dinsdag 5 mei 2015

Bevrijdingsdag, het (je) bevrijden start, wanneer je viert en niet meer voert!

'De dag van NU' (Bron NU.nl 12.05 uur) 

'Dinsdag 5 mei: Nederland viert bevrijdingsdag' 

"Wat gaat er dinsdag 5 mei in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van Bevrijdingsdag 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.  

1. Nederland viert Bevrijdingsdag 

Nederland viert dinsdag dat het 70 jaar geleden is dat de Duitse bezetter zich overgaf aan de geallieerden. Op diverse plaatsen worden festivals gehouden, zoals in Amsterdam, Groningen, Zwolle en Utrecht. In Vlissingen geeft de Israëlische schrijver David Grossman een lezing. Bevrijdingsdag wordt afgesloten met een concert op de Amstel in Amsterdam. 



2. Slecht weer verwacht op Bevrijdingsdag 

Bevrijdingsdag wordt warm, maar er dreigt wel gevaarlijk weer door overtrekkende onweersbuien. Zeker in het oosten van het land kunnen deze flink uitpakken, met windstoten en hagel. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. 


Verkeer 

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht door Bevrijdingsdag weinig drukte op de weg. Tussen Heerlen en Maastricht is vanwege werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk. Er worden bussen ingezet.

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg en treininformatie

Natuurlijk de link: http://www.nu.nl/dvn/4043276/dinsdag-5-mei-nederland-viert-bevrijdingsdag.html zodat jij ook dit keer de items die jouw interesse hebben, kunt lezen. Want ook nu is het aan jou, beslis jij, is het jouw keuze, de keuze die je volledig zelf mag maken. Want hoewel vrijheid iets is wat we door middel van festivals één keer in de 5 jaar willen vieren. Is vrijheid iets wat ieder mens mag ervaren. Iets wat niet verbonden is aan tijd, plaats of een specifieke dag die daarmee in verband wordt gebracht. Is vrijheid iets wat in veel gevallen al te veel aan banden is gelegd. De banden die alleen wanneer de juiste keuzes gemaakt worden, wanneer er juist gekozen wordt, een leidraad zullen kunnen en mogen zijn voor hen die werkelijk willen vieren. Die het leven willen vieren, volledig door en vanuit het hart gestuurd en bestuurd.  

Toen ik de nieuwsbrief van de maand mei aan het schrijven was, heb ik me volledig laten leiden door dat wat mijn hart me ingaf, dat wat mijn hart me liet weten en zo ik nu ook weer begrijp en weet, dat wat nodig was. Nodig om te delen, te delen vanuit liefde, te delen omdat het van belang is voor iedereen die en alles wat leeft, vanuit en voor het Algemeen Belang. De spreuken van de afgelopen 2 dagen passen er weer volledig bij. De spreuken van maandag en vandaag, wel te verstaan. Omdat ik zondag een mooie foto heb gedeeld van 3 mei 2014, gevolgd door een foto van 3 mei 2015 waarop ons eten, ons dagelijks eten te zien is. Omdat ik op zowel 3 mei 2014 als 3 mei 2015 een foto van onze maaltijd, ons avondmaal heb gedeeld. Een maaltijd, die we in alle rijkdom hebben kunnen en mogen nuttigen, omdat dit evenals al het goede in de wereld aan ons gegeven is.

De inleiding van de nieuwsbrief die alle vaste lezers krijgen, is ook vandaag weer volledig op zijn plaats. Ik ben dan ook blij dat ik dit weer mag delen. Mag delen, omdat delen het enige is wat we hoeven te doen, om de vrede in onszelf te kunnen en mogen ervaren. De vrede in onszelf te kunnen en mogen voelen, zodat we tevreden zijn. De inleiding van de nieuwsbrief: 

Goedemorgen, 

De nieuwsbrief van mei staat sinds gisteren online. Sinds maandag 4 mei, de dag waarop we in Nederland stil staan bij de mensen die het leven hebben gelaten tijdens de oorlog, als gevolg van oorlog, strijd of conflict die evenals oorlog meer slachtoffers heeft geëist dan wat maar ook, dan welke aandoening dan ook. Omdat een kind van een oorlogsslachtoffer, een kind van een mens die leeft in strijd, er vaak uit liefde voor kiest om deze strijd te willen overnemen. Overnemen, oplossen, herstellen, waardoor hij of zij zelf de strijd voert. Zelf de strijd voert en levert, die zijn of haar bloedverwant, de persoon die hem of haar na aan het hart staat, niet heeft kunnen voeren, niet heeft kunnen winnen. Niet heeft kunnen vieren, niet heeft kunnen, winnen of niet heeft kunnen leveren. Omdat het leven hem of haar zo zwaar gevallen is, dat een extra strijd leveren of eigenlijk het loslaten van dat wat niet van hem of haar is, geen optie was. 

Geen optie, of een keuze werd. Een keuze, die bewust of onbewust meespeelt, een keuze die bewust of onbewust meespeelde, een keuze die bewust of onbewust mee zal blijven spelen voor hen die zich willen laten leiden door strijd en conflict. Een strijd en conflict die aanvoelt als oorlog, oorlog in jezelf, oorlog door strijd en het conflict met alles wat die persoon is, waar de persoon voor kiest. En wanneer het jou aangaat wanneer het jouzelf betreft, wordt de oorlog in jou gevoerd, de oorlog door strijd en conflict gevoerd met dat wat jij bent, waar jij voor kiest, of voor staat. Want dat waar jij voor kiest, dat waar jij voor staat, zal een gevolg, een vervolg hebben. Een keuze voor oorlog, strijd en conflict, of een keuze voor vrede, door vertrouwen vanuit liefde. Vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in dat wat jij kunt en bent. Dat wat ervoor gezorgd heeft, dat de wereld een wereld is, waarin ieder mens mag leven. De wereld een wereld is wanneer ieder mens mag zijn. Omdat het gedenken en het herdenken, al veel te lang stand heeft gehouden. Al veel te lang is doorgevoerd, waardoor alle strijd nu werkelijk klaar is, nu werkelijk klaar mag zijn. De breuk van de klepel op de Waalsdorpervlakte, heeft het teken gegeven.

Heeft het teken gegeven, ja. Omdat het genoeg is, we verder mogen. Verder mogen leven vanuit liefde en vertrouwen, omdat het nu echt lang genoeg is geweest. Lang genoeg heeft geduurd. Er uiteindelijk niemand gebaat is, bij dat wat het motto "Verdeel en heers" of de vertaling, "Divide et Impera" teweeg heeft gebracht. Omdat het klaar is, we er klaar voor zijn om te gaan leven, ons leven te gaan leven. Ons leven te leven in en vanuit Liefde en Vertrouwen. Onvoorwaardelijk Liefde, dat waar alle leven door ontstaan is, dat waar alles mee begonnen is. De liefde voor de mensheid, iedereen die en alles wat leeft, gestart van en bij jezelf. Is gestart, doordat God de wereld liefhad, waardoor Hij Zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar het eeuwig leven heeft. (Johannes 3:16) 

Wij als kinderen van God, als kinderen van de stamhouder, de stichter, de vormgever, de allesomvattende liefde en waarheid, hebben alles in ons DNA zitten om goed te doen. Om goed te doen en vanuit deze goedheid te leven. Ons leven in liefde te leven, waardoor geluk, bestaande uit gezond en welzijn een feit is. Een feit, wanneer we dit allemaal weer gaan doen. Een feit, wanneer we bereid zijn om naar onszelf te kijken en de ander vanuit liefde te laten zijn. Te laten zijn, zoals wij onszelf mogen laten zijn. Zoals we onszelf mogen wezen, in wezen, waardoor we in staat zijn. In staat om wonderen te laten plaatsvinden, te laten plaatshebben waardoor deze plaats zijn. Waardoor dat wat God ons gegeven heeft plaats heeft, plaats vindt, is, feit en waarheid is! 

Hoe lang wil jij nog weglopen voor de waarheid? Hoe lang wil jij nog ten onder gaan aan (alle) leed? Hoe lang laat jij je nog leiden door alles wat buiten jouzelf is, maar niet van waarde is voor jouw persoonlijk leven? Hoe lang nog? Ik leef en kies er iedere dag opnieuw voor om te zijn, mezelf te zijn. Blij te zijn met alles wat ik ben, wat mij geboden wordt, wat ik mag aannemen. Omdat het leven goed is, het leven mij brengt wat nodig is, het leven mij kansen biedt die geen enkel mens, niets of niemand dan God mij kan geven. De Goddelijke kracht in mijzelf me kan geven. Ik wens ieder mens, de kracht en de wijsheid toe om net als ik, te kiezen voor dat wat mij de vrijheid geeft, in en vanuit Onvoorwaardelijke Liefde, omdat Jezus ooit Zijn Leven voor ons allen heeft gegeven. 

Het leven is de moeite waard, wanneer je voor het juiste kiest en vanuit de juiste intentie leeft, waardoor jij het voorbeeld kunt zijn voor iedereen die dit nodig heeft. Voor iedereen die nog niet de tijd, de rust, de kracht en de moeite heeft weten te vinden om te zijn, zichzelf te zijn. Kies voor jezelf, waardoor je voor iedereen die en alles wat leeft kiest. Want leven is vrij zijn. In en vanuit liefde leven is De Hemel op Aarde ervaren. De Hemel op Aarde ervaren, is de Hemel op Aarde BE-LEVEN. De Hemel op Aarde Zijn!

Doe er je voordeel mee! 

http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief39.pdf

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten