donderdag 21 januari 2016

Hij die zag dat verzorgen, door het leed te laten zijn, het nieuwe bestrijden is!

"Hij die zag dat verzorgen, door het leed te laten zijn, het nieuwe bestrijden is! Waardoor de wereld erbij gebaat was, gebaat is en altijd gebaat zal zijn. 

Ja en iedereen die hierop vertrouwt, die naar eer en geweten leeft, die dat doet wat bij hem of haar past en hoort, die zal er baat bij hebben. Doordat het lijden, wat door leiden ontstaan is, door het op een onjuiste wijze leiden van, het leven en alles wat daarmee gepaard gaat, een oorsprong heeft waar geen gevolg, geen vervolg meer aan hoeft te worden gegeven. Het accepteren, het voor waar aannemen en het dan verzorgen, door het leed in liefde los te laten, door het te verzachten en te verzorgen, is dat wat functioneel is, is dat wat zin heeft en dat wat werkelijk resultaat behaalt. Dat wat werkelijk leidt tot een positieve ontwikkeling. Een ontwikkeling die alles wat ooit eens was, ooit eens negatief was, door volledige medewerking van, uit kan laten groeien tot dat wat toekomst heeft. Wat toekomst heeft en waar iedereen die en alles wat leeft bij gebaat is. Zodat de toekomstige generatie, de jeugd daar ook voordeel bij heeft, door er voordeel mee te doen.

Wat er als eerste bij me opkomt is de "kosten-batenanalyse", want kosten en baten dat is toch waar het meestal om draait in de wereld? Dat is waarin het in de wereld waar we in leven om draait. Sterker nog dat is waar de "maatschappelijke kosten-batenanalyse", op gebaseerd is, omdat daar de kosten en baten voor een hele maatschappij op worden beschouwd. De kosten voor een hele maatschappij op worden beschouwd en in worden meegenomen. Terwijl het in wezen het behartigen van de kosten en baten van de totale maatschappij behoort te zijn. Het in wezen het behartigen van de belangen van de totale maatschappij, iedereen die en alles wat leeft behoort te wezen.

Want het behartigen van de belangen, heeft werkelijk meer voordelen dan nadelen, het behartigen van belangen heeft werkelijk meer voors dan tegens wanneer de juiste belangen weer worden nagestreefd. Wanneer de juiste belangen weer worden nagestreefd en de juiste regels weer worden nageleefd. De regels die men ter harte heeft genomen op het moment waarop God daar via Zijn eniggeboren Zoon Jezus het startsein voor heeft gegeven. Op het moment dat Jezus, uit liefde voor Zijn Vader, het leven gegeven heeft, Zijn Leven gegeven heeft. (Joh 3:16)

Waardoor ieder mens, de kans heeft om zijn of haar leven in liefde te leven, waardoor ieder mens die naar eer en geweten handelt, de Hemel op Aarde zal mogen ervaren, zoals het bedoeld is, zoals het behoort te zijn en zoals het past. Omdat dat wat gepast is geen strijd nodig heeft, omdat dat wat gepast is door liefdevolle verzorging geen weerstand op roept, omdat dat wat gepast is ervoor zorgt dat we als broers en zusters, als kinderen van één vader samen kunnen en mogen leven. We met ons allen als kinderen van één vader samen kunnen zijn. En het herhalen van het volgende stukje is dat wat ik nogmaals mag doen, omdat we er allemaal bij gebaat zijn.

"Want samenzijn is meer dan samen lachen en huilen, samenzijn is ook delen. Samenzijn is jij en ik, is hem en haar, is wij en zij, is in wezen iedereen, wij allemaal, inclusief de mensen die niet samen lachen, huilen en delen. Dat we nog heel veel mogen leren, zullen velen met mij eens zijn, al lijkt het er soms op dat nog niet iedereen zich er bewust van is."

Tenzij we weer open staan voor de mogelijkheden, dat wat mogelijk is in het heden door nu te leven en dat wat in het verleden was, in het verleden is geweest, plaats heeft gevonden, laten waar het is, door het in en vanuit Liefde Los te Laten.

"Bron: nieuws NU.nl;  21 januari 2016', Spreuk via Facebook Connecties!



God heeft ons Dankzij en Door Jezus, wezenlijk de vrijheid gegeven. 
Door ons als mens vanuit liefde los te laten, 
ons als mens in liefde te laten zijn! 
Waardoor we allemaal de mogelijkheid hebben onze weg te vinden.
Onze eigen weg te vinden, door onze weg te zijn!

Zijn ja, door acceptatie dat het zo was, omdat het op geen enkele wijze zal veranderen. We er alleen van kunnen en mogen leren, wanneer we beseffen dat hetgeen we geleerd hebben door schade en schande, door vallen en opstaan, door tegen de lamp te lopen, op geen enkele wijze hoeft te worden herhaald. We door goed te kijken en in het hier en nu te leven, iedere dag mogen zien dat dat wat ooit heeft plaatsgevonden, wat ooit heeft plaatsgehad, het verleden betreft. Het verleden, omdat het in de geschiedenis heeft geleid tot leed. 

En de geschiedenis, dat is wat geweest is, dat is wat het verleden is en dat is wat voorgoed tot het verleden behoort mits we voor de toekomst kiezen, voor de toekomst kiezen door in het hier en nu, in het heden te zijn. Want door in het hier en nu te zijn kunnen we vrij zijn, vrij zijn, vrij van leed, door pijn en verdriet, vrij door het bindmiddel, de angst, volledig te vervangen door liefde, door liefde te voelen voor dat wat het leed veroorzaakt heeft. Het leed wat wij aangenomen hebben als waarheid, terwijl het allesbehalve de waarheid is, omdat het leed niets meer of minder dan realiteit geworden negativiteit is en dit door de liefde een positieve gewaarwording zal mogen zijn. Waardoor iedereen die en alles wat leed ervaren heeft, wat leed ervaart en op het punt staat te lijden, ervoor mag kiezen om het ongedaan te maken, door weer vol liefde zichzelf te zijn.

Leed, een begrip een zelfstandig naamwoord, voortkomend uit pijn en verdriet. Daarbij is leed tevens een vervoeging van het werkwoord lijden en wel de verleden tijd van de persoonlijke vervoegingen voor het persoonlijk voornaamwoord ik, jij, hij en zij. Volgens de Nederlandse taal het onvoltooid werkwoord van lijden, terwijl dit in wezen anders is, terwijl dit in wezen werkelijk voltooid verleden tijd is, omdat Jezus het leed voor alle mensen over de hele wereld heeft afgekocht met zijn leven. Er dus geen mens het leed van zijn of haar ouders, voorouders of familie meer hoeft te dragen. Jezus, de persoon was en is die ons in het hier en nu door er met heel je hart voor te kiezen en te gaan een toekomst geeft. Ons, als wij samen, ons als ieder van ons, ieder van ons die bereid is om zijn of haar eigen leven te leven. Het leven te leven waarvoor gekozen is, voorafgaand aan het werkelijk en wezenlijk leven van. Door er moeite voor te doen, door vanuit het hart te leven en dat te doen wat in overeenstemming is met dat wat je hart je ingeeft. Dat wat je hart je vertelt en waar je lichaam, je geest, maar ook je zintuigen en alles wat je van God als extra hebt gekregen gebruikt waarvoor het bedoeld is, om van dienst te zijn. Van diens en nuttig te zijn, door dat te doen wat een bijdrage levert aan jouw leven, aan het leven van iedereen die en alles wat leeft, het leven in het geheel. 

Want heel zijn in leven, gezond en welzijn in leven is een voorrecht, waar een mens van mag profiteren, die op de juiste wijze in het leven staat, die in het hier en nu leeft en die zich op geen enkele wijze laat leiden door iets of iemand die buiten hem of haar om is, die zich op geen enkele wijze laat leiden door wie of wat maar ook. De mens die zich allesbehalve laat leiden door dat wat hem of haar de mindere of de meerdere laat zijn. De mindere laat zijn of hem of haar de mindere maakt. De meer of mindere maakt van zijn of haar naaste, de meerdere of mindere maakt van de persoon die naast hem staat of naast hem leeft. Omdat we allen één zijn. We allemaal één, we allemaal gelijk, maar daarbij ook zeker uniek, authentiek en bijzonder zijn. Allemaal één, allemaal gelijk, allemaal uniek, authentiek en bijzonder, wanneer we ons leven weer volledig gaan leven. Wanneer we ons leven weer gaan leven door weer volledig te zijn. 

En wanneer we de juiste waarden nastreven, de juiste waarden naleven en dat doen wat ons gegeven is. Want door de kwaliteiten en talenten te benutten die we van God gekregen hebben, die God ons gegeven heeft, kunnen we een goed leven leiden. Een goed leven leiden, waardoor lijden, het lijden van pijn, leed en verdriet, op geen enkele wijze aan de orde is. Dan zullen we op geen enkele wijze lijden in leven, tenzij we geld, en alles wat op aarde als waarde wordt gezien weer de waarde laten vertegenwoordigen. De waarde vertegenwoordigen, waar al het leed door ontstaan is, waar al het leed door tot stand gekomen is. Tot stilstand gekomen is, omdat we in vergelijking met hoe het vroeger was, dan wel meer luxe kennen, maar in communicatieve zin, in de wezenlijke communicatieve zin, een verschraling hebben doorgemaakt, die alle grenzen te buiten gaat. Daarbij extra grenzen opwerpt, zodat er geen doorkomen meer aan is. De mens in wezen zelf(s) door de persoon in kwestie, de persoon wie hij of zij is, of in feite geworden is, onbereikbaar is.

Onbereikbaar, doordat alle grenzen, die de fatsoensnorm, het naar eer en geweten handelen, op vele wijzen overschreden zijn en tot op heden nog steeds overschreden worden. Onbereikbaar, zonder verbinding met dat wat je als mens in wezen bent, één en al goedheid, volledig goed en bereid om te gehoorzamen. Gehoor geven aan dat wat we samen, met ons allen kunnen bereiken, wanneer we weer dat doen wat van ons als mens verlangd wordt. Wat van ons als mens verlangd wordt en waar we in wezen allemaal naar verlangen. Het verlangen om geliefd te worden, het verlangen om gewaardeerd te worden. Het grootste verlangen, om van waarde te zijn, van waarde zijn voor iedereen die en alles wat leeft. Van waarde zijn in de algemene zin, doordat je dit als mens ook zelf weer ervaart. Ervaart in de vorm van een goed gevoel, het je goed voelen, het gelukkig zijn, wat alleen de mens ervaart die iedere dag dat kan doen wat bij hem of haar past en hoort. Ervaart in de vorm van een goed gevoel, door samen te zijn met de persoon die jou het gevoel geeft dat je van waarde bent. Dat je van waarde bent en dat er van je gehouden wordt. Want houden van en de behoefte aan liefde, een geliefde en iemand waarmee je als mens je leven mee kunt en mag delen, staat voor velen bovenaan het verlanglijstje.

Het verlangen naar, het verlangen naar een leven waarbij alle dagen gevuld zijn, alle dagen op een juiste wijze afgerond en afgesloten kunnen worden, door je als mens nuttig te hebben gemaakt. Door je als mens nuttig te maken voor jezelf, iedereen die en alles wat leeft. Want de ervaring om nuttig te zijn, van nut en van dienst te zijn, is samen met het je gezond en gelukkig voelen de wijze om tevreden te zijn. Tevreden te zijn en op een vreedzame en tevreden wijze in het leven te staan. In het leven te staan en dat te doen wat voor je is weggelegd, waar jij voor geboren bent en waar ieder mens, ik, jij, maar ook hij en zij, een voordeel uit kunnen behalen. Waar wij als mens allemaal voordeel uit kunnen behalen. Voordeel behalen door dit samen als één geheel te bereiken, zodat het samenspel, het samen werken aan een goede toekomst, weer vanzelfsprekend wordt, vanzelfsprekend is en vanzelfsprekend zal mogen zijn, voor nu en alle dagen die volgen.

En wanneer je als mens op enige wijze het gevoel hebt, het idee hebt of de gedachte krijgt dat het leven wat je leeft op geen enkele wijze bij je past en of bij je hoort, start dan eens met wat tijd voor jezelf. Ga met jezelf aan de slag en zorg ervoor dat je weer in contact met jezelf komt, dat je weer contact met jezelf maakt door te kijken, wat je boos, verdrietig of zelfs wanhopig maakt en werk daaraan. En wanneer je er niets aan kunt veranderen omdat het niet aan jou is, niet aan jou is omdat het niet van jou persoonlijk is, mag je het loslaten. Mag je het loslaten en bij de persoon, de personen, bij iedereen die en of alles laten wat deze gevoelens bij jou oproept. Want boos, verdrietig of wanhopig zijn leidt tot pijn, leed en verdriet. Iets wat op geen enkele wijze is voorbestemd, iets wat op geen enkele wijze voor jou bestemd is, tenzij je er zelf voor kiest, tenzij jij de keuze maakt om je te laten leiden door alles wat jou boos, verdrietig of wanhopig maakt. Boos, verdrietig of wanhopig terwijl de positieve variant, blij, vrolijk en vol goede moed, tien keer beter werken. En ik kan je uit ervaring vertellen, dat iedereen die daarvoor kiest, iedereen die voor de positieve variatie kiest, zelfs tien keer meer mens, meer zichzelf of haarzelf zullen laten zijn dan elke negatieve zal doen. Elke negatieve door jouzelf in stand gehouden variant zal doen. 

Vraag je dan eens af wat jou blij en vrolijk maakt, waardoor je vol goede moed bent, er ervoor kunt zorgen dat je jouw dromen, dat wat je wenst kunt blijven realiseren. Realiseren door het waar te maken? En wordt je onverhoopt toch geplaagd door negatieve gedachten, door een negatief gevoel of ondervind je ergens hinder van, vraag je dan eens af door wie jij jouw leven laat leiden. Vraag je dan eens af wie of wat jou tegenhoudt, tegenhoudt om blij, vrolijk en vol goede moed, gelukkig te zijn? De enige die dit kan wijzigen ben je zelf, kun je zelf. En natuurlijk zijn er altijd mensen die je willen helpen. willen helpen. Wanneer deze hulp ertoe leidt dat je je eigen weg loopt, je eigen pad kiest en dat doet wat jou werkelijk van waarde laat zijn, gelukkig maakt, is het zeker het juiste pad. 

Want de ommekeer, het positieve is mogelijk door dit zelf waar te maken door dit zelf anders te gaan doen. Het anders doen dan de ander. Waardoor jij anders bent dan de ander. Waardoor jij volledig gelukkig en gezond jezelf kunt zijn. Volledig, gelukkig en gezond, door iedere dag jouw leefregels, "de algemene leefregels" te hanteren, in ere te houden. Doordat jouw lichaam, hoe je voelt en over jezelf denkt, je altijd in staat stelt om te reageren. Te kijken hoe je het om kunt draaien, te kijken hoe je het om kunt keren, zodat de gevolgen, het vervolg een goed afloop zal kennen. Waardoor je een goede afloop zult ervaren en een goede afloop zult beleven. Dan zullen de gevolgen, het mooie vervolg, dat wat jij voor jezelf wenst, voor jezelf maar ook zeker ieder ander wenst, jouw leven zijn. Ik kies voor liefde, ik kies voor liefde voor mezelf, houden van mezelf en liefde voor iedereen die en alles wat leeft, waardoor houden van iedereen die en alles wat leeft voor mij vanzelfsprekend is.

Ik wens iedereen een hele fijne voortzetting van deze dag en geniet ervan met iedereen die en alles wat leeft. 

'Het lunchnieuws van 21 januari in één minuut

Met vandaag: Werkeloosheid in Nederland verder afgenomen. Van der Steur overleeft motie van wantrouwen en stranding gestreepte dolfijnen op Ameland erg zeldzaam.




* Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn.

* Ik geloof in een leefbare wereld. 

* Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, inclusief alle strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. 



Omdat Liefde alles overwint!" 

EN:

De leefregels

“Leven is genieten, van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Zorg goed voor jezelf iedereen die en alles wat leeft. jij bent de basis!" 

En de mooie plaat van Whitney Houston: "Greatest Love Of All" http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w en het mooie lied van Julia Zahra:  "Just an illusion", https://www.youtube.com/watch?v=wOpSqV9E7HY en Jason Mraz: "I won't give up"  https://www.youtube.com/watch?vWant ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. 

Want Alles is liefde! Tot een volgend blog, tot een volgende keer, wanneer is nog niet bekend. Who knows what the future brings. Let's wait and see! See for yourself!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten