vrijdag 29 januari 2016

Eigen wijze door eigen zin, eigen zijn of eigen wijsheid, wat is wijsheid? Luister jij weleens naar het kind in jezelf?

"Eigen wijze door eigen zin, eigen zijn of eigen wijsheid, wat is wijsheid? Luister jij weleens naar het kind in jezelf?" 

Het kind in jezelf, de stem van jouw hart, dat wat jouw verbondenheid met God, met Jezus, met het universum en met alles wat er is, waar maakt. Wie doet dit nog, wie durft er nog vertrouwen te hebben in zijn of haar eigen kracht, in zichzelf, in het zijn, in zijn of haar eigen wijze van leven, eigenwijs of zinnig? Eigenwijs of toch zeker echt zinnig? Zinnig, wanneer je bereid bent om dit objectief te bekijken, door objectief te kijken en objectief te zijn, omdat het dan zinnig en nuttig is. Zowel zinnig als nuttig zal kunnen en mogen zijn. Zinnig en nuttig voor iedereen die en alles wat leeft, zinnig en nuttig voor ieder mens die ook weer zijn of haar eigen vrije wil, zijn of haar eigen vrije wil om te leven een kans geeft. 

Een kans, door het leven te leven waar jij als mens uit vrije wil voor gekozen hebt, toen God jou de keuze liet. Toen God jou als Zijn kind, als Zijn zoon of Zijn dochter zelf liet kiezen en het vertrouwen had, dat jij jouw weg zou vinden in het leven, in het leven wat je zou gaan leven. Het leven wat je zou mogen gaan leven, zo lang je ervoor zou kiezen om jouw leven te zijn, het leven te zijn wat jou de vrijheid geeft. Het leven wat jou de vrijheid geeft om dit op de meest optimale wijze te leven. Op de meest optimale wijze te leven, zodat alle aspecten van en in het leven en alles wat het leven te bieden heeft, een bijdrage zal kunnen en mogen leveren, daardoor en daarbij kan en mag leveren aan jouw "zijnswijze", aan de wijze waarop jij jezelf zal kunnen en mogen zijn, wanneer je jezelf bent. Door volledig en volkomen leeg, of in wezen zonder negatieve emoties en daaruit voortvloeiende gelijke gedachten jezelf te zijn.

Heel veel mensen leven hun leven, op de wijze waarop zij dit van huis uit al jarenlang dagelijks hebben meegekregen. De wijze die hen eigen is geworden, van huis uit is bijgebracht, doordat, omdat.........? Ja, doordat en omdat hen dit geleerd is door.......? Geleerd is door, de persoon die hem of haar heeft grootgebracht, die hem of haar heeft verzorgd, liefdevol, vanzelfsprekend of omdat dit van hem of haar verwacht werd. Veelal zal dit uit vrije wil zijn, bij sommigen uit plichtsbesef of iets wat deze verwachting, het "samenspel" gewekt heeft.  Doordat de persoon, de personen ervoor gekozen hebben om het ook op eenzelfde, zij het niet dezelfde wijze te doen, als de mens, de mensen, de ouders die hen opgevoed hebben, daarbij wellicht ook de persoon, de personen, die hem of haar of jou opgevoed heeft of hebben. Op eenzelfde wijze, als........ of kan het ook anders, kan het ook anders? Ja, ook dat is mogelijk, dat is zeker mogelijk, maar hoeft in geen geval zo te zijn.

Tenzij de persoon dit allesbehalve als prettig ervaren heeft, d
it daardoor allesbehalve liefdevol ervaren is. Daardoor zelf(s) allesbehalve ervaren hebben, hoe het ook had kunnen zijn. Had kunnen zijn, zoals zij dit graag hadden gezien, hadden gewild, hadden gevoeld, hadden ervaren en hadden beleefd. Zoals zij dit graag hadden ervaren, waardoor het verlangen, een stil verlangen met compensatie, het compenseren van dat wat ontbrak, wat destijds ontbrak in het verleden, doorgevoerd wordt. Waardoor dat wat in het verleden was of in wezen ontbrak, de leidraad is geworden in het hier en nu, in het hedendaagse leven, waardoor het leven wat daardoor ontstaan is alles behalve vrijwillig is. Alles behalve vrijwillig, wanneer dit geleid wordt door emoties, geleid door de onverwerkte emoties, en de daaruit voortvloeiende onverwerkte gevoelens en gedachten, die ertoe leiden, dat er een leegte is. Waardoor dit leven, een leven is, waarin de leegte, de wezenlijke leegte overheerst.

Het leven in wezen door leegte beheerst of zelfs overheerst wordt, waardoor de ware genegenheid en de ware geborgenheid die je als mens behoort te krijgen, alleen gevoeld wordt, wanneer je werkelijk genegenheid en geborgenheid voelt. Werkelijke, maar ook zeker wezenlijke genegenheid en geborgenheid, die in wezen is wanneer je als mens de verbondenheid met God, met Jezus daardoor, daarnaast en daarbij met jezelf, de persoon die jij bent kunt voelen. Want de genegenheid en geborgenheid die in wezen is, is dat wat werkelijk van waarde is, waardevol en daardoor eervol is. Eervol, omdat dit de waarde is, de wezenlijke waarde is, waardoor je als mens vrij bent, vrij bent en ook vrij kunt zijn. Volledig vrij kunt zijn, zonder gehinderd of belast te worden met negatieve gedachten. Want door vrij van negatieve gedachten te zijn, ben je vrij om te denken, door vrij van negatieve gedachten te zijn ben je vrij om na te denken over, na te denken over dat wat voor jou belangrijk is.

Dat wat voor jou belangrijk is en dat wat jou bezighoudt, wat jou dagelijks bezighoudt doordat je er bewust voor kiest om er dagelijks mee mee bezig te zijn. Er dagelijks mee bezig te zijn, waar je in het hier en nu mee bezig bent, door in het moment te zijn, vrij te zijn, in vrijheid te zijn, in vrijheid jezelf te zijn. Volkomen en volmaakt gelukkig jezelf te zijn, de ultieme vrijheid.

Maar wat is de ultieme vrijheid? Waar ligt de keuze, waar kies je voor en door wie of waardoor wordt jouw keuze bepaald? Waar wordt jouw keuze door bepaald of waar laat jij jouw keuze door bepalen? Door wat jij wilt, wat jij graag wilt, door wat jij hebt gevoeld, ervaren en beleefd of doordat jij ervoor kiest om het heel anders te doen. Door te doen wat voor jou goed voelt, door iedere dag te laten komen zoals deze komt, iedere dag te laten gaan zoals deze gaat en er daarbij tussentijds op de meest liefdevolle wijze te leven. Te leven door jouw leven te leiden, op de voor jou meest liefdevolle wijze waarop jij dit zelf in wezen voelt en daardoor vanuit jouw wezenlijke zelf weet, zeker weet hoe je ermee om kunt gaan. Hoe je ermee om kunt en mag gaan. Want doordat je ermee om kunt gaan en alles zoals het komt aanvaardt, doordat je alles laat lopen zoals het loopt en doet wat op dat moment mogelijk is, stel je je in wezen open om het leven op de meest liefdevolle en daardoor minst energie vragende wijze te laten lopen. 

Omdat je ermee om kunt gaan en alles wat er komt aanvaardt, alles laat lopen zoals het loopt en iedere dag dat doet wat op dat moment mogelijk is, zodat je in wezen het leven, jouw leven, alle leven, op de meest liefdevolle wijze laat lopen. Op de meest en daardoor hoogst mogelijk liefdevolle en daardoor minst energie vragende wijze. De enige wijze die bij jou past en die bij jou hoort, waarin je kunt doen wat mogelijk is en waardoor jij er voor jezelf en de ander, ieder ander en alles wat anders is kunt zijn. Waardoor jij samen kunt zijn, samen kunt zijn met iedereen die jij ook de kans geeft, ieder ander die jij uit liefde de kans geeft, zijn of haar leven te leiden, door hem of haar zijn eigen leven te laten leven, want dat is wat wezenlijk samen zijn inhoudt.

"Want samenzijn is meer dan samen lachen en huilen, samenzijn is ook delen. Samenzijn is jij en ik, is hem en haar, is wij en zij, is in wezen iedereen, wij allemaal, inclusief de mensen die niet samen lachen, huilen en delen. Dat we nog heel veel mogen leren, zullen velen met mij eens zijn, al lijkt het er soms op dat nog niet iedereen zich er bewust van is."

We mogen allemaal leren, iedere dag opnieuw. We mogen leren van iedere dag, door te nemen zoals deze komt, leren van iedere dag waarop je dat doet wat je kunt, waar je je goed bij voelt en waarbij je jezelf, de ander en iedereen die en alles wat leeft en anders is, dit ook zeker mag zijn, eer aandoet. Jezelf, de ander, iedereen die en alles wat naast jou leeft en anders is dan jij, maar ook overeenkomsten heeft. Overeenkomsten die zich naar mate je langer met elkaar bent zullen manifesteren, daardoor, daarbij en daarnaast steeds meer zichtbaar zullen worden, steeds meer aan het licht zullen worden gebracht. Doordat de persoon zich zal gaan uiten, zijn of haar gevoel uitspreekt, zijn of haar ware aard laat zien, dit toont door zijn of haar diverse en verscheidene eigenschappen, zelf zal ervaren. Waardoor jij hem of haar maar ook jezelf steeds meer zal gaan herkennen, waardoor erkennen en accepteren over het algemeen een goed vervolg kent. Doordat zowel jij als de persoon waarmee je samenleeft en samen bent, ditzelfde ervaart. 

Wie echter de betekenis van divers en verscheiden ziet, de betekenis van de beide woorden vergelijkt, zal zien, dat het leven en de eigenschappen die de mens bezit, die de mens in wezen is, de mens in feite eigen is of die de mens zich eigen heeft gemaakt ineens een totaal andere verklaring krijgt. Een positieve of alles behalve positief, zoals met alles in het leven, alles wat er in het leven is, alles wat het leven te bieden heeft. De vraag is daarbij wel, wat is positief en wat is allesbehalve positief? Is alles behalve positief per definitie negatief of is allesbehalve positief een kans, een kans om het uiteindelijk, het op den duur, ook positief te laten worden, door het positief te laten zijn? Ja, positief te laten zijn, door het positief te maken, eruit te halen wat er inzit door te doen wat voor jou mogelijk is.

Door open te staan voor de mogelijkheden, doen wat nu mogelijk is, door werkelijk iedere dag die volgt, te nemen zoals deze komt. Waardoor het verleden voorgoed voorbij is en in het nu, in het heden de liefdevolle herinnering, de toekomst oordeel(s)vrij welkom heet. Doordat jij dat wat jou geboden wordt, dat wat jou gegeven wordt weer waar kunt nemen, door het waar te maken. Jullie het samen waarheid en mogelijk kunnen maken.

"Bron: De Hof van het Heden;  29 januari 2016', Spreuk via Facebook Connecties!

God heeft ons Dankzij en Door Jezus, wezenlijk de vrijheid gegeven. 
Door ons als mens vanuit liefde los te laten, 
ons als mens in liefde te laten zijn! 
Waardoor we allemaal de mogelijkheid hebben onze weg te vinden.
Onze eigen weg te vinden, door onze weg te zijn!

Ieder mens mag zijn of haar eigen weg zijn. Ieder mens kan zichzelf zijn door zijn of haar eigen weg te zijn door zichzelf of haarzelf te accepteren. Door zichzelf, haarzelf en ieder ander te accepteren, door te accepteren dat we als mens allemaal onszelf mogen zijn. We allemaal onszelf mogen zijn. Omdat ieder mens zichzelf is en elke dag de keuze heeft, om zijn of haar leven op de meest liefdevolle en waardige wijze te leven die mogelijk is.

Meest liefdevolle en waardige wijze te leven waarop dit mogelijk is. Want dat het mogelijk is, is duidelijk, zal duidelijk zijn, wanneer we als mens als eerste dagelijks weer naar onszelf kijken. Door dagelijks naar onszelf te kijken en daarbij de ander in liefde te laten, in liefde zichzelf te laten zijn, want dit is de start. Ja, de wezenlijke start, die alleen wanneer je bereid bent om naar jezelf te kijken gezien wordt. Alleen dan, zul je je eigen kwaliteiten, je eigen talenten, maar daarbij ook je eigen tekortkomingen zien. Dat wat naar boven komt, wanneer je bereid bent om jezelf in relatie tot de ander te zien, te zien door deze te bekijken. En wanneer je als mens bereid bent om dat te doen wat werkelijk van waarde is, door te doen wat een bijdrage levert aan jouw eigen leven, kun en mag je ook van waarde voor de ander zijn. Dan is jouw missie in het leven geslaagd, dan is jouw missie volbracht en dan mag je iedere dag die volgt in liefde, geluk en gezondheid leven.

Want vanaf dat moment kun en mag je een vrijwillige bijdrage leveren aan het leven van iedereen die en alles wat deze waarde, zijn of haar eigen waarde wil vertegenwoordigen. Dan kun en mag je de persoon zijn, die bereid is, die in staat is en die klaar is, om ieder ander te helpen, ieder ander te helpen, zijn of haar waarde te vertegenwoordigen. Door hem of haar bewust te maken van zijn of haar waarde, zodat ook hij of zij deze kan vertegenwoordigen in het hier en nu. Waardoor jij hem of haar helpt, om ook weer in het hier en nu te zijn. In het hier en nu te zijn, zodat ook hij of zij zijn of haar eigen waarde vertegenwoordigt, waardoor hij of zij de mogelijkheid en de gelegenheid krijgt om zichzelf te accepteren. Want die persoon zal weten dat je als mens alleen wanneer je jezelf en ieder ander accepteert, in staat bent om iets te veranderen, de verandering teweeg te brengen. 

Omdat je dan in staat wordt gesteld om iets te veranderen, doordat je daartoe in de gelegenheid wordt gesteld, daartoe in de gelegenheid wordt gebracht, daar elke mogelijkheid voor krijgt. Waardoor je in staat bent, om de afstand die gecreëerd wordt, die bewust of onbewust gecreëerd wordt, die de ander in het leven geroepen heeft, die de ander zonder enige wezenlijke verklaring veroorzaakt heeft, te verantwoorden. Ja de afstand die tijdelijk is, die tijdelijk mocht, kon en of zal zijn, die uiteindelijk met de tijd en zo nu blijkt door de tijd, in het hier en nu weer kan en mag worden overbrugd en hersteld.

Waardoor zowel de afstand als de tijd die mag en kan worden overbrugd en hersteld, een bijdrage levert aan "onze ontwikkeling", de gezamenlijke en individuele ontwikkeling en de verandering. Omdat we als mens, allemaal op onze eigen tijd, in onze eigen tijd en kunnen, mogen doen wat bij ons past en hoort. Ieder mens mag doen, we als mens allemaal mogen doen wat bij ons hoort, omdat we dit nodig hadden, het nodig was en God, maar ook Jezus en vele anderen mensen er de behoefte toe voelde. Ik eveneens de behoefte voelde om mijn weg te lopen. Waardoor ik weet, dat we allemaal de behoefte zullen voelen, om ons eigen weg te lopen, onze eigen weg te gaan. Ieder op zijn eigen tijd en tempo, ieder op zijn of haar eigen initiatief. Het initiatief wat gesteund en gesterkt door de behoefte ervoor zorgt, dat jij ook jouw weg zal mogen lopen. Vrijwillig, want door ieder mens zijn of haar weg te laten lopen, zal de behoefte groeien, om ieder mens zijn of haar eigen weg te laten zijn. 

Zul jij ook dagelijks de behoefte voelen om ervoor te kiezen, jou jouw weg te laten zijn, de behoefte om jou jouw leven te laten leven, te laten leiden, waardoor jij weer jouw weg zult zijn, sterker nog waardoor je vanzelfsprekend ieder ander in de gelegenheid stelt hetzelfde te doen. Ieder ander waar jij in en vanuit liefde mee verbonden bent. Waar jij gedurende het leven wat je leeft, mee verbonden bent, doordat je in het leven met elkaar in contact gebracht bent. In het leven contact hebt gelegd, door kennis te maken. Door kennis met elkaar te maken en elkaar gedurende de levensweg, de levensreis, in de loop van jouw leven te ontmoeten. 

Ja ontmoeten, wat wezenlijk en werkelijk zo is wanneer je als persoon jezelf bent. Doordat er geen verwachtingen meer zijn, er geen planning meer bestaat, er geen mens is die jou zegt wat je moet doen en of wanneer, omdat jij hen vrij laat en de persoon die vrij is, er ook altijd voor kiest om vrij te zijn. Vrij te zijn door ieder mens vrij te laten, iedere mens vrij te laten zijn, waardoor er geen mens vastgelegd wordt, vastligt. Want dit is wat nodig is, waar behoefte toe is, wat in wezen nodig is, wanneer je als mens vrij wilt zijn, waardoor je ook alleen vrij kunt zijn, doordat je je op geen enkele wijze laat claimen. Door jou je tijd, maar ook ieder ander zijn of haar tijd volledig zelf in te laten delen, in te laten delen door deze tijd te benutten en wanneer de tijd er rijp voor is, gebruik maakt van de mogelijkheid om samen te zijn. 

Want samenzijn is dat wat het kind in onszelf, het kind in ieder mens zelf op de meest volwaardige wijze kan laten groeien. Waardoor ieder mens in wezen uit kan groeien tot zijn of haar volwaardige zelf. Waardoor ieder mens kan groeien als individu, daarbij samen uit kan groeien tot dat wat de kracht in de mensheid weer waar kan laten zijn. De meest liefdevolle kracht die er bestaat, waardoor vrede, het vreedzaam in liefde, geluk en gezondheid leven weer mogelijk is. In het hier en nu mogelijk, daardoor in het heden. Omdat de liefde daar is.




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

De leefregels

“Leven is genieten, van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Zorg goed voor jezelf iedereen die en alles wat leeft. jij bent de basis!" 

En de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. 

Want Alles is liefde! Tot een volgend blog, tot een volgende keer, wanneer is nog niet bekend. Who knows what the future brings. Let's wait and see! See for yourself!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten