dinsdag 23 juni 2015

Omdat iedere nieuwe dag een geschenk is wat je krijgt en niemand je af kan nemen.

'Bron NU.nl' (Dinsdag 23 Juni 2015, eigen foto 22 Juni 2015) 

'Het weer: Geleidelijk meer opklaringen'

"Geleidelijk worden de buien minder actief en klaart het wat meer op. Na een maximum van 15 of 16 graden, koelt het komende nacht af tot een graad of 10.

Morgen zijn er minder buien, maar er zijn nog veel wolken en het is opnieuw koel met een maximum van 16 graden. De westen- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. 

Woensdag is er meer ruimte voor de zon, met landinwaarts nog enkele bui en 18 tot 20 graden. Donderdag wordt het nog wat warmer." 



"Weer en verkeer" 

Dinsdag zijn er minder buien dan maandag, maar er zijn nog veel wolken en het is opnieuw koel met een maximum van 16 graden. De westen-tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig. 

Voor dinsdagochtend wordt een normale ochtendspits verwacht. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Het weer en de vooruitzichten tot en met donderdag 25 juni: http://www.nu.nl/dvn/4073347/weer-geleidelijk-meer-opklaringen.html daarbij de vooruitzichten, verwachtingen en voorspellingen over wat er in dit geval vandaag dinsdag op de weg speelt, wat dinsdag ons brengt: http://www.nu.nl/dvn/4073343/wordt-nieuws-dinsdag-23-juni.html Dit keer geen extra nieuws geen extra verhalen of dat wat ertoe leidt dat je het leed, de pijn en het verdriet wat in veel gevallen voelbaar is wanneer je het nieuws hoort, ziet of leest tot je neemt, omdat dit wel tot de mogelijkheid behoort. 

Ja tot de mogelijkheid behoort en mogelijk is. Want wanneer ieder mens die leeft, ieder mens die ergens of nergens door gehinderd wordt, ieder mens die uit eigen overweging eens een dagje werkelijk zou openstaan voor alles wat er in de wereld speelt, zal zeker meevoelen en meeleven met een persoon die ontheemd is, die lijdt, die op enige wijze hinder ondervindt van dat wat hem of haar overkomt, deel van zijn of haar leven zijn. Want wanneer ieder mens weer begrijpt dat je anders maar ook uniek bent, ieder mens zijn of haar eigen leed ervaart, ieder mens zijn of haar eigen leed heeft, dan ziet de wereld er binnen de kortste keren, binnen de kortste tijd, werkelijk anders uit. Of zit ik er wederom naast en ben jij van mening dat jouw leven, dat wat jij doet, denkt, zegt of laat totaal niet van invloed is? En is dit, omdat jij alles op de rit hebt, jouw leven een geordend geheel is, waardoor alles wat je meemaakt, alles wat je meemaakt door het te ervaren, ertoe leidt of geleid heeft dat jij alles hebt geaccepteerd, gezien als een les, waardoor je in wezen dankbaar bent voor dat wat jou overkomen is? Of zie jij dit als een last, als een last wat je voor de rest van je leven met je meedraagt? Een last die jij mogelijk zelfs aan je kinderen kleinkinderen en jouw geliefden overdraagt? 

Vraag je dan eens af hoe jouw toekomst en de toekomst van jouw geliefden, de mensen die je dierbaar zijn, jouw kinderen en kleinkinderen er uitziet? Ja, zou deze rooskleurig zijn of toch anders? Want een rooskleurige toekomst dat wil toch iedereen? Ja, daar ben ik vanuit gegaan. Ik ben er vanuit gegaan dat jij, als persoon die de spil vormt van een gezin, een familie of soms zelfs een (leef)gemeenschap, het beste met jouw geliefden voorhebt. Het beste voorhebt met je gezin, met je familie, alle mensen in jouw omgeving, in jouw leefomgeving. Want deze mensen delen nog al wat, deze mensen delen over het algemeen iets, ja iets belangrijks en dat ben jij. Waardoor jij de persoon bent die hen samenbrengt. Ja, samenbrengt zelfs wanneer ze elkaar niet dagelijks zien. Want samenbrengen en samenzijn hoort bij elkaar, samenbrengen en samenzijn, is als het waren samenvoegen, waardoor alles wat jij doet, alles wat jou beroert, alles wat jou aangaat, waar jij jezelf voor inzet, ook deel wordt van dat wat zij van jou meekrijgen. Dat wat jij hen meegeeft, doordat je om hen geeft. En wanneer je om iedereen die en alles wat leeft geeft, is de verbinding daar. Is de verbinding sneller gelegd dan wanneer deze digitaal tot stand wordt gebracht of zou worden gemeten. 

Tot stand wordt gebracht en zou of zal worden gemeten, is in het geval van de verbinding heel belangrijk, zou (kunnen) is mogelijk, nog niet definitief, zal is mogelijk en naar alle waarschijnlijkheid. En dat is natuurlijk iets wat je bereikt op het moment dat de mensen die jij liefhebt op dezelfde golflengte zitten. De mensen die jij liefhebt, jouw signalen oppikken zonder dat je hen meteen belt, bezoekt of aanspreekt. Deze mensen voelen het meteen wanneer er iets met jou is. Deze mensen zijn betrokken en hebben daardoor een verhoogde sensitiviteit wat jou aangaat, wat jou betreft. Waardoor dit naar beide zijden toe werkt. Een wederzijdse verbinding, die wanneer deze versterkt wordt met een telefoontje, een bezoek of het werkelijk contact nog eens extra gevoed wordt.

Gevoed door samen te zijn, samen dat te doen wat een bijdrage levert aan jullie beider kracht en energie. De kracht en energie die je als mens allemaal nodig hebt om het vol te kunnen houden in het leven. Een waardevol iets, omdat het van waarde is en de persoon die dit begrijpt, die dit ziet, die dit voelt, zal de persoon zijn waarmee jij dat wat nodig is, dat wat een bijdrage levert aan het Algemeen Belang zal kunnen volbrengen. Want het kunnen volbrengen van jouw doel, jouw missie en jouw bestemming, jouw leven is iets waar je heel veel mensen mee kunt en mag helpen. Waardoor je met recht kunt en mag zeggen: "Gelukkig dat we er zijn", "gelukkig zijn we er samen nog ", "gelukkig hebben we alle mensen nog om ons heen die ons dierbaar zijn". Ja, de mensen die jou, mij en daardoor ons dierbaar zijn.

Hoeveel mensen begrijpen dit nog? Hoeveel mensen begrijpen dit vanuit de grond van hun hart, vanuit dat wat zij zijn, wat zij voelen, wat zij ervaren en meegemaakt hebben, hoeveel mensen kunnen dit nog zeggen? Want de persoon die niet begrijpt, die niet bewust in leven is, zou mogelijk op de vlucht kunnen zijn? De persoon zou huis en haard ontvlucht kunnen zijn? Daarbij zelfs het land hebben verlaten? Het land waar zij vanaf hun geboorte hebben gewoond of geleefd? Ja gewoond of geleefd? Want dit laatste is wel degelijk anders. Ergens wonen en ergens leven, zijn twee volstrekt gescheiden zaken. Ergens wonen en ergens leven kunnen verwant zijn of enige verwantschap vertonen. Alleen de verwantschap zal ertoe leiden dat je je betrokken voelt, dat je een connectie of een verbinding voelt, zorgt ervoor dat je je als mens thuis voelt. Waardoor je het gevoel hebt thuis te zijn. 

Een plek waar je jezelf thuis voelt, waardoor je je jezelf voelt. Dat wat nodig is om jezelf te kunnen zijn, waardoor je (verder) kunt en (verder) mag leven. Dat dit laatste van allergrootste belang is, zal iedereen binnen afzienbare tijd vanzelf weer mogen ervaren. Iedereen die begrijpt, dat we allemaal verwant zijn, iedereen die begrijpt dat verwantschap meer betekent en meer inhoudt dan alleen familie zijn. Want we zijn allemaal één en de wereld is van iedereen, van iedereen die en alles wat leeft.

Wanneer je de kranten leest, het nieuws kijkt, en alles tot je neemt wat het internet, de Social Media Sites en alles wat zich op enige wijze uit, vertelt en zegt, zul je begrijpen dat heel veel mensen, op de vlucht zijn, op de vlucht zijn voor wie zij in wezen zijn. Op de vlucht zijn voor wat zij in wezen zijn. Op de vlucht of juist zoekende? Vluchtend voor of zoekende naar, nog meer zorgen? Nog meer zorgen dan wie ook ooit maar kan bedenken of verzinnen? Meer zorgen hebben voor of over, de ander, ieder ander, alle mensen en dieren waarmee zij op enige wijze geconfronteerd worden? Ja, want zorgen voor, helpt ieder mens om de eigen zorgen te vergeten. Zorgen voor helpt evengoed om de toekomst verborgen te houden. Zorgen voor helpt tijdelijk het eigen angstgevoel en zorgen maken over, te compenseren. Want stel dat jou dit overkomt, stel dat jou dit te wachten staat, dan wil je toch ook dat er iemand is die zo voor jou zorgt? 

Waar gaan we dan vanuit? Waar blijft dan het vertrouwen? Het vertrouwen dat ieder mens gezond oud wordt? Ja, het vertrouwen dat ieder mens gezond oud kan worden, wanneer zij dat doen wat hun hart hen ingeeft. Wat hun hart hen vertelt en zegt. Omdat dit in wezen het enige is wat er werkelijk voor zorgt dat je zorgeloos oud kunt worden. Zorgeloos ja, dit wil zeggen, dat jij jouw leven op de meest volwaardige manier kunt leven, waardoor je er voor de ander, voor ieder ander kunt zijn. Voor ieder ander, de persoon die jou dierbaar is, de personen die jou dierbaar zijn. Omdat je er alleen voor hen kunt zijn wanneer jij er bent. Vraag je dan eens af welk vertrouwen jou leidt? Vraag je eens af welk vertrouwen jij hebt en wat je kunt doen om jouw vertrouwen met de jaren te laten groeien? Net zo te laten groeien als jouw geloof. Jouw geloof en houvast aan dat wat jij gelooft, dat wat jouw geloof en jouw vertrouwen jou geeft, ook uit mag stralen naar hen die jou dierbaar zijn. Naar hen die jij liefhebt, omdat het ervoor zorgt dat ook zij vertrouwen krijgen. Waardoor ook zij de ware betekenis van liefhebben, dat wat nodig is om te kunnen leven zullen verstaan. 

Ja, zullen verstaan en mogen begrijpen. Omdat jij hen liefhebt, omdat jij onvoorwaardelijk van hen houdt, waardoor jij er niets voor terug verwacht. Want het verwachten van iets wat niet meetbaar is, doordat het oneindig is, zal net als de tijd straks zijn weg vinden. Zal net als de tijd, de jaargetijden en alles wat nodig is om te kunnen leven, zijn weg vinden. Dan zullen zorgen voorgoed tot het verleden behoren, dan zullen zorgen voorgoed verleden zijn. Ja, verleden tijd zijn. En zal alles wat jou te wachten staat, wat jij mag en kan doen als vanzelfsprekend op je pad komen. Op je pad komen, omdat dit jouw geboorterecht is. Ieders geboorterecht, wat ongeacht wie je bent, wat je doet of wat je in het verleden gedaan hebt, op je pad komt. Zodat jij jouw leven zult mogen voortzetten. Het leven wat je gekozen hebt, toen God jou de keuze liet. Het leven wat je gekozen hebt en waar jij door dit ook werkelijk dagelijks te leven zult mogen herinneren wat jouw bijdrage hieraan is. Jouw bijdrage, dat wat jij kunt en mag doen. 

Omdat dit is wat jou, de mensen die je dierbaar zijn, alles wat je lief hebt te wachten staat. Ja, dat wat jou te wachten (staat), omdat dit in feite het enige is, wat je als mens kunt en mag doen, hoeft te doen. Ja, een bijdrage leveren aan je leven, jij aan het jouwe en ik aan het mijne, daarbij wachten en in jouw recht staan, jouw geboorterecht, want dit is het enige wat je mag en kunt, hoeft te doen op het moment dat alles stopt, het moment waarop dat wat de wereld nu is, de gecreëerde wereld nu is, te laten voor wat het is. Te wachten, door gewoon geen waarde te hechten aan, alles wat jou getoond, verteld en gezegd wordt, omdat je toch je eigen leven, jouw leven mag behouden en voortzetten. Ieder mens deze kans en keuze heeft. Ieder mens die weer wil begrijpen, weer wil zien, weer wil voelen, weer wil ervaren, weer wil weten, wat zijn of haar eerste keuze was. De eerste keuze in leven, jouw leven. De eerste keuze voor jouw leven.

De vraag is ook dan wat is jouw leven? De vervolgvraag is dan, wat is jouw leven je waard? Wat kost het jou dagelijks om jouw leven te kunnen leven? Wat kost het jou iedere dag om jouw leven de richting, de kant en de weg op te laten gaan, die jij voor jezelf hebt uitgestippeld? Hebt uitgestippeld of gepland? Een planning op basis van dat wat je wilt, of dat wat je kunt en mag doen? Een planning om iets of een planning om veel te bereiken? Iets of veel? Geld? Zou jij je leven laten bepalen door geld en dat wat in de wereld van nu als rijkdom en welvaart geldt te zien? Zou jij je leven laten bepalen door geld, rijkdom en welvaart, of kies je toch voor tevredenheid, gezondheid en gelukkig zijn? Gelukkig, tevreden en gezond zijn, met iedereen die en alles wat leeft? Gelukkig, tevreden en gezond zijn, met iedereen die en alles wat de mogelijkheid en de kans heeft om in liefde, gemeenschap, vanuit verwantschap te leven? 

Want dat dit laatste pas mogelijk is wanneer we de verbinding zien, wanneer we de verbinding weer zien, die alles te maken heeft met delen, zal het tij keren. Zal het tij, zal de tijd keren. Zal het tij ten goede keren, waardoor we weer verwant- en samenzijn. Omdat het verwant zijn, de verwantschap, te maken heeft met samenzijn, dit voor iedereen die en alles wat leeft geldt. De enige werkelijke verwantschap, het enige werkelijke verwant zijn, is het feit dat we in leven zijn. Waardoor we als kinderen van God, allemaal broers en zusters zijn, ongeacht onze ouders, onze voorouders of de daarvoor bestaande generaties. We zijn allemaal afkomstig van de creatie die God ooit gemaakt heeft, uit liefde, Onvoorwaardelijke Liefde. Wanneer wij er als mens dan voor kiezen om allerlei extra's, als geld, bezit, materie, voorwaarden en randvoorwaarden, omstandigheden of ongeregeldheden ons leven te laten bepalen, hoe lang zal het dan duren voor we beseffen dat we één zijn? Hoe lang zal het dan nog duren, voor we werkelijk beseffen dat we leven, dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven, ons eigen geluk en onze eigen mogelijkheden? Mogelijkheden die ons door in het nu te leven, te doen wat mogelijk is, ineens ontstaat. MOGELIJK HEDEN?

En natuurlijk blijft het verdrietig, wanneer je zie dat iemand, heel veel mensen nog niet de waarde van leven of de waarde van hun leven en ieder leven zien. Wanneer je je laat meeslepen in de devaluatie van het leven, doe je jezelf en ieder ander te kort. Door het geven van een evaluatie over je leven, door het delen van dat wat je hebt meegemaakt, wat jou deels gevormd heeft tot wat je nu bent, doe je recht aan alles wat je bent en ieder mens is. Doe je recht aan jouw bestaan, doe je recht aan alles wat nodig is om bestaansrecht te hebben en doe je recht aan alles wat nodig is om nog heel veel jaren, nog heel veel extra evaluatiemateriaal toe te voegen aan dat wat jou het leven geeft. Dat wat jou het leven geeft en dat wat het leven, jouw leven geeft, want dat dit één is, zal ieder mens die zelf ook weer gaat leven begrijpen. En voelt dit anders, heb jij hier geen gevoel bij of heb jij hier een dubbel gevoel bij, reageer dan vooral. Vooral, voor allen, voor iedereen die en alles wat leeft.

De spreuken of Facebook en LinkedIn van gisteren en vandaag, passen weer volledig.
Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten