vrijdag 15 januari 2016

Happy New Year en Hoe nu verder?

'Bron: NU.nl;  15 januari 2016', foto van onszelf!


En nogmaals de kerst en nieuwjaarswens, daarbij de "Gelukkig Nieuwjaar wens" voor iedereen. En dit na drie koningen, na de dag die oorspronkelijk als laatst aangegeven dag gebruikt mag worden om iemand geluk te wensen in het nieuwe jaar. Het jaar wat opnieuw nieuwe kansen biedt, dagelijks wanneer jij besluit om er gebruik van te maken. Wanneer jij besluit om dat te doen wat bij je past en bij je hoort, om dat te doen wat jou toekomt. 

'Dit wordt het nieuws op 15 januari 2016

En de artikelen die mijn aandacht trokken. 

Fallisementen in december 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt vrijdagochtend bekend hoeveel bedrijven er in december failliet zijn verklaard. In november zijn 376 faillissementen uitgesproken, slechts één meer dan in oktober. In september en oktober was ook al sprake van een stijging, maar het was nog te vroeg om van een trendbreuk te spreken. Het CBS publiceert donderdag ook cijfers over de omzet van de detailhandel en export in november.



IAEA kondigt aan dat Iran zich aan afspraken houdt  

Het VN-atoomagentscha IAEA kondigt vrijdag naar alle waarschijlijkheid aan dat Iran de beloftes over de inperking van het nucleaire programma is nagekomen. De aankondiging is belangrijk, omdat die leidt tot de opheffing van enkele sancties die wereldmachten Iran hebben opgelegd. Na lange onderhandelingen kwamen de wereldmachten en Iran in juli vorig jaar tot een akkoord.


Mogelijk nieuwe poging wegslepen dode potvissen Texel  


Het is Rijkswaterstaat donderdag niet gelukt de vijf dode potvissen weg te halen die dinsdag zijn aangespoeld op Texel, omdat het vanwege het slechte weer niet veilig was de kadavers weg te slepen. Aan de hand van de weersvoorspelling wordt een nieuw moment gepland. De Universiteit Utrecht doet de komende dagen een vervolgonderzoek naar de doodsoorzaak. 

Daarnaast is het goed mogelijk dat er de komende dagen meer potvissen aanspoelen. Donderdag zijn opnieuw dode potvissen uit dezelfde groep gezien; twee bij Texel en zes aan de Duitse kust.

En verder:

- lopen in de binnenstad van Groningen onder meer enkele Kamerleden mee in een protesttocht tegen de gaswinning in de provincie. De fakkeltocht 'Gas terug' is een initiatief van Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging (GBB).

- en komt het Havenbedrijf Rotterdam met overslagcijfers over 2015. Daarnaast gaat het bedrijf in op actuele ontwikkelingen in de haven. 

'Weer en verkeer'

"Vrijdag vallen er buien, aan zee mogelijk met korrelhagel en onweer en landinwaarts met (natte) sneeuw. In het noordoosten blijft het overwegend droog. Het wordt 3 tot 6 graden en de wind neemt in kracht af. Het verkeer in het zuidwesten kan vrijdag last hebben van de regen, maar het zal zoals gebruikelijk op vrijdag opnieuw niet druk zijn in de ochtendspits.  

http://www.nu.nl/dvn/4197888/wordt-nieuws-vrijdag-15-januari.html 

En de nieuwsbrief die sinds deze week weer op de website staat inclusief de melding van mijn nieuwste boek, het boek, "Aangenaam kennis te maken", want lieve mensen dat is wat we weer mogen doen. We mogen nu echt allemaal, ieder op zich en iedereen die daartoe bereid is, kennis maken met ons ware zelf, de kennis en de kracht die in wezen in ons is wanneer we weer vertrouwen hebben vertrouwen en geloof, het geloof dat God, door, in en dankzij Jezus de mogelijkheid heeft, om ieder van ons te bereiken, waardoor we allemaal weer onze eigen kracht gaan herkennen, onze eigen kracht gaan erkennen en onze eigen kracht gaan accepteren als een wezenlijk deel van wie we zijn. Zodat we weer wezenlijk een deel van alles wat er is kunnen en mogen zijn.

Nieuwsbrief: no. 1, Januari 2016

“En hoe nu verder?”

Ja, hoe nu verder? Dat is wat heel veel mensen zich op een bepaald moment in hun leven afvragen. De vraag is daarbij natuurlijk, is dit bepaald of onbepaald, wie bepaalt dit en wat doe jij als persoon om wiens leven het gaat er zelf mee? Ja, wat doe je ermee? Wat doe jij wanneer het leven, jouw leven een wending neemt waar je voorafgaand geen rekening mee gehouden hebt? Waar je voorafgaand geen moment bij hebt stilgestaan, waar je je voorafgaand in alle drukte totaal niet mee bezig hebt gehouden, waardoor je er ook werkelijk en of wezenlijk niet mee bezig ben geweest? Want het je bezighouden met iets wat ooit eens zou kunnen gaan gebeuren is in wezen op de feiten, op “de zaken” vooruitlopen. Wie wil dit, sterker nog, wie doet dit, in een wereld waarin van de wieg tot aan de dood alles al gepland vastgelegd en geregeld wordt? Ja, gepland, vastgelegd en geregeld wordt, want dit is in wezen, in feite, de realiteit, zaak, dat waarmee we als mens mogen dealen. Realiteit, “zaken”, en alles waar het in het leven om lijkt te draaien.


Dat is waar het leven om draait of toch waarom het leven draait? Ja zo is het, zo is het beide in wezen. Zo is of gaat het, de reden waarom het leven zo nu en dan een totaal andere wending neemt dan menigeen had kunnen bedenken. Dan menigeen zelf, had kunnen bedenken, had kunnen voorzien, omdat het simpelweg iets is, wat alleen de persoon die het aangaat, de persoon die erbij betrokken is en de persoon die er op de één of andere wijze de hand in heeft, zal kunnen en mogen verwachten. Zal kunnen en mogen verwachten, zonder dit als verwachting of voorafgaand vastgelegd iets te zien, zonder dit als bepaling te zien? Omdat het iets is wat vanzelf z’n weg vindt, als iets is wat vanzelf vorm krijgt? Vanzelf vorm krijgt of toch vormgegeven wordt doordat er ooit een startsignaal gegeven is, het startsignaal of eerder het alleszeggende startsein, “De Start”?


Ja De Start, dat wat ertoe heeft geleid dat iets een vervolg zou krijgen. De start, dat wat de basis is voor een vervolg, een vervolg en of opeenvolgend iets, als een gebeurtenis.

Iets wat te gebeuren staat, iets wat op enige tijd en wijze in scene is gezet, zonder dat jij hier zelf als persoon bewust mee bezig bent geweest. Ja, want wanneer je je er bewust mee bezig zou houden zou je alles wat je meemaakt en alle wat je mee zal mogen maken, op een veel subtielere wijze aanpakken. Dan zou je alles wat je mee mag maken, ook werkelijk op waarde inschatten, waardoor alles wat je meemaakt, waarde heeft, daardoor waardevol is. Dan zou je de meerwaarde zien van dat wat het leven te bieden heeft. De meerwaarde van jouw leven, maar ook het leven van iedereen die en alles wat leeft, omdat alles en iedereen die met jou samenleeft, die met jou samen in leven is, van toegevoegde waarde is. Van toegevoegde waarde, wanneer je de tijd neemt die je krijgt om de waarde ervan weer te zien, te voelen, te ervaren en te beleven. Omdat het beleven van jouw leven, het beleven van dat wat voor jou weg is gelegd, werkelijk het leven waard is, waardoor het leven leven, jouw leven werkelijk leven, voor jou weer het meest waardevolle leven zal kunnen en mogen zijn. Het waardevolste leven wat er bestaat, is.

Toen ik een aantal jaren geleden, de getoonde foto kreeg van mijn collega, de foto van de Ezel met het naambordje Sonja op het voorhoofd, stond ik volop in het leven. Stond ik volop in het leven, wat ikzelf leefde, wat ik leefde EN daarbij grotendeels liet bepalen door alles wat moest, wat moest en wat van mijn verwacht werd. Wat van mij verwacht werd en grotendeels door de ander werd en was bepaald. Het leven waarbij iedereen en alles wat buiten mij om was van dusdanig belang was, dat ik mezelf, Sonja, “de persoon die ik in wezen was”, totaal vergat. Totaal vergat, omdat alles buiten mij om meer tijd vroeg dan ik ooit maar voor mezelf vrijgemaakt had. Meer tijd vroeg dan alles wat buiten mij om was. Tijd, die ik mezelf op geen enkele wijze gunde en of toestond. Tijd, die ik deels of volledig door de ander liet vullen. Mijn tijd, de tijd die ik gekregen heb, toen ik besloot om mijn leven te gaan leven. De tijd die God mij gegeven heeft, om mijn leven ten volste en met alles wat voor mij mogelijk is te kunnen en mogen leven. Tijd die alleen waardevol is, wanneer ik weer doe wat bij mij past en bij mij hoort, omdat ik weer luister naar de stem van mijn hart, de stem die aangeeft dat ik evenals ieder ander een eigen keuze heb. Dat ik evenals ieder ander een keuze heb om mezelf of “de ezel” te zijn.

Ik heb voor mezelf gekozen en doe daar iedere dag mijn uiterste best voor. Ik heb voor mezelf gekozen, daar zet ik me iedere dag voor in. Want ook nu geldt dat de tijd vanzelf gaat, er daarbij en daarnaast ook niets vanzelf gaat. Omdat een proces zich langzaam ontwikkelt en dit langzaam voortvloeit, vorm krijgt, door zelf stapje voor stapje te zetten. Door iedere dag letterlijk en figuurlijk te doen wat je als mens gelukkig maakt, wat mij gelukkig maakt, er daarbij voor iedereen die en alles wat mij wezenlijk nodig heeft te zijn en te wezen. Met als grootste uitgangspunt, dat ik bij alles wat ik doe mezelf trouw blijf, de enige zekerheid waardoor ik mezelf op geen enkele wijze tekort doe. Want ik ben van waarde, mag dit zijn en blijven, wanneer ik mijn eigenwaarde, door volledige zelfrespect in ere houd. Dit is wat ik heb mogen leren, dit is wat ik nu kan, wil en mag delen. Delen, dat alleen wanneer je er net als ik voor kiest om je eigen leven te leven, je in jouw leven kunt en mag zijn, dan kun en mag je gelukkig in leven zijn. Dan kleurt de wereld iedere dag beetje bij beetje mooier, mooier dan deze al is, sterker nog, dan hebben wij daar samen een bijdrage aan mogen leveren. Wil jij ook weer kennis maken met jezelf, met jouw leven, daarbij vol liefde, geluk en gezondheid zijn, volmaakt gelukkig jezelf zijn?


 Ik help je daar graag bij, met Alle Liefde die nodig is. 

Een hartverwarmende groet, Sonja

 De Hof van het Heden                        
Voor: Workshops Coaching Begeleiding & Advies                                  
Voor: Het herstellen van Communicatie en Contact, met jezelf en naar anderen!    
              
Tel 0031 (0)78 642 83 01 / Mobiel 0031(0)6 53 54 86 59
  Liefde is onvoorwaardelijk, het is er nu tijd voor!
  
Inclusief het begeleidend schrijven wat ik ook iedere keer aan de vaste nieuwsbrief lezers doe toekomen.


Goedenavond,

De nieuwsbrief van Januari 2016 alweer. Een nieuwsbrief waarin ik hoewel het tot een bepaalde datum “lijkt te zijn toegestaan” toch nog even gebruik maak om iedereen een heel mooi, gezond, liefdevol en met name betekenisvol 2016 te wensen. Met name een betekenisvol 2016, omdat ik na het boek “Aangenaam kennis te maken”, heb besloten om ook werkelijk iedere dag dat te doen wat mij maar ook ieder ander kan helpen om kennis te maken. Want kennis maken, is in feite dat wat je doet op het moment waarop je iedere dag neemt zoals deze komt. Iedere dag de dag accepteert zoals deze zich aandient, zonder je op enige wijze, op watvoor of welke wijze dan ook vast te leggen. Omdat het je vastleggen, het vastleggen van iets wat in wezen niet past, ervoor zorgt dat niet jouw natuur of de natuur zoals deze bedoeld is, een kans geeft. Waardoor je bewust of onbewust alles al in een bepaalde richting stuurt. Het volledig loslaten en de dag laten zijn, de dag de kans geven zoals deze mogelijk is, is wat in wezen het mooiste is. Het mooiste, wat we ons als mens maar kunnen voorstellen, voorstellen door het ons voor te nemen.

Want het voorstellen en het voornemens zijn, dit ook werkelijk ten uitvoer brengen, hoort bij mijn plan. Dit hoort bij het plan wat ik ooit heb mogen zien, het plan wat ik met iedereen wil, kan en mag delen. Het plan waarbij gratis kennis delen vooropstaat, gratis kennis, waarbij mens en dier gebaat zijn. Omdat gratis kennis, kennis is, waar zowel mens, dier en alles wat leeft over de hele wereld profijt van kan en mag hebben, dit daarbij een hoger doel dient. Omdat profijt en een hoger doel dienen door contact, door kennis maken, door het bieden van een mogelijkheid, om het contact met jezelf, ieder ander en al het andere weer te herstellen, daardoor mogelijk maken, één is. Ik ben altijd blij en verrast wanneer mensen contact zoeken, contact zoeken en of contact maken. Mensen die druk bezig zijn met dat doen wat ze doen, met het leven van hun leven. Het leven van hun leven te leven, in een poging hun leven op te bouwen en daarbij zelfs de intentie hebben ook de ander te helpen, hetzelfde te doen.

Hier komt mijn kant van het verhaal.

Ik leef mijn leven en ik doe dit op de wijze die voor mij het best voelt. Waardoor dit voor mij ook “het beste is”, omdat ik daardoor de tijd en kans krijg te doen wat ik kan. Kan laten zien wat er mogelijk is, zonder druk, zonder conflict en of enige strijd. Druk, conflict en strijd, dat wat voortkomt uit (on)zekerheid, uit het je willen laten gelden, het willen voldoen aan het patroon wat iemand ooit voor jou getekend heeft. De vraag daarbij is wie? Wie heeft dit patroon getekend en waarom voelt het patroon op een bepaald ogenblik als ongepast, als iets wat op geen enkele wijze passend is of passend kan zijn? Waardoor het voelt alsof dit patroon in strijd is, in strijd is met alles waar je als mens voor staat, wat jij als mens bent en jij als mens kunt zijn. Als mens die zelfvoorzienend is, de mens die in staat is om dat te doen, wat de ander op geen enkele wijze voor jou kan bedenken, bepalen of beslissen. Laat staan zal kunnen of mogen realiseren, omdat het jouw leven is, het leven wat jij gekozen hebt te leven. Omdat het leven van jouw leven, het leven van het leven wat bij jou past en bij jou hoort dat is wat het leven de moeite waard maakt.  Het leven waartoe ik ieder mens, dier en alles wat leeft aanmoedig, om dit ook weer te leven. Waardoor iedereen die en alles wat leeft weer leeft. Iedereen die en alles wat leeft in wezen (weer) zijn of haar leven leeft, met alles wat daarin, daarbij en of daardoor mogelijk is. Want wanneer je je leven leeft is alles wat je wenst, alles wat je werkelijk en wezenlijk wenst en waar behoefte toe en aan is mogelijk.

Dit heb ik mogen ontdekken door mijn leven te leven. Ja, door mijn leven te gaan leven, op een totaal andere wijze, dan hoe ik tot bijna 10 jaar geleden dacht, dat dit zou mogen zijn. Dacht dat dit behoorde te zijn, omdat het denken en voelen, verschilt als dag en nacht. Daarbij totaal anders is dan de dagen en nachten die ik voorheen nodig had, die ik voorheen meemaakte, omdat deze op geheel andere wijze verlopen dan voorheen. De tijd en wijze compleet anders was dan de wijze waarop ik nu mijn leven leef, waardoor ik de dagen en nachten nu beleef. Ik mijn leven in het hier en nu beleef. Waardoor ik mijn leven, mijn reis, mijn tijd en wijze ben, dat wat mij helpt om echt (in) "mijn leven" te zijn. Het leven wat ik creëer, het leven wat ik (voor) mezelf, maar daardoor ook voor ieder ander mogelijk maak. Het enige leven wat ik kan leven, wanneer ik mijn hart volg en hier ook elke minuut van de dag voor kies, door me er bewust van te zijn. Elke minuut, overal en altijd, in elke omstandigheid, bewust bezig zijn met, dat wat mij helpt, waardoor ik er ook werkelijk voor mezelf en iedereen die en alles wat dit nodig heeft kan en mag zijn. Want ook het mogelijk maken van mijn eigen omstandigheden, het mogelijk zijn van dat wat nodig is, dat wat ik mag en kan doen is iets wat ik wil. En dat dit iets is waar ik me eerder geen voorstelling van kon maken, dit iets is wat ik me op geen enkele wijze voor mogelijk had gehouden, omdat simpelweg de tijd daarvoor ontbrak, ik de tijd die ik voor mezelf mocht gebruiken op geen enkele wijze benutte, is dat wat ik heb mogen ervaren en beleven vanaf het moment waarop ik hier gehoor aan gegeven heb.

Ik ben een idealist, een realist met gezond verstand en wil dolgraag werken met mensen die eveneens in staat zijn om op een juiste wijze gebruik te maken van hun hersenen. Van dat waarvoor de hersenen werkelijk bedoeld zijn, het creëren van kansen. Wanneer jij de behoefte voelt, om dit ook te willen proberen en te willen stappen in een nieuwe wereld van kansen door juiste keuzes en mogelijkheden, dan kun en mag je mij benaderen. Dan gaan we zien of er kennis te delen is? Kennis die echt helpt en de wereld dient, zodat deze weer mag zijn zoals God dat voorhad, toen Hij ons de wereld en het leven gegeven heeft. De wereld zoals God voorzag dat deze zou zijn, wanneer al zijn kinderen hun eigen leven zouden leven. Waardoor al zijn kinderen ook wezenlijk de kans en de mogelijkheid hebben om dit persoonlijk te kunnen en mogen ervaren. Ik maak graag wat tijd voor je vrij. Tijd om jou te ontmoeten waardoor het kennis maken, werkelijk weer van waarde is. Van waarde is voor iedereen die bereid is om dit op weer geheel op eigen wijze te doen. Geheel zelf op eigen wijze te doen. Want wat is er nu mooier dan, jouw leven te kunnen en mogen leven, door jouw leven ten volste te leven en dit ook iedere dag die volgt met alle liefde te gaan doen?


Voel je vrij om te doen wat je wilt, want er is niemand anders dan jij die bepaalt wat je doet. Want jouw leven is aan jou gegeven en alleen jij bepaalt wat je kunt, wat je wilt en wat je mag doen. Voortkomend uit “De vrije wil”, jouw geboorterecht. En natuurlijk help ik je met alle liefde te ontdekken en te ervaren hoe mooi het leven kan zijn, wanneer jij bereid bent om weer (in) jouw eigen leven te zijn. Het leven waar juist jij voor gekozen hebt, omdat jij in staat was, er aan toe was, de behoefte voelde om dit weer volledig te kunnen en mogen leven. Je net als ik weer in staat bent om je leven te leven, omdat jij er met heel je hart en ziel voor gekozen hebt, ver voor je wist hoe mooi, inspirerend en ontluikend het leven, door het te leven zou kunnen en mogen zijn.


Met alle liefde,

Sonja Ulrich

PS.     Vandaag ook alvast de kaft/cover van mijn nieuwe boek, en nogmaals de kerstwens die Ulrich en ik gezonden hebben naar alle mensen die in ons persoonlijk adresboekje staan, waar we ooit contact mee hebben gemaakt en voor hen die wij nog niet hebben toegevoegd, waarvan het adres nog niet bekend is, alsnog digitaal. Ook het gebed over het water instralen of inspreken sluit ik nog steeds automatisch bij. Wie het nodig heeft kan het altijd gebruiken. De agenda voor dit komend kan door ons samen worden gevuld, want waarom zou ik me aan een agenda houden wanneer ik jou eerder kan helpen. Helpen om weer voorledig jezelf, daardoor gelukkig en gezond te zijn. Door je aan te melden ga jij per direct voor de gezonde start! En wellicht ten overvloede, zoals je nu weet, kun je ook wanneer je niet de financiële middelen hebt, naar mij bellen of mailen. Want Gezond zijn start met Volmaakt Gelukkig Jezelf Zijn. Heelzijn!  En wanneer jij commitment toont, met heel je hart voor jezelf kiest, is alles mogelijk!

En ben je er nog niet helemaal klaar voor, laat jij je liever nog leiden door alles wat je overkomt, waar je hinder van ondervindt, lees dan eens mijn weblog: www.dehofvanhetheden.blogspot.nl en download natuurlijk mijn luisterboek: http://www.youtu.be/NwwuvZEltjk Je kunt het overigens ook lezen onder de volgende link: http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/levenlerenherinnerenweten.pdf  Heb je ooit een CD van mij ontvangen die niet volledig is, dan kan en wil ik altijd een nieuwe voor je maken. Stuur me maar een leeg exemplaar, zodat ik het luisterboek er alsnog compleet op kan zetten. Daarnaast is onder de boekenwinkel ook mijn boek: “Ik kies voor jou” te downloaden. 

 En de spreuken van deze week aangevuld met de welbekende van vorig jaar.













* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

“Leven genieten is, genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde, houden van het leven is en houden van allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. 

Want Alles is liefde! Tot een volgend blog, tot een volgende keer, wanneer is nog niet bekend. Who knows what the future brings. Let's wait and see!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten