donderdag 28 januari 2016

De zon plaatst alles in een ander daglicht.

"De zon plaatst alles in een ander daglicht." 

En alles vindt plaats wanneer het plaats krijgt, want dat is natuurlijk de tweede zin, dat is natuurlijk het vervolg wat volgt op dat wat de wereld nu is. Wat de wereld nu is of wat de wereld toegelaten heeft? Wat de wereld, wat we, of in ieder geval velen van ons toegelaten hebben, doordat we, velen van ons zich hebben vereenzelvigd met dat wat er in de wereld verkondigd, geroepen, gezegd, geschreeuwd, daarbij getoond en weergegeven wordt. Waardoor dat wat er gebeurt een regelrechte weergave is van dat wat we..........

Ja, dat wat we denken, dat wat we geloven, dat wat we zien, dat wat we horen, dat wat we denken te weten. Dat wat we denken te weten, terwijl we in wezen, in ons hart het gevoel hebben dat het niet waar kan zijn. Dat het niet waar kan zijn of dat het niet waar is? Want alleen wanneer je het verschil weet, wanneer het verschil duidelijk is ben je bereid, ben je in staat en ben je eraan toe om ook de zon weer in jouw leven toe te laten, in jouw leven toe te laten door het toe te staan. Dan ben jij weer op weg om jezelf te worden, dan ben je weer op weg om te zijn wie je behoort te zijn. Omdat ook jij jezelf hebt laten leiden door dat wat verkondigd, geroepen, gezegd, geschreeuwd, getoond en weergegeven wordt, zonder dat je je hebt afgevraagd wat waarheid is. 

Wat waarheid of wat de waarheid is?  De waarheid die berust op ons, die berust op iedereen die en alles wat leeft, iedereen die en alles wat zijn of haar leven leeft, waardoor je bent en wanneer je bent, kun je ook zijn. Wanneer je bent, kun je samenzijn met iedereen die en alles waarvoor jij kiest, kun jij alles aan wat er op je pad komt wat niet zichzelf, wat nog niet helemaal, volledig zichzelf is door invloeden van buitenaf. Waardoor het samenleven, de samenleving en het samenzijn, overschaduwd wordt, de maatschappij? De maatschappij waarin samenleven en samenzijn gepromoot wordt en waar aan de andere kant alles wordt gedaan om te benadrukken dat het samenleven en samenzijn nooit zal plaatsvinden doordat........... 

Ja, vraag je eens af waarom dit nooit kan plaatsvinden, of vraag je eens af wat er zou gebeuren wanneer dit wel plaatsvindt? Dan zouden we weer één geheel zijn, zouden de verschillen aanvullingen zijn en zouden de kwaliteiten en mooie eigenschappen die ieder mens heeft een bijdrage leveren aan, dat wat mooi en goed is, waardoor de strijd en alles wat miljarden kost maar daardoor ook zeker oplevert, totaal verdwenen zijn. Dit heet vertrouwen! Dit start wanneer de mensen, ieder mens weer op zichzelf vertrouwt, zichzelf weer waardeert en accepteert, door herkenning en erkenning. Door zichzelf te erkennen en te herkennen, daarbij te herinneren waarom hij of zij voor dit leven gekozen heeft. Wanneer dit een feit is, zal vertrouwen ervoor zorgen dat angst voorgoed verleden tijd is, omdat angst geen plaats meer krijgt, omdat er voor angst geen plaats meer is, doordat er voor angst geen plaats meer is, in een wereld waarin iedereen zichzelf, daardoor ook samen is en samen durft en samen kan zijn. Dan is de samenleving een feit.

"Want samenzijn is meer dan samen lachen en huilen, samenzijn is ook delen. Samenzijn is jij en ik, is hem en haar, is wij en zij, is in wezen iedereen, wij allemaal, inclusief de mensen die niet samen lachen, huilen en delen. Dat we nog heel veel mogen leren, zullen velen met mij eens zijn, al lijkt het er soms op dat nog niet iedereen zich er bewust van is."

De zon biedt kansen, de zon biedt mogelijkheden en de zon helpt hen die op de één of andere wijze hinder ondervinden van alles wat door negatief denken plaatsvindt, plaats heeft en of plaats gekregen heeft. Want plaats hebben, is aan de orde wanneer we ons erop voorbereiden, wanneer we ons ertegen wapenen, wanneer we erin geloven en ook zien, horen en daardoor ervaren dat het zo is. Omdat we dit zelf eigenhandig in de hand hebben gewerkt. En de enige die schuldig is aan, zijn we zelf, door onze eigen gedachten. De enige die schuldig is aan, zijn we zelf, ben ik, ben jij zelf, door toe te staan dat het plaats vindt, door het plaats, tijd en ruimte te geven, waardoor het plaats, tijd en ruimte krijgt en kan ontstaan. 

Ik kies voor de zon en bestel haar iedere dag, omdat ik weet en erop vertrouw dat de zon alles in een ander daglicht stelt. De zon mij helpt om positief te blijven denken en overal de zonnige zijde van te zien. Dat wat mogelijk is, waardoor ik ook altijd de positieve uitkomst mag zien. Omdat ik er zeker van ben dat dit werkt, daardoor zo is, daar ben ik stellig van overtuigd en mijn overtuiging is meer waard dan elke manier waarop men mij laat denken, elke mening of gedachte die me opgelegd wordt, doordat ik me deze op laat leggen. Ik kies voor mij, voor mijn positieve ik, voor alles wat positief is, doordat ik weet dat ik verantwoordelijk ben, verantwoordelijk ben voor mijn eigen denken, mijn eigen mening, mijn eigen gedachte, inclusief mijn doen en laten en er niets buiten mij is wat mij hiervan weerhoudt. 

"Bron: nieuws NU.nl;  25, 24 en 23 januari 2016', Spreuken via Facebook Connecties!

God heeft ons Dankzij en Door Jezus, wezenlijk de vrijheid gegeven. 
Door ons als mens vanuit liefde los te laten, 
ons als mens in liefde te laten zijn! 
Waardoor we allemaal de mogelijkheid hebben onze weg te vinden.
Onze eigen weg te vinden, door onze weg te zijn!

En ook vandaag een mooie voortzetting van deze zonnige dag gewenst. Geniet van en met elkaar iedereen die en alles wat leeft. Vandaag heb je en morgen krijg je wanneer jij er voor kiest. Wanneer jij ervoor kiest om in het moment te zijn en in het moment te leven, omdat het moment de enige waarde is, waaraan je waarde mag hechten. Waar je werkelijk dankbaar voor mag zijn, iedere dag opnieuw. Iedere dag waarop jij ervoor kiest om volledig, verantwoordelijk voor alles wat je zegt, denkt en doet, door het leven te gaan. Daarbij iedereen die en alles wat anders is te laten zijn, te laten zijn wie hij of zij is, daarbij waar hij of zij voor kiest omdat ook dat zijn of haar keuze en daardoor ook zijn of haar leven is. 

Ik kies voor een leven wat mij toelacht, wat jou toelacht.  Ik kies voor een leven waarin ik mijn eigen waarde en de waarde van iedereen die en alles wat leeft, herken, erken en daardoor accepteer. Waardoor dit geaccepteerd is en respect vanzelf spreekt. Respect, de basis vormt voor iedereen die en alles wat leeft, waardoor de waarde van ieder mens zal mogen groeien, zal mogen zijn, waardoor het leven alleen nog maar mooie momenten en daardoor juiste waarden kent. Want lieve mensen "Alles is nieuw", Ieder moment is nieuw, wanneer we dit ook zo willen zien, omdat het zo is, het zo mag zijn en altijd zo zal wezen. 

Het moment is nu, het moment is daar, wij leven in het moment, waardoor we in het hier en nu gelukkig kunnen en mogen zijn!




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

De leefregels

“Leven is genieten, van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Zorg goed voor jezelf iedereen die en alles wat leeft. jij bent de basis!" 

En de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. 

Want Alles is liefde! Tot een volgend blog, tot een volgende keer, wanneer is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten