zaterdag 30 januari 2016

NU, de tijd is er rijp voor!

"Nu, de tijd is er rijp voor!" 

Druk, druk, druk, van hot naar her hollen, weinig slaap, koffie om wakker te worden en jeetje, nu regent het ook nog. "We" programmeren onszelf iedere dag! 

Ja, dat is wat heel veel mensen doen, dat is wat heel veel mensen doen, die zich laten leiden door.... En wanneer het even meezit, gaan ze zich vervolgens alvast zorgen maken over de tijd waar in hun beleving duidelijk zal worden, dat het al te lang goed gegaan is en er vast wel weer iets zal komen wat de pret, dat wat juist zo goed gaat stopt. Herkenbaar? Ook voor jou iets wat zo nu en dan, zo niet dagelijks door je hoofd speelt? Door je hoofd speelt of door je hoofd gaat, omdat jij er toestemming voor gegeven hebt. Jij er toestemming voor gegeven hebt en dit hebt gebruikt om je rot, vervelend of ongemakkelijk te voelen. Ja, je er zelf toestemming voor hebt gegeven, op een dag die in werkelijkheid, in wezen, tot dat moment, alleen maar leuke momenten en herinneringen opgeleverd heeft.

Ja, leuke momenten en herinneringen doordat de zon schijnt, je lekker samen bent met, de kinderen, je ouders, je geliefde, je collega's, je buren, op de club met de mensen waar je van houdt en waar je om geeft. Daarbij geniet van het lekkere eten, het feit dat je vrij bent, kunt doen waar je zin in hebt en aan het einde van de dag kunt zeggen, zo het was mooi, nu heerlijk slapen en morgen gezond weer op. Herken je dit, is dit herkenbaar of worden jouw leuke momenten en herinneringen, dat wat je dagelijks meemaakt nog steeds geleid door de minder leuke momenten, de minder leuke herinnering en dat wat ertoe leidt, dat je er(gens) van baalt, dat je er(gens) genoeg van hebt, dat je er(gens) echt niet meer mee kan leven, waardoor je tobt, vaak wakker ligt, pijn hebt op plaatsen waar je dit niet eens zelf aan kunt raken, weet dan dat je er zelf het startsein voor gegeven hebt. Het startsein door je er(gens) door te laten leiden, je door iets te laten leiden wat buiten jezelf ligt. Buiten jezelf is, maar jij door je gedachten, door dat wat je denkt in jouw systeem, in jouw gedachten, in jouw lichaam en alles wat jij bent hebt gebracht.

En ik ben van mening dat het nu klaar is, dat het nu genoeg is en dat iedereen weer werkelijk gezond mag en kan zijn, wanneer hij of zij, wanneer jij ervoor kiest om dit ook werkelijk zo te zien en werkelijk zo te ervaren, omdat je het wilt. Het jouw vrije wil is om als gelukkig mens door het leven te gaan, door het leven te gaan en in het leven te zijn. Het leven in het hier en nu, op aarde, waar jij nu bent, waar jij je nu bevindt, waar jij jezelf kunt vinden. Daarbij dat iedereen die zich op welke wijze dan ook laat leiden door dat wat negatief is, daar ook zelf de verantwoordelijkheid voor mag dragen. Daar zelf de verantwoordelijkheid voor heeft gekregen, doordat hij of zij, doordat er zelf voor kiest.

We kiezen iedere dag, we kunnen iedere dag opnieuw kiezen en het kost ons werkelijk en wezenlijk geen cent om een keuze te maken. Het kost ons werkelijk en wezenlijk geen enkele moeite om dat te doen wat juist is, omdat we wat juist is met liefde doen. We wat juist is doen, omdat we ervan houden, we wat juist is doen, omdat het ons meer oplevert dan alles wat we ons zelf en "onszelf" aandoen. Dit geldt eveneens voor wat we de ander aandoen, omdat ook dit ons iets laat overhouden.

Iedereen iets overhoudt aan dat wat hij of zij, zichzelf of haarzelf aandoet, jij wat je jezelf aan doet. Omdat je er zelf voor kiest, je je er zelfs door laat leiden. Je je laat leiden door ....... Negatieve gevoelens en gedachten, die voortkomen uit positieve momenten en herinneringen? Negatieve gevolgen, die voortkomen uit een positieve oorzaak? Iets wat positief is, wat leuk en mooi is, ervoor zorgt dat hij, zij, zichzelf of haarzelf, jij jezelf nu zo rot, naar en vervelend voelt? Rot, naar en vervelend, als een last, doordat je last hebt van? Rot, naar en vervelend, als een zorg, doordat je je zorgen maakt over. Rot, naar en vervelend, doordat je jezelf, helemaal gek maakt. Je jezelf helemaal gek maakt door je van alles voor de geest te halen, je ieder mogelijk scenario in je hoofd afspeelt, waar je mogelijk mee geconfronteerd zou kunnen worden, of omdat je iets doet wat allesbehalve goed voor je is. Doordat dit in geen enkele situatie goed voor je zou kunnen zijn, omdat het ongepast is en ongehoord. Ongepast en ongehoord omdat het geen positieve bijdrage levert aan wie jij bent en daarbij aan wie de ander is. 

Mijn vriendinnetje en bijna naamgenoot, zegt vaak dat ik teveel woorden gebruik, te veel werkwoorden achter elkaar, waardoor mijn verhalen, dat wat ik schrijf, dat wat ik deel voor heel veel mensen de reden is om af te haken. Voor heel veel mensen de reden is om niet te lezen wat er staat. Het lijkt er zelfs op dat mensen geen tijd meer nemen om te lezen, omdat ze liever iets doen waar ze interesse in hebben,  iets doen wat ze wat oplevert, iets doen wat hen helpt om?  Ja zou alles wat ze doen, waar ze druk mee zijn, waar ze voor kiezen een bijdrage leveren aan hun gezond en welzijn dan is dit vanzelfsprekend helemaal ok. Dan is dat wat zij doen, zonder twijfel iets wat door het hart ingegeven wordt. Maar weten zij werkelijk wat het hart, hun hart hen ingeeft, wanneer ze in wezen, in wezen werkelijk geen tijd meer hebben om even te gaan zitten en te lezen wat er allemaal nog meer mogelijk is? 

Wat er nog meer mogelijk is wanneer je naar jezelf luistert, naar de stem van je hart luistert waardoor het innerlijk kind, het blokkadevrije kind weer gaat spreken? Het kind wat open staat voor, iedereen die en alles wat leeft, doordat hij of zij wil weten? Wil weten wie de persoon is, wie de persoon is, die hij of zij in wezen is. De persoon in wiens leven hij of zij gestapt is, toen hij of zij ermee gestart is. Gestart is uit vrije wil, uit de keuze voor...? 

Ja, een keuze voor het meer liefdevolle en aanvaardbare leven. Het meest liefdevolle en aanvaardbare leven wat je kunt beleven. Waardoor je er iedere dag mee om kunt gaan en alles wat er komt aanvaardt, alles laat lopen zoals het loopt en iedere dag dat doet wat op dat moment mogelijk is, zodat je in wezen het leven, jouw leven, alle leven, op de meest liefdevolle wijze laat lopen. Je dit op de meest en daardoor hoogst mogelijke, liefdevolle en daardoor minst energie vragende wijze kunt beleven. De enige wijze die bij jou past en die bij jou hoort, waarin je kunt doen wat mogelijk is en waardoor jij er voor jezelf en de ander, ieder ander en alles wat anders is kunt zijn. Waardoor jij samen kunt zijn, samen kunt zijn met iedereen die jij ook de kans geeft, ieder ander die jij uit liefde de kans geeft, zijn of haar leven te leiden, door hem of haar zijn eigen leven te laten leven, want dat is wat wezenlijk samen zijn inhoudt.

"Want samenzijn is meer dan samen lachen en huilen, samenzijn is ook delen. Samenzijn is jij en ik, is hem en haar, is wij en zij, is in wezen iedereen, wij allemaal, inclusief de mensen die niet samen lachen, huilen en delen. Dat we nog heel veel mogen leren, zullen velen met mij eens zijn, al lijkt het er soms op dat nog niet iedereen zich er bewust van is."

We mogen allemaal leren, iedere dag opnieuw. We mogen leren van iedere dag, door te nemen zoals deze komt, leren van iedere dag waarop je dat doet wat je kunt, waar je je goed bij voelt en waarbij je jezelf, de ander en iedereen die en alles wat leeft en anders is, dit ook zeker mag zijn, eer aandoet. Jezelf, de ander, iedereen die en alles wat naast jou leeft en anders is dan jij, maar ook overeenkomsten heeft. Overeenkomsten die zich naar mate je langer met elkaar bent zullen manifesteren, daardoor, daarbij en daarnaast steeds meer zichtbaar zullen worden, steeds meer aan het licht zullen worden gebracht. Doordat de persoon zich zal gaan uiten, zijn of haar gevoel uitspreekt, zijn of haar ware aard laat zien, dit toont door zijn of haar diverse en verscheidene eigenschappen, zelf zal ervaren. Waardoor jij hem of haar maar ook jezelf steeds meer zal gaan herkennen, waardoor erkennen en accepteren over het algemeen een goed vervolg kent. Doordat zowel jij als de persoon waarmee je samenleeft en samen bent, ditzelfde ervaart. 

Wie echter de betekenis van divers en verscheiden ziet, de betekenis van de beide woorden vergelijkt, zal zien, dat het leven en de eigenschappen die de mens bezit, die de mens in wezen is, de mens in feite eigen is of die de mens zich eigen heeft gemaakt ineens een totaal andere verklaring krijgt. Een positieve of alles behalve positief, zoals met alles in het leven, alles wat er in het leven is, alles wat het leven te bieden heeft. De vraag is daarbij wel, wat is positief en wat is allesbehalve positief? Is alles behalve positief per definitie negatief of is allesbehalve positief een kans, een kans om het uiteindelijk, het op den duur, ook positief te laten worden, door het positief te laten zijn? Ja, positief te laten zijn, door het positief te maken, eruit te halen wat er inzit door te doen wat voor jou mogelijk is.

Door open te staan voor de mogelijkheden, doen wat nu mogelijk is in het heden, door werkelijk iedere dag die volgt, te nemen zoals deze komt. Waardoor het verleden voorgoed voorbij is en in het nu, in het heden, de liefdevolle herinnering, de toekomst, dat wat je toekomt, oordeel(s)vrij welkom heet. Doordat jij dat wat jou geboden wordt, dat wat jou gegeven wordt weer waar kunt nemen, door het waar te maken. Ik, jij maar ook iedere ander, dat wat jullie waarnemen, voor waarheid aannemen, samen weer waarheid en daardoor ook mogelijk kunnen maken.

"Bron: De Hof van het Heden;  30 januari 2016', Spreuk via Facebook Connecties!

God heeft ons Dankzij en Door Jezus, wezenlijk de vrijheid gegeven. 
Door ons als mens vanuit liefde los te laten, 
ons als mens in liefde te laten zijn! 
Waardoor we allemaal de mogelijkheid hebben onze weg te vinden.
Onze eigen weg te vinden, door onze weg te zijn!

Ieder mens is zijn of haar eigen weg. Jezelf accepteren, iedere ander accepteren is dat wat helpt. Jezelf, iedereen die en alles wat leeft accepteren helpt je om de werkelijkheid en de realiteit te zien van dat wat er is. Dat wat er is en wat mogelijk is, omdat je er bewust en met heel je hart voor kiest. Omdat bewust en met heel je hart kiezen voor.......... dat ook werkelijk en wezenlijk mogelijk maakt. Ik kies voor mij, voor jou, voor iedereen die en alles wat leeft en ben daar iedere dag werkelijk en wezenlijk dankbaar voor. Omdat het mij helpt en waardoor ik weet dat het mogelijk is. Dat de hemel op aarde mogelijk is, omdat we erin leven. We de hemel op aarde beleven wanneer we deze in onszelf weer accepteren, wanneer we deze in en voor onszelf weer accepteren, in en voor onszelf, iedereen die en alles wat leeft. Tenzij je ervoor kiest om jouw eigen hel op aarde, dat wat jij vreest te willen zijn. 

De vraag die jij jezelf nu mag stellen, is het dan nog mogelijk om samen te zijn, is het dan nog mogelijk om samen te leven?

Want samenzijn is dat wat het kind in onszelf, het kind in ieder mens zelf op de meest volwaardige wijze wil laten groeien. Waardoor ieder mens in wezen uit kan groeien tot zijn of haar volwaardige zelf. Waardoor ieder mens kan groeien als individu, daarbij samen uit kan groeien tot dat wat de kracht in de mensheid weer waar kan laten zijn. De meest liefdevolle kracht die er bestaat, waardoor vrede, het vreedzaam in liefde, geluk en gezondheid leven weer mogelijk is. In het hier en nu mogelijk, daardoor in het heden. Omdat de liefde daar is, de liefde er nu is wanneer jij haar in jezelf weer accepteert. Want de liefde is de vrouwelijke hand die over je hart strijkt. De liefde is de vrouwelijk moederhand en rol die ieder mens in zichzelf mag ontdekken, in zichzelf mag ervaren, in zichzelf mag zien en daardoor mag beleven. Omdat we allemaal, iedereen die en alles wat leeft ons leven zijn.

Een heel mooi weekend gewenst en alle liefde, licht en kracht voor hen die nog in het duister leven, in het duister tasten, door in het duister te zijn. Weet dat liefde alles overwint en vandaag de dag is, het moment er is om jouw keuze te maken. Love you all!




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

De leefregels

“Leven is genieten, van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Zorg goed voor jezelf iedereen die en alles wat leeft. jij bent de basis!" 

En de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. 

Want Alles is liefde! Tot een volgend blog, tot een volgende keer, wanneer is nog niet bekend. Who knows what the future brings. Let's wait and see! See for yourself!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten