woensdag 20 januari 2016

Wij, is "Samen Zijn, is samen lachen samen huilen. Leven door dichtbij elkaar te zijn!"

"Samen Zijn, is samen lachen samen huilen. Leven door dichtbij elkaar te zijn!" 

De eerste zinnen van het refrein van een lied van Willeke Alberti. Mooi, heel mooi en vaak gezongen, omdat het een groot deel is van wat het leven inhoudt, wat het leven zegt en het leven leert, daardoor inhoud geeft. Want samenzijn is meer dan samen lachen en huilen, samenzijn is ook delen. Samenzijn is jij en ik, is hem en haar, is wij en zij, is in wezen iedereen, wij allemaal, inclusief de mensen die niet samen lachen, huilen en delen. Dat we nog heel veel mogen leren, zullen velen met mij eens zijn, al lijkt het er soms op dat nog niet iedereen zich er bewust van is.

"Bron: nieuws NU.nl;  20 januari 2016', Spreuk via Facebook Connecties!



Samenzijn, is meer zijn dan alleen, samenzijn is compleet!

Leren ja, leren hoe je je leven, jouw leven, maar ook het leven van iedereen die en alles wat leeft, iedere dag een beetje mooier kunt maken, door samen te zijn. De ervaring om samen te zijn, is iets wat maar heel weinig mensen in wezen voelen. De ervaring om samen te zijn en toch jezelf zijn, is in de ogen van velen vanzelfsprekend. Maar hoe vanzelfsprekend is iets, hoe vanzelfsprekend is het gegeven dat je als mens helemaal volledig jezelf kunt zijn? Zodat je volledig jezelf bent en er ook dagelijks zelf voor jezelf en de ander, je naaste, iedereen die en alles wat naast je is, alle naasten voor kiest om dit ook te zijn. Jij bent de naaste van iedereen die en alles wat leeft. Jij bent de naaste van alles wat er is, alles wat er naast jou in (het) leven is. En je hier van bewust zijn, is dat wat jou helpt om er voor en naast de ander te zijn, volledig jezelf te zijn, iedere dag waarin je leeft.

De vraag is: Wat moet je weten, hoe moet je je voelen om met iedereen samen te kunnen zijn? Wat moet je weten, hoe moet je je voelen om met iedereen samen alles te kunnen delen? Wat moet je weten, hoe moet je je voelen om naast het lachen en huilen, ook te kunnen laten zien wie je zelf bent? Wie jij bent, want dat dit iets is wat erbij hoort, wat past, wat nodig is en dat wat iedereen mag en kan doen en mag en kan weten is allesbehalve vanzelfsprekend. Want helaas is dit gegeven tot op heden iets waar het in de wereld, in de wereld waarin wij nu leven, vaak aan ontbreekt. Dit is de kennis waaraan het op dit moment in de wereld aan ontbreekt, doordat we vaak voorbijgaan aan het totaalplaatje. We voorbijgaan aan het totaalplaatje, doordat we een deel van onszelf niet prijsgeven. Niet prijsgeven uit angst, uit trots, uit liefde voor of gewoon omdat we het zelf nog niet hebben ervaren, het zelf nog niet weten, we nog geen enkel idee hebben waardoor het geheim willen houden van, ervoor zorgt dat we iedere dag verrast kunnen worden. Verrast, omdat het totaalplaatje, het totaalplaatje aan het einde van de reis, van jouw levensreis pas bekend is, mits je ook alle facetten van het leven doorloopt, je alle facetten van het leven deel laat worden van wie jij bent.


Door het ontbreken van een totaalplaatje, door het ontbreken van een totaalbeeld, het je onthouden van een totaalgevoel, meet de mens, meten heel veel, zo niet de meeste mensen zich een houding aan. Meet de mens zich een houding aan, door te doen wat maatschappelijk verantwoord is. Wat maatschappelijk verantwoord is, echter de samenleving, het kunnen leven, daarbij het met jezelf en de ander kunnen leven, op geen enkele wijze dient. Omdat de persoon, de mens, de mens in persoon, zo niet "ieder" mens, zelf(s) op geen enkele wijze doet wat voor hem of haar op dat moment, het beste voelt of eigenlijk dat doet waarvan hij of zij wezenlijk en in wezen weet wat het beste is. Omdat het denken, het denken over wat het beste is, het denken over wat verteld en gezegd wordt, zonder dat dit wezenlijk bewezen is, zonder dat dit wezenlijk en in wezen voor jou bewezen is en kan zijn, door jou geaccepteerd is. Jij geaccepteerd hebt, dat jij gelijk bent aan de ander, waardoor je dat stukje uniciteit, dat stukje waarin jij verschilt, waarin jij anders bent dan ieder ander, nooit zult ervaren. Tenzij je voor jezelf kiest, voor jezelf en iedereen die en alles wat leeft, door dit zelf te voelen. 


Want voelen is dat wat ervoor zorgt, dat je dat wat je meemaakt, dat wat je ervaart en dat wat je beleeft, een plaatsje kunt geven. Jij voor jezelf het ontbrekende puzzelstukje aan kunt sluiten aan, de puzzel die jij in wezen bent. Een oneindige puzzel, wanneer je ervoor kiest, wanneer jij ervoor kiest om dit weer te accepteren, dit weer te accepteren en dit weer als waarheid te gaan zien, zelf voordat dit watvoor wijze dan ook bewezen is. Waardoor bewezen voelen, je in wezen en wezenlijk jezelf voelen bewezen wordt, bewezen is.


We willen als mens elkaar allemaal helpen. We willen in wezen als mens ook allemaal geholpen worden. We willen in wezen van onszelf houden en daarbij dat de ander van ons houdt. Juist doordat we denken dat dit laatste het meest belangrijke is, gaan we zelf voorbij aan dat wat we nodig hebben, gaan we voorbij aan dat wat ons het meest gelukkig maakt. Het overal en altijd jezelf kunnen zijn, het wezenlijk, wis en waarachtig jezelf kunnen zijn. Omdat het jezelf kunnen en jezelf mogen zijn, jezelf op elk vlak accepteren, dat is wat je als mens de gelukkigste mens op aarde maakt. En ieder ander die jou accepteert zoals je bent, ieder ander naast jou, ieder ander die naast jou leeft en er ook voor kiest om volledig zichzelf te zijn, zal werkelijk een bijdrage leveren aan jouw geluk. Aan jouw geluk en dat wat jij maar ook ieder mens nodig heeft. Jou maar ook ieder ander, iedere dag in liefde en geluk zal kunnen laten zijn. Door jou, iedereen die en alles wat leeft in liefde, geluk en gezondheid (jezelf, zichzelf of haarzelf) te laten zijn. Dat dit voor het tegenovergesteld, het zonder liefde, zonder geluk en zonder gezond zijn ook voor ieders eigen verantwoordelijkheid komt, is echter een begrip waar mensen, of eigenlijk de mens over het algemeen, moeite mee heeft.

Omdat de mens, zo vast zit aan wat hem of haar geleerd is, de mens zo vast zit aan dat wat hem of haar gezegd, verteld en ogenschijnlijk ook bewezen wordt, waardoor hij of zij onbewust heeft geaccepteerd dat dit de waarheid is. De waarheid voor iedereen die en alles wat leeft, de waarheid zoals deze verkocht, gepromoot en daar waar mogelijk op grote schaal gedeeld wordt. Dat dit alleen verandert, dat dit alleen wijzigt, wanneer je je zelf weer waardeert en accepteert, waardoor je opnieuw gelukkig kunt zijn, mag ieder mens weer weten. Mag ieder mens weer weten door het te ervaren, door er zelf(s) voor te kiezen, sterker nog er iedere dag voor te leven. Te leven voor jezelf, daarmee voor iedereen die en alles wat leeft, voor iedereen die en alles wat het leven heeft. Daarmee ook voor iedereen die van jou houdt, die om jou geeft, die in jouw omgeving is en jouw gezelschap, jouw aanwezigheid, kortom jou als persoon op prijs stelt. Ja, op prijs stelt, door je te waarderen, door je te waarderen en respecteren, je te waarderen en respecteren zoals hij of zij zelf graag gewaardeerd en gerespecteerd wordt. Gewaardeerd en gerespecteerd wordt om totaal en volledig zichzelf te zijn. 

Want jezelf zijn kun je wanneer je bereid bent om te delen. Jezelf zijn, kun je wanneer je bereid bent samen te zijn met iedereen die en alles wat leeft. Jezelf zijn kun je wanneer je bereid bent iedere dag dat puzzelstukje voor jezelf en de ander te zijn. Het puzzelstukje wat jouw puzzel de mooiste puzzel van jouw leven maakt. Het puzzelstukje waarmeer jij een bijdrage kunt leveren aan de puzzel van de ander en de puzzel die jullie leven(s), jullie leven(s) individueel maar ook samen de puzzel van het leven laat zijn. Het leven wat z'n ups en downs kent, het leven wat jij iedere dag mag ervaren, het leven wat jij iedere dag mag beleven, wanneer jij jouw leven bent. Wanneer jij het leven bent waar je voorafgaand aan de start voor gekozen hebt. In en uit liefde gekozen hebt, voor jezelf, iedereen die en alles wat leeft, voor iedereen die en alles wat het leven heeft. 

Vraag je dan eens af wat ervoor zorgt dat je dit kunt blijven realiseren en waar kunt maken? Vraag je dan eens af wie of wat dit tegenhoudt, wie of wat dit stopt en wie of wat de ommekeer, het tegenovergestelde weer waar kan maken? Waar kan maken door het anders te gaan doen. Het anders dan de ander te doen. Waar te maken door anders te zijn. Waar te maken door volledig gelukkig en gezond jezelf te zijn, want wanneer je aan één van jouw leefregels, de algemene leefregels voorbij gaat, zul je zelf de gevolgen mogen dragen. Zul je zelf de gevolgen ervaren, zul je deze ervaren door ze te beleven. Dan zullen de gevolgen jouw leven zijn. Ik kies voor liefde, ik kies voor liefde voor mezelf, houden van mezelf en liefde voor iedereen die en alles wat leeft, waardoor houden van iedereen die en alles wat leeft voor mij vanzelfsprekend is.


Ik wens iedereen een hele fijne voortzetting van deze dag en geniet ervan met iedereen die en alles wat leeft. 

'Het lunchnieuws van 20 januari in één minuut

Met vandaag: Tientallen doden bij aanslag op universiteit in Pakistan, bezoekers vergadering AZC Geldermalsen moeten zich aanmelden en tekort aan voedselpakketten dreigt in Syrië. 




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

De leefregels

“Leven is genieten, van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Zorg goed voor jezelf iedereen die en alles wat leeft. jij bent de basis!" 

En de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. 

Want Alles is liefde! Tot een volgend blog, tot een volgende keer, wanneer is nog niet bekend. Who knows what the future brings. Let's wait and see! See for yourself!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten