maandag 25 januari 2016

Omdat iets vanzelf spreekt en er niets vanzelfsprekend is. Wat heeft dit met ons of met jullie te maken?

"Omdat iets vanzelf spreekt en er niets vanzelfsprekend is. Wat heeft dit met ons of met jullie te maken?" 

Wat heeft dit met ons of met jullie te maken, met jou of met mij, met hem of met haar, alles of niets? Ja, alles of niets, wanneer de persoon die in wezen vanuit zichzelf, daarbij allesbehalve vanuit zijn hart en allesbehalve vanuit dat wat God hem of haar heeft meegegeven spreekt. Wanneer de persoon die in wezen denkt en vanuit zichzelf denkt te spreken het hogere doel, dat wat hem of haar maakt tot een kind van God volledig of totaal voorbijstreeft. Voorbijstreeft en zijn of haar eigen belang, dat wat hem of haar tot "een afvallige" maakt, besluit na te streven, door ook op die wijze te leven. Doordat hij of zij ervoor kiest om zijn of haar leven, dat wat hem of haar gegeven is, alleen in te zetten voor het eigenbelang. In te zetten voor eigenbelang, waardoor het belang van iedereen die en alles wat leeft, totaal is vergeten, door dit totaal te vergeten.

Te vergeten of te doen alsof hij of zij dit vergeten is, door alleen de aardse waarden na te streven, de aardse waarden na te streven en de aardse waarden na te leven. Ja, door het naleven van de zogeheten normen en waarden, dat wat gebruikelijk is, dat wat als gewoon en normaal wordt geaccepteerd, daarbij grondwettelijk is vastgelegd, dat wat volgens de grondwet voorop staat.  Maar is dit ook werkelijk zo of gaan "we", gaat de mens die de grondwettelijke normen en waarden als "leading" in het leven ziet, in wezen voorbij aan dat wat wezenlijk van belang is, wat in wezen echt van belang is om een liefdevol, gezond en gelukkig leven te leven? 

In mijn beleving gaan we door de grondwettelijke normen en waarden als leading te zien, voorbij aan de werkelijke zin van het leven. De zin van het leven die naast dat wat bij je past en bij je hoort heel duidelijk door zingeving te ervaren is. Want zingeving bereik je door dat te doen wat zinnig en nuttig is, door volledig jezelf te zijn door en bij alles wat je doet. Dat daar ook zegt en denkt bij hoort zal iedereen weer ervaren, zal iedereen weer begrijpen en zal iedereen weer zien, die werkelijk zijn of haar les heeft geleerd. Zijn of haar les heeft geleerd door liefdevol te zijn.

Ja, Liefdevol te zijn, is in wezen jezelf vervolmaken. Dat doen wat jou tot een liefdevol, gezond en gelukkig mens maakt. Dat doen waar je iedere dag een blij gevoel van krijgt, waardoor je begrijpt hoe het is, hoe de wereld waarin jij leeft functioneert. Functioneert of draait, want dat dit wezenlijk een verschil is, een verschil is waarvoor jij iedere dag zelf opnieuw mag kiezen, dat zul je pas ontdekken en zul je pas zien wanneer je ook echt wezenlijk van jezelf, van iedereen die en alles wat leeft houdt. Wanneer je ook echt wezenlijk om jezelf, om iedereen die en alles wat leeft geeft, omdat het houden van, het geven om, in feite en in wezen het liefhebben is. Dat is wat Jezus ieder mens heeft geleerd door Zijn Eigen Leven voor ons allen te geven, uit Onvoorwaardelijke Liefde. 

Dat wat God in wezen ook deed door Zijn Eniggeboren Zoon toe te staan om Zijn Leven voor ons allen te geven. Zijn Zoon die Hem, God, hiermee en hierdoor van dienst was en daardoor voor ons allen, voor iedereen die en alles wat leeft, zin en nut heeft, zinvol en nuttig is. En dit alles door niets meer of minder dan Liefdevol, Gelukkig en Gezond te zijn. Want Liefdevol, Gelukkig en Gezond zijn, zijn de waarden van het Leven. De waarden van het leven in het hier en nu. Deze drie waarden, Liefdevol, Gelukkig en Gezond zijn, hebben hem geholpen de lasten te dragen die "de mens" uit negatieve emoties en daaruit voortvloeiende gedachten en daarbij ook in wezen "ondoordachte zelfonterende of zal ik ze maar de zelfopofferende regels en wetten" noemen, heeft bedacht. 

Want dit laatste is natuurlijk wat Jezus voor ons gedaan heeft, doordat hij de weg, de waarheid en het leven was, was en is hij voor iedereen de Prins op het Witte Paard en heeft hij gedaan wat in geen geval hoeft te worden herhaald. Hoeft allesbehalve te worden herhaald omdat jij net als ik en ieder ander, iedereen die leeft en anders is, anders en uniek is, we onszelf mogen zijn, iedereen die en alles wat leeft, zichzelf of haarzelf mag zijn en zichzelf of haarzelf mag wezen, in wezen zichzelf of haarzelf mag zijn. Het is aan ieder mens zelf om een keuze te maken, het is aan ieder mens dagelijks opnieuw de keuze te maken om deze waarden na te leven, na te leven of na te streven. Door ze na te streven, zul je zo nu en dan van je pad afraken, door ze na te leven kom je er weer op en wanneer je erop blijft zul jij de werkelijke waarde van het leven weer zien. Door op je pad te blijven zul je de waarde en daardoor de waarheid van het leven mogen zien. Dat wil zeggen, wanneer jij je laat leiden door de juiste waarden, door deze iedere dag in jouw leven te hanteren, zal dat wat jou toekomt, jouw toekomst gewaarborgd zijn. 

Gewaarborgd, zeker, wanneer je deze drie waarden naleeft en deze in alles wat je doet, denkt, zegt of laat in ere houdt, je deze in alles wat je doet, denkt, zegt en of laat dagelijks voor jezelf kunt verantwoorden, dan ben je op de goede weg. Dan ben je op de juiste weg om samen te zijn. Samen te zijn en op weg, om met iedereen die en alles wat leeft te kunnen en mogen leven, zelfs zover op weg, dat je de persoon die de aardse waarden en alles waarvan hij of zij denkt dat dit juist is, daarbij ook zijn of haar weg laat kiezen, door hem of haar ook zichzelf of haarzelf te laten zijn.  

"Want samenzijn is meer dan samen lachen en huilen, samenzijn is ook delen. Samenzijn is jij en ik, is hem en haar, is wij en zij, is in wezen iedereen, wij allemaal, inclusief de mensen die niet samen lachen, huilen en delen. Dat we nog heel veel mogen leren, zullen velen met mij eens zijn, al lijkt het er soms op dat nog niet iedereen zich er bewust van is."

Openstaan voor de mogelijkheden, doen wat nu mogelijk is, door iedere dag te nemen zoals deze komt. Waardoor het verleden voorgoed voorbij is en in het nu, in het heden de liefdevolle herinnering, de toekomst welkom heet, daarbij mogelijk zelfs nieuwe kansen biedt, kansen die op enige andere wijze verkeken zouden zijn.

"Bron: nieuws NU.nl;  25, 24 en 23 januari 2016', Spreuken via Facebook Connecties!


God heeft ons Dankzij en Door Jezus, wezenlijk de vrijheid gegeven. 
Door ons als mens vanuit liefde los te laten, 
ons als mens in liefde te laten zijn! 
Waardoor we allemaal de mogelijkheid hebben onze weg te vinden.
Onze eigen weg te vinden, door onze weg te zijn!

Want onze eigen weg zijn kunnen we echt alleen door onszelf wezenlijk te accepteren. Daarbij ieder ander die naast ons, naast jou, naast mij, naast ieder ander is, in liefde vrij te laten zijn. We zijn allemaal kinderen van God en mogen onze eigen weg lopen. We mogen de weg lopen die we verkozen hebben te gaan. De weg die bij ons past en hoort en daarbij en daardoor ieder mens de kans geeft volledig zichzelf te zijn, omdat ieder mens net als jij en ik ook elke dag de keuze heeft, om zijn of haar leven op de meest liefdevolle en waardige wijze te leven die mogelijk is.

Want door je leven als mens op de meest liefdevolle en waardige wijze te leven die mogelijk is, ontvouwt er vanzelf, zonder enige strijd vanzelf een nieuw stuk weg. Een stuk weg, waarop je als mens zelf mag lopen, het lopen en het in beweging blijven, is dat wat van waarde is, dat wat mogelijk maakt. Want dat wat mogelijk is ontstaat wanneer we als mens allemaal bereid zijn om allereerst naar onszelf te kijken. Ieder mens mag naar zichzelf of haarzelf kijken. Want door naar jezelf te kijken, zie je wat juist of onjuist is en heb je de mogelijkheid om dit te herstellen. Door dit te herstellen, te wijzigen, van wij(zelf), naar zich(zelf), of in dit geval jezelf te kijken, krijg je de kracht om de ander, ieder ander in liefde te laten zijn. Want het in liefde laten zijn, is het in liefde leven en wanneer je in liefde leeft, ben je liefde en kun je ook werkelijk liefdevol zijn, vol liefde en zonder enige negatieve gedachte zijn. Vol liefde en zonder negatieve gedachte zijn, is zonder angst, is zonder zorgen, is zonder pijn en is zonder verdriet, de verdienste van God en Jezus, daardoor en dankzij Hen kun je als mens ook werkelijk en wezenlijk jezelf zijn.

Want naar mezelf kijken voor mij, naar jezelf kijken voor jou, naar onszelf kijken, voor ons iedereen die leeft, voor ons allemaal geldt, dat we bereid zijn om te delen. Delen door de ander in liefde te laten, in liefde zichzelf te laten zijn. Want alleen wanneer je echt en wezenlijk bereid bent om naar jezelf te kijken, zul je je eigen kwaliteiten, je eigen talenten, maar daarbij ook je eigen tekortkomingen mogen zien. Dat wat alleen pas naar boven komt, wanneer je bereid bent om jezelf in relatie tot de ander te zien, vanuit je hart te zien door deze ook wezenlijk te bekijken, waardoor dit weer van waarde is. En wanneer je als mens bereid bent om dat te doen wat werkelijk van waarde is, kun je en mag je dat doen wat een bijdrage levert aan jouw eigen leven, daarbij kun en mag je zelf(s) ook van waarde voor de ander zijn. Dan is jouw missie in leven geslaagd, is jouw missie volbracht en mag je iedere dag die volgt in liefde geluk en gezondheid leven.

Want vanaf dat moment kun en mag je als mens een vrijwillige bijdrage leveren aan het leven van iedereen die en alles wat deze waarde in het hier en nu vertegenwoordigt, omdat hij of zij dit eveneens doet, er voor kiest om zijn of haar eigen waarde te willen vertegenwoordigen en hier evenals jij dagelijks aan werkt. Dan kun en mag jij voor de persoon die bereid is om zijn of haar waarde te vertegenwoordigen, door het voorbeeld te zijn, je naaste helpen om ook weer in het hier en nu te zijn. In het hier en nu te zijn, zodat ook hij of zij zijn of haar eigenwaarde weer vertegenwoordigt, waardoor het voor hem of haar allesbehalve een optie is dan "het jezelf zijn" te accepteren. Want die persoon zal weten dat je als mens alleen wanneer je jezelf en ieder ander accepteert, in staat bent om iets te veranderen. In staat wordt gesteld om iets te veranderen, doordat je daarvoor in de gelegenheid wordt gesteld, in de gelegenheid wordt gebracht, er daardoor de mogelijkheid voor krijgt. Zo zelf(s) in staat bent, om de afstand die gecreëerd is, die bewust of onbewust gecreëerd is, te verantwoorden. Ja de afstand, die tijdelijk is, die tijdelijk mag en kan zijn, die uiteindelijk, op den duur, weer mag worden overbrugd.

De afstand die mag en kan worden overbrugd, omdat je als mens, allemaal op je eigen tijd, eigen tijd en kunnen, mag doen wat bij jou past en hoort. Mag doen wat bij jou past en hoort, omdat je dat nodig hebt, het nodig is en jij daar de behoefte toe voelt. De behoefte om jouw weg te lopen, de behoefte om jouw weg te zijn, de behoefte om jouw leven te zijn, waardoor je ieder ander in de gelegenheid stelt hetzelfde te doen. Ieder ander waar jij in en vanuit liefde mee verbonden bent. Waar jij mee verbonden bent, doordat je in dit leven met elkaar in contact gebracht bent. In dit leven contact hebt gelegd, door kennis te maken. Door kennis met elkaar te maken en elkaar te ontmoeten. 

Ja ontmoeten, wat wezenlijk en werkelijk zo is, wezenlijk en werkelijk nuttig en zinvol is wanneer je als persoon jezelf bent. Los van alle verwachtingen, doordat er geen planning bestaat, er geen mens is die jou zegt wat je moet doen en wanneer, omdat jij hen vrij laat en de persoon die vrij is er ook altijd voor kiest om vrij te zijn. Vrij te zijn door op geen enkele wijze te claimen. Door ieder zijn of haar tijd volledig zelf te laten benutten en wanneer de tijd er rijp voor is, gebruik maakt van de mogelijkheid om samen te zijn. Waardoor je samen, maar ook ieder afzonderlijk volledig gelukkig jezelf bent en kunt zijn. In Liefde, Geluk en Gezondheid kunt zijn en met iedereen die en alles wat leeft kunt samenleven. Dan is de samenleving werkelijk en wezenlijk daar, dan is het Algemeen Belang en dat wat God voor ogen had werkelijk en wezenlijk weer een feit, feitelijk, in wezen en wezenlijk, een gegeven. Het geschenk, de gave en de gift die Leven heet.

Leven, het Algemeen Belang, de Samenleving, door samen te zijn. Samen te zijn met iedereen die en alles wat leeft. Dat wat spontaan ontstaat en er is wanneer je eraan toe bent. Wanneer je er aan toe bent en alles wat daarbij hoort er aan toe is. Dit laatste omdat het je in de gelegenheid stelt om dit te realiseren. Want realiseren, is doen wat je wilt, realiseren is doen waar jij voor honderd procent achter staat en waar de ander zich van bewust wordt op het moment dat hij of zij ook weer werkelijk en wezenlijk voor zichzelf kiest. Realiseren is dat doen wat jou op geen enkele wijze in de verleiding stelt, de ander te plezieren, de ander iets van jou te laten verwachten, doordat je duidelijk bent, waardoor je dit te allen tijde vrijwillig kunt doen, waardoor jij jouw droom kunt waarmaken. Want het waarmaken van dromen, is dat wat het leven jou, maar ook ieder ander te bieden heeft. Het waarmaken van mooie dromen is dat wat de wereld, die God geschapen heeft, voor jou, maar daarbij ook voor ieder ander in petto heeft. Voor een ieder in petto heeft wanneer deze persoon van het positieve uitgaat. 

Vanuit het positieve, vanuit jezelf, vanuit je eigen kracht, talent en kunnen, jouw goedheid, door de wijze waarop jij jouw leven leeft. Door met heel je hart goed te doen, door op ieder vlak goed te doen, door op ieder aspect, in iedere hoedanigheid, in iedere omstandigheid waarin je jezelf bevindt, op de juiste wijze te reageren, te herstellen en te corrigeren wanneer je je boekje te buiten gaat en dit ook toe te staan en toe te laten van iedereen die en alles wat leeft, waar jij mee samenleeft. Want alleen wanneer jij bereid bent om jouw leven te delen, alleen wanneer jij in staat bent om dat te doen wat mogelijk een bijdrage levert aan het in Liefde, Geluk en Gezondheid leven, ben je van daaruit in staat om net als ik vrij te zijn. Vrij te zijn om zij aan zij met iedereen die en alles wat leeft te kunnen en mogen leven.

Dan is de ommekeer die nodig is, "de mooie gezonde en liefdevolle wereld" zoals deze bedoeld en gemaakt is, in en vanuit Onvoorwaardelijke Liefde gecreëerd een bewezen feit. Sterker nog, zal een positieve instelling, aangevuld met geloof en op vertrouwen, dat wat binnen handbereik is, wat eenvoudig te realiseren is, feit zijn. Het enige wat je er als mens voor hoeft te doen, is met je hand over je hart strijken. Met je hand over je hart 8jes te strijken, waardoor je allereerst jezelf, maar daarbij en daardoor ook ieder ander en al het andere om je heen vergeeft. Waardoor je jezelf, ieder ander die naast je is en al het andere wat naast je is vergeeft. Kun jij vanaf dat moment ook weer gaan doen wat bij je past en hoort. Omdat dat wat passend en gehoord is, dat is wat passend en gehoord mag zijn. Passend en gehoord zodat jij jouw ervaringen, dat wat jij zelf hebt meegemaakt en ervaren hebt, met iedereen die het horen, weten of ervaren wil kunt en mag delen. Omdat het op een positieve wijze delen van jouw leven, dat is wat jou leven geeft. Het delen van je leven is wat een bijdrage levert aan het leven van iedereen die en alles wat leeft. Het delen van je leven de ommekeer tot stand brengt, mogelijk, de hemel op aarde waarmaakt. Waardoor de hemel weer op aarde zal zijn. 

De hemel op aarde weer feitelijk en wezenlijk zal zijn, gerealiseerd en gebaseerd op ieders eigenwaarde, ieders zelfrespect, doordat iedereen die en alles wat leeft dit gerealiseerd heeft. Gerealiseerd door positief te zijn, door positief en anders te zijn. Door dat te doen wat alleen in en vanuit liefde mogelijk gemaakt kan worden. Want wanneer je jezelf bent, denk je anders, wanneer je jezelf bent, leef je anders en wanneer je jezelf bent, laat je niets of niemand buiten jouzelf jouw leven bepalen, waardoor je met iedereen die en alles wat leeft, iedereen die en alles wat anders denkt dan jij, op een positieve wijze samen kunt zijn. Ieder ander waar jij mee samen bent en samen leeft, waardoor je het samen met de ander mogelijk maakt om iedereen die daar voor open staat, ook weer volledig gelukkig en gezond zichzelf of haarzelf te laten zijn. Zodat iedereen weer volledig zichzelf is en zal kunnen en mogen zijn.

En wanneer jij volledig, gelukkig en gezond bent, kun je iedere dag jouw eigen leefregels, "de algemene leefregels" hanteren, en ben je er klaar voor om deze leefregels, iedere dag opnieuw in ere te houden. Doordat jouw lichaam, hoe je (je) voelt en over jezelf denkt, je altijd in staat stelt om te reageren. En daar waar nodig in staat stelt de mogelijkheid beidt, hoe je het om kunt draaien, te kijken hoe je het om kunt keren, zodat de gevolgen, het vervolg altijd een goed afloop kent. Waardoor een goede afloop, een positieve ontwikkeling is, een ervaring is, de goede afloop, oneindig groeien is, een beleving is en zal mogen zijn en zal het gevolg, het mooie vervolg wat jij voor jezelf en ieder ander wenst, jouw leven zijn. Ik kies voor de hemel op aarde. De hemel op aarde, waarin liefde, geluk en gezondheid vooropstaat, voor alles gaat. Liefde voor mezelf, daarbij voor iedereen die en alles wat leeft, omdat zij mijn gelijke zijn, zij naast mij staan, zij mijn gelijke zijn, op ieder vlak, waardoor houden van iedereen die en alles wat leeft, inclusief mezelf vanzelfsprekend is. 

En ook vandaag een mooie voortzetting van deze zonnige dag gewenst. Geniet van elk moment, met iedereen die en alles wat leeft, want het leven lacht ons letterlijk toe, wanneer we onze eigen waarde, daarbij de juiste waarden weer nastreven en naleven door het leven te waarderen en respecteren. Omdat het leven alles is wat er bestaat en we er iedere dag dankbaar maar ook tevreden gebruik van mogen maken, door deel van het leven, onderdeel van het geheel te zijn. 

'Het belangrijkste lunchnieuws van 25 januari in één minuut

Met vandaag: Vluchteingen in azc's krijgen voorlichting over homorechten, boeren willen compensatie voor gaswingen Groningen en eigenaar Wang noemt verkoop ADO Den Haag onbespreekbaar.





* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

De leefregels

“Leven is genieten, van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Zorg goed voor jezelf iedereen die en alles wat leeft. jij bent de basis!" 

En de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. 

Want Alles is liefde! Tot een volgend blog, tot een volgende keer, wanneer is nog niet bekend. Who knows what the future brings. Let's wait and see! See for yourself!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten