één is, zal ieder mens die zelf ook weer gaat leven begrijpen. En voelt dit anders, heb jij hier geen gevoel bij of heb jij hier een dubbel gevoel bij, reageer dan vooral. Vooral, voor allen, voor iedereen die en alles wat leeft.

De spreuk op Facebook en LinkedIn van vandaag, past weer volledig.
Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten