woensdag 10 juni 2015

Wat kun jij jezelf nog leren?

'Bron NU.nl' (Woensdag 10 Juni) 

'Het weer: Flinke perioden met zon'

"Vandaag zijn er flinke perioden met zon, maar ook enkele wolken. Het blijft droog en het wordt 18 graden op de Wadden tot 22 in het zuiden.

De noordoostenwind waait matig tot aan zee vrij krachtig, 3 tot 5 Bft.

Morgen schijnt de zon volop. Later op de dag komen er enkele stapelwolken, maar het blijft droog. Bij een matige oostenwind wordt het 22 graden in het noorden en 26 in het zuiden.

Vrijdag stijgt het kwik naar 26 tot 30 graden, maar neemt ook de kans op onweersbuien toe."

En van de andere link heb ik voor de mensen die onderweg zijn, die van of naar het werk moeten reizen ook de actuele weer en verkeersinformatie. 

"Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Alle informatie die wel of niet jouw interesse heeft. Ik heb er geen baat of belang bij. Ik ben van mening, ik ben me bewust van het feit dat dit mij op geen enkele wijze helpt. Daarom gaat mijn in wezen zijn, mijn liefde en mijn interesse uit naar jou, iedereen die en alles wat leeft en het volste recht heeft om te leven, het volste recht heeft om te zijn, jezelf te zijn. Wanneer jij ervoor kiest natuurlijk, dit is volledig aan jou. Dat is volledig aan jou. 

En ook vandaag weer het weer en verkeer. Het weer en verkeer zonder vooruitzichten, zonder verwachtingen, omdat ik zelf geen behoefte voel om dit te zien, omdat ik dit vanzelf zie op het moment dat het zover is. Want voorspellingen en verwachtingen kunnen ieder mens, zelfs de meest positief ingestelde persoon, zelfs de grootste optimist, wanneer hij of zij iets heeft wat de nodige aandacht kan gebruiken, flink ontregelen. Flink ontregelen, doordat er dan in plaats van uit vertrouwen, vanuit een verwachtingspatroon gewerkt en of gehandeld wordt. Een verwachtingspatroon wat geen door jou,  of voorafgaand aan jouw leven door God getoonde beslissing is. Maar juist meer iets waar we op de één of andere manier in terecht gekomen zijn, omdat de tijd waarin we leven geleid wordt door diverse factoren. Factoren die veelal te maken hebben met emoties, of deze positief of negatief zijn daar laat ik me nu niet over uit. Net zo min als over het belang van het lezen van alle informatie in de volgende bijgesloten link. Daar onthoud ik me op dit moment eveneens van. Daar onthoud ik me voor alsnog van, maar wanneer jij dit wel wilt weten, wanneer jij dit wel wilt zien, dan kun je de volgende link aanklikken: http://www.nu.nl/dvn/4065679/weer-flinke-perioden-met-zon.html Ik kies voor de zon en laat het andere graag voor wat het is.

Omdat dit geen enkel belang dient, geen belang levert aan mijn zijn of wiens zijn dan ook. En wanneer ik voor mezelf en vanuit mezelf spreek, vanuit mijn hart, vanuit mijn wezen, vanuit mijn zijn, weet ik dat ik er altijd voor gekozen heb en er altijd voor kies om mezelf te zijn. Dat het patroon denken, het naar een vast patroon leven, wat in mijn beleving in strijd is met de natuur, mij heeft geleerd, dat dit mij maar daarbij geen enkel mens ten goede komt, heb ik letterlijk en figuurlijk mogen ondervinden. Heb ik mogen ondervinden en ontdekken, waardoor ik alles wat niet natuurlijk is, niet natuurlijk is en daarbij ook nooit zal wezen, in wezen ook nooit zal zijn, volledig heb losgelaten. Omdat ik de afgelopen jaren werkelijk weer tijd heb gemaakt om volgens mijn natuur, volgens wie ik ben te leven. Want dat ik dit nooit had kunnen ontdekken, op het moment dat ik me had laten leiden door alles wat bedacht is, heb ik daardoor letterlijk en figuurlijk ondervonden. 

Ik heb dit aan den lijve ondervonden. Omdat mijn lichaam, wat correspondeert met mijn gevoel mij liet weten waar het mis ging, waar het mis ging, waardoor het werkelijk dreigde mis te gaan. Door gehoor te geven aan de signalen die mijn lichaam me gaf, het bij mezelf te rade gaan, weet ik. Door bij mezelf te rade te gaan heb ik mogen ontdekken, waar het euvel ligt. Het euvel: http://www.encyclo.nl/begrip/euvel

Want het euvel ontstaat wanneer we de oorzaak, de schuld, de aansprakelijkheid buiten onszelf zoeken. Want het euvel ontstaat wanneer we: "1) Brutaal; 2) Defect; 3) Fout; 4) Gebrek; 5) Iets verkeerds doen; 6) Iets slechts doen; 7) Iets ten kwade duiden; 8) Iets wat niet in orde is; 9) Iets kwalijk nemen; 10) Iemand iets kwalijk nemen; 11) In arren moede; 12) Is een gebrek aan gekeuvel niet mal (crypt.); 13) Kwaad; 14) Kwaal; 15) Machinedefect; 16) Mankement; 17) Misstand; 18) Ongemak; 19) Ongesteldheid", GEDRAG VERTONEN, waardoor we worden en wanneer we ervoor kiezen de ander het op te laten lossen, door zelf geen strijd te leveren, de ander te laten strijden, verandert het vanzelf in we zijn. Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/EUVEL/1 En wanneer ik op de betreffende link klik, zie ik nog een aantal woorden die men verzuimd heeft op te nemen in het rijtje, woorden die van betekenis zijn waardoor ik deze juist graag deel.  

Deze juist met alle liefde deel, zodat ieder mens er zijn of haar leer uit trekt. Ieder mens die dit wil natuurlijk, omdat het nog steeds niet aan mij is om te vertellen, zeggen of bepalen of iemand iets wil leren van de lessen die ik zelf aan den lijve heb ondervonden, zelf heb mogen zien. De lessen die ik heb mogen zien, waardoor weten voor mij letterlijk het meest natuurlijke geworden is, wat er bestaat. Waardoor ik kon blijven bestaan en letterlijk weer op kon staan, letterlijk weer kon bewegen, letterlijk weer kon lopen. De woorden: "Snood; Ziekte; Kwestie; Ondeugd;  Vermetel; Onvolkomenheid", zeggen daarbij mogelijk nog veel meer. http://www.encyclo.nl/begrip/vermetel

Dat ik dit alleen heb kunnen en mogen ontdekken door vanuit mijn hart te leven, wil ik met iedereen delen. Wil ik met iedereen delen, die ervoor kiest ook weer Heel te zijn. Iedereen die ook weer Heel en Compleet wil zijn. Heel en Compleet, door vanuit je hart te leven. Heel en Compleet zodat jij net als ik kan en mag doen, wat vanuit je hart gestuurd wordt. Zodat jij net als ik ook weer kan doen wat door en vanuit je hart gestuurd wordt, vanuit Onvoorwaardelijk Liefde gestuurd wordt, waardoor je je alle dagen waarin je leeft goed voelt. Waardoor je je alle dagen waarin je leeft, bezig zult houden met dat wat nodig is. Voor jou nodig is, om je te kunnen en mogen ontwikkelen. Nodig is, om je te kunnen en mogen ontwikkelen, zodat jij net als ik weer van waarde kunt zijn. Van waarde kunt zijn voor jezelf en daarbij voor iedereen die en alles wat leeft. Omdat dit het enige belang is wat gediend mag worden. Het enige belang wat gediend wordt, op het moment waarop ieder mens weer vanuit zijn of haar hart gaat leven. 

En wanneer jij door welk euvel dan ook ooit de fout in bent gegaan, wanneer jij door welk euvel dan ook, jezelf hebt laten verleiden tot het doen van dingen die in geen geval bij jou horen of die in geen geval bij jou passen, doordat dit op geen enkele wijze is wie jij bent, weet dan dat je jezelf mag vergeven. Dat je jezelf mag en kunt vergeven, door in geen enkel geval nogmaals eenzelfde soort fout te maken. Je jezelf mag en kunt vergeven door in geen geval nogmaals over te gaan tot het je laten meeslepen, door je in geen geval nogmaals te laten aanmoedigen, door je in geen geval nogmaals mee te laten nemen, in dat wat jou, maar daarbij ook iedereen die en alles wat je liefhebt, alle mensen die jou als voorbeeld zien, heel gemakkelijk meesleept in jouw ongeluk, doordat jij hen er dan in meeneemt. Waardoor zij jouw ongeluk overnemen. Heel gemakkelijk overnemen, omdat zij van jou houden en daarbij voor ieder ander het voorbeeld kunnen zijn. 

Wanneer je iedere dag aan het einde van de dag oprecht kunt zeggen dat je het juiste hebt gedaan, dat je met een voldaan gevoel je ogen kunt sluiten, je jezelf te rusten kunt leggen, weet je dat het goed is. Want wanneer dit niet zo is, wanneer dit niet zo zou zijn, weet je dat jij de enige bent, die dit kan verhelpen. Die dit kan veranderen, die dit kan wijzigen, door bij jezelf te blijven. Door dit ver van anderen te houden, door dit van wij naar zich, in dit geval naar jou te plaatsen, bij jou te houden, door de strijd met jezelf of in jezelf aan te gaan. De strijd die jou alle winst oplevert die nodig is om te kunnen, mogen en blijven groeien. De strijd die nodig is, om je blijvend te kunnen en mogen ontwikkelen. Omdat dit het enige is wat nodig is om weer je pure en ware zelf te zijn. 

Want wat ik heb geleerd van alle lessen in mijn leven, dat ik mezelf mag zijn, ik niet beoordeeld hoef te worden, ik in geen enkel hokje pas, er geen stempel is wat mij recht doet. Ik laat me dagelijks verrassen, laat me verrassen door alles wat vanuit liefde met mij gedeeld wordt. Alles wat met mij gedeeld wordt, omdat dit me inspireert. Me inspireert zodat ik kan en mag blijven schrijven. Waardoor ik er nog steeds op vertrouw dat de grens tussen boosheid en verontwaardiging vervaagt, wanneer ieder mens zijn of haar oogkleppen afdoet. De grens tussen boosheid en verontwaardiging verdwijnt omdat de wereld veel groter is dan vanuit de positie waar wij ons als mens vrijwillig in hebben laten neerzetten. De wereld veel groter is, dan de richting van waaruit wij kijken, vanuit de richting waarheen wij kijken en blijven lopen, omdat het ons is aangeleerd. Ons is aangeleerd, zodat we niet meer onze eigen en allesomvattende waarde vertegenwoordigen, maar de waarde in tijd en geld zijn.

De waarde in tijd en geld, het Bruto Binnenlands Product. Ik kon dit op een gegeven moment niet meer. Ik kon dit niet, ik kon, wil en mag in mijn beleving en vanuit mijn hart geen Bruto Binnenlands Product meer zijn. Ik kon dit niet meer vanaf het moment dat het mij gegeven was, om de waarheid te mogen zien. De waarheid te mogen zien en deze uit te dragen, te delen met iedereen die en alles wat leeft. Omdat de waarheid het enige is wat heilig is, heiliger dan wat wat wij ons voor kunnen stellen, heiliger dan wie of wat maar ook. Wie of wat we kunnen zien, ruiken, voelen, proeven, horen, ervaren en beleven. Omdat God ons Onvoorwaardelijk lief heeft, Hij ons liever heeft, dan wij in wezen zijn. Waardoor wij, jij, ik en ieder ander, heiliger en waardevoller zijn dan we ooit maar kunnen denken, wanneer we als mens weer wezenlijk zijn. En vanaf vandaag mag ik nu mag ik zeggen: Lieve mensen, mijn lampje brandt, omdat ik niet meer strijd, ik volledig mezelf ben, daardoor niet bestreden kan worden, doordat ik de strijd met mezelf in mezelf ben aangegaan.

Want door de strijd met mezelf aan te gaan ben ik de strijd geworden, ben ik de vrede geworden, ben ik tevreden. Waardoor de strijd mijn waarde heeft vertegenwoordigd. De waarde in tegenwoordige tijd. De waarde die ik zelf nu in mag zien. De waarde die geleid heeft tot de oplossing. De oplossing die mij gegeven is, door de strijd met mezelf aan te gaan, door naar mezelf te kijken, zag ik de waarde van de strijd, waardoor ik deze heb kunnen en mogen verhelpen. Waardoor deze strijd mij verder geholpen heeft en zelfs een bijdrage heeft geleverd waardoor ik niet meer de strijd maar nu werkelijk de vrede en tevreden ben. 

Het heeft me zelfs geleerd dat ik de strijd met alles wat buiten mijzelf is, los kan laten. Zonder de strijd met alles wat buiten mij is, aan te gaan. Waardoor ik de strijd kan laten bij iedereen die en alles wat niet denkt, doet, ziet, spreekt, of eigenlijk is, zoals ik ben. Omdat ik mezelf mag zijn, ieder ander dit recht ook heeft. Het Godsrecht, de enige Echte Genetische bepaling, die voor elk mens geldt en voor elke mens mogelijkheden biedt, daardoor mogelijk is. God wat ben ik blij met Uw inzicht, met Uw wijsheid. God wat ben ik U dankbaar, dat ieder mens wijs en goed is. Wijs en goed is wanneer zij ervoor kiezen om ook hun euvel te weer zien. Zodat ook zij weer blij kunnen zijn met wie zijn zijn. Blij met wie zij zijn, zodat zij ook weer bevestiging krijgen. Want door volledig mezelf te zijn, heb ik me letterlijk bevestigd IN NAAM GOD. Het ik de bevestiging gekregen en ervaar ik ook werkelijk dat ik volledig mezelf ben. Iets wat ik iedere dag, ieder, uur, iedere minuut en elke seconde opnieuw mag ervaren, mag ontdekken,  mag voelen en juist daardoor weet.

En wat ik weet, wat ik mag weten wat ik mag delen heb ik geleerd. Heb ik geleerd en onder woorden weten te brengen, in mijn boeken, nieuwsbrieven, gedichten en blogs. Dank U wel Lieve Heer, Dank U wel vanuit de grond van mijn hart. Vanuit de grond, het grondrecht, de grondwet van mijn hart. Want mijn leven, mijn proces, mijn ontwikkelproces en of groeiproces, zijn voor mij van waarde. Voor mij van waarde en kunnen en mogen een waarde vertegenwoordigen voor iedereen die en alles wat leeft. Mogen ieder mens die weer in het hier en nu wil leven, weer in het hier en nu wil zijn, helpen. Dank U Lieve God, dat ik mezelf mag zijn.

Als dank voor alles, voor mijn leven en alle lessen die ik heb meegemaakt deel ik mijn proces en daarmee zienswijze. Omdat het op deze wijze delen van kennis, "dat wat voor mij werkt", ieder ander kan en mag helpen. Want dat het leven wat ik leef in mijn beleving en vanuit eigen ervaring voor mij gewerkt heeft, dat is bewaarheid. Dat is waarheid geworden, dat is een vaststaand feit. Een gegeven waardoor ik van mening ben, ik vanuit mijn hart weet, dat ieder mens er zijn of haar deel uit kan en mag halen. Ieder mens er datgene van mee kan en mag nemen wat voor hem of haar van waarde is. Wat voor hem of haar van waarde en van belang kan zijn. Omdat dit de enige intentie is die ik heb, dit de enige intentie is die ik beoog met dat wat ik doe. 

De enige intentie, de enige bedoeling, met dat wat ik doe en waar ik al heel veel jaren mensen mee help. Door het delen van kennis en ervaring, mag ik een ander, ieder ander, iedereen die ook zichzelf wil zijn helpen om dit te realiseren. Omdat ik mezelf zie als een geluksvogel, ik de werkelijke waarde van "het mezelf zijn" inzie en ik het ieder ander gun om dit ook weer te zien. Ieder ander, ongeacht wie je bent, ongeacht wie dit is, ongeacht hoe of op welke manier jij in het leven staat. Want het is niet aan mij, om een oordeel te hebben over de ander. Het is niet aan mij, om een oordeel te hebben over het leven. Het is niet aan mij, om een oordeel te hebben over hoe iemand zijn of haar leven invult. Het is niet aan mij, om wie dan ook te vertellen hoe hij of zij zijn leven zou moeten leven. Net zo min dat het aan mij is, om te zeggen dat ieder mens zijn of haar levensverhaal zijn of haar proces zal moeten delen. Het mag, dit mag altijd, jij bepaalt dit helemaal zelf, omdat ook voor ieder ander hetzelfde geldt als wat voor mij geldt, je moet doen wat goed voelt. 

Want wanneer je weer doet wat goed voelt, zul je veel minder vaak geplaagd worden door gedachten, die inhoudelijk vaak allesbehalve positief zijn. Wanneer je weer doet wat goed voelt, zul je veel minder vaak geplaagd worden door onzekerheid. Wanneer je weer doet wat goed voelt, zullen twijfels of dat wat je ervan weerhoudt om te doen wat bij je past, geen deel zijn van jouw leven. Wanneer je weer doet wat goed voelt, zul jij net als ik voornamelijk uit je hart leven. En uit je hart leven, is met liefde leven. Met liefde voor jezelf, daarbij voor iedereen die en alles wat leeft. Omdat dit laatste, het van jezelf houden, een voorwaarde of zelfs een ongeschreven regel is, wanneer je werkelijk jouw leven wilt leven en daarbij nodig is wanneer je onvoorwaardelijk van de ander wilt houden. Van de ander, van ieder ander, van iedereen die en alles wat leeft. Dat dit pas start wanneer je van jezelf houdt, wanneer je van jezelf houdt en om jezelf geeft, dat is nog niet voor iedereen bekend. 

Dat is nog steeds niet voor iedereen bekend en waarom dit zo is? Omdat we als mens allemaal graag aardig gevonden willen worden, we het de ander naar de zin willen maken? Dat willen doen waardoor de ander ons waardeert? Ja, dat zou een mooie verklaring kunnen zijn? Dat zou de verklaring of juist het probleem kunnen zijn? Dat waar een groot deel van de mensheid tegenaan loopt die zich in allerlei bochten wringt om iedereen tevreden te houden?  Door alle ballen hoog te houden, mee te gaan in alles wat moet, vergeet je jezelf, vergeet je jezelf op een dusdanige wijze, dat pijn, ziek zijn, op enige wijze geblokkeerd raken, de manier is om mensen weer met zichzelf te confronteren. Onze pijn, ons ziek zijn, onze blokkades, onze onbalans is ons redmiddel. Het verhelpen, het onderdrukken of op enige wijze veranderen is geen hulpmiddel maar een manier waarop we onszelf onderwaarderen.  Onderwaarderen waardoor we niet meer van waarde zijn. Waardoor we ons zelfbehoud systeem overschrijden.


Maar lieve mensen, het van jezelf houden is pas mogelijk, wanneer je jezelf waardeert. Dat nog steeds niet iedereen dit kan, laat staan doet, komt omdat het van jezelf houden in een wereld waarin zoveel regels zijn geen prioriteit heeft. Geen prioriteit heeft, omdat al het andere, ieder ander, iedereen die en alles wat moet, voorrang geniet. Voorrang, terwijl één van de meest belangrijke waarden van het leven, van jezelf houden en jezelf waarderen pas komt en mag wanneer er tijd voor is. Wanneer er tijd voor is, wanneer je tijd hebt om even 5 minuutjes aan jezelf te besteden. En die 5 minuutjes schieten er nog vaak bij in. Waarom zou je tijd voor je jezelf, voor jou als mens tijd maken, wat levert het je op? Wat levert het je op, wanneer er zoveel is wat jou nodig heeft, er zoveel mensen zijn die van jou afhankelijk zijn. Een man, vrouw, je kinderen, ouders, schoonouders, vrienden, vriendinnen, je werkgever, de sportvereniging, je buren, de honden, katten en ja ga nog maar even door. Wat ben jij en wie ben jij in deze ketting?

Wat is jouw waarde in deze ketting, in dit geheel? Het geheel of eigenlijk allemaal losse componenten die zonder jou, zonder jouw inzet, kennis, energie, tijd en liefde niet kunnen leven, niet kunnen functioneren, niet kunnen zijn, niet kunnen bestaan? Wat zijn al deze losse energieën zonder jou? Wat is jouw waarde, wat is jouw functie in dit geheel? Hoe belangrijk is jouw aanwezigheid, jouw aandacht, jouw tijd en zijn in dit geheel? Welke waarde vertegenwoordig jij? Zou deze ketting, die ik voor het gemak even de wereld noem, niet meer draaien wanneer jij even een time out neemt? Een time out, om bij te tanken, een time out om even tijd aan jezelf te besteden, een time out, om te zien waar jij bent en waar jij staat? Of wil je pas een time out nemen wanneer je lichaam, je geest of dat wat jij in wezen bent de rem erop zet?

Ik heb het allemaal ervaren, ik heb het allemaal meegemaakt, ik heb letterlijk en figuurlijk door alles wat ik nog even wilde doen, inclusief mijn zo ik nu begrijp oncontroleerbare driften, mijn rem ingetrapt, mijn ABS ontmoet. Ik remde slipte en was zo druk met Alles Behalve Sonja, dat ik letterlijk en figuurlijk gered werd, om niet nog meer schade op te lopen. Niet nog meer schade op te lopen of nog verder van mezelf verwijderd te raken? Gelukkig mocht ik op mijn pad blijven. Gelukkig mocht ik bij mezelf terugkomen, bij mezelf blijven. Ik kon ook werkelijk niet anders meer dan dat. Ik mocht dit weer ervaren, waardoor ik er vanuit mijn hart voor koos om bij mezelf te willen blijven, dat te doen wat goed voor me was, door weer volledig mezelf te zijn. Ja voor honderd procent mezelf te zijn. Mezelf te zijn door met aandacht te leven. Te zien wat ik werkelijk nodig had om te kunnen leven. Mijn werkelijke waarde weer in te zien. In mijzelf te zien, door weer naar mijn hart te luisteren en vanuit mijn hart te gaan leven. Waardoor ik weer van mezelf kon houden. Mezelf weer op waarde inschatte. 

Want wanneer je als mens weer met aandacht durft te leven, mag je weer kennismaken met jouw innerlijke waarde, jouw hart. Dan mag je weer kennis maken met wie jij bent en waarom je het leven bent gaan leven, waar je voorafgaand aan de start van dit leven, zelf voor gekozen hebt. Zelf voor gekozen hebt, omdat je op die wijze van waarde bent. Van waarde bent voor jezelf, daardoor voor iedereen die en alles wat leeft. Sterker nog, zonder deze waarde, in wezen waardeloos bent. Omdat het onmogelijk is om je waarde te leren kennen, je waarde te zien wanneer jij jezelf niet als de belangrijkste waarde ziet. Wanneer jij jezelf als bijzaak ziet, doordat ieder ander, al het andere en alles wat moet en nodig is, door jou vooropgesteld wordt. Dan vergeet je simpelweg je belangrijkste waarde, jouw zelf, jouw zijn, jouw leven. 

Dan vergeet je door al het moeten de belangrijkste waarde. Dan vergeet je wat dit is, welke waarde jouw leven vertegenwoordigd. Dan vergeet je totaal wat nodig is, want wanneer je van de ander houdt en er voor de ander wilt zijn, dan is je eigenwaarde waarborgen een vereiste. Pas wanneer je je eigenwaarde waarborgt, kun je er voor de ander zijn, er voor ieder ander zijn, zonder jezelf te verliezen. Zonder jezelf daarbij of daarin, in de ander, iets of al het andere te verliezen. Want dat je jezelf kunt verliezen, jezelf en daarbij je eigenwaarde kwijtraakt wanneer je niet voldoende van jezelf houdt, is een reëel iets. Is een reëel iets, waar iedereen gevoelig voor is. Een reëel iets waar elk mens mee te maken krijgt, ongeacht de situatie, de wijze waarop iemand zijn of haar leven leidt, ongeacht wie jij bent, ongeacht welke rol jij hebt in het leven. Bij jezelf blijven en jezelf trouw zijn, is de grondregel die voor ieder mens geldt en voor ieder mens nodig is. Omdat dit de enige manier is waarop je heel en compleet kunt blijven, de enige manier is waarop je zult kunnen voldoen. De manier waarop je werkelijk van waarde kunt zijn, wanneer je jezelf waardeert. Want jezelf waarderen is leven en leven is in leven zijn. In leven en wezen zijn, wezenlijk zijn.

Vanuit en in dankbaarheid dat ik leef, deel ik mijn verhaal op mijn blog. Want ik ben super dankbaar en voel dit iedere dag met heel mijn hart en ziel. Ik leef, ben gelukkig en gezond. De spreuk die ik vandaag op Facebook en LinkedIn heb geplaatst is dan ook weer geheel in lijn evenals de spreuken van de voorgaande twee dagen, die ik uit liefde nogmaals deel. Deze kunnen en mogen jou maar ook ieder ander helpen, deze mogen ieder mens die dit wil helpen. Omdat God, via Jezus de Hemel en de Aarde, met iedereen die en alles wat daarop leeft, verbonden heeft. In en vanuit liefde verbonden. Ter bescherming, als signaal om te voelen wie heel is, heel als in tact. Omdat dit het in tact zijn en in tact, op de meest liefdevolle wijze delen van alles wat is, wat waarheid is, de bedoeling is, de bedoeling, de reden, dat wat van nut en belang is. Van nut en belang voor iedereen die en alles wat leeft. De manier waarop God ons beschermt, ieder van ons beschermt, de wijze waarop God ons altijd helpt, er daardoor altijd is, omdat wij net als Jezus kinderen van God zijn en HIJ ONZE Vader is, waardoor WIJ allemaal familie zijn en van waarde zijn, voor NU tot in de eeuwigheid, Amen! 


En omdat ik al het grootste deel  van mijn leven tevreden ben, mag en kan ik me afstemmen op mijn, maar daarbij of daarnaast ook op ieders frequentie. Mag en kan ik me afstemmen op ieders frequentie, omdat ik er voor kies om ieder mens zichzelf te laten zijn. Zichzelf te laten zijn en alleen wanneer zij op zoek zijn naar hun eigen levenskracht, naar de kracht die zij nodig hebben, om te kunnen leven, zullen zij vanzelf op mijn pad komen. Zullen zij op mijn pad komen en zullen zij mij benaderen. Iedereen mag mij benaderen, iedereen mag een beroep op mij doen, iedereen die net als ik, vanuit Onvoorwaardelijke Liefde wil leven, wil delen, wil zijn. 

Want alleen wanneer ieder mens weer vanuit zijn of haar levenskracht leeft, hoort hij ook werkelijk het fluisteren van zijn of haar lichaam, wordt hij of zij zich weer bewust van de gelegenheid om zichzelf te helen. Zichzelf te helen, daardoor heel te zijn. Waardoor dit mens, of in feite ieder mens, die zichzelf is, onvoorwaardelijk overal en altijd de mogelijkheid heeft om heel te zijn. Heel in leven, heel in leven door dat te doen wat nodig is, om het eeuwig leven te hebben. Heel, om datgene te doen waarvoor je geboren bent. Door weer te weten wat jouw taak is in het leven, wat de taak is in jouw leven. Daarbij in het leven van iedereen die en alles wat leeft, doordat jij het leven bent, jij jouw leven bent. 

En nu volgt een stuk herhaling van eerder deze week, waarbij deze zin is gebruikt om een extra stukje te delen en het gebruikelijke stuk wat ik al enige tijd met iedereen deel nogmaals door te geven. Ik deel vanuit liefde, omdat ik van het leven houd en ik het ieder mens gun om in en vanuit liefde te leven. 

"Want ik ben niet anders dan jij, ook ik ben geboren, ook ik heb ouders en ik ben ooit verwekt. De wijze waarop ik verwekt ben, heeft niets te maken met wat dit met de rest van mijn leven doet. De wijze waarop ik deze verwekking geaccepteerd heb, heeft alles te maken met wat het met mijn leven doet. En niet alleen met mijn leven, maar met het leven van ieder ander. Van ieder ander die ook net als ik uniek is, daardoor helemaal anders en dit ook volledig mag zijn. Omdat ieder mens net als ik in de mijne, in zijn of haar eigen frequentie mag zijn. Ik in mijn en ieder ander in zijn of haar eigen bubbel, dat wat mij maakt tot wat ik ben, en dat wat hem of haar maakt tot wat hij of zij is, zichzelf! 

Want wanneer je heel en jezelf wilt zijn in het leven, kun je dit ook. Door te leven en in leven te zijn. Door in leven stil te zijn en te luisteren naar dat wat jou, door jezelf aangeboden wordt, door jezelf en de verbinding die jij hebt, die je altijd zult houden en die nooit verbroken wordt met hen die jou gemaakt hebben, daarbij met God doordat Hij jou de levensadem via de neus heeft ingeblazen, zelfs wanneer jij dit niet zo ervaart, wanneer jij dit niet zo voelt of wanneer jij dit niet zo wilt zien. Want bij een vrije wil, wat net als jouw leven eveneens een geschenk van God is, heeft ieder mens de keuzevrijheid en keuzemogelijkheid gekregen, om te doen wat bij hem of haar past. Te doen wat hem of haar helpt zichzelf te ontdekken en zichzelf te zijn. Zichzelf te zijn uit liefde en in liefde, Onvoorwaardelijke Liefde, omdat ieder mens op een bepaald moment zal worden herinnerd aan de liefdesband. Voor mij en in mijn gevoel en beleving heb ik deze band met iedereen die en alles wat leeft, doordat ik God en daarmee Jezus als de Eeuwigdurende Waarheid zie. 

De Eeuwigdurende Waarheid en Onvoorwaardelijke Liefde, die mij voor mijn leven, daarbij voor mijn ouders heeft laten kiezen. Die mij voor Ulrich onze poezen (katten), Gizmo, Mickey, Cindy en daarbij iedereen die en alles wat leeft op mijn pad en mijn weg heeft laten kiezen. Dat ik door alles wat ik heb meegemaakt in positieve maar ook zeker de tegenovergestelde zin, heb ontdekt waar ik nu sta, daar ben ik ook eeuwig dankbaar voor, omdat ik het me weer mocht herinneren. Want zou ik het me anders hebben herinnerd, zou ik het anders hebben geweten, zou ik het anders hebben gezien, zou ik het anders hebben gevoeld, gehoord, geroken of geproefd? Niet, zeker niet, omdat ik er zeker van ben, dat ik anders nooit had geweten. Omdat ik anders nooit zeker had geweten, wat ik nu en in mijn geval al een hele tijd weet. Wat ik al een hele tijd weet, een heel leven, omdat ik me alles mag en kan herinneren wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Ik me alles mag en kan herinneren wat mij gemaakt heeft tot wie ik ben, wat ik ben, waar ik ben en waarom ik ben. Waarom ik ben in liefde, wat mij betreft Onvoorwaardelijke Liefde, voor mezelf, iedereen die en alles wat leeft, omdat ik er voorafgaand zelf voor gekozen heb, dit voorafgaand heb mogen zien.

Ik ben in staat om te groeien, in staat om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, vanaf het moment waarop God mij mijn leven heeft gegeven. Vanaf het moment waarop God zijn plannen over dat wat Hij met de wereld voorhad, aan mij heeft getoond, toen Hij de Hemel en de Aarde geschapen heeft. Omdat de Hemel en de Aarde, met iedereen die en alles wat leeft geschapen en ontstaan is. Ontstaan en ontsproten is, geboren is, uit liefde. Ieder mens, net als ik geboren is, om te mogen kiezen voor het leven wat van waarde is, van waarde is en in het belang van ons allen. En wat het mooie daarvan is, dat ieder mens door het leven wat hij of zij leeft, door het leven wat hij of zij van moment tot moment beleeft, zich weer mag herinneren hoe het van waarde zijn in het belang is van iedereen die en alles wat leeft. Daarbij voor iedereen die en alles wat in leven en door leven verbonden is. Omdat we allemaal verbonden zijn, zelfs wanneer we dit niet meer voelen, zelfs wanneer we de verbinding met onszelf compleet verloren of tijdelijk even kwijt zijn. Ieder mens is in staat om de verbinding weer te herstellen, de verbinding weer in tact te laten zijn. De verbinding met zichzelf, iedereen die en alles wat leeft weer in tact te laten zijn. Zodat het in tact zijn en vanuit tact leven, de enige manier en wijze is waarop we weer onszelf kunnen en mogen zijn, onszelf kunnen en mogen wezen. We in wezen weer mogen zijn, onszelf zijn, vanuit liefde, onvoorwaardelijke liefde." 

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten