donderdag 21 mei 2015

Voel jij de behoefte of denk je dit?

'De dag van NU' (Bron NU.nl 10.22 uur van donderdag 21 mei) 

'Het weer: Donderdag voornamelijk droog 

"In het westen van het land schijnt de zon vandaag volop en blijft het droog. 

Verder landinwaarts ontstaan wel weer stapelwolken en in het oosten valt misschien nog een bui. Het wordt 15 tot 18 graden, bij een matige westelijke wind.  

Vrijdag blijft het droog en stijgt het kwik landinwaarts naar 18 tot 20 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af en er staat dan weinig wind. 

In het Pinksterweekeinde is de neerslagkans klein en wordt het 15 tot 18 graden.

Komende 5 dagenMaxMinWind
Vrijdag19°C6°CZW 3
Zaterdag16°C9°CN 4
Zondag16°C4°CNW 2
Maandag14°C8°CN 4
Dinsdag14°C6°CNW 4
Regenradar 

Door: NU.nl/Weerplaza.nl

Ook vandaag het weer: http://www.nu.nl/dvn/4052917/weer-donderdag-voornamelijk-droog.html. Omdat de vooruitzichten goed zijn, de vooruitzichten en de voorspellingen het mooie weer aankondigen, daarbij meteen laten weten dat het voornamelijk droog zal zijn. Droog, omdat er niet of nauwelijks neerslag valt, niet of nauwelijks neerslag is. Omdat de balans weer mag herstellen en wellicht zelfs wordt hersteld. Omdat ieder mens, de natuur, kortom alles wat leeft daar bij gebaat is. Daarbij gebaat is, wanneer alles weer in balans is, omdat alles wat van invloed is op het weer, weer in balans is. Sterker nog zelfs begrijpt en beseft, dat alles wat zij tot op heden van invloed hebben laten zijn op het weer, nu de balans bij henzelf verstoord. De balans, het evenwicht, dat wat ieder mens nodig heeft, om een stabiel leven te kunnen leiden. Want evenwichtig zijn in leven, zorgt voor stabiliteit, zorgt voor de balans, dat wat nodig is in leven. Daarbij is dit niet een mooie gedachte, maar het werkelijk belang van een gezonde samenleving, waardoor het ideaalbeeld, het ideaalplaatje vanzelf ontstaat.

Het ideaalbeeld, het ideaalplaatje of het totaalplaatje en passend beeld van hoe een gezonde samenleving eruit ziet. Hoe een gezonde samenleving, De Hemel op Aarde, werkelijk is. Ja, is, omdat dit de bedoeling is. Dit de bedoeling en de gedachte is en was van God toen Hij de Hemel en de aarde geschapen heeft. En waarvoor hij ook iedereen die en alles wat leeft de kans heeft gegeven, de kans heeft gegeven, door met aandacht te leven. Door met honderd procent aandacht te leven, waardoor alle zintuigen, alles wat werkelijk zin heeft en als gereedschap in ieder van ons aanwezig is, weer te kunnen en mogen gebruiken. Te kunnen en mogen gebruiken omdat wanneer we met aandacht leven, ook werkelijk weer bewust worden van alle vragen waar heel veel mensen mee rondlopen. Wie ben ik? Wat ben ik? Waar ben ik? Waarom ben ik? 

En het antwoord is op de eerste twee vragen is simpel, jij! Daarbij kun je nog een aantal ander woorden, omschrijvingen noemen. De derde vraag is al wat lastiger, omdat deze meerdere antwoorden kent, thuis, op het werk, buiten, onderweg. Dat onderweg in feite de omschrijving is die iedereen mag en kan gebruiken, die zelfs wanneer je thuis bent geldt, zal iedereen die zichzelf is weer mogen ervaren. Zal iedereen die zichzelf is weer mogen zien. En ik ben daar letterlijk op geattendeerd toen ik in de auto thee inschonk voor Ulrich, daarbij niet met honderd procent aandacht bij het inschenken was. Ik de handeling uitvoerde, de handeling deed, terwijl mijn hoofd er niet bij was. Ik was thuis en niet onderweg, ik was onbewust thuis en dat is met zoveel mensen het geval, die onderweg in leven zijn, in hun leven maar zich laten leiden door dat wat er speelt, dat wat er elders zich afspeelt. 

De waaromvraag is wellicht de meest interessante van de vragen. Wellicht of totaal niet, wanneer jij er zeker van bent dat dat wat je doet, dat wat je denkt, dat wat je zegt, dat wat je uit, ook werkelijk datgene is wat bij jou past. Wat bij jou past en bij jou hoort, omdat je alleen zult weten waarom je er bent, waarom jij jij bent, waarom jij voor dit leven gekozen hebt, wanneer je weer werkelijk, volledig, compleet, met honderd procent aandacht jezelf bent. Met honderd procent aandacht jezelf wilt wezen, jezelf wilt zijn. Omdat wanneer je met honderd procent aandacht voor jezelf en alles wat is leeft, een antwoord zal krijgen, mag krijgen op alle vragen. Alle vragen die voor jou, maar daarbij ook voor iedereen die en alles wat leeft van belang is. Omdat jij dit belangeloos doet, omdat dit de reden is waarom jij geboren bent. De reden is waarom ieder mens geboren is.

We dit vergeten zijn, door alles wat ons verteld wordt, verteld is, door ons er jarenlang op te attenderen, daardoor eigenlijk een deel is geworden van wie we zijn. Wie we zijn, wat we doen, wat we laten en alles wat daaruit voorkomt. We zijn onszelf door alles wat ons geleerd wordt, wat wij niet van nature weten, zijn, vergeten. Vergeten of gaan omscholen? We zijn ons op een dusdanige manier gaan omscholen, waardoor we werkelijk ons "eigen lijk", ons eigen leven ten einde hebben gebracht. We werkelijk, door te werken aan alles wat buiten ons om is, onze eigen ondergang hebben getekend. Onze eigen ondergang hebben gecreëerd en daarmee hebben bepaald. En de enige die wij, jij en ik daarvoor verantwoordelijk kunnen en mogen houden is wijzelf. Doordat ieder voor zich is gaan leven. Ieder voor zich is gaan doen, wat hij of zij wilde doen, wat hij of zij wilde hebben, wat hij of zij wilde zeggen, zonder daarbij aandacht te hebben voor de ander. Zonder daarbij aandacht te hebben, voor wat het met de ander, maar daarnaast of uiteindelijk ook met onszelf doet.

Wat het met onszelf doet. Want alles wat je de ander aandoet, door te doen wat je doet, door te zeggen wat je zegt, door te denken wat je denkt, door uiteindelijk te creëren zal zijn weerslag op jouzelf hebben. Heeft zijn weerslag op jou, zodat jij uiteindelijk, jouw uiteinde, jouw lijk creëert, dat wat ervoor zorgt, dat jouw bestaan ten einde komt, door jouzelf in gang gezet. Hoe voorkom je dit? Is dit te voorkomen? En kun je dit nog tegengaan? Kun je dit tegengaan en tegenhouden? Dat antwoord kan ik alleen voor mezelf geven. Dat antwoord mag ieder mens voor zichzelf geven, ieder mens die ervoor kiest om zichzelf te willen en daardoor ook zichzelf te zijn. Zichzelf te zijn door te doen wat bij hem of haar past. Voor jou, door te doen wat een bijdrage levert aan jouw zijn. Jouw welzijn, jouw gezond zijn wel te verstaan. Wel te verstaan ja, want dat dit iets is wat je doet op het moment dat je met aandacht leeft, met aandacht jouw leven bezigt, is dat wat de werkelijke bedoeling is in het leven. 

Wanneer jij jouw leven bezigt. Zie de link http://www.encyclo.nl/begrip/bezigen en daarbij wil ik de volgende omschrijving graag met iedereen delen: 1) Aanwenden 2) Beoefenen 3) Gebruiken 4) Handwerk 5) Hanteren 6) Mensen die niets doen maar wel alles opmaken 7) Toepassen 8) Uitoefenen 9) Wapenen. En natuurlijk mag ieder mens hier bedenkingen bij hebben. Mag ieder mens hier zijn of haar gedachte of oordeel over hebben. De wijze waarop je er invulling aan geeft is wellicht het meest van belang, zij het niet dat dit in werkelijkheid het belangrijkste is. Wanneer je met jouw leven bezig bent, maar of daarbij wat nog beter is, wat ik nog beter kan en mag zeggen, en daarbij rekening houdt met iedereen die en alles wat leeft, omdat dit erbij hoort. Omdat dit erbij hoort in een samenleving. We leven samen, de samenleving bestaat uit losse individuen, die gezamenlijk iets kunnen bereiken. De samenleving bestaat uit unieke wezens, schepselen en alles wat het recht op leven heeft, omdat dit ons allen ten goede komt. Ons allen, dat waar jij en ik maar ook ieder ander, alles wat leeft toehoort, toe behoort. Omdat dit bedoeling is in en van het leven.

Je zult begrijpen dat wanneer je alleen dat doet wat jou ten goede komt, waar jij "ogenschijnlijk" beter van wordt, altijd tegen je zal keren. Op enig moment zijn uitwerking op jou zal hebben, daardoor zijn uitwerking op jou heeft. Waardoor jij niet meer verder kunt, waardoor jij uitgewerkt bent, waardoor jij het stadium bereikt hebt, waarin je uitgeleerd bent. Uitgeleerd in leven, waardoor jij niet meer groeit, je (je) niet meer ontwikkelt, dat gebeurt wat jij door eigen toedoen, door je te laten leiden door jouw gerief. http://www.encyclo.nl/begrip/gerief. Dat wat jou aan je trekken laat komen, dat wat ervoor zorgt dat je tijdelijk geluk, een tijdelijke vorm van welbevinden ervaart of er zelfs voor kiest om je rot en ongelukkig te voelen. 

De omschrijving van de positieve uitleg die eveneens negatief kan zijn, heb ik ook nog even opgenomen: 1) Comfort 2) Gevoeg 3) Gerei 4) Gerak 5) Genot 6) Genoegen 7) Gemak 8) Geef om 'r één weer gemak te bezorgen (crypt.) 9) Nut 10) Prettig om eraan te komen. Of al deze omschrijvingen op zijn plaats zijn, dit ook de bedoeling is, dat mag jij, ieder voor zich, zelf weer bepalen, zelf weer bepalen en beslissen. Omdat deze keuze, ieders keuze de bedoeling is. Omdat dit bij het leven hoort, bij het in leven zijn! De bedoeling van de Vrije Wil, dat wat iedereen gegeven is, die in leven is. De Vrije Wil, evenals de kennis om te weten, te weten door in en vanuit aandacht te leven. De bedoeling om te kunnen leven?

De werkelijke bedoeling in en van het leven, omdat het zo bedoeld is? Be=zijn doel=dat wat je mag bereiken ING=In Naam God?  Vraag je dan eens af wat een bank en verzekeraar doet met een naam die zoveel goeds kan betekenen in de wereld? Vraag je dan eens af wat een Bank een geldverstrekker doet, in, voor en vanuit het algemeen belang? In, voor of vanuit het algemeen belang? In het belang van de Samenleving? In het belang van jou, mij, iedereen die en alles wat leeft? Zouden ook zij het spoor bijster zijn? Zouden ook zij niet meer weten welke identiteit bij hen hoort? Zouden zij, de mensen die daar werken, die daar de scepter zwaaien, daarvoor als bestuurslid aangesteld zijn, zichzelf ook iedere dag de wie, wat, waar en waarom vraag stellen? En geldt dit eigenlijk niet voor alle landen, bedrijven, instanties, organisaties en mensen die alleen in geld, winst maken en materieel bezit denken? Wanneer je het mij vraagt, wanneer je mijn oordeel en mening op prijs stelt, wanneer mijn stem hierin geldt, zou ik zeggen, het is het proberen waard? Het is het proberen meer dan waard, omdat het NU tijd is, de tijd nu gekomen is, dat ieder mens weer de kans moet krijgen, om zijn of haar menselijkheid, zijn of haar mens zijn weer aan te wenden.

Want alleen wanneer jij jouw menszijn weer aanwendt, wanneer jij jouw menselijkheid weer toont, kun je er zijn voor iedereen die en alles wat leeft. Ja iedereen die en alles wat leeft, omdat dit de bedoeling, de reden, de zin van het bestaan is. Dit hetgene is, waardoor we ons als mens staande kunnen houden. Zou dat de reden zijn waarom er vroeger op onze Nederlandse Gulden, 'God zij met ons' gedrukt stond? God zij met ons, met ons allen of alleen met de mensen die het waard zijn? De mensen die na beoordeling door derden, die na het oordeel van derden, geschikt worden geacht om van waarde te zijn? Dat zou een hele hoop verklaren: ING o.a. hoofdsponsor van Oranje, o.a. Hoofdsponsor van het Rijksmuseum. Gericht op Sport en Cultuur. Sport waar geld aan verdiend wordt en bakken met geld in omgaat en cultuur, dat wat in feite, in werkelijkheid nog vele malen meer oplevert dan alle sportieve activiteiten bij elkaar zullen doen. En waarom? Omdat ieder mens die iets kan, die werkelijk zichzelf is, de mogelijkheid heeft om tot grote hoogte te stijgen, zichzelf van zijn of haar beste kant kan te laten zien, er maar zo weinig voor kiezen om dit ook werkelijk te doen.  http://www.ing.com/ING-in-de-Samenleving/Sponsoring/ING-en-sponsoring.htm

Wat remt hen? Wat zorgt ervoor dat zij, iedereen die en alles wat leeft in een gecreëerde realiteit niet tot zijn of haar recht komt? Ik kan en mag daar alleen van zeggen, doordat zij niet de tijd nemen, niet de tijd maken, niet de tijd gebruiken om zichzelf te zijn? Alles om hen heen, dat wat moet, wat zo hoort, wat maatschappelijk of eigenlijk economisch verantwoord is, inclusief de verleidingen en de misleidingen hen volkomen opslokken. Hen opslokken, waardoor zij niet of nauwelijks in staat zijn te functioneren. Alleen dat doen wat van hen verwacht wordt, doordat dit ........., geld oplevert? Geld oplevert, om het hele circus, zoals Trijntje het songfestival gisteren bij RTL Late Night omschreef, weer te kunnen laten draaien. Geld oplevert, waarbij de werkelijke waarden van de individuen, het individu, de mens, de persoon die de moed toont, die zichzelf is, zichzelf is en durft te presenteren, niet meer wordt gezien. Niet meer wordt gezien, laat staan beloond, laat staan geprezen om de kwaliteiten en het talent wat deze bezit. Wat deze persoon bezit, want dat dit het enige bezit is, wat niemand hen af kan nemen, niemand hen kan ontnemen, mag ieder mens weer zien. Ieder mens die ervoor kiest om zijn of haar ware zelf te zijn. Ieder mens die zich laat leiden door Liefde, onvoorwaardelijke liefde. DAT WAT HEM OF HAAR TOT HEER EN MEESTER MAAKT. 

Ik deel de spreuk nogmaals die ik gistermorgen op mijn Persoonlijke Facebookpagina en LinkedIn geplaatst heb, daarbij de link die ik vanmorgen heb gedeeld. Die ik heb gedeeld omdat deze van waarde is. Van waarde is voor iedereen die met mij in verbinding staat en met mij in verbinding wil zijn, iedereen die ervoor heeft gekozen om vanuit het Algemeen Belang te willen delen en te willen zijn. Te willen samenzijn, want dat dit alleen maar mogelijk is, wanneer we onvoorwaardelijk weer gaan delen, zal iedereen begrijpen, zal iedereen begrijpen en beseffen op het moment dat hij of zij hiervoor open staat. Ik zoek die specialisten, die HEREN EN MEESTERS, waarbij het man of vrouw zijn in mijn beleving geen enkel verschil maakt. Buiten het feit dat zij gelijk zijn, ze mogelijk elkaar aanvullen om op die wijze weer heel te kunnen zijn. 
Heel en zichzelf te kunnen zijn in leven. Want dat dit alleen lukt bij de persoon die in leven is, in leven is en in leven wil zijn. Wil zijn door te leven, zal nu na meer dan 4 jaar mijn blogs lezen toch wel een keertje duidelijk worden, duidelijk zijn. Want wanneer je mijn blogs gelezen hebt, wanneer jij de tijd hebt genomen om mijn blogs te lezen, heb je ook begrepen en gezien dat jij leeft. Dat jij de tijd neemt om te leven. Te leven, waarin met aandacht zijn, het met aandacht lezen, de woorden op je in te laten werken (onder)deel van is. Omdat deze woorden een bijdrage kunnen en mogen leveren aan ieders welzijn. Aan ieders welbevinden, ja welbevinden, doordat zij zichzelf weer zullen vinden, zichzelf weer zullen en mogen zijn. Omdat ik het gevoel heb, ik dankzij God, Zijn Zoon Jezus en de Eeuwigdurende Waarheid, de Onvoorwaardelijke Liefdesband met Mijn Moeder, ik als haar dochter, haar kind, dit mag laten weten en daardoor weet dat dit bestaat. Dat ik mag bestaan en ieder mens de kans mag geven om dit ook te doen. Te doen vanuit Liefde, Onvoorwaardelijke Liefde. Omdat ook jij, net als ik mag groeien. Mag groeien in leven!

Doordat we in staat zijn om te groeien, in staat zijn om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dat wat God met de wereld voorhad, toen Hij de Hemel en de Aarde geschapen heeft. Omdat de Hemel en de Aarde, met iedereen die en alles wat leeft geschapen en ontstaan is. Ontstaan en ontsproten is, geboren. De mens die geboren is, heeft mogen kiezen voor het leven wat van waarde is, van waarde is en in het belang van ons allen. Van waarde is in het belang van iedereen die en alles wat leeft. Alles wat in leven en door leven verbonden is. Omdat we allemaal verbonden zijn, zelfs wanneer we dit niet meer voelen, zelfs wanneer we de verbinding met onszelf compleet verloren of tijdelijk even kwijt zijn. Ieder mens is in staat en of zal in staat worden gesteld om de verbinding weer te herstellen, de verbinding weer in tact te laten zijn. De verbinding met zichzelf, iedereen die en alles wat leeft weer in tact te laten zijn. Omdat het in tact zijn en vanuit tact leven, de manier en wijze is waarop we weer onszelf kunnen en mogen zijn, onszelf kunnen en mogen wezen. We in wezen weer mogen zijn.

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten