zaterdag 2 mei 2015

Het leven, overleven, leven en iedereen die het leven viert!

'De dag van NU' (Bron NU.nl 09.35 uur)

'Dit wordt het nieuws op zaterdag 2 mei'

"Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.  

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

Laatste kisten slachtoffers MH17 landen in Eindhoven

Zaterdag landen op Vliegbasis Eindhoven de laatste zeven kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van vlucht MH17. Het bergingswerk in het oosten van Oekraïne waar de MH17 vorig jaar is neergestort, is afgerond. Leider van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) zijn zaterdag in Charkov aanwezig bij het vertrek van de kisten.

Zie ook: Bergingsmissie MH17 afgerond 

Festival van het Vrije Woord in de Balie in Amsterdam 

Juventus maakt zich op voor titel Serie A


Weer en  verkeer 

Zaterdag schijnt de zon overal geregeld en is het 's middags 10 tot 15 graden. Het blijft droog. De wind is rustig en draait van noord naar oost. Zondag trekt een gebied met regen en motregen traag noordwaarts. Het wordt dan 13 tot 17 graden. Na het weekeinde blijft het licht wisselvallig met normale maxima.

Zaterdag verwacht de Verkeersinformatiedienst (VID) mogelijk wat meer drukte op de weg dan normaal vanwege de meivakantie. Daardoor komen onder meer ook veel Duitse toeristen naar Nederland. 

Tussen Rotterdam en Gouda rijden dit weekeinde minder intercity's, vanwege werkzaamheden. Tussen Zevenaar en Doetinchem en Roodeschool en Groningen rijden om die reden helemaal geen treinen.

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg en treininformatie

Opnieuw de link: http://www.nu.nl/dvn/4041857/wordt-nieuws-zaterdag-2-mei.html zodat jij de items die jouw interesse hebben, kunt lezen. Het is aan jou, jij beslist, jouw keuze en ook dit keer weer een keuze die je volledig zelf mag maken. Want hoewel persvrijheid en vrijheid van meningsuiting steeds meer aan banden gelegd lijkt te worden, zullen alle keuzes die daar overigens wel aan verbonden zijn volledig door het hart, gestuurd en bestuurd worden. Vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Onvoorwaardelijke liefde voor het leven, waardoor overleven niet langer nodig is en leven, daarbij het leven vieren voor ieder mens sneller realiteit wordt dan iemand ooit maar zal kunnen bedenken, iemand ooit maar zal kunnen verzinnen. Want dat dit nodig is mag ieder mens weer weten. Nodig, omdat er zoveel waarden zijn die we nastreven, waarden die we naleven waardoor we de werkelijke waarde, het leven zelf uit het oog verloren zijn. Uit het oog verloren, doordat we alles er omheen ons leven hebben laten bepalen. Alles er omheen, iedereen die en alles waardoor we ons leven laten leiden. Leiden ja, want we hebben onze gevoelens en waarden werkelijk over boord gegooid, vanaf het moment waarop we het leven niet meer als de meest belangrijke waarde hebben beschouwd. Vanaf het moment waarop we alles buiten het leven om van meerwaarde vonden.

En natuurlijk denk je dan allereerst aan materie, aan iets wat je hebben wilt, iets wat een bijdrage levert aan jouw gemak, jou gevoel van welbevinden. Want dat dit ervoor zorgt dat er een hoop dingen gemakkelijker gaan, sluit ik niet uit. Dat je door het kiezen voor gemak een stukje uitdaging, een stukje kracht weggeeft, besef je op het moment waarop je weer plezier krijgt in het doen van de dingen die je voor het gemak maar niet meer deed. Voor het gemak of omdat je er geen zin in had. Want zin en gemak zijn aan elkaar gekoppeld. Zin en gemak alsof het één het ander aanvult of soms zelfs de invulling is voor het ander. De invulling, terwijl zin en nut een totaal andere waarde heeft, een andere waarde doordat dit van belang is.

Van belang om je leven te kunnen leven. Jouw leven te kunnen leven zoals het bedoeld is, zoals het mag zijn. Omdat het een wezenlijke bijdrage levert aan jouw zijn. Aan wie jij bent, wat je kunt, waartoe je in staat bent en wat jou zoals ik ervaren heb helpt om datgene uit het leven te halen wat erin zit. En wie nu denkt, wat een filosofisch geneuzel, filosofisch gezwam, mag ik zeggen, ja! Ja, filosofisch, de zin van het woord, is de enige en werkelijke waarde en van belang om te kunnen en mogen leven. De zin van en het nut van het woord is dat wat ervoor zorgt dat mensen zich goed voelen. De zin en het nut van het woord, is dat wat een bijdrage levert aan ieders welbevinden, ieders welbevinden en welzijn. Want wanneer je wel bent, ben je er! Wanneer je wel bent, ben je jezelf! Wanneer je wel bent, kun je alles wat er op je af komt aan en doorstaan! 

Dan kun je zelfs wanneer je in de meest bizarre of benarde situatie waarin je verkeert blijven staan. Dan kun je zelfs wanneer je getroffen wordt, gehinderd of belemmerd wordt, nog dat doen wat jou de kracht geeft om te leven. Dan zie je de waarde van het leven en heb je alles wat je nodig hebt en wat jou de dingen laat doen die nodig zijn gewoon voor handen. Zelfs wanneer het in de ogen van de ander lijkt of je in feite alleen maar achteruit gaat. Achteruit op materieel gebied, achteruit in financieel opzicht, achteruit in dat wat in de westerse maatschappij, in de huidige samenleving wordt gezien als minder bedeeld. Minder bedeeld, omdat alles wat je hebt, wat je bezit, net iets minder is dan wat zij hebben? Net iets minder is dan dat wat zij zo graag wilde hebben? Net iets minder dan dat wat zij vooropgesteld hebben? Want dat dit vaak het enige is waardoor zij het gevoel hebben beter af te zijn, dat zal ieder mens zich weer herinneren, die voor de werkelijke waarden van het leven kiest. Die voor zichzelf kiest, voor zijn of haar gezond en welzijn. Daarbij ook voor ieder ander, voor zijn of haar naaste, zelfs wanneer deze persoon nog niet eens tot zijn of haar persoonlijke vrienden of familiekring behoort. 

Want wie aan de hand van een bloedband, iets of iemand tot zijn familie of door het je kunnen vinden in wat de ander bezighoudt, wat de ander zegt of denkt, iemand tot zijn of haar vriend of vriendenkring beschouwt, vergeet iets heel wezenlijks. Die persoon vergeet dat we allemaal op dezelfde aarde geboren zijn. Die persoon vergeet dat we allemaal gemaakt zijn en daardoor uit liefde geboren worden. Ja uit liefde, want de persoon die niet geboren wil worden, die persoon is er niet. Die persoon zal er niet zijn, zal wanneer hij of zij in leven gehouden wordt, de strijd van het wel of niet willen leven dagelijks moeten voeren. Dagelijks door zelfreflectie, door te zien, door te horen, door te voelen en door te ervaren wat goed is. Wat goed is en wat ervoor zorgt dat je tevreden en dankbaar bent. Tevreden en dankbaar voor en met jouw leven. Tevreden en dankbaar voor alle dagen die je krijgt. Die je krijgt en aangenomen hebt, om deze weer te kunnen delen. Te delen met iedereen die je liefhebt. Iedereen waarvan en alles waarvan je houdt en waar je om geeft. Waar je je mee omgeeft. 

Omdat het jouw omgeving is, omdat zij om jou draaien en jij om hen draait. Jij alleen om hen heen kan draaien en zij alleen om jou heen kunnen draaien wanneer jij volledig jezelf bent. Want op het moment waarop jij niet volledig jezelf bent, botst het. Dan krijgt de ander de kans om bezit van jou te nemen. Denk dan niet aan een dief, die iets van jouw bezittingen steelt, iets van jouw materiële of financiële middelen meeneemt maar de persoon die doordat jij hem of haar dit toestaat jouw persoonlijke energieveld binnendringt. Waardoor jouw leven niet meer alleen over jou gaat maar ineens verbonden is met het leven van de ander. Waardoor de verbinding ineens een verband krijgt. Een verband als een band met een ver van jou afstaand persoon. 

Ik kies voor het verbinden van mensen, het verbinden van mensen die zichzelf zijn, die ervoor kiezen om zichzelf te zijn. Daarbij kan en mag ik ieder mens leren hoe hij of zij er altijd en overal voor kan zorgen om zichzelf te zijn. En dat dit nog eens wordt bevestigd, door het lied 'Leven en laten leven' op de zender 'Piratenhits van Stingray Music', zegt mij dat ik op de juist frequentie afgestemd ben, ik op de juiste frequentie zit. Want alles is energie en ik ben zo blij dat ik deze op de juiste manier kan en mag gebruiken, kan en mag besteden. Kan en mag gebruiken, kan en mag besteden, waardoor ik de mensen bereik die dit nodig hebben, die dit nodig hebben en ook willen gebruiken en besteden om dat te doen wat ervoor zorgt dat ook zij zullen leven. Zullen leven waardoor overleven tot het verleden behoort en iedere dag het leven vieren een vanzelfsprekend iets zal, kan en mag zijn. Omdat het een vanzelfsprekend iets is! En ieder mens dit weer mag ervaren, weer mag beleven, omdat we het leven zijn. We het leven zijn wanneer we weer naar onze natuur luisteren. 

Want wanneer jij ook weer gaat gaat luisteren, naar het ritme van de natuur, luistert en leeft naar het ritme van jouw natuur, naar het ritme van jouw hart, zullen al je zintuigen weer functioneren Zul jij, net als ik een kind van God zijn, vanuit onvoorwaardelijke liefde weer mogen horen, mogen zien, mogen voelen en mogen ervaren hoe het is om te leven. Zodat jij ook werkelijk weer begrijpt, weet en ziet, dat beleven het leven is. Zul jij jouw leven zijn. Waardoor jij net als ik dat kunt doen, wat ervoor zorgt dat jouw natuur, jouw kennis en jouw mogelijkheden zich als vanzelf in jou en voor jou ontvouwen. Zich voor jou ontvouwen en daardoor ontwikkelen. De spreuk die ik vanmorgen vroeg op mijn persoonlijke Facebookpagina heb geplaatst, past er weer volledig bij en helpt je om te zien hoe jij jouw eigen leven vormt en inhoud geeft, vorm en inhoud geeft door eigen inzicht.

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten